Iranski general prijeti da će “sravniti sa zemljom” Tel Aviv i Haifu

Iranski general
17 komentara

Komandant kopnenih snaga iranske vojske general Kioumars Heydari rekao je da ofanzivno naoružanje zemlje može “sravniti sa zemljom” izraelske gradove Tel Aviv i Haifu, javila je u utorak novinska agencija Tasnim.

“Po naređenju [iranskog] duhovnog vođe [Alija Hameneija], u slučaju i najmanje greške protivnika, sravnićemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom”, rekao je. General je napomenuo da je povećan domet iranske bespilotne avijacije, kao i raketnog naoružanja kopnenih snaga. Zajedno sa “pametnom komponentom” novog oružja, značajno je povećana borbena gotovost trupa kako bi “odgovorile na nepromišljenu agresiju”.

“Danas, ofanzivna i odbrambena dostignuća Islamske Republike Iran iritiraju neprijatelje naše zemlje”, istakao je general. Izrazio je uvjerenje da će se “muslimanske teritorije koje je okupirao cionistički režim vratiti u islamski svijet u narednih 25 godina”.

Iran tradicionalno smatra Izrael glavnim neprijateljem republike, zajedno sa SAD. Zastoj je uslovljen politikom Tel Aviva u odnosu na palestinske teritorije na kojima se šire jevrejska naselja, dok su proteklih sedmica tenzije između Arapa i Izraelaca naglo eskalirale, a broj napada i vojnih operacija se povećao.

HaifairanIZRAELKioumars HeydariTel-Aviv
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lenko
1 godina prije

Ma di se samo okreneš vidiš samo mržnju, neme nidi ni trunke ljubavi. Ljubav velika nepoznanica. Mržnja, mržnja i samo mržnja, sama duhovna tama. Samo tama koja svitli.
Zaista, Božja pravda bit će gora od dana sveopćeg potopa.

Vesna
1 godina prije

A Amerika samo zadovoljno trlja ruke. “.Malo” je zaradila na farmacijama, sad ce malo na vojnoj industriji…..pa ce onda na GMO hrani, i ko zna na cemu sve jos. I….njihova ekonomija se vadi iz mrtvih. Nadam se da narodi nisu spremni za njihove igre.

nena
1 godina prije

Soleimani je bio general, ovaj je naduvani balon koji se pumpa iz Israela. Čim počne da preti, znači da je dobio $€£ od Israelaca. Druga opcija je da je glup i da će uskoro biti upokojen.

Fabijan
1 godina prije

Samo tako! Kad je bal nek je maskembal! Ne bi drukčije vidjeli našeg stvoritelja!

Max
1 godina prije

Iran je to kadar učiniti zahvaljujući napretku svoje tehnologije.

matalan..
1 godina prije

Smrad perzijanerski..pazi da ti ne dođe Đingis kan kao u XII stoljeću i ne potaraca tepih land ajatalalla

antinato
1 godina prije

Generalu, ti samo počni…. Ceo svet če vas podržati…. Dosta više sionističkog kriminala i zločina…

Ahmat sila
1 godina prije

Samo cepaj. Alahu Akbar!!!

Teresa
1 godina prije

Hajde da i to cudo vidimo.
Prije ce biti obrnuto poznavajuci Izraelsku borbenu spremnost.

Inzersdorf
1 godina prije

Sacekaj do kraja kolovoza, na odmoru sam u Izraelu

Kum
1 godina prije

A neće spaliti stožer SZO-a zbog lažne pandemije!?Ah da!!!Iran ko fol protivnik zapada i kaže da je sve što dođe sa zapada laž!!!Ali plandemija nije?Uopće nije ničiji igrač!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI