Hersonska oblast formira izbornu komisiju za referendum o priključenju Rusiji

Hersonska oblast
27 komentara

Sedmočlana izborna komisija za sprovođenje referenduma o pristupanju Rusiji formira se u Hersonskoj oblasti, saopštila je u subotu pres služba vojno-civilne administracije regiona.

“Prema ukazu načelnika vojno-civilne uprave Hersonske oblasti od 22. jula 2022. godine, formira se izborna komisija Hersonske oblasti koja broji sedam članova sa trogodišnjim mandatom i primaju se nominacije”, navodi se u saopštenju. Precizira se da se formira komisija i za održavanje referenduma o priključenju Hersonske oblasti Rusiji.

Pres služba je istakla da stanovnici oslobođene Hersonske oblasti imaju pravo da izraze svoje mišljenje o budućnosti regiona. “Prema globalnoj praksi, [regija Herson] će to utvrditi putem izbora i referenduma”, navodi se u saopštenju.

Kandidature za izbornu komisiju mogu vršiti grupe građana i druge organizacije.

Šef vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki u subotu je takođe potpisao ukaz o stvaranju izborne komisije za sprovođenje referenduma o pridruživanju Rusiji.

Hersonska oblast se nalazi na jugu Ukrajine i graniči sa Republikom Krim. Sredinom marta, rusko Ministarstvo odbrane izvijestilo je da je region u potpunosti kontrolisan od strane ruskih trupa. Krajem aprila u regionu je formirana vojno-civilna uprava. Vlasti regiona su takođe izrazile želju da se pridruže Rusiji.

hersonReferendumrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Što prije to bolje , priključiti se Rusiji jer u centru evrope :

Припадници ЛГБТ покрета организовали су јуче годишњу параду поноса у Берлину.

⁉️ На челу колоне био је транспарент на ком је било исписано: Наоружајте Украјину – Омогућите параду поноса у Маријупољу

Eto , kad neko kaže da su pederi pacifisti..

burt
1 godina prije

neće to tek tako biti jer se u Ukrajinu šalju protubrodske rakete Harpoon i sistemi M270 sa taktičkim raketama ATACM za napade na ruske brodove, luke i vojnu objekte na Krimu, Zelensky je tu da provodi odluke NATO-a a ne da prizna razne oblasti Hersona, Donetska i ostale paradržave

Smurgl
1 godina prije

Vrlo zanimljiv komentar još iz 2010. godine sa jedne ruske stranice, po pisanju djeluje da se radi o V. Istarhovu… “Hodos kaže da već postoji de facto 3. Hazarija nakon 1991. godine i imenuje ukrajinski okrug Hazaria i ruski okrug Hazaria. A ako odbacite male stvari – onda je globalno značenje poruke da će Židovi u bliskoj budućnosti preseliti svoj Izrael u slavenske zemlje, nakon što ih prethodno spoje. Lokalno stanovništvo će svesti na siguran minimum za njih. I uopće nije važno kako će se taj novi entitet zvati, Ujedinjene države Izrael, Kraljevina Khazaria, Ruska Federacija, Europska Unija ili ZND – bit je važna. Čini se da je ostatak svjetske populacije na razne načine, kao što su: ratovi, “prirodne katastrofe”, glad, hladnoća, “ptičji zahvati”… – za brisanje. Bit će mjesta za turske kalifate i hazarske kaganate, korištenje nuklearnog oružja u Bliskom istoku i rat između kršćana i muslimana u Europi,… Čitaj više »

nekoime
1 godina prije

Ako Rusija prizna Kosovo, možemo i mi Donbas.

Max
1 godina prije

Očekivan potez.

Lucija, prva
1 godina prije

Za našeg Burta:

“Са Крима је у Херсонску област – са задатком да брани и Антоновски мост – стигла батерија ракетних ПВО система С-400.
Украјинци су 21. јула покушали са нова два плотуна. Али, С-400 су пресрели и ОБОРИЛИ СВИХ 12 лансираних ракета.

Dakle, bušenje novih rupa na mostu je – propalo.
Naravno, ovaj most je od strateške važnosti.

Lucija, prva
1 godina prije

“HIMARS je naslednik M270 MLRS, usvojenog davne 1983. godine. Razlike: međuosovinsko rastojanje umesto guseničara, manje šina (šest umesto dvanaest) i bolja kontrola vatre. Sistem brže dopunjava municiju i menja poziciju nakon salve, a takođe je integrisan u savremeno izviđačko-udarno kolo NATO zemalja. Jednostavno rečeno, udara daleko i precizno, koristeći informacije zapadnih izviđačkih i sredstava za označavanje ciljeva… Kijev do sada raspolaže sa dve vrste municije – M26 i GMLRS M30. Prvi je nevođeni projektil od 227 milimetara sa kasetnom bojevom glavom i dometom paljbe do 45 kilometara. U stvari, blizak analog 9M59 za ruski „Uragan”. M30 – GPS-ispravljeni projektili sa inercijskim sistemom upravljanja i dometom do 80 kilometara. Tukli su, prema donjeckoj vojsci, veoma precizno. Ruski MLRS „Tornado-S“ ima korigovane projektile sa istom šemom navođenja: inercijski sistem plus satelitska korekcija. Ali domet je mnogo veći – 120 kilometara. Kao i kalibar – 300 milimetara. Moćniji i upečatljiviji deo. Kijev je… Čitaj više »

Josip
1 godina prije

Ukrajina treba nestati jer postala je zlo ovog kontinenta. Ne mlate ih Rusi bez razloga..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI