Guverner Južne Karoline obećao da će se do “vrata pakla” boriti protiv Bidenove naredbe o obaveznim vakcinacijama

Henry McMaster
15 komentara

Ogorčenje republikanaca uslijedilo je nakon što je Biden u četvrtak objavio sveobuhvatnu naredbu koja zahtijeva od svih kompanija sa više od 100 zaposlenih da se radnici vakcinišu ili testiraju na COVID-19 na sedmičnoj osnovi. Rečeno je da je oko 80 miliona Amerikanaca pogođeno ovom naredbom.

Republikanski guverner Južne Karoline Henry McMaster obećao je da će se do “vrata pakla” protiviti naredbi predsjednika SAD Joe Bidena o prinudnim vakcinacijama za sva preduzeća koja imaju više od 100 zaposlenih, dok se njegove kolege guverneri spremaju da tuže Bidenovu administraciju zbog ove “neustavne” naredbe.

“Američki san se pretvorio u moru u vrijeme predsjednika Bidena i radikalnih demokrata”, napisao je McMaster na Twitteru. “Oni su objavili rat protiv kapitalizma, gurnuli nos u Ustav i osnažili naše neprijatelje u inostranstvu.”

U sljedećem postu, guverner je uvjeravao građane i svoje sljedbenike da će se boriti za slobodu i život svakog stanovnika države „do vrata pakla“.

McMasterove riječi ponovila je i guvernerka Južne Dakote Kristi Noem, koja je svoje pratioce uvjeravala da se neće odreći sloboda svojih sugrađana, rekavši Bidenu da će ga sresti “na sudu”.

“Bidenova naredba za obavezne vakcine je napad na privatna preduzeća. Izdao sam Izvršnu naredbu koja štiti pravo Teksašana da izaberu da li će primiti vakcinu protiv COVIDA-19 i doda to na dnevni red posebne sjednice”, napisao je na Twitteru guverner Teksasa Greg Abbott. “Teksas već radi na zaustavljanju ovog preuzimanja moći.”

Guverner Arizone Doug Ducey nije bježao od kontroverzi, rekavši da je odluka Bidenove administracije “upravo ono veliko prekoračenje ovlaštenja vlade koja smo toliko pokušavali spriječiti u Arizoni”. Ducey je takođe tvrdio da takva odluka “nikada neće proći na sudu”, a u tvitu je kritikovao “diktatorski pristup” administracije.

Nekoliko republikanskih guvernera takođe se izjasnilo protiv Bidenove naredbe na svojim društvenim medijima, uključujući guvernere Misisipija, Aljaske, Arkanzasa, Alabame, Džordžije, Oklahome i drugih.

Guverner Floride Ron De Santis, dugoročni protivnik odgovora Bidenove administracije na pandemiju, kritikovao je naredbu na konferenciji za novinare u svojoj matičnoj državi, rekavši da Bidenova administracija ovom naredbom “djeluje izvan granica Ustava”.

“Ova naredba bi potencijalno rezultirala gubitkom posla miliona Amerikanaca”, rekao je De Santis. “Mislim da bi trebalo da štitimo radna mjesta ljudi, a ne da pokušavamo da ih sada izbacimo sa posla.”

U svom obraćanju u četvrtak, Biden je posebno pomenuo De Santisove i Abbottove odgovore na Covid-19, navodeći da će iskoristiti svoju „moć predsjednika da ih skloni s puta“.

Tokom posjete školi u Vašingtonu u petak, predsjednik se osvrnuo na planove guvernera za borbu protiv reda, rekavši da je “razočaran” državnim čelnicima.

“Tako sam razočaran. Posebno su neki republikanski guverneri bili tako kavaljerski, sa zdravljem ove djece, tako kavaljerski sa zdravljem naših zajednica. Ovo nije igra.”

Prema izvještajima, oko 17 miliona zdravstvenih radnika koji imaju saveznu zaštitu Medicare ili Medicaid će takođe morati da se vakcinišu.

U svom govoru u četvrtak, Biden je naglasio da je, iako je savezna vlada bila „strpljiva“, njeno strpljenje „iscrpljeno, a vaše odbijanje nas je sve koštalo“, misleći na one koji su odlučili da se ne vakcinišu.

cijepljenjeHenry McMasterSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Greven
2 godine prije

Pocela balkanizacija USA?

NoVakcin
2 godine prije

Pedobiden ga moze samo poglabati…

Max
2 godine prije

Tako i treba

Stara kuka
2 godine prije

Nadam se samo da će sad ovi guverneri za ove poteze od normalnih ljudi dobiti jasnu i vidljivu masovnu podršku i da im se neće tražiti dlaka u jajetu, odmah izvlaćiti prijašnji grijesi i greške i spočitavati da je sve to malo i kasno. Jedan od prvih stvari koje bi svatko od nas, mislim protivnika korona tiranije bilo gdje u svijetu mogao u takvi slučajevima napraviti je da pokaže svoju potporu. A to nije teško. Napisati mail podrške objaviti poruke na društvenim mrežama i slično I to bi trebalo biti masovno. Da se vidi da nas ima i da nam je dosta terora. Ne treba sad tim političarima odmah početi po principu “svi su isti” tražiti greške i zahjtevati od njih savršenstvo jer se time sabotira svaki pokušaj okončanja ove histerije. Također bi ti guverneri i svi drugi političari i javne ličnosti koji se protive teroru trebali slijediti primjer Bolsanara… Čitaj više »

Lucija, prva
2 godine prije

CDC promjenio definiciju cjepiva !!!

“Pre lansiranja vakcina protiv COVID-19, definicija “vakcinacija” bila je “čin uvođenja vakcine u organizam radi stvaranja imuniteta na određenu bolest”. A pre 2015. to je bila “injekcija mrtvog ili oslabljenog zaraznog organizma kako bi se sprečila bolest”.

Nova definicija zamenjuje “imunitet” sa “zaštitom”, istakao je u sredu predstavnik Thomas Massie.

“Vakcina” je ranije bila definisana kao “proizvod koji stimuliše imunološki sistem osobe da proizvodi imunitet na određenu bolest”.

Sada je to “priprema koja se koristi za podsticanje imunološkog odgovora tela na bolesti.””, nulta točka

🤗😄😄 Jasno. Uopće ne djeluju na deltu. Ako su uopće i djelovale na nešto.

Istranko
2 godine prije

Molio bi autora ako mi može objasniti što ovo znači?

“Teksas već radi na zaustavljanju ovog preuzimanja moći.”

Dragica Gravora
2 godine prije

Počela i jest fašizacija SAD

Lyraa
2 godine prije

Kako to da pored tih nazovi VAKCINA stalno se povecava broj zarazen ih? Zasto niko od ovih ludjaka I sluga duboke drzave ne I jasno o magnetima pod kozom poslije druge bocke I mozda I’m udarom poslije cjepiva ASTRA ZENECA za koju su utvrdile zdravstvene organ. Da su stetne izazivaju grusanje krvi I mozda I UDAR? Da vrijede zigosanje nebi OBICAN narod dobio I KO brine o NARODU da GA TJERA na silu I placa da se zigosaju. Poslije druge se po javio magnet sta CE biti iza treca, CIP???

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI