Svjetski giganti odabrali blockchain za radikalno smanjenje troškova koji iznose 1800 milijardi dolara

Vodeni transport
7 komentara

Agility, globalni pružatelj logističkih usluga, pridružio se IBM-u i Maersk-u, objavile su u utorak tvrtke. Cilj je iskoristiti blockchain tehnologiju za poboljšanje logističkih usluga i smanjenje postojećih troškova.

IBM i Maersk su u siječnju objelodanili svoju globalnu digitalni trgovinsku platformu, izgrađenu na blockchain platformi Hyperledger Fabric 1.0. Projektu su se priključile mnoge američke kompanije, od samog početka. Dok se blockchain tehnologija na našim prostorima veže samo za kritovalute, velike američke korporacije su odavno shvatile mogućnosti koje ona pruža.

Agility, najnoviji sudionik priče oko blockchaina, će dijeliti i primati informacije o pojedinačnim statusima pošiljki uz pomoć blockchain tehnologije. Cilj je masivno smanjiti troškove administracije i dokumentacije – koji prema procjenama predstavlja jednu petinu ukupnih svjetskih godišnjih troškova prijevoza (1800 milijardi dolara).

“Tvrtke poput Agilitya mogu pomoći Maersku i IBMu da bolje razumiju potrebe prijevoznika i razviju standarde koji će trgovinu učiniti učinkovitijom”, tvrdi Essa Al-Saleh, izvršni direktor tvrtke Agility. Al-Saleh je izjavio da tehnologija blockchaina može pojednostaviti isporuku pošiljki kroz digitalni prikaz statusa dokumenata poput carinskih obrazaca i teretnica, čime će se smanjiti vrijeme potrebno za inspekcije pošiljki. Premještanje podataka u blockchain bi također osjetno smanjilo vrijeme i cijene analiza potrebnih za procjenu rizika.

U tijeku su i druge blockchain inicijative vezane za vodeni transport, financijske proizvode i konsolidaciju administrativnih procesa. Međutim, kako ističe američki logističar, pojava mnoštva projekata može na kraju štetiti, budući da rizik istodobnog razvoja više identičnih platformi čini stvar kompleksnijom.

AgilityBlockchainibmlogistikaMaersk
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
6 godine prije

Pravdaju ušedom kao tih 1800 milijardi uvođenje na mala vrata tehnologije za digitalnu valutu i ukidanja gotovine. Tako su na mala vrata uveli čipiranje pesa i mačaka (koje vlasnici vole više nego djecu vlastitu) da se naviknemo na to i da lakše sutra prihvatimo čipiranje i nas samih. Vele da su prošle godine počeli djecu kod nas čipirati ali se taji. Svako malo nas uvjeravaju da kakove nam sve koristi donosi umjetna inteligancija, kao bolja dijagnoza nego kod doktora itd., a ne vele da čemo biti u totalnoj kontroli sutra i da će SVE obavljati algoritmi. Binarni zatvor je već tu odavno.

tinpu
6 godine prije

Kukavičje jaje…nikome pametnom pored postojećih naprednih IT tehnologija ne treba blockchain za digitalni prikaz statusa dokumenata carinskih obrazaca i teretnica….drugim riječima SAP može u kantu za smeće, jer eto stiže blockchain…ma nemoj

Damir
6 godine prije

Vidim da stvari nisu jasne mnogima. Blockchain je otvorena i besplatna tehnologija koju može svatko koristiti. Čak i ovo o čemu govori autor članka je otvoreno za sve.

Ivo Lola
6 godine prije

Znači, još otkaza, nezaposlenih, socijalnih slučajeva, beskućnika, još stresa i depresije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI