fbpx

Indija pokreće istragu u vezi s uvozom bakra iz Malezije, Tajlanda i Vijetnama

Bakar - Indija

Indija je pokrenuo službenu istragu u vezi s uvozom bakrenih cijevi i cijevi koje potječu iz Malezije, Tajlanda i Vijetnama. Cilj istrage je utvrđivanje primaju li proizvođači u tim zemljama nepravedne subvencije.

Prema indijskom Ministarstvu trgovine, istraga, koju će provoditi indijsko Glavno ravnateljstvo za trgovinske lijekove, mogla bi rezultirati sankcijama koje se odnose na kompenzacijske carine. Inspekcija obuhvaća uvoz otpremljen između 1. travnja 2019. i 31. ožujka 2020.

„Vlast je također primila podatke carine o uvozu predmetne robe tijekom posljednje četiri godine, koji ukazuju na to da povećani uvoz, uglavnom iz Malezije, Tajlanda i Vijetnama, zajedno čini više od 90 posto ukupnog uvoza predmetne robe“, stoji u izjavi Ministarstva trgovine.

U međuvremenu, vijetnamsko Ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je za Reuters da se Vijetnam strogo pridržavao pravila Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

“Trgovinska pitanja između Vijetnama i Indije trebala bi se razmatrati objektivno, pošteno i transparentno u skladu s pravilima WTO-a i bilateralnim i multilateralnim trgovinskim sporazumima, kojima su se obje države pridružile”, rekla je glasnogovornica ministarstva.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Antun Tun
Gost
Antun Tun
5 mjeseci prije

Nako ove vijesti lakse se dise.

Antun Tun
Gost
Antun Tun
5 mjeseci prije
Reply to  Antun Tun

Skocile dionice F.K. Teteks iz Tetova na burzi u Gornjem Vakufu za 6.097%.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik