Hospitalizirani šef Pentagona preskočit će sastanak NATO-a o Ukrajini

Lloyd Austin
7 komentara

Lloyd Austin liječen je pod općom anestezijom tijekom posljednje hitne medicinske pomoći

Američki ministar obrane Lloyd Austin podvrgnut je neobjavljenim “nekirurškim zahvatima” nakon što je bio hospitaliziran zbog problema s mjehurom tijekom vikenda, objavio je Pentagon u ponedjeljak.

Austin je primljen u Nacionalni vojni medicinski centar Walter Reed u nedjelju na hitno liječenje po drugi put ove godine, ali ovaj put se “ne predviđa produljeni boravak u bolnici”, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

“Ministar obrane Lloyd J. Austin III podvrgnut je nekirurškim zahvatima pod općom anestezijom kako bi se riješio njegov problem s mjehurom. Očekujemo uspješan oporavak i pomno ćemo ga pratiti tijekom noći”, dodali su iz odjela.

Zamjenica ministra obrane Kathleen Hicks preuzela je Austinove funkcije i dužnosti dok je bio nesposoban, ali očekuje se da će on “sutra nastaviti sa svojim normalnim dužnostima”, nastavlja se u priopćenju.

Austin je 22. prosinca bio podvrgnut operaciji za liječenje raka prostate, ali je ponovo hospitaliziran na dva tjedna početkom siječnja zbog “komplikacija”. Pentagon je inzistirao da su prognoze za Austinov rak “i dalje izvrsne” i da se “ne očekuje da će novi problem s mjehurom promijeniti njegov očekivani potpuni oporavak”.

Šef američkog ministarstva obrane trebao je sudjelovati na nekoliko okupljanja NATO-a ovog tjedna, uključujući sastanak takozvane Kontaktne skupine za obranu Ukrajine, ali plan je sada odbačen.

“Ministar Austin više neće putovati u Bruxelles ovaj tjedan kako je prvotno bilo planirano”, potvrdio je u ponedjeljak glasnogovornik Pentagona Patrick Ryder, dodajući da će Austin umjesto toga virtualno sudjelovati u događaju i “ostat će fleksibilan ovisno o svom zdravstvenom statusu”.

Pentagon je bio kritiziran zbog načina na koji je postupano s Austinovim boravkom u bolnici u siječnju, nakon što je otkriveno da je predsjednik Joe Biden bio ispravno obaviješten tek nekoliko dana kasnije. Nakon kontroverze, Ministarstvo obrane sada preispituje kako su obrambeni dužnosnici postupali s informacijama u vezi s Austinovom bolešću.

Lloyd AustinNATOSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
2 mjeseci prije

Možda mijenja spol, danas je to moderno.

nastran
2 mjeseci prije

jadne li države..predsjednik nezna gdje je i ko je živ a tko mrtav, ministar obrane ima rak, možda i brzo umre???? koja sila?

Max
2 mjeseci prije

Pa neka dade ostavku.

Darko
2 mjeseci prije

Crkni gade

Ćamil basajev
2 mjeseci prije

Rakovi napadaju uglješu.
Nek popije vaginaletu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI