fbpx

Industrijski kolaps Europe

Globalno zagrijavanje-Industrijski kolaps

Jedna od rijetkih iskrenih izjava Billa Gatesa bila je njegova primjedba početkom 2021. da ako mislite da su mjere zaštite loše, pričekajte dok se mjere za globalno zagrijavanje ne pojave. Europska unija je u procesu nametanja, odozgo prema dolje, naj-drakonskijih mjera do danas, koje će učinkovito uništiti modernu industriju nasuprot 27 država Europske unije.

Pod slatkim imenima poput “Prikladni for 55″ i European Green Deal (ili ”europski Zeleni posao”), u Bruxellesu dovršavaju mjere neizabranih tehnokrata, koje će prouzročiti najgoru industrijsku nezaposlenost i gospodarski kolaps od krize tridesetih godina prošlog stoljeća. Industrije kao što su automobilska ili prijevozna, proizvodnja električne energije i čelik na tom su mjestu, a sve u svrhu nedokazane hipoteze zvane umjetno globalno zagrijavanje.

Iako je većina građana EU ometena beskrajnim ograničenjima zbog pandemije slične gripi zvane covid19, tehnokrati u Komisiji EU-a u Bruxellesu pripremaju program planirane dezintegracije industrijske ekonomije EU-a. Zgodan aspekt neizabrane nadnacionalne skupine daleko u Bruxellesu ili Strasbourgu je taj što nisu odgovorni nijednom stvarnom glasaču. Čak imaju i naziv: Demokratski deficit. Ako se donesu mjere koje će Europska komisija dovršiti pod njemačkom predsjednicom Ursulom von derLeyen i potpredsjednikom za globalno zagrijavanje nizozemskim tehnokratom FransomTimmermansom, evo nagovještaja što će se dogoditi.

”Prikladni za 55”

14. srpnja, Komisija EU predstavlja svoju zelenu agendu “Prikladni za 55”. Iako naslov zvuči više kao oglas za zdravstveni studio srednjih godina, to će biti najdrakonskiji i najrazorniji program deindustrijalizacije ikad nametnut izvan rata.

Prikladni za 55 godina bit će središnji okvir novih zakona i pravila iz Bruxellesa za dramatično smanjenje emisija CO2, koristeći sheme kao što su porezi na ugljik, ograničenja emisija i sheme ograničenja i trgovine.

U travnju 2021. Komisija EU objavila je novi klimatski cilj EU-a: Emisije će se smanjiti za 55 posto do 2030. u odnosu na 1990., u odnosu na 40 posto koliko je prethodno dogovoreno. Otuda slatko ime “Fit for 55”. Ali industrija i radna snaga država EU-a bit će sve samo ne u skladu ako se napreduje. Jednostavno rečeno, tehnokratski je fašizam nametnut bez javne rasprave oko 455 milijuna građana EU.

Ova pogodnost za 55 godina prvi je put na svijetu da skupina zemalja, EU, službeno nameće dnevni red za prisiljavanje apsurdnog “Nula” CO2 do 2050. godine i 55 % manje CO2 do 2030. EU Green Deal car, povjerenik Frans Timmermans rekao je u svibnju, „Osnažit ćemo EU sustav trgovanja emisijama, ažurirati Direktivu o oporezivanju energije i predložiti nove standarde CO2 za automobile, nove standarde energetske učinkovitosti za zgrade, nove ciljeve za obnovljive izvore energije i nove načine potpore čistim gorivima i infrastrukturi čisti prijevoz.” U stvarnosti će uništiti prometnu industriju, proizvodnju čelika, cementa, kao i proizvodnju ugljena i plina.

Evo glavnih segmenata zlokobnog plana ”Prikladni za 55.”

Automobili i kamioni

Glavni cilj Zelenog sporazuma EU bit će mjere koje će prisiliti vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, benzinske ili dizelske automobile i kamione, da se pridržavaju takvih kaznenih ograničenja emisije CO2, odnosno da će biti uklonjena s cesta do 2030. godine, ako ne i prije. Plan će promijeniti trenutni cilj smanjenja emisije CO2 od 37,5 % u vozilima do 2030. na nula emisija do 2035.

07. srpnja koalicija sindikata, tvrtki iz transportne industrije i dobavljača, uključujući Europsku konfederaciju sindikata i Europsko udruženje proizvođača automobila, napisala je hitnu žalbu šefu ”zelenih ograničenja” EU Fransu Timmermansu. Izjavili su: “… mi želimo vidjeti industrijsku transformaciju i inovacije u Europi, umjesto deindustrijalizacije i socijalnih poremećaja.” U pismu se ističe da EU nema planove za takozvani “Pravedni prijelaz” za autoindustriju EU, uključujući ne obuku novih vještina za raseljene radnike: “Trenutno ne postoji takav okvir za 16 milijuna radnika u našoj ekološkoj industriji mobilnosti; sustav, a posebno europski automobilski sektor koji je moć industrijskog zapošljavanja.”

To nije manje važno, jer će prijelaz s automobila i kamiona s motorom na unutarnje izgaranje na E-automobile značiti ogroman poremećaj bez presedana u sadašnjim lancima dobavljača automobila. U pismu se ističe da automobilski sektor u cijeloj EU ima 8,5 % svih europskih proizvodnih radnih mjesta i da je 2019. samo u Njemačkoj proizveo gotovo 10 % BDP-a, s 40 % državne potrošnje za istraživanje i razvoj. EU danas čini više od 50 % svjetskog izvoza automobilskih proizvoda. Ističu da će prijelaz na vozila s nula CO2 značiti gubitak od najmanje 2,4 milijuna kvalificiranih radnih mjesta s visokim plaćama u cijeloj EU. Cijele će regije postati depresivne. U pismu se ističe da Bruxelles još nije čak ni mapirao posljedice za auto sektor Zelenog sporazuma.

U travnju je predsjednica njemačke komisije EU Ursula von der Leyen najavila kako bi srpanjski sporazum ”Prikladni za 55” mogao proširiti drakonski sustav trgovanja emisijama ugljika (ETS) izvan termoelektrana ili industrije, kako bi pokrivao cestovni promet i zgrade u dodatku “onečišćivač plaća”. Veza s ETS-om automatski će nametnuti novčane kazne za vozače ili vlasnike domova izvan sadašnjih poreza na ugljik, unatoč vrlo ograničenom utjecaju od oko 3 % na emisije. To će, uz strože standarde automatskih emisija, nanijeti ubojiti udarac potrošačima i industriji. Kad je francuska vlada 2018. uvela takav porez na ugljik, pokrenula je nacionalne prosvjede Žutih prsluka i prisilila Pariz na odustajanje od njega.

Čelik

Drastični plan EU sadrži nove odredbe koje će značiti drastične promjene za energetski intenzivnu industriju čelika i cementa u EU. Čelik je druga najveća industrija na svijetu, nakon nafte i plina. Trenutno je EU drugi najveći svjetski proizvođač čelika nakon Kine. Njegova proizvodnja iznosi preko 177 milijuna tona čelika godišnje, ili 11 % globalne proizvodnje. No Timmermansov plan uvest će nove mjere kojima se tobože kažnjava uvoz čelika od “prljavih” proizvođača, ali to će zapravo učiniti EU čelik manje konkurentnim na globalnoj razini. Procurivanje iz EU plana ukazuje na to da planiraju eliminirati trenutne besplatne ETS dozvole za onečišćenje za energetski intenzivne industrije poput čelika ili cementa. To će zadati razoran udarac objema bitnim industrijama. Zovu ga ”Mehanizam prilagodbe ugljikovih granica”. Kao što ističe Centar za europsku političku mrežu, izvoznici čelika iz EU-a „neće dobiti nikakvu naknadu za ukidanje besplatne dodjele. Kao rezultat, trpe značajne konkurentske nedostatke u usporedbi s konkurentima iz trećih zemalja.”

Porezi na ugljen i ugljik

Novi klimatski cilj EU-a od 55 % za 2030. godinu podrazumijeva gotovo potpuno ukidanje ugljena do 2030. godine u cijeloj EU. To će pogoditi Njemačku, daleko najveću EU korisnicu ugljena. Njemačka vlada, koja je već imala najskuplju električnu energiju na svijetu zahvaljujući prijelazu Merkel Energiewende na nepouzdanu solarnu energiju i vjetar, zbog koje će posljednja nuklearna elektrana biti zatvorena 2022. godine, nedavno je odustala od plana postupnog ukidanja ugljena do 2038. godine. Bit će ukinut u potpunosti znatno ranije, ali iz očitih političkih razloga u izbornoj godini, nije otkrila svoj novi datum kada će nametnuti pravila o “nultom postotku ugljena”.

Apsurdnost vjerovanja da će EU, posebno Njemačka, moći postići nula ugljena do 2030. godine, zamjenjujući čak ni prirodni plin, već nepouzdanu solarnu energiju i vjetar, već je jasna. 01. siječnja 2021. godine, u sklopu vladinog mandata za smanjenje snage ugljena, isključeno je 11 elektrana na ugljen ukupne snage 4,7 GW. To je ukidanje trajalo osam dana, jer je nekoliko elektrana na ugljen moralo biti ponovno priključeno na mrežu, kako bi se izbjegao prekid rada uslijed dugotrajnog razdoblja slabog vjetra. Zatvorene tvornice ugljena naredile su da rade po statusu rezerve po cijenu potrošača. Berlinska vladina komisija koja je izradila plan postupnog ukidanja ugljena nije uključivala predstavnike elektroenergetske industrije niti bilo koje stručnjake za elektroenergetske mreže.

S novim elementom destruktivnog plana Europske komisije ”Prikladni za 55”, srce europske industrije, Njemačka, unaprijed je programirano ne samo za ozbiljnu industrijsku nezaposlenost u čeličnom, cementnom i automobilskom sektoru. Također je unaprijed programiran za prekide u napajanju poput one koja je opustošila Teksas početkom 2021. godine kada su se mlinovi vjetra zaledili. 2022. u Njemačkoj će, kako je napomenuto, biti zatvorena posljednja nuklearna elektrana, s ostalim elektranama na ugljen, uklanjajući 3 % energije. Dodatnih 6.000 vjetro-agregata također će biti ugašeno zbog starosti, što je ukupno smanjenje od 7 %. Ipak, planirani dodatak novog vjetra i sunca ne dolazi nadomjestak tome, tako da bi do 2022. godine Njemačka mogla imati manjak između 10 % i 15 % kapaciteta na strani proizvodnje.

Veliki reset WEF-a i Zeleni sporazum

Običnim, zdravim građanima je teško shvatiti ove nove planove EU: ”Fit for 55”, kao i Veliki reset Davosa ili povezanu Agendu UN-a 2030 na globalnom nivou, jer je sve to namjerni tehnokratski plan za uništavanje gospodarstva, planova koji se žele primijeniti uz pomoć lažnih izgovora i nedokazane opasnosti od globalnog zatopljenja, planova koji se temelje na nepouzdanim rezultatima istraživanja računala, koja zanemaruju utjecaj našeg sunca na zemaljske klimatske cikluse i koja sukladno tomu prognoziraju da ćemo doživjeti katastrofu do 2030., ako svijet ne smanji bezopasne i za život vrlo važne emisije CO2.

Stalno aktivni Svjetski ekonomski forum u Davosu, kao dio njegovog Velikog reseta, također igra značajnu ulogu u oblikovanju Europskog zelenog sporazuma Europske komisije. U siječnju 2020. Svjetski ekonomski forum na godišnjem sastanku u Davosu okupio je čelnike iz industrije i poslovanja s izvršnim potpredsjednikom Fransom Timmermansom kako bi istražili kako katalizirati Europski zeleni dogovor. Rezultat je to što je Bruxelles otkrio 14. srpnja. WEF podupire glavnu akcijsku skupinu za Europski zeleni dogovor kako bi glavne korporacije stale iza briselskog distopijskog plana.

Autor: F. William Engdahl

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
51 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Carlo
Gost
Carlo
3 mjeseci prije

EU je drugi SSSR

Jomla
Gost
Jomla
3 mjeseci prije
Reply to  Carlo

EU je mnoooogo gora! MNOOOOGO!!!

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije
Reply to  Jomla

Vas dvoje ste naivni k’o Tarzan svojevremeno

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije
Reply to  Jomla

Ovo me podsjeti na Hruscova i njegovu poljoprivrednu reformu kad je odlucio da uzgaja pamuk.

Komunist
Gost
Komunist
3 mjeseci prije
Reply to  Carlo

Rusi i ostali ne plaču za EU nego za SSSR-om

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
3 mjeseci prije

Sazetak clanka: donose se regulacije i prateći pravni okviri za planirano uništenje ekonomije Europljana.temeljeno na izmisljenim teorijama,financiranim od psihopata gladnih kontrole.hvala.

Žao mi je
Gost
Žao mi je
3 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Kaže nadalje, što sam dns pročitao na jednom članku u Poslovnom, da grijanje na plin poskupljuje u okviru ove agende “fucked for 55 years” za nekakvih 30 posto jer treba ugraditi karboporez. Klasični izvori grijanja su struja, drvo i plin kao pretežno zastupljeni, pa mater mu j….. a koji sad… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
3 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

U pravu si i da budem malo ironičan Greta Thunberg je napokon sretna !

tedi
Gost
tedi
3 mjeseci prije
Reply to  Željko

KOJA DEBILANA,OVO JE ZESCA SPRDACINA DA NAM GOVORE DRZE DIJECA,MI SMO DEBILI I NEKA SMO.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Odlican sazetak. Samo bih dodao – to sve baziraju na pseudonauci dakle OBMANI- kao i obicno … Dobice neizostavno “podrsku” satanistickih vrhuski “abrahamskih religija” … … I da dodam… NECE im proci, tj popusice ga… Sad kao i prosjecan covjek vidi o kakvoj se tu bandi sanatanistickih kamatara radi –… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Koji el. automobili,pa svaki grad bi trebao imati munjaru,za punjenje akumulatora,a tek ekologija sumpora i plastike jos vise nego danas,ko tu koga #e#e?

tedi
Gost
tedi
3 mjeseci prije
Reply to  tedi

P.S.
Jos da dodam reset ce biti i sve ce ostati kak je bilo,hoce da zadrze iste pozicije,samo ako ikako budu mogli,jer jako se boje narodne pobune.
Eno Djonson ukinuo sve mjere protiv C19, kada je vidio koliki se narod digao protiv vlade u svim gradovima Engleske.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  tedi

“… Eno Djonson ukinuo sve mjere protiv C19…” Nista nije ukinuto – dok nije ukinuto SVE. Ovo u Engleskoj je samo obmana, a kad stvarno bude ukinuto – to ce biti ukinuto u cijelom svijetu… A ukinuce ga jedino – SVJESNI ljudi – koji ce prije svega ODBITI svaki pokusaj… Pročitaj više »

Šalom Allejkum
Gost
Šalom Allejkum
3 mjeseci prije

Da, odozgor prema dolje sve pred zid:
Rotschild
Rockefeller
Soroš
C. Schwab
B.Gates
itd itd.
Pred zid

Jomla
Gost
Jomla
3 mjeseci prije

Prva tura: pred zid!
Druga tura: pred zid!
Treća tura: pred zid!

Nastavi niz…

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije

Idu oni redovno pred zid – Zid placa u Izrelu.

Šele
Gost
Šele
3 mjeseci prije

Već sam ranije pisao, pravi problem su bocke, ako uspiju u planu da ljude izbodu, da im nametnu covid pasoše na onaj način kako su zamislili , sve ostalo je formalnost, ovo drugo, klimatske promjene, prelazak industrije na neka druga goriva, neće tek tako lako ići. U samoj EU ima… Pročitaj više »

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije
Reply to  Šele

Kinezi u Srbiji grade još jedan blok u Kostolcu! Gorivo? Ugalj naravno

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Pa kad imate uglja na bacanje ,

Mikojan
Gost
Mikojan
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Imal ođe koji čumuraš da mi dostavi koju tonu uglja ?

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Šele

Izboli su oni (prema mom mišljenju) već dovoljan broj da u trenutku kad im bude odgovaralo može nastupit havarija.

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Mislim da se međuvremenu mora desiti još nesto nebili opravdali masovno umiranje

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Samo se umrijeti mora, kad dođe vrijeme za to.

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Tek da nešto napišeš..očekujem više od tebe

Diego
Gost
Diego
3 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Neće njima biti potrebna nikakva opravdanja za genocid.Kome da se pravdaju?90% svetske populacije je na nivou imbecila i degenerika lišenog za uvek normalnog razmišljanja i prosuđivanja.Nema oni kome da se pravdaju,jasno je to kao dan.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  Mlata

“Sojevi” kurtone.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Plan je definitivno ostvaren.
Vidi video s Gatesom gdje on šetka i govori da će 15-20% populacije pobiti cjepivima. Ovdje članak o 800 000 smrti od cjepljenja. Isto njegova izjava.
Naravno da je zanimljivije radi mirovinskih fondova (i drugih stvari), pobiti Europljane i Amere.

Bata
Gost
Bata
3 mjeseci prije

Ako oni planiraju reducirati broj pučanstva za 2/3 onda nam ni ne trebaju radna mjesta, toliko energije itd….

Max
Member
Famed Member
Max
3 mjeseci prije

Sve je to reset.

Davidschwartz
Gost
Davidschwartz
3 mjeseci prije

Ako zabrane plin i ugljen, što će davati struju? Solarne ploče nisu efikasne (i proizvodnja im je iznimno toksična), vjetrenjače su smeće za staro željezo… dakle, preostaju jedino hidrocentrale i nuklearke. Prve uništavaju rijeke a druge čitav okoliš za tisuću godina. E-automobili koriste iznimno toksične baterije koje se sporo pune… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
3 mjeseci prije
Reply to  Davidschwartz

Koga briga za okoliš , stvar je koliko zelena tranzicija košta , a košta jako puno , što je i cilj..Kako će to završiti je sutrašnji problem…Zalosno je sto im je to glavni adut..

tuf
Member
Famed Member
tuf
3 mjeseci prije
Reply to  Davidschwartz

Upravo to. Ono što nude nisu nikakve ekološke opcije jer su izrazito toksične i komplicirane/ekonomski neisplative za reciklažu. Žele sve prebaciti na struju a uopće ne nude rješenja za enormne količine energije koje se moraju nadomjestiti i za koje je teško ostvarivo da se pokriju čak i nuklearnim reaktorima, a… Pročitaj više »

nestabilni egzekutor
Gost
nestabilni egzekutor
3 mjeseci prije
Reply to  tuf

Njihov cilj je totalni kaos i pomor bijelaca… jbg…

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Zakleo se neko svojevremeno da će se osvetiti Rimu

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  tuf

Ma idu na fondove. Iznose od poreza koje će prikupiti država. Kao što je za prodaju cjepiva bio izgubiti zdravlje, tako je sad izgovor ekologija. Jest da oni štampaju lovu, ali na ovaj način osiromašuju države koje niti mogu investirati, niti isplaćivati plaće i mirovine. Niti liječiti. Mogu se samo… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Naravno ne ide im sa bockom kako su zamislili ,pa brze bolje na co2,da uglave do zime.Ma treba i hebat mater, svi na ne pristanak,pokupi igracke i necemo se vise igrati.

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Davidschwartz

Na prototipu električnog automobila C2 ili tiga Nevere jedan od glavnih problema bio je hlađenje baterija zbog zapaljivosti .Mate i njegov tim riješili a sta će biti sa baterijama na ostalim modelima električnim automobila u svijetu pokazat će vrijeme.PS malo si me zbunio valjda si mislio na vjetroelektrane umjesto vjetrenjače… Pročitaj više »

Flint
Gost
Flint
3 mjeseci prije
Reply to  Davidschwartz

smanjit će potrebe za energijom

rttgh556sdccv233dfgh
Gost
rttgh556sdccv233dfgh
3 mjeseci prije
Reply to  Davidschwartz

Takoje zemo…m.moore-a tetkara razapelo kad je razotkrio eko prevaru u svom dokumentarcu…ugalj!

Mucke
Gost
Mucke
3 mjeseci prije

Poanta cijelog tog nazovi dokumentarca su zadnje tri recenice naratora,poslusaj opet.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije

“Niđe” ništa ne propada nit se diže, sve je to samo iluzija ovih koji hoće stavit svoju šapu na SVE.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Propadaju države i narodi EU još od ’90 tih.
Kad si investicije počele odlaziti u
Kinu
Porezne oaze.

tuf
Member
Famed Member
tuf
3 mjeseci prije

Ima tih aktualnih, više ili manje slučajnih povezanih događaja, pa mi je zanimljivo ovih dana promatrati kako se odvija priča s poplavama u Njemačkoj. Svi kao jedan, mainstream mediji ističu kako je to Božja kazna zbog naših CO2 grijeha i da se moramo iskupiti odmah i sada, bez odgode. Najbolje… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
3 mjeseci prije
Reply to  tuf

“Prije cca. tjedan dana se poput oblaka prolomila vijest da na predstojećim izborima u Njemačkoj prednjači CDU i da ipak Zeleni neće osvojiti većinu.”

Bravo na vašem zapažanju jer rijetko tko je to zapazio !

Alen
Gost
Alen
3 mjeseci prije

Štamparija novca ne smije stati s radom , sve ove energetske aktivnosti ,elektrifikacija vozila, povećanje poreza , nisu radi okoliša već radi financijalizirane ekonomije koja trazi samo da se prže pare a zelena energija je živa spalionica..

Malimali
Gost
Malimali
3 mjeseci prije

Privode nas pred zid. Postavlja se pitanje ko će prvi ….

Uostalom ‘Fit for 55’ bi se bolje prevelo kao ‘Spremni/Pripremljeni za…’

tedi
Gost
tedi
3 mjeseci prije

Kaze onaj konj,da kada budu pune bolnice u Srbiji,necijpljene nece primati.OVO JE ZA IZJAVU GODINE,pa ko ce napunit bolnice?

istina boli
Gost
istina boli
3 mjeseci prije
Reply to  tedi

haha, mislim, stvarno budale puše njihove fore. Ovo je autogol stoljeća, hahah, bravo za informaciju majstore

Scorpiorex
Gost
Scorpiorex
3 mjeseci prije

Nova jos stroziha cccp, svinje,svinje,svinje. Bilgejc ruzni,jadni komplexas sa malim kurcicem 10cm,kaze Melinda, sve se od takvoga moze ocekivati

Sven
Gost
Sven
3 mjeseci prije

Svako polje na kojem se dugo sadi sa vremenom postaje sve manje plodno. A kapital ne poznaje nacije domovine , poznaje samo zaradu. Kako je dosao tako ce i otici. To je i sama bit, potrositi i otici. U takvom sistemu trenutno i zivimo. A taj odlazak je poceo nakon… Pročitaj više »

HEKPCT
Gost
HEKPCT
3 mjeseci prije

Nego, oćel zabranit i grijanje na drva? Zna li se šta?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik