Imigracija je treći mjesec zaredom najhitnije pitanje u Americi

Biden- imigracija
9 komentara

Najnovija Gallupova anketa pokazala je da je imigracija treći mjesec zaredom najhitnije pitanje u Sjedinjenim Državama.

Oko 28 posto ispitanika u veljači i ožujku izjavilo je da je imigracija najveći problem u zemlji. Posljednje istraživanje, provedeno među 1.0001 glasačem od 1. do 22. travnja, pokazalo je gotovo sličan rezultat, a 27 posto Amerikanaca isto gleda na imigraciju.

To se događa usred pojačane aktivnosti na južnoj granici jer sve veći broj migranata želi ući u zemlju. Naime, imigracija je bila povezana s vladom kao glavna briga u prosincu 2023., kada je rekordan priljev migranata na južnoj granici postavio rekord za jedan mjesec.

Unatoč raznim pokušajima da se riješi taj problem, imigracija je preuzela vladu kao primarnu brigu zemlje.

Štoviše, povijesni podaci Gallupa otkrivaju da se imigracija povremeno pojavljivala kao glavna briga od 2000. godine. Niz koji je u tijeku označava prvi put da je držala ovaj status tri uzastopna mjeseca. Druga glavna pitanja u posljednja dva desetljeća uključuju gospodarstvo, vladu, rat u Iraku, inflaciju, COVID-19, nezaposlenost i terorizam.

Ekonomski problemi bili su na vrhu liste nevjerojatnih 101 puta u protekle 24 godine. Vladina pitanja zauzela su prvo mjesto 85 puta, a rat u Iraku zabilježio je 50 pojavljivanja kao glavno pitanje tijekom istog razdoblja.

Međustranačke razlike čine imigraciju najhitnijim problemom u SAD-u.

Međustranačke razlike odigrale su značajnu ulogu u poticanju porasta zabrinutosti oko imigracije.

Gallupova anketa koristi otvoreni format kako bi ispitanike pitala o najvažnijem problemu. Ovaj format omogućuje ispitanicima da imenuju do tri pitanja, što pridonosi varijacijama u ukupnom broju spominjanja svaki mjesec. Kroz to, povijesni podaci otkrivaju dosljedan trend da će republikanci vjerojatnije dati prednost imigraciji nego demokrati i nezavisni.

U posljednjem istraživanju 48 posto republikanaca navelo je imigraciju kao najvažnije pitanje, u usporedbi sa samo osam posto demokrata. Nezavisni su bili između njih, a 25 posto izrazilo je zabrinutost zbog imigracije.

Iako je došlo do blagog smanjenja spominjanja među republikancima od veljače kada ju je rekordnih 57 posto identificiralo kao primarni problem, trenutačni jaz od 40 posto bodova između republikanaca i demokrata još uvijek je jedna od najvećih zabilježenih partijskih dispariteta za imigraciju . Posljednji zaostatak gotovo je identičan ožujskom zaostatku i odmah je odmah iza razlike od 47 bodova po istom pitanju u veljači.

Ova razina polarizacije je neuobičajena, s prazninama između spominjanja imigracije od strane stranaka ove godine premašujući one za bilo koja druga pitanja u proteklih 25 godina.

anketaGallupimigracijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xyz
13 dana prije

Dabogda vas preplavili Meksikanci, Čileanci i Peruanci. USA pripada domorodcima.

Schwarze Hunderte
13 dana prije

INVAZIJA 😈 !!! NE IMIGRACIJA !!!

Tupko Glupko
13 dana prije

Eh, da im barem dođu sve arapske i ukrajinske izbjeglice koje su u Europi, ionako su ovdje došli zbog ratova koje su oni zakuhali i započinjali.

Izuzetni su do sada u SAD zaprimili 2.500 ukrajinskih izbjeglica! Da, dvije tisuće i petsto.

Od Arapskog proljeća do danas primili su tek oko 200.000 arapskih izbjeglica.

Max
13 dana prije

O imat će oni još pitanja.

sfdfsdarc
13 dana prije

U mrskoj i zaostaloj Jugoslaviji krtica nije mogla preci granicu, a danas u oaze naprednih demokratija sa navodno najmodernijom tehnologijom se ulazi ko u kurbinu guzicu. Mashala.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI