Indija pokreće istragu u vezi s uvozom bakra iz Malezije, Tajlanda i Vijetnama

Bakar - Indija
2 komentara

Indija je pokrenuo službenu istragu u vezi s uvozom bakrenih cijevi i cijevi koje potječu iz Malezije, Tajlanda i Vijetnama. Cilj istrage je utvrđivanje primaju li proizvođači u tim zemljama nepravedne subvencije.

Prema indijskom Ministarstvu trgovine, istraga, koju će provoditi indijsko Glavno ravnateljstvo za trgovinske lijekove, mogla bi rezultirati sankcijama koje se odnose na kompenzacijske carine. Inspekcija obuhvaća uvoz otpremljen između 1. travnja 2019. i 31. ožujka 2020.

„Vlast je također primila podatke carine o uvozu predmetne robe tijekom posljednje četiri godine, koji ukazuju na to da povećani uvoz, uglavnom iz Malezije, Tajlanda i Vijetnama, zajedno čini više od 90 posto ukupnog uvoza predmetne robe“, stoji u izjavi Ministarstva trgovine.

U međuvremenu, vijetnamsko Ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je za Reuters da se Vijetnam strogo pridržavao pravila Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

“Trgovinska pitanja između Vijetnama i Indije trebala bi se razmatrati objektivno, pošteno i transparentno u skladu s pravilima WTO-a i bilateralnim i multilateralnim trgovinskim sporazumima, kojima su se obje države pridružile”, rekla je glasnogovornica ministarstva.

CarineWTO
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antun Tun
3 godine prije

Nako ove vijesti lakse se dise.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI