IBM prozvan zbog preferiranja azijskih radnika pred Amerikancima dok započinje suradnju s Ivankom Trump

IBM
3 komentara

U Davosu je pomoćnica Bijele kuće i prva kćerka Ivanka Trump najavila da će joj se pridružiti IBM u nastojanju za većim stručnim usavršavanjem u zemlji, ali izgleda kako je javnost više usredotočena na trenutne politike zapošljavanja ove računalne kompanije.

U sastanku s FOX Businessom na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, prva kćerka Ivanka Trump i predsjedateljica IBM-a Ginni Rometty razgovarali su o naporima koji se trenutno ulažu u izgradnju američkog tržišta rada i kako dogovorene politike i dalje povećavaju zaposlenost u zemlji.

Rometty i Trump najavili su zajedničku nacionalnu kampanju čiji je cilj popunjavanje slobodnih radnih mjesta koja su se pojavila kao “nusprodukt uspjeha”, prema gospođi Trump.

„Mi kao kolektiv s našim upravnim odborom razvijamo nacionalnu kampanju, koju otkrivamo u veljači, kako bismo se otvorili i otkrili ljudima sve dostupne različite putove “, rekla je Trump, dodavši:” naukovanje je jedno od velikih “.

Programi za naukovanje obećavaju zaposliti dvije trećine Amerikanaca koji nisu završili fakultet ili sveučilište, ali spremni su se školovati u određenom području.

Pristup je prikazan kao pošten, dok neke pozicije zahtijevaju viši, diplomski rad, a za druge pozicije to nije nužni kriterij.

“Mnogo je zanimanja koja će zahtijevati visoke stupnjeve obrazovanja”, priznala je Trump. “Ali cyber-sigurnost, IT, puno ovih različitih programa zahtijeva vjerodostojnost koja je dostižna bez povezivanja ogromnog iznosa studentskog duga”, istaknula je.

Mnogi su odbili dati inicijativi potporu, pozivajući se na otpuštanje među Amerikancima u korist osiguranja položaja u Aziji.

Rometty, koja je posljednjih sedam godina sama posjećivala srednje škole i koledže u “nedovoljno razvijenim” područjima rada, nudeći mogućnosti poput mentorstva, otkad je preuzela svoju glavnu ulogu u IBM-u, rekla je da “150.000 djece prolazi kroz više od 200 škola” , što čini 15 posto ukupnog broja zaposlenih.

Oko 400 tvrtki, uključujući IBM, potpisalo je Ivankin novi program pod nazivom “Zalog američkim radnicima”, za koje je Trump rekla da se zalaže za otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje dobrobiti gotovo 15 milijuna Amerikanaca.

Inicijativa predviđa širenje “programa koji obrazuju, obučavaju i preusmjeravaju američke radnike iz srednjoškolskog uzrasta do gotovo umirovljenja.” Nedavni podaci Biroa za statistiku rada (BLS) pokazali su da je preko Trump u 33 mjeseca u Bijeloj kući, administracija je stvorila procijenjenih 6,25 milijuna radnih mjesta.

Američki radniciibmZalog američkim radnicima
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive
4 godine prije

Ma ja vam amerikenjca nebih zaposlio ni da on meni daje placu umijesto ja njemu.

Lucija
4 godine prije

Naravno da zapošljavaju Azijce. Daaleko bolje obrazovanje…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI