Industrijski kolaps Europe

Globalno zagrijavanje-Industrijski kolaps
51 komentar

Jedna od rijetkih iskrenih izjava Billa Gatesa bila je njegova primjedba početkom 2021. da ako mislite da su mjere zaštite loše, pričekajte dok se mjere za globalno zagrijavanje ne pojave. Europska unija je u procesu nametanja, odozgo prema dolje, naj-drakonskijih mjera do danas, koje će učinkovito uništiti modernu industriju nasuprot 27 država Europske unije.

Pod slatkim imenima poput “Prikladni for 55″ i European Green Deal (ili ”europski Zeleni posao”), u Bruxellesu dovršavaju mjere neizabranih tehnokrata, koje će prouzročiti najgoru industrijsku nezaposlenost i gospodarski kolaps od krize tridesetih godina prošlog stoljeća. Industrije kao što su automobilska ili prijevozna, proizvodnja električne energije i čelik na tom su mjestu, a sve u svrhu nedokazane hipoteze zvane umjetno globalno zagrijavanje.

Iako je većina građana EU ometena beskrajnim ograničenjima zbog pandemije slične gripi zvane covid19, tehnokrati u Komisiji EU-a u Bruxellesu pripremaju program planirane dezintegracije industrijske ekonomije EU-a. Zgodan aspekt neizabrane nadnacionalne skupine daleko u Bruxellesu ili Strasbourgu je taj što nisu odgovorni nijednom stvarnom glasaču. Čak imaju i naziv: Demokratski deficit. Ako se donesu mjere koje će Europska komisija dovršiti pod njemačkom predsjednicom Ursulom von derLeyen i potpredsjednikom za globalno zagrijavanje nizozemskim tehnokratom FransomTimmermansom, evo nagovještaja što će se dogoditi.

”Prikladni za 55”

14. srpnja, Komisija EU predstavlja svoju zelenu agendu “Prikladni za 55”. Iako naslov zvuči više kao oglas za zdravstveni studio srednjih godina, to će biti najdrakonskiji i najrazorniji program deindustrijalizacije ikad nametnut izvan rata.

Prikladni za 55 godina bit će središnji okvir novih zakona i pravila iz Bruxellesa za dramatično smanjenje emisija CO2, koristeći sheme kao što su porezi na ugljik, ograničenja emisija i sheme ograničenja i trgovine.

U travnju 2021. Komisija EU objavila je novi klimatski cilj EU-a: Emisije će se smanjiti za 55 posto do 2030. u odnosu na 1990., u odnosu na 40 posto koliko je prethodno dogovoreno. Otuda slatko ime “Fit for 55”. Ali industrija i radna snaga država EU-a bit će sve samo ne u skladu ako se napreduje. Jednostavno rečeno, tehnokratski je fašizam nametnut bez javne rasprave oko 455 milijuna građana EU.

Ova pogodnost za 55 godina prvi je put na svijetu da skupina zemalja, EU, službeno nameće dnevni red za prisiljavanje apsurdnog “Nula” CO2 do 2050. godine i 55 % manje CO2 do 2030. EU Green Deal car, povjerenik Frans Timmermans rekao je u svibnju, „Osnažit ćemo EU sustav trgovanja emisijama, ažurirati Direktivu o oporezivanju energije i predložiti nove standarde CO2 za automobile, nove standarde energetske učinkovitosti za zgrade, nove ciljeve za obnovljive izvore energije i nove načine potpore čistim gorivima i infrastrukturi čisti prijevoz.” U stvarnosti će uništiti prometnu industriju, proizvodnju čelika, cementa, kao i proizvodnju ugljena i plina.

Evo glavnih segmenata zlokobnog plana ”Prikladni za 55.”

Automobili i kamioni

Glavni cilj Zelenog sporazuma EU bit će mjere koje će prisiliti vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, benzinske ili dizelske automobile i kamione, da se pridržavaju takvih kaznenih ograničenja emisije CO2, odnosno da će biti uklonjena s cesta do 2030. godine, ako ne i prije. Plan će promijeniti trenutni cilj smanjenja emisije CO2 od 37,5 % u vozilima do 2030. na nula emisija do 2035.

07. srpnja koalicija sindikata, tvrtki iz transportne industrije i dobavljača, uključujući Europsku konfederaciju sindikata i Europsko udruženje proizvođača automobila, napisala je hitnu žalbu šefu ”zelenih ograničenja” EU Fransu Timmermansu. Izjavili su: “… mi želimo vidjeti industrijsku transformaciju i inovacije u Europi, umjesto deindustrijalizacije i socijalnih poremećaja.” U pismu se ističe da EU nema planove za takozvani “Pravedni prijelaz” za autoindustriju EU, uključujući ne obuku novih vještina za raseljene radnike: “Trenutno ne postoji takav okvir za 16 milijuna radnika u našoj ekološkoj industriji mobilnosti; sustav, a posebno europski automobilski sektor koji je moć industrijskog zapošljavanja.”

To nije manje važno, jer će prijelaz s automobila i kamiona s motorom na unutarnje izgaranje na E-automobile značiti ogroman poremećaj bez presedana u sadašnjim lancima dobavljača automobila. U pismu se ističe da automobilski sektor u cijeloj EU ima 8,5 % svih europskih proizvodnih radnih mjesta i da je 2019. samo u Njemačkoj proizveo gotovo 10 % BDP-a, s 40 % državne potrošnje za istraživanje i razvoj. EU danas čini više od 50 % svjetskog izvoza automobilskih proizvoda. Ističu da će prijelaz na vozila s nula CO2 značiti gubitak od najmanje 2,4 milijuna kvalificiranih radnih mjesta s visokim plaćama u cijeloj EU. Cijele će regije postati depresivne. U pismu se ističe da Bruxelles još nije čak ni mapirao posljedice za auto sektor Zelenog sporazuma.

U travnju je predsjednica njemačke komisije EU Ursula von der Leyen najavila kako bi srpanjski sporazum ”Prikladni za 55” mogao proširiti drakonski sustav trgovanja emisijama ugljika (ETS) izvan termoelektrana ili industrije, kako bi pokrivao cestovni promet i zgrade u dodatku “onečišćivač plaća”. Veza s ETS-om automatski će nametnuti novčane kazne za vozače ili vlasnike domova izvan sadašnjih poreza na ugljik, unatoč vrlo ograničenom utjecaju od oko 3 % na emisije. To će, uz strože standarde automatskih emisija, nanijeti ubojiti udarac potrošačima i industriji. Kad je francuska vlada 2018. uvela takav porez na ugljik, pokrenula je nacionalne prosvjede Žutih prsluka i prisilila Pariz na odustajanje od njega.

Čelik

Drastični plan EU sadrži nove odredbe koje će značiti drastične promjene za energetski intenzivnu industriju čelika i cementa u EU. Čelik je druga najveća industrija na svijetu, nakon nafte i plina. Trenutno je EU drugi najveći svjetski proizvođač čelika nakon Kine. Njegova proizvodnja iznosi preko 177 milijuna tona čelika godišnje, ili 11 % globalne proizvodnje. No Timmermansov plan uvest će nove mjere kojima se tobože kažnjava uvoz čelika od “prljavih” proizvođača, ali to će zapravo učiniti EU čelik manje konkurentnim na globalnoj razini. Procurivanje iz EU plana ukazuje na to da planiraju eliminirati trenutne besplatne ETS dozvole za onečišćenje za energetski intenzivne industrije poput čelika ili cementa. To će zadati razoran udarac objema bitnim industrijama. Zovu ga ”Mehanizam prilagodbe ugljikovih granica”. Kao što ističe Centar za europsku političku mrežu, izvoznici čelika iz EU-a „neće dobiti nikakvu naknadu za ukidanje besplatne dodjele. Kao rezultat, trpe značajne konkurentske nedostatke u usporedbi s konkurentima iz trećih zemalja.”

Porezi na ugljen i ugljik

Novi klimatski cilj EU-a od 55 % za 2030. godinu podrazumijeva gotovo potpuno ukidanje ugljena do 2030. godine u cijeloj EU. To će pogoditi Njemačku, daleko najveću EU korisnicu ugljena. Njemačka vlada, koja je već imala najskuplju električnu energiju na svijetu zahvaljujući prijelazu Merkel Energiewende na nepouzdanu solarnu energiju i vjetar, zbog koje će posljednja nuklearna elektrana biti zatvorena 2022. godine, nedavno je odustala od plana postupnog ukidanja ugljena do 2038. godine. Bit će ukinut u potpunosti znatno ranije, ali iz očitih političkih razloga u izbornoj godini, nije otkrila svoj novi datum kada će nametnuti pravila o “nultom postotku ugljena”.

Apsurdnost vjerovanja da će EU, posebno Njemačka, moći postići nula ugljena do 2030. godine, zamjenjujući čak ni prirodni plin, već nepouzdanu solarnu energiju i vjetar, već je jasna. 01. siječnja 2021. godine, u sklopu vladinog mandata za smanjenje snage ugljena, isključeno je 11 elektrana na ugljen ukupne snage 4,7 GW. To je ukidanje trajalo osam dana, jer je nekoliko elektrana na ugljen moralo biti ponovno priključeno na mrežu, kako bi se izbjegao prekid rada uslijed dugotrajnog razdoblja slabog vjetra. Zatvorene tvornice ugljena naredile su da rade po statusu rezerve po cijenu potrošača. Berlinska vladina komisija koja je izradila plan postupnog ukidanja ugljena nije uključivala predstavnike elektroenergetske industrije niti bilo koje stručnjake za elektroenergetske mreže.

S novim elementom destruktivnog plana Europske komisije ”Prikladni za 55”, srce europske industrije, Njemačka, unaprijed je programirano ne samo za ozbiljnu industrijsku nezaposlenost u čeličnom, cementnom i automobilskom sektoru. Također je unaprijed programiran za prekide u napajanju poput one koja je opustošila Teksas početkom 2021. godine kada su se mlinovi vjetra zaledili. 2022. u Njemačkoj će, kako je napomenuto, biti zatvorena posljednja nuklearna elektrana, s ostalim elektranama na ugljen, uklanjajući 3 % energije. Dodatnih 6.000 vjetro-agregata također će biti ugašeno zbog starosti, što je ukupno smanjenje od 7 %. Ipak, planirani dodatak novog vjetra i sunca ne dolazi nadomjestak tome, tako da bi do 2022. godine Njemačka mogla imati manjak između 10 % i 15 % kapaciteta na strani proizvodnje.

Veliki reset WEF-a i Zeleni sporazum

Običnim, zdravim građanima je teško shvatiti ove nove planove EU: ”Fit for 55”, kao i Veliki reset Davosa ili povezanu Agendu UN-a 2030 na globalnom nivou, jer je sve to namjerni tehnokratski plan za uništavanje gospodarstva, planova koji se žele primijeniti uz pomoć lažnih izgovora i nedokazane opasnosti od globalnog zatopljenja, planova koji se temelje na nepouzdanim rezultatima istraživanja računala, koja zanemaruju utjecaj našeg sunca na zemaljske klimatske cikluse i koja sukladno tomu prognoziraju da ćemo doživjeti katastrofu do 2030., ako svijet ne smanji bezopasne i za život vrlo važne emisije CO2.

Stalno aktivni Svjetski ekonomski forum u Davosu, kao dio njegovog Velikog reseta, također igra značajnu ulogu u oblikovanju Europskog zelenog sporazuma Europske komisije. U siječnju 2020. Svjetski ekonomski forum na godišnjem sastanku u Davosu okupio je čelnike iz industrije i poslovanja s izvršnim potpredsjednikom Fransom Timmermansom kako bi istražili kako katalizirati Europski zeleni dogovor. Rezultat je to što je Bruxelles otkrio 14. srpnja. WEF podupire glavnu akcijsku skupinu za Europski zeleni dogovor kako bi glavne korporacije stale iza briselskog distopijskog plana.

Autor: F. William Engdahl

euPrikladni za 55
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Carlo
2 godine prije

EU je drugi SSSR

2 godine prije

Sazetak clanka: donose se regulacije i prateći pravni okviri za planirano uništenje ekonomije Europljana.temeljeno na izmisljenim teorijama,financiranim od psihopata gladnih kontrole.hvala.

Šalom Allejkum
2 godine prije

Da, odozgor prema dolje sve pred zid:
Rotschild
Rockefeller
Soroš
C. Schwab
B.Gates
itd itd.
Pred zid

Šele
2 godine prije

Već sam ranije pisao, pravi problem su bocke, ako uspiju u planu da ljude izbodu, da im nametnu covid pasoše na onaj način kako su zamislili , sve ostalo je formalnost, ovo drugo, klimatske promjene, prelazak industrije na neka druga goriva, neće tek tako lako ići. U samoj EU ima puno razlika, različitih nacija, mentaliteta, zatim nije ni EU čitav svijet, neće ljudi tek tako dozvoliti da im se ukinu osnovne stvari. Međutim, ako uspiju u planu da ljude izbodu, e onda……….

Bata
2 godine prije

Ako oni planiraju reducirati broj pučanstva za 2/3 onda nam ni ne trebaju radna mjesta, toliko energije itd….

Max
2 godine prije

Sve je to reset.

Davidschwartz
2 godine prije

Ako zabrane plin i ugljen, što će davati struju? Solarne ploče nisu efikasne (i proizvodnja im je iznimno toksična), vjetrenjače su smeće za staro željezo… dakle, preostaju jedino hidrocentrale i nuklearke. Prve uništavaju rijeke a druge čitav okoliš za tisuću godina. E-automobili koriste iznimno toksične baterije koje se sporo pune a brzo prazne i ktome su skupe i lako zapaljive. Njihova reciklaža je također iznimno štetna. Dakle, sve je jedna velika laž i obmana, a stradat će opet mali čovjek. No, ionako će nas većinu pobiti do 2030. pa će masonima biti lakše upravljati.

Bosanac
2 godine prije

“Niđe” ništa ne propada nit se diže, sve je to samo iluzija ovih koji hoće stavit svoju šapu na SVE.

tuf
2 godine prije

Ima tih aktualnih, više ili manje slučajnih povezanih događaja, pa mi je zanimljivo ovih dana promatrati kako se odvija priča s poplavama u Njemačkoj. Svi kao jedan, mainstream mediji ističu kako je to Božja kazna zbog naših CO2 grijeha i da se moramo iskupiti odmah i sada, bez odgode. Najbolje da se odmah krenemo linčevati, ako ne zbog integriranog rasizma nas bijelaca ili ‘povlaštenosti’ u tome da radimo 16 sati dnevno, a onda barem zbog odgovornosti ispuštanja CO2. Za razliku od ostatka prirode, jel’. E sad, što mi je najzanimljivije uočiti. Prije cca. tjedan dana se poput oblaka prolomila vijest da na predstojećim izborima u Njemačkoj prednjači CDU i da ipak Zeleni neće osvojiti većinu. Za tek nekoliko dana od tada imamo događaj koji zbog svesredne pomoći medija poprima političko-ekološku konotaciju u kojoj Zeleni plivaju (pun attended). Pri tome ne mislim ići u neke teorije pa tvrditi da je Zelenima,… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio ddrazen
Alen
2 godine prije

Štamparija novca ne smije stati s radom , sve ove energetske aktivnosti ,elektrifikacija vozila, povećanje poreza , nisu radi okoliša već radi financijalizirane ekonomije koja trazi samo da se prže pare a zelena energija je živa spalionica..

Malimali
2 godine prije

Privode nas pred zid. Postavlja se pitanje ko će prvi ….

Uostalom ‘Fit for 55’ bi se bolje prevelo kao ‘Spremni/Pripremljeni za…’

tedi
2 godine prije

Kaze onaj konj,da kada budu pune bolnice u Srbiji,necijpljene nece primati.OVO JE ZA IZJAVU GODINE,pa ko ce napunit bolnice?

Scorpiorex
2 godine prije

Nova jos stroziha cccp, svinje,svinje,svinje. Bilgejc ruzni,jadni komplexas sa malim kurcicem 10cm,kaze Melinda, sve se od takvoga moze ocekivati

Sven
2 godine prije

Svako polje na kojem se dugo sadi sa vremenom postaje sve manje plodno. A kapital ne poznaje nacije domovine , poznaje samo zaradu. Kako je dosao tako ce i otici. To je i sama bit, potrositi i otici. U takvom sistemu trenutno i zivimo. A taj odlazak je poceo nakon zavrsetka gomilanja blaga iz cijeloga svijeta. Vrece su se zatvorile. Vrijeme je da se krene na nova podrucja. Pocele su se gasiti tvornice. Najpoznatija imena brendova krenula pa i otisla. Otisla zbog kapitala. U kinu vijetnam indiju, radi kapitala. Radi zarade. Adidas nike mercedes nokia puma…..ljudima ce ostati sjecanja na sve zatvorene tvornice. Dok ce se nove otvarati. Daleko iza 7 gora i 7 mora …

HEKPCT
2 godine prije

Nego, oćel zabranit i grijanje na drva? Zna li se šta?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI