Iran tvrdi da bi se Gaza mogla pretvoriti u groblje za izraelske postrojbe

Unistena Gaza
17 komentara

Iran je ponovno upozorio Izrael neka ne pokreće kopnenu ofenzivu na palestinsku enklavu

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian upozorio je na sljedeće: u slučaju neuspjeha zaustavljanja izraelskih zračnih napada i sprječavanja invazije s kopna na Gazu, postoji rizik od nekontrolirane eskalacije sukoba, s više regionalnih igrača koji će se pridružiti borbi. “Ako mjere usmjerene na trenutačno zaustavljanje izraelskih napada koji ubijaju djecu u Pojasu Gaze završe na mrtvoj točki, vrlo je vjerojatno da će ovo otvoriti mnoge druge bojišnice”, rekao je Hossein Amir-Abdollahian za Al Jazeeru u nedjelju, ponavljajući upozorenje Irana koje je službeni Iran ponovio više puta tijekom proteklog tjedna. ”Ako cionistički entitet Izrael odluči ući u Gazu, vođe otpora će je pretvoriti u groblje okupacijskih vojnika”, dodao je, misleći na Hamas.

Na svojoj diplomatskoj turneji po regiji, iranski ministar se sastao s političkim čelnikom Hamasa, Ismailom Haniyehom, u Kataru, gdje je okupio druge islamske zemlje u iskazivanju podrške Palestini nakon čega je uvjeravao okupljene u to da će Iran nastaviti s naporima zaustavljanja “činjenja cionističkih ratnih zločina”.

”Islamska Republika Iran nikada neće odustati od svojih načela i vrijednosti u potpori palestinskom narodu”, naglasio je. U nastojanju rješavanja krize u Gazi, Amir-Abdollahian je također razgovarao o “osjetljivoj situaciji u regiji” s kineskim ministrom vanjskih poslova Wang Yijem. Zamolio je Kinu neka upotrijebi svoj glas u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda kako bi zaustavila smrt i patnju stanovnika Gaze, naglašavajući potrebu za humanitarnim koridorom.

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi inicirao je telefonske razgovore s više muslimanskih čelnika u nedjelju, dižući uzbunu zbog situacije u Gazi i pozivajući na “odlučnu i hitnu” akciju Arapske lige i drugih međunarodnih tijela, kako bi se zaustavio izraelski “stroj za ubijanje”.

Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Khamenei također se obratio muslimanskim zemljama, pozivajući ih neka priteknu u pomoć Palestincima. “S Božjom milošću, ovaj pokret koji je započeo u Palestini će napredovati i rezultirati potpunom pobjedom za Palestince”, napisao je u objavi na X-u (bivši Twitter) u subotu.

Sjedinjene Države poslale su drugu skupinu nosača zrakoplova u istočno Sredozemlje, nastojeći izvršiti pritisak na Iran, Hezbollah u Libanonu i druge snage koje podržavaju Palestinu, kao se ne bi miješale u rat Izraela i Gaze.

Unatoč spekulacijama američkih medija o mogućoj umiješanosti Irana u smrtonosni napad na Izrael koji su izveli militanti Hamasa, predsjednik Joe Biden je priznao da “u ovom trenutku” nema “jasnih dokaza” koji bi ukazivali na to da je Teheran pomogao Hamasu u planiranju napada.

gazairanIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
GoX
6 mjeseci prije

Ma nista od toga, Iran samo laje i pravi galamu. Da su htijeli sta da urade, uradili bi odavno

Alex Keller
6 mjeseci prije

Dronovi napadaju?

Alex Keller
6 mjeseci prije

Dronovi napadaju

Otok Mali
6 mjeseci prije

Izraelci nemaju šanse u gradskim borbama. Imaju šanse s modernom tehnikom i dalekometnim oružjem.

tihobl
6 mjeseci prije

Gaza je velika koliko pola Harkova. Izraelci imaju nadmoc 100:1.
Vidjecemo koliko ce im trebati. Rusima je za Bahmut trebalo pola godine, doduse tamo je neprijatelj imao nadmoc 3:1.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Pa morao je ! Budući su i u samom Israel tisak počeo tražiti ODGOVORNOST ⚠️ a kada zavedeš izvanredno stanje , praktično VLADAŠ PO DEKRETU 😉 bez izabiranja po vlastitoj volji – neograničeno 😉 .. Taj kategorij ” izvanredna stanja ” će USKORO bit uveden – svukud po zapadnoj interesnoj sferi ⚠️- razlog ?! A jeli bitan uopće ?! Terror ,climate change , plandemics – koga zabole … ?! Bitno je održat sustav pod svaku cijenu ! Ili odosmo svi na vješala u p.m. !!!!

Max
6 mjeseci prije

Tako će i biti.

hiber
6 mjeseci prije

Za sada nista od kopnenog napada. Ne daju Ameri da ne budu uvućeni u rat. Gaza je ionako srušena, pomoć ne može doći, a ključni nalegbodavac ionako nije Rusije, ni Iran, ni Hezbolah. Oni Hamasovci sto su sve znali davno su zbrisali u Quatar. Tako da politički sve to nema smisla. Najveći pobjednik je Lieberman, bivši ministar obrane koji je sve točno prognozirao.

Red Dog
6 mjeseci prije

Pa, bi.
Gradska borba je nocna mora za napadace. To je teren branilaca. Mogu biti svuda. Od artilerije i tenkova slabe koristi. Od avijacije, da, ali posto Hamas ima razgraden sistem tunela… samo da je hrane, vode i municije, mogu oni dugo. Izrael bi trpeo ozbiljne gubitke.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI