Investitor izbačen i uhićen jer je postavio pitanje Buffettu o podršci Melindi i Bill Gatesu

12 komentara

Tjekom sastanka dioničara, predsjednik korporativnog nadzora je smijenjen i uhapšen nakon što je doveo u pitanje podršku Warrena Buffetta za fondaciju Bill & Melinda Gates, objavio je Daily  Signal ove sedmice .

Lider neprofitne organizacije koji je smijenjen citirao je putovanja i povezanost suosnivača Microsofta Billa Gatesa s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom, što je nedavno objavljeno.

Pete Flaherty, izvršni direktor i predsjedavajući Nacionalnog centra za pravo i politiku, uhapšen je i optužen za kriminalni napad na posed na sastanku u Omahi, Nebraska, uprkos tome što se njegovo ime nalazi na listi prisutnih na sastanku, navodi se u izvještaju.

„Očigledno sam dotaknuo treću liniju milijarderske politike kada sam spomenuo ime Jeffreyja Epsteina“, rekao je Flaherty za Daily Signal  u ponedjeljak. „Uključen sam u akcionarski aktivizam već 19 godina, i nikada ranije nisam dobio mikrofon i nikada ranije nisam bio uhapšen.”

Epstein je bio bogati finansijer koji je osuđen za seksualne zločine u koje su umiješane maloljetne osobe. Njegovi pravni problemi počeli su 2005. godine kada je optužen za seksualno zlostavljanje 14-godišnjakinje. Izjasnio se krivim po blažoj optužbi i odležao je 13 mjeseci u privatnom krilu okružnog zatvora. 2019. godine Epstein je ponovo uhapšen i optužen za seksualnu trgovinu maloljetnicima. Umro je samoubistvom u svojoj zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje.

Slučaj protiv Epsteina bio je kontroverzan zbog njegovih veza s moćnim ljudima, uključujući političare, poslovne lidere i poznate ličnosti. Mnogi od ovih pojedinaca optuženi su za učešće u Epsteinovim zločinima ili za njihovo prikrivanje. Epsteinova smrt je također pokrenula pitanja o okolnostima koje su je okruživale, a neki nagađaju da je ubijen kako bi ga spriječio da otkrije štetne informacije o svojim saradnicima.

Uprkos njegovoj smrti, istraga o Epsteinovim zločinima je nastavljena, što je dovelo do otkrivanja Gatesove povezanosti s Epsteinom.

Gates, suosnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, imao je više sastanaka sa osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epsteinom. Prema istrazi Timesa, ovi sastanci su počeli 2011. godine, nakon što je Epstein odslužio zatvorsku kaznu zbog traženja prostitucije od maloljetne osobe, i nastavili su se do 2014. Gates i njegova dobrotvorna organizacija, Fondacija Bill and Melinda Gates, također su imali zaposlenike koji su posjećivali Epsteinovu vilu.

Gates je minimizirao svoje veze s Epsteinom, a njegov glasnogovornik je osporio opis njihove veze. Međutim, Gates je priznao da je napravio grešku što se ikada sastao sa Epsteinom. U nedavnom intervjuu za australijski ABC 7.30, Gates je izrazio žaljenje zbog svojih sastanaka i večera sa Epsteinom.

Gates je ranije negirao da ima poslovni odnos ili prijateljstvo sa Epstajnom, ali je od tada priznao da su imali nekoliko večera u pokušaju da prikupe sredstva za filantropiju. Majkrosoftov mogul je više puta rekao da su njegovi sastanci sa Epstajnom bili “ogromna greška” i da su doprineli njegovom razvodu od bivše supruge Melinde Gejts.

Prijedlog br. 8 na sastanku dioničara Berkshire Hathawaya u Omahi sponzorirao je Nacionalni centar za pravna pitanja i politike (NLPC) i pozivao se na razdvajanje uloga generalnog direktora i predsjednika odbora, koje trenutno obnaša Buffett.

Tokom sastanka, Flaherty je ustvrdio da bi, ako bi predložena promjena bila implementirana, Berkshire „manje bio identificiran s Buffettovim ličnim političkim aktivnostima“. Flaherty je također posebno ukazao na Buffettovu podršku Fondaciji Bill & Melinda Gates i druge faktore koji podržavaju njegov argument.

“Prema pravilima skupštine, akcionari imaju tri minuta da govore o odluci. Zaposlenik Berkshire Hathawaya prekinuo je Flahertyja nedugo nakon 1 minute, a onda mu je neko prekinuo mikrofon”,  piše Daily Signal  .

Ovo je sramota, ali je za očekivati ​​jer bogati i moćni nastavljaju da štite Epsteina iz razloga o kojima možemo samo nagađati.

Bill GatesPete FlahertySAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
11 mjeseci prije

Znaci lenin i tito su bili u pravu ?????? ……..kapitalizam je zlo !? …..

Max
11 mjeseci prije

Kabalistički spletka

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Upravo se vode razgovori o modalitetima , izrade , zajedničke valute zemalja BRICS 👍 . Neformalno je već i ime nove valute donijeto – ” BRIC ” … Ostaje se utvrdit , koordinacije između centralnih banaka zemalja osnivača i može krenuti — tiskanje ! BRAVO !!! 2.) Ruska Federacija raspisala tjeralice za Sudijama ICC sa sjedištem u Den Haagu 😁 👍 🤳

Gruzija
11 mjeseci prije

Svaka čast! Napokon se i zapad približava Rusiji po pitanjima slobode govora.

Marko
11 mjeseci prije

jasno je to da je Epstein bio neka vrsta dobavljača za elitu ( znamo i cega nažalost), zbog toga je i ubijen, kao i svatko drugi tko bio mogao/je makar malo dovesti u sumnju da otkrije kakvo se zlo nalazi iza “spasiteljskih lica” koje vidjamo stalno na peraču mozgova iliti TV-u

Arkaj
11 mjeseci prije

Završetak članka je čisto ludilo. Bogati i moćni ne štite Epstejna jer je čovjek ubijen kako bi mu se začepila usta. Dakle oni ne štite njega nego sebe….

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Nije taj izbačen zbog Eppsteina…

Htio je Buffetu uzeti kontrolu. To nitko ne voli.
Drugo, puno je vjerojatnije da ne opasnije biti optužen za veze sa Gatesom, nego Eppsteinom.

wsox
11 mjeseci prije

Čak i ne vjerujem da je se ubio u zatvoru!vjerojatno negdje orgija i dalje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI