fbpx

Istine i laži oko Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Medicinskog fakulteta u Puli

Kronologija Pula

Već smo  pisali 29.07.2021. tekst o progonu politike akademika prof. Krešimira Pavelića, tada dekana Medicinskog fakulteta u Puli.

Akademik prof. dr. sc. Krešimir Pavelić i progon politike

Naš komentator „Debeli đuro“ ima silno nepovjerenje i postavlja, kaže zbog kćerke koja sve zna, pitanja, kao ovo:

„Arna, bez pr.dr.,mr.,sc ,dipl.ing,prof i ostalih prefiksi, ZA IME BOŽJE, provjerite da li postoje studij medicine ili ne, da ljudi imaju dozvolu ministarstva za upis studenata medicine ili samo sestrinstva!! NE MOŽEMO O TOME LICITIRATI  I DISKUTIRATI !!!!“

U posljednje vrijeme u nekim središnjim hrvatskim medijima pojavili su se neki zlonamjerni i lažni komentari u vezi sa Medicinskim fakultetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao i izborom dekana tog fakulteta. Istovjetne vijesti su objavili Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Večernji list, Faktograf, 24 sata, Glas Istre, Indeks HR. Ubrzo nakon toga neki su mediji objavili demanti.

Htjeli smo istražiti porijeklo tih lažnih informacija koje su očito došle iz jednog mjesta i objavljene su bez prethodne provjere. Donosimo vam u vezi s tim relevantno činjenično stanje vezano za Medicinski fakultet u Puli. Ono što smo otkrili na temelju dokumentacije baca jedno ružno svjetlo na dio naših središnjih medija.

Senat kao ovlašteno tijelo Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, donio je Odluku o osnivanju studija medicine Medicinskog fakulteta u Puli, a prvi uvjet za dobivanja dopusnice nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja, te pokretanje tog studija je njegovo osnivanje kod nadležnog Trgovačkog suda.

Prije podnošenja prijedloga za njegovo osnivanje bilo je neophodno imenovati i dekana tog fakulteta, kao odgovorne osobe ovlaštene za njegovo zastupanje, te je za dekana izabran akademik prof. dr. sc. Krešimir Pavelić.

Za ovaj studij pored već zaposlenih djelatnika na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (za potrebe već postojećih ranije integriranih studijskih programa, koji se pored vođenja nastave studija Sestrinstva bave i znanstvenom djelatnošću), zaposlen je dodatni dio kadra.

Sveučilište u Puli sukladno svojoj obvezi i s ciljem pokretanja osnovanog predmetnog studija je u studenom 2018., uredno i u skladu s redovnim procedurama na snazi u RH, podnijelo zahtjev za pokretanje studija medicine pri Medicinskom fakultetu u Puli, nadležnom Ministarstvu, koje je taj zahtjev proslijedilo svom resornom i nadležnom tijelu – Agenciji za znanost i visoko obrazovanje.

Upravo je ova agencija ovlaštena za provođenje postupka davanja akreditacije integriranog studija tj. akreditacije za izvođenje novih studijskih programa, koje predlažu visoka učilišta, u konkretnom slučaju koje je predložilo Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Međunarodna akreditacija je pokrenuta i uspješno okončana s pozitivnim mišljenjem.

Agencija je po provedenom postupku izdavanja predmetne akreditacije integriranog studija utvrdila da su ispunjeni uvjeti za pokretanje predmetnog studija. Sljedeći korak je bio utvrditi da je odobreni studij integriran, a za što je ovlašteno Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

U tom postupku Nacionalno vijeće je prekoračilo svoje ovlasti, te je donijelo Zaključak, kojim neovlašteno uskraćuje odobrenje za izvođenje predmetnog studija, te kako je taj Zaključak nezakonit iz više razloga, Sveučilište u Puli je protiv istog uložio prigovor nadležnom Ministarstvu za ZO i Agenciji za ZO, nazvanog po privatnom tužitelju “Očitovanje”, a temeljem kojeg prigovora je nadležno Ministarstvo pokrenulo postupak preispitivanja nezakonitog/neovlaštenog postupanja Nacionalnog vijeća.

Dokumenti na kojima se temelje iznijete činjenice i navodi:

  1. Rješenja Trgovačkog suda u Pazinu, posl. broj:Tt-19/383-4., od 14.3.2019., o osnivanju Medicinskog fakulteta u Puli
  2. Prigovora Sveučilišta u Puli označenog kao Očitovanje   na Zaključak Nacionalnog vijeća za ZVOTR., od 23.12.2019.
  3. Pisma potpore Istarske Županije, Kabinet Župana, Klasa:602-04/18-01/01.,Ur.broj:2163/1-02/1-18-2., od 26.2.18., o osnivanju studija medicine.,
  4. Preporuke za osnivanje sveučilišta studija medicine pri Sveučilištu Jurja Dobrile, Klasa:053-01/18-01/15., Ur.broj:385-01/01-18-02., od 17.4.18.,
  5. Odluka Sveučilišta u Puli o osnivanju Medicinskog fakulteta kao njegove sastavnice, Klasa:003-08/18-02/63., Ur.broj:380-01-18-1., od 31.10.18.,
  6. Odluka o osnivanju integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicine, Klasa:003-08/18-02/87., Ur.broj:380-01-01-18-1., od   20.12.18.,
  7. Dopusnice Ministarstva znanosti i obrazovanja za obavljanje znanstvene djelatnosti u području biomedicine i zdravstva Klasa: UP/I-640-02/18-08/00010., Ur.broj:533-03-19-0004., od 29.4.18.,
  8. Odluka o izvođenju preddiplomskog stručnog studija Sestrinstvo na Medicinskom fakultetu u Puli, Klasa: 003-08/19-02/74., Ur.broj:380-01-19-1., od 30.9.19.,
  9. Dopis kojim Ministarstva znanosti i obrazovanja traži očitovanje od Nacionalnog vijeća, Klasa:602- 04/19-13/00113., Ur.broj:533-04-20-0013., od 17.1.20., (2 str.). o donošenju nezakonitog zaključka.
  10. Dopis kojim Ministarstvo znanosti i obrazovanja traži ponovno očitovanje zbog nepostupanja od Nacionalnog vijeća.

Tko je izvor lažnih vijesti?

Prema našim izvorima iza lažnih informacija čini se da velikim dijelom stoji izvjesni Željko Svedružić protiv kojeg je pokrenuto niz kaznenih postupaka. Razlog iznošenja ovakvih informacija od strane Svedružića seže još iz vremena kad je isti upozoravan da ne ispunjava ugovorne obveze iz Ugovora o dodjeli sredstava za projekt  01 „Modulatori katalitičkog mehanizma gama-sekretaze kao novi potencijalni lijekovi za Alzheimerovu bolest“, a čiji je on bio voditelj.

Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost (dalje: Zaklada), donio je Odluku o prekidu financiranja i raskida tog ugovora broj: I-781-2017., 03. ožujka 2017., a budući da Svedružić nije ni po zahtjevu Zaklade dostavio periodična izvješća označenog projekta, kao ni dokaze o trošenju odobrenih sredstava, Sveučilište u Rijeci bilo je prinuđeno izvršiti povrat odobrenih sredstava Zakladi u iznosu od  328.130,00 kn, jer je Sveučilištu prijetila opasnost obustave uplate za druge projekte, a Željku Svedružiću je odlukom Zaklade zabranjena prijava na bilo kakve druge projekte Zaklade.

Nakon toga je istom dato pisano Upozorenje pred otkaz zbog kršenju obveza u vezi s radom, a što je osnovni motiv sugovornika Željka Svedružića da putem medija, iz očito osobnih razloga animoziteta prema svom bivšem nadređenom, širi netočne informacije uvredljivog i klevetničkog sadržaja o Sveučilištu u Puli koje je osnivač Medicinskog fakulteta u Puli.

Vezano za poveznice na novinske članke novinara, radi se o objavama prije više godina koji su objavljeni na isti način kao i ovi nedavni tekstovi, nastali na temelju iznijetih i prethodno neprovjerenih informacija i činjenica, a što su novinari trebali i mogli provjeriti.

Upravo po dovršetku ovog teksta stigla je i obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja s nalazom poreznog nadzora Medicinskog fakulteta u Puli. Kako u nalazu nisu utvrđene nepravilnosti, dakle sve porezne obveze, doprinosi i davanja državi uredno su podmireni na plaće, vanjsku suradnju  te uredno podnijeta izvješća JOPPD obrascima,  iako spomenuti Svedružić ukazuje na „milijunska oštećenja državnog proračuna“. Lažne optužbe Željka Svedružića nanijele su goleme štete ugledu Sveučilišta.

Postavlja se na kraju pitanje kako to da Sveučilište u Rijeci i sadašnja rektorica Snježana Prijić Samaržija te pročelnica Odjela za biotehnologiju u kojem dotični Svedružić još uvijek radi i predaje studentima,  nisu reagirali na nedozvoljene postupke i govor mržnje svojeg djelatnika.

O ovome ćemo se pozabaviti kad skupimo sve relevantne činjenice.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
227 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije

uuuuu….. ovo če biti zanimljivo.. 😎

Mlata
Gost
Mlata
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Rano je za ovaj text…debeli je na njivi i nema se vremena za ovo

Kornel
Member
Famed Member
Kornel
2 mjeseci prije
Reply to  Mlata

Pala je kiša, njiva je mokra 😀

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Kornel

Kad smo kod “događanja na njivama”, ima jedna zanimljiva priča i u Osijeku. Na Fakultetu Odgojnih i obrazovnih znanosti navodno je 2017. godine (posebnim naporima i sredstvima) “otvoren” poslijediplomski specijalistički studij Inkluzivnog odgoja i obrazovanja kako bi se hrvatsku školsku praksu opskrbilo prijeko potrebnim stručnjacima koji bi – sukladno europskoj… Pročitaj više »

Suze Roni
Gost
Suze Roni
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

To je Djuro zeleni.

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Ma nije problem u “ljudima iz Osijeka” nego u hrvatskim navikama i mentalitetu. Sve imamo na papiru: i zakone, i strategije, i konvencije, i fondove, i stručnjake… No to su samo “prazne riječi” jer u praksi nema ničega od toga! A što se tiče samog ovog poslijediplomskog specijalističkog studija Inkluzivnog… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

bravo Kora – uvjek razumno pametno i dalekovidno!

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

Hvala Vam, @piždro. Nažalost, ova priča s inkluzijom, odnosno postdiplomskim specijalističkim studijem Inkluzivnog odgoja i obrazovanja tek je vrh sante problema u hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu, koja santa je za aktualnog hrvatskog premijera i njegovu vladu tijekom oba mandata, nažalost, nevidljiva s obzirom da mu obrazovni i znanstveni resor služe uglavnom… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora od kad je ove civilizacije
besvjesne digitalizacije, napravili su smradovi Iluminati bio robote od ljudske vrste! stvarno su nas pogoyili od besvjesti … pozz

iouuzgiztfizdrdtrdtr
Gost
iouuzgiztfizdrdtrdtr
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

“Pogoyili” hahaha, bravo buraz……………….

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Hm…sjećate se vi kad sam ja pred godinu dvije, napisala poduži komentar o nezamjenjivosti škole ne samo kao obrazovne institucije, već kao mjesta gdje djeca ne samo pronalaze prijatelje za cijeli život, već uče funkcionirati u grupi? I kao grupa? Sa svim onim što znam danas…nisam više sigurna jesam li… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Nisam upoznata s tim Vašim komentarom ali se slažem s Vašom tvrdnjom o više nego upadljivoj prisutnosti mediokriteta i općoj dekadenciji unutar odgojno-obrazovnog sustava. Međutim, smatram da nastava na daljinu ne riješava taj problem nego samo na to sve nadodaje novi. Djeci treba vratiti jasno strukturirano i sadržajno kvalitetno obrazovanje… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Od kad su izmisljeni privatni fakulteti i skole,i najbolje skole ne zavrsavaju najpametniji nego najbogatiji,sta znaci skola?
Da si pametan ili bogat?

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Zanimljivo pitanje! Možda odgovor leži na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, gdje je objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za mjesto savjetnika u projektu o kojem čitamo sljedeće: “Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) podnijelo je zahtjev za odobrenjem zajma od Svjetske banke u ukupnom iznosu od 30.27 milijuna USD za… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Posloženo je – vrlo ispravno.
Samo slika nedostaje.
Onoga za koga je natječaj.

Najmanje 5 godina ljudi se ne javljaju – na natječaje u državnim službama…
Iz takvih razloga.

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Nema problema, neka je javni poziv za savjetnika raspisan za nekoga “sa slikom”… ali neka vode računa da taj “sa slikom” ima barem 5 godina iskustva u odgojno-obrazovnom sustavu tj. neposrednog odgojno-obrazovnog rada s djecom. Time bi “reformatori” pokazali da imaju barem zrno poštovanja prema hrvatskoj djeci, učiteljima i pedagoškoj… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Slazem se..

John q
Gost
John q
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

poslijediplomski specijalistički studij Inkluzivnog odgoja i obrazovanja kako bi se hrvatsku školsku praksu opskrbilo prijeko potrebnim stručnjacima koji bi – sukladno europskoj praksi i standardima – na pravi način praktično pomagali učiteljima i asistentima

I bolje da nije

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  John q

Možete li, molim Vas, pojasniti svoj komentar?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Možda bih ja mogla… A što taj radi kao učitelj i nastavnik, ako nije – dovoljno stručan? I uopće se ne šalim. Ona ministrica iz Varaždina je rekla da u školama predaju ljudi koji su završili jedan semestar – dakle, 6 mjeseci,- matematike ili engleskog…!!! A hrpe ljudi sa cijelim… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

A što me dovodi do sljedećeg, mada sam se nadala da neću morati ovo pisati (200 komentara!): Pa šta nitko ne vidi: 1) – Ministarstvo, 2) – Agencija: Agencija za znanost i visoko obrazovanje. 3) – Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. Je, svi će odmah primjetiti:… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

To se i ja pitam? Probajte mi pronaći bolnicu u kojoj su trebali anesteziologa ali ga nisu mogli dobiti pa su na to radno mjesto zaposlili kiropraktičara, koji radi posao anesteziologa i kojem se ugovor produžava svakih 6 mjeseci sve dok bolnica ne dobije anesteziologa. Da ravnatelj bolnice tako nešto… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Pa zar ne mora ministar potpisati svako rješenje o zapošljavanju u školi?
Ja opet odgovorno tvrdim da se obrazovni sustavi namjerno uništavaju. Ne samo kod nas.
Bile su neke ankete prije 20 godina u V.B…neznaju tko je bio npr Churchill…
studenti nisu nikad čuli za Platona itd…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

🤗 I nemojte podcjenjivati kiropraktičare…

Možda bi neki od njih znali uspavati pacijenta pritiskom na karotidnu arteriju…?
U sridu! Još i besplatna anestezija.

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ma nikoga ne podcjenjujem. Samo ističem da se pogrešni i nestručni kadrovi nalaze na određenim radnim mjestima i da to ostavlja trag na odgojno-obrazovni sustav koji postaje sve lošiji, a malotko na to reagira.

RENEW
Gost
RENEW
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Korupcija in pohlep so uničili medicino. Ivermektin je zatiran prav zaradi pohlepa farmacevtskih družb in njihovih zdravstvenih hlapcev.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Kornel

samo se ti hvali dok ne cuje brisel, da, da, ostat ce ti tri saksije;)

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije

Krastavac.

Patricija
Gost
Patricija
2 mjeseci prije

Cijenjena gdjo. Arna, imate moje duboko postovanje, a vjerujem i mnogih, na zalost, sutljuvih citatelja portala Ligicno, za sve sto radite za dobrobit drustva, uporno zalazuci ce za raskrinkavanje nepravdi u drustvu, a posebno od kad je nastala “pandemija”. To iziskuje jako puno vremena. Na zalost uvijek se nadju neki… Pročitaj više »

Mlata
Gost
Mlata
2 mjeseci prije

Debeli..kakvi su ti krastavci, jel’ su po EU standardu “krivi”?

obadva....obadva
Gost
obadva....obadva
2 mjeseci prije

korisni suradnk Valter-zvono istine ….To bi pitanje trebalo biti ovo: ” Gdje mogu pronaći referencu da je virus SARS-CoV-2 vjerojatni uzročnik bolesti COVID-19?” Pa ako stožeraši čitaju ovu stranicu, ljubazno ih molimo da u komentarima ostave link na makar jednu takvu referencu, jer mi je nismo uspjeli pronaći, a nisu… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije

Referencu možeš pronaći pod drugim tekstom gdje si danas pisao iste stvari.

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ne on…već ja ,i ne pravi se previše pametna kad ti Bog osim diplome nije talenr rezoniranja dao. Na članku o njem.novinaru koji priznaje namjerno širenje panike.
Sve je do u detalj pojašnjeno…..samo nekima ni godišnji odmor ne upali mozak i duh.
A šta’š!

obadva....obadva
Gost
obadva....obadva
2 mjeseci prije

https://youtu.be/FEMNAZ_0JX0
PCR Test Inventor – Kary Mullis: Explains PCR and HIV

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije

Bravo…valja se podsjetit ,da ima ljudi koji i znaju i žele pomoći ljudima.

neznanje
Gost
neznanje
2 mjeseci prije

Dobijete malo soli u glavi kad pogledate podatke o broju medicinskih fakultata na milion stanovnika u svijetu. Jedino mi imamo manje od milion stanovnika po medicinskom fakultetu i još bi. Svako selo svoj fakultet.

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Ima nešto i u tome. “Mala bara puno krokodila”, rekao bi narod. Međutim, nije problem u tome da i “manji gradovi” (iako su po broju stanovnika hrvatski gradovi doista “sela” u odnosu na svjetske) imaju fakultet, veleučilište ili sveučilište, nego u tome postoji li u njima stručni kadar tj. mogu… Pročitaj više »

Suze Roni
Gost
Suze Roni
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Dekan tog fakulteta siri istinu o plandemiji i otkriva stvari koje kvazi znanost sakriva.Inace dekan ima zavidnu znanstvenu karijeru, ima karakter, moral i etiku da se ne zeli pridruziti papagajskom zboru provaksera, kao sto je npr. njegov nekadasnji diplomant Djikic koji sramotni placenik farma lobija.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Suze Roni

Budi siguran da ih ima koji znaju. To što ne dopire do javnosti, drugi je problem. I nije neočekivan. Ali, sasvim sigurno, nitko nezna koliko ima preboljelih. A što je bitan podatak. Čak ne možemo koristiti niti rezultate Pcr testova, jer su, naravno, nepouzdani. Mi neznamo niti na kojem su… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije
Reply to  Suze Roni

Baš naprotiv:sve je jasno.

centil100
Gost
centil100
2 mjeseci prije
Reply to  Suze Roni

Najveći svjetski umovi? Odakle su potekle te gnjide? Nabijem ih sve na tvoj, po eu normama, krivi krastavac…

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

znam, ali treba to objasniti ovim zlatnim ribicama….. 😒

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Retadinjjooooooooo.
Nisimu ni do koljena idi popudi capaku, berosu, dikicu i drugima koji zsgovaraju pandemiju.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Glup covjek za glupa djela

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Onda sjedni na big phaizer, da budes dobro popunjen.

Patricija
Gost
Patricija
2 mjeseci prije
Reply to  throne

Odlican prijedlog. Lp

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  throne

Ok, znam ali me razbjesni ovakav bezobrazluk tih osoba koji bi kada bi im dozvoli ubili covjeka bez i malo savjesti. Uf hvala na upozorenju.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Odgovor za sada nijedan, jer se ceka sud i rjesenje ministsrstva i sto je sporno sto je bio dekan Pavelic bio je akademik, red. prof, dr. Sc. i na to faksu je isto ordiniro doc. dr. sc. Capak ipak je nizi po strucnom i znanstvenom rangu a bogami i znanju… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

o krastavcu i dwa paradajza za her arnu…. 😒

Moris
Gost
Moris
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Dezinformacije širi vlada, njen stožer i vladini znanstvenici, odnosno ne daju građanima svu istinu o pandemiji i eksperimentalnom cijepivu. Sumnjam da bilo tko od njih zna prirodu i porijeklo ovog virusa ili otrova, no vidljivo je jedno da su postupanja svuda u svijetu identična, a to znači da naredbe i… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Moris

Htjela sam prenijeti komentar od Lauca sa fb gdje piše da su neki zastrašivati narod jer su blesavi, ali drugi zbog – profiterstva. I kaže da ih treba suditi kao ratne profitere. Međutim…budući da je jedan moj komentar otišao na validaciju…a ja ga tražila, izgubim kopirano. U 5 minuta nestao… Pročitaj više »

superhik
Gost
superhik
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Na tom faksu je studenata 0.Od fakulteta ima sam nova zgrada..jebote stanujem 50 m od nje

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije

Jeote led, Fat Đuro pokrenuo istragu… lolz

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Đuro odlučio da puši beznilotinsku lulu mira.

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Mali Ivica

Je, na demižon bu si zdimil…

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
2 mjeseci prije

Da, odličan tekst,međutim šteta je učinjena, stigma je bačena, dezinformatori i lažljivci po nalogu ne snose nikakve posljedica, a cilj ušutkavanja “nevjernika” postignut. Žao mi je što nitko od tzv. renomiranih nije stao u obranu, prvi bi morao stati “prodana duša” Đikić, “renomirani” znanstvenik koji je već godinama otkrio lijek… Pročitaj više »

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
2 mjeseci prije
Reply to  Picajzl

To rade takvi i u Americi, jedan primjer:
https://odysee.com/@TimTruth:b/Mccullough-sued:2

AbuDabi
Gost
AbuDabi
2 mjeseci prije
Reply to  Picajzl

Evo i dr. Mercola briše svoje postove, nove će brisati nakon 48 satii. Evo to je kad neljudi imaju moć, međutim reakcija će se tek vidjeti:
https://www.youtube.com/watch?v=dILSt_EQgNM&t=345s

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  AbuDabi

Grozno! Ali kao što i Kornel veli, to još samo pojačava njegovu poruku. Mainstream medijski zombiji obitavaju u iluziji u kojoj teško primjećuju išta van nje. I kao takvi se vrlo lako preraćunaju. Trilion gafova koje je svijet imao prilike vidjeti je ipak poslužio da mnogima počne otvarati oči.

Kornel
Member
Famed Member
Kornel
2 mjeseci prije
Reply to  Picajzl

Nema štete, svih koje su napali mainstream mediji u stvarnosti su dobili potvrdu svoje vjerodostojnosti.
Sve je okrenuto up side down i tko razumije to razumio je, tko ne razumije tome je vrlo teško pomoći.

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Kornel

Ne smijemo generalizirati jer mediji ponekada nekoga napadaju i s razlogom, ali u kontekstu gornjeg članka ste vrlo blizu istini.

Patricija
Gost
Patricija
2 mjeseci prije
Reply to  Picajzl

Slazem se u potpunosti s Vama. Na zalost, samokritika nasih strucnjaka za izmisljenu pandemiju koju su propagirali na pocetku kao i danas, ne postoji. U pitanju je ili veliki ego ili debeli novcanik, a mozda i zaglupljenost strukom. Nadam se da ce progledati i da ce sve doci na svoje.… Pročitaj više »

Patricija
Gost
Patricija
2 mjeseci prije
Reply to  Patricija

Nada se budi u bolje sutra, sto se tice izmisljene pandemije, je i proslava velicanstvene pobjede u Domovindskom ratu, 26. god. Oluje. Tada smo se oslobodili velikosrpske agresije, potpomognute JNA. Hvala svim zivim sudinicima koji su nam to omogucili, pokojnima pokoj vjecni, a one koji su nestali da se pronadju… Pročitaj više »

Marko
Gost
Marko
2 mjeseci prije
Reply to  Patricija

Tebi stari moj ni konzilij svevišnjih ne bude mogao pomoći.

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Marko

“Konzilij svevišnjih” 👍😂

Metabaron
Gost
Metabaron
2 mjeseci prije
Reply to  Marko

Nisu ti ukrali samo nick vec i jos ponesto…

Oli
Gost
Oli
2 mjeseci prije
Reply to  Marko

Puši ti njemu i dalje

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Patricija

Izvrsnu opasku ste iznijeli! Skoro smo već i zaboravili ma tu tužnu pojavu “zaglupljenosti strukom” iliti “fah-idiotizma”, ali evo farmaceuti i medicinari, baš kao i informatičari i političari -koji vjeruju u život na daljinu uz redovite doze cjepiva – podsjetili su nas na to koliko je zapravo ova pojava opasna… Pročitaj više »

Patricija
Gost
Patricija
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Slazem se u potpunosti s Vama Posljedice ovog “novo normalnog” nacina zivota, obit ce se svima o glavu. Zlo vec vise stoljeca radi na tome da odvoji covjeka od svog Stvoritelja, a sad cini sve da odvoji covjeka od covjeka. Molim dragog Boga da odbacimo ono gresno u nama, a… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Patricija

I svakako se pomoli da ti da pameti da razlikuješ grešno (hint: to je npr LAŽ), i – dobro.
Osim pameti, tu treba i memorija da se to zapamti.
A i volja. Da se suzdrži od laži i objeda.

Patricija
Gost
Patricija
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Vidim iz komentara sto Vas zulja. Ne mozete mi oprostiti iznesenu istinu o “ljubicici bijeloj”. Do 2014. god. mogla je proci Vasa istina o doticnom, ali od tada, malo pomalo, izlazi na vidjelo tko je tko bio u povijesti. Drago mi je da otkrivanjem sakrivenih dokumenata, koji postaju dostupni, povijest… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 mjeseci prije
Reply to  Patricija

Slažem se s Vama. U vrlo zanimljivom tekstu “Čija je to povijest? Pamćenje, politika i historijska znanost” autor Paul Boyer – govoreći o manipulaciji mišljenjem i etičkim diskursom, o problematici mitske prošlosti upisane u javnom sjećanju i prošlosti koja je sirovi materijal historiografskog istraživanja, te o odnosu između analize i… Pročitaj više »

Patricija
Gost
Patricija
2 mjeseci prije
Reply to  Kora

Hvala na izvrsnom citatu. Pogadja u sridu. Nadam se da ce i u buduce biti sve vise i vise postenih i savjesnih povjesnicara koji ce na temelju relevantnih dokumenata pisati povijest i na taj nacin je sacuvati, a oni koji kad nemaju dokaze za svoje tvrdnje, izmisle dokaze, otici u… Pročitaj više »

Kornel
Member
Famed Member
Kornel
2 mjeseci prije

Dobro je rasvijetliti situaciju oko postojanja Medicinskig Fakulteta u Puli i medijskog predstavljanja Prof. Dr. Pavelića, ali nije dobro u tom kontekstu, u ovom slučaju spominjanje nekog tko iz dokonosti piśe bezvezarije odnosno trola koji je još nazvan i komentator. Sve bi trebalo nazivati svojim pravim imenom. Svakom trolu i… Pročitaj više »

Mariet
Gost
Mariet
2 mjeseci prije
Reply to  Kornel

Apsolutno se slažem, debeli je baš ono ljigavi trol.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Kornel

đura trol?…. ne smiješi se….
koliko se siječam, đura je pisao da taj famozni fakultet nema nijednog studenta… nijednog… 😒

Bosanac
Gost
Bosanac
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Razlika između Tebe i Djure je:
Malomorgen – Negromolam (molim crnca od nazad),
Djuro – ima plastenik, ćerku i krastavce.

mirko
Gost
mirko
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Malomozgen

superhik
Gost
superhik
2 mjeseci prije
Reply to  Kornel

Ja stanjem 50 metara od tog faksa studenata je 0

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije

Klupko se konacno odmotava. Ono sto sam pisao je istina. Problem priznavanja medicinskog fakulteta odlucivao se na sudu. A dekan i profesori bili su izabrani od senata Sveucilista u Puli da budu na tom mjesto. Ove malverzacije prof Svedruzica tek trebaju otvoriti jos neka pitanja kako u Puli tako i… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Dok se klupko odmota biti cu prisilno otrovan ili zatvoren u Fema campu iscekujuci red za giljotinu

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

nisi ti te srece, to je za finu raju;)

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije

Navodno Pionirski grad za ljude pozitivne prc testom i sve kontakte tzv. izolacija. Izgleda da je ostalo previše Redemsivira pa da se ne baci. Polako se aktivira dio smuljan u zakon o ionizirajućem zračenju. Dostavljaju hranu. Moš mislit. S naštelanim pcr testom mogu te tamo držati koliko hoćeš. Nakon nekog… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

ma, kakav zakon i bakraci – nista bez tradicije;)

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije

Neces biti jedini, paa imas mogucnost za bilo kakvu pripremu i buducu borbu pa valjda nisi popustio. Zapamti ni si jedini fema kamp me ne plasi, plase me ova smeca od trolova na ovome portalu kada dobiju uniformu i oruzje i budu htijela zavoditi red. A ja i moji borci… Pročitaj više »

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
2 mjeseci prije

Dabogda te vise otrovali i zatukli!Od tvoje kuknjave mi je vise muka u ove dvije godine korona cirkusa.Fema kampove si spomenuo 3000 puta do sada pa nece biti nekakvo cudo ako tamo i zavrsis ali vjerovatno kao strazar jer si trolcina od pocetka.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije
Reply to  Hattori Hanzo

Kako mogu biti zrtva i krvnik u istome fema kampu?
Ti si pod nekakvim opijatima ili samo poremecen?
Bog ce tebi dati sudbinu indijanaca…

Bosanac
Gost
Bosanac
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Dok se vi svađate oko jedne jabuke, drugi će Vam uzet čitavu njivu.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Ha njive vec cekaju kao i nekretnine za 2 godine ds budu definitivno prodane strancima. A jedan dio pod Agrokorom je vec pod strancima istocna slavonija, srijem baranja, istra agrolaguna. Tako je to u lijepoj nasoj, sve je unaprije vec nekoliko godina prije isplanirano. Pa ti bosanac njorgaj.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

E moj debeli nadam se da tije poljoprivreda vaznija ali toliko tipkas da su ti sve kulture u plssteniku otisle u klinac jedino ako nisi monsantov podbornik gmo proizvoda i trijed s tima ljude, haaaaaaaa.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Super ako je istna, sretno

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Kanabalisti…židokrati…malosjutra…ima ih

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Taj Svedružuć bi trebao dobiti , ako sve stoji iz članka, dvije prijave odmah:

– pronevjera sredstava za projekt,

– kleveta/ uvreda.
Inače dvije pravno različite stvari.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

debeli ne javljaj se, lomaca ti spremna;)

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

dà, nije onom kom’ se mijesi, vec onome kom’ se desi – NAVALI NARODE

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

jbg, onda daj eksera i na kriz, mene s jedne a tebe s druge strane;)

RENEW
Gost
RENEW
2 mjeseci prije

Če bi se lažnjivi bandi ne šlo samo za denar bi jim ne bilo čudno, da so prebolevniki bolje zaščiteni kot cepljeni. V prebolevniku je bil cel virus izpostavljen imunskemu sistemu že na sluznici in ne bo rabil samo zamenjati svoje konice…
ttps://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/are-recovered-covid-patients-more-protected-than-the-vaccinated/

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije

Draga, ma NAJdraza Arna uopce me ne cudi sto gubimo vec drugu godinu od Kabale jer mi s njima sve nesto fino, oprezno da se ne naljute,dopisujemo se ,raspravljamo,argumentirano odgovaramo, sudimo, tuzimo,potpisujemo peticije,dok oni nas gaze, guse, truju i protuzakonito i protuustavno uskracuju sva ljudska prava! Debilcina Djuro je obicni… Pročitaj više »

ja sam
Gost
ja sam
2 mjeseci prije

A ti kada imas nesto osobno protiv nase Arne. Primjetio sam da ostavljas komentare samo na njene clanke.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  ja sam

Samo obuci uniformu i stavi oruzje izadji na ulicu, bices poslan na duzi godisnji uf tebe i ostale. Koja divota.

Marko
Gost
Marko
2 mjeseci prije

Zvati đuru debilčinom znači vrijeđati debile a to nije lijepo. Đuro je trol, to je dostatna kvalifikacija i uvreda u rukavicama istovremeno.

Marko
Gost
Marko
2 mjeseci prije
Reply to  Marko

Penziću, ne moraš biti “nečiji” da bi biš bio trol. Trolovi su jedna opaka internetska pojava. U pravilu ih nema u svakodnevnom životu jer su najjači kad su online.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije
Reply to  Marko

Bolje ti biti trol negoli toliko naivan pa vjerovat lazljivim politicarima kad pricaju o koroni ili bilo cemu

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
2 mjeseci prije

nisam se htio javljati ni na ovu zvakacu od teme ali me bas iznenadilo da je gospodja Arna napisala ovaj clanak referirajuci se na,HEEJ,tvrdnje debelog djure.odgovorio sam ispod tvog komentara jer ni sam ne bi to mogao bolje docarati.zivio,amigo,i javi kad budes isao u rijeku.muchas gracias.

Juzernejm
Gost
Member
Juzernejm
2 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Gosn Tuckeru, jel imaš neki solidan portal za mazdisanje dobrih pdf knjiga po dobroj ceni od nula, u bilo kojoj valuti? Pitam da li imaš, ne pitam koji je ili koji su?

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
2 mjeseci prije
Reply to  Juzernejm

nazalost,nemam.neke adrese vise ne postoje,iz ovog ili onog razloga.imam dosta toga pohranjenog na vanjskom hardu,ali to su ionako stvari koje znamo.samo ih se sada ne moze tako lako naci na webu.ako izbacim prosjecnu old skool biblioteku koju imam doma,glavni izvor mi je NAJZESCI MAINSTREAM..ono sha mene zanima je,u prosjeku,jako dosadna… Pročitaj više »

Juzernejm
Gost
Member
Juzernejm
2 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Nije tema da ti pomogneš meni nego ja tebi. 🙂
Kontaktiraj me na mail: gmejlajdi MAJMUN džimejl tačka kom.
Gmejlajdi bukvalno tako kako sam na pisao.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
2 mjeseci prije
Reply to  Juzernejm

hahahaa..ajde.ako mislis da mi mozes pomoci sa pisanom rijeci..sha mi imas za ponuditi..shokiraj me.hvala ti.

Juzernejm
Gost
Member
Juzernejm
2 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Nije mi stigao mail 🙂
gmejlajdi@gmail.com

Juzernejm
Gost
Member
Juzernejm
2 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Tuckeru, nikakav mejl mi nije stigao, a poruka sa tačno otkucanom mejl adresom (za koju se nadam da ostali neće zloupotrebljavati) je na autorizaciji već više od sat vremena. Jbg.

Juzernejm
Gost
Member
Juzernejm
2 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Više od 2 sata…

superhik
Gost
superhik
2 mjeseci prije

On čeka giljotinu u fema kampu.I da tip je debil

paskoton
Gost
paskoton
2 mjeseci prije

Malo pozitive.

Pobjeda običnog čovjeka na sudu u Kanadi kojemu se sudilo za kršenje tkz. Covid pravila.
Vlasti nisu mogle dostaviti dokaze da je virus Codvid-19 izoliran.

https://rumble.com/vkorz0-freedom-fighter-court-victory-ends-masking-shots-quarantine-in-alberta.html

Marko
Gost
Marko
2 mjeseci prije
Reply to  paskoton

Čovjek generičkog identiteta se jako trudi skoliniti pažnju sa bitnog – kovid “kazne” padaju na sudu bez problema.

paskoton
Gost
paskoton
2 mjeseci prije
Reply to  paskoton

Možda ti ovo pomogne.

Dokumenti sa suđenja.

ttps://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2021/08/2021.08.04-07.49-redvoicemedia-610aef3334bb1.pdf

Nisam dalje istraživao, ali mi se ovo čini legitimnim.

Marko
Gost
Marko
2 mjeseci prije
Reply to  paskoton

Pa nabavi ih, tko te priječi 😀

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
2 mjeseci prije

Izgleda da je dotični Ž. Svedrugić jako osjetljiv ako mu neko dirne u prljavi ego. Mislim da je riješenje da ode koju godinu u institucije u kojima popravljaju ego i ograniče kretanje, tipa Remetinec ili Gospić.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije

😲😲😲😲😲 pobednički komentar… 😂

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Tebi je to pobednicki komentar?
Jao,jao,jao…

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije

kaj je? si i ti na đurinom krastavcu?

BanOvan
Gost
BanOvan
2 mjeseci prije

Aaaaaa, Pretilni Gyuro, post’o si medijska zvijezda.Bi’ćeš i na TeVej.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  BanOvan

dà, maneken da bude;)

Bosanac
Gost
Bosanac
2 mjeseci prije

Nevezano za Pulu, al vezano za medicinu: Moderna medicina se pretvorila u “kompjuterske nauke” i to uglavnom na poslovnom modelu Billa Gatesa (Izbaci proizvod na tržište pa ga onda popravljaj u hodu, uglavnom vječno), tako da vidimo da su obični ljudi postali uživo pokusni miševi te moderne medicine. How CRISPR… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Čeka te lijepa slikica … čim admin odobri hebga.

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

ne, moje slike ni nakon 3 sata ne objave. a na slici sve bitnije farmaceutske kompanije i tko su njihovi vlasnici.

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Dobar ti ovaj post…a i poveznice.
Pozdrav

Bosanac
Gost
Bosanac
2 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Hvala. Pozz

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Bosanac
<a href='https://postimg.cc/cgY5Mncb' target='_blank'><img src='https://i.postimg.cc/cgY5Mncb/Who-Owns-Big-Pharma-Truth-Matters.jpg' border='0' alt='Who-Owns-Big-Pharma-Truth-Matters'/></a>
Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

[urlcomment image[/img][/url][url=https://gasstation-nearme.com/]my current location now[/url]

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

ttps://postimg.cc/cgY5Mncb

Bosanac
Gost
Bosanac
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Vidio sam to već u nekom video klipu nedavno. Pozz

Marko
Gost
Marko
2 mjeseci prije

Koncentrirajte se na bitno i otkačite metastaze. Tko je vidio trolove citirati?

https://off-guardian.org/2021/08/03/repeat-after-me-the-pcr-tests-dont-work/

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Marko

A, jooj…

Još je u 12. mj. i WHO objavio da nisu pouzdani.
Prvi su to rekli Kinezi, dok je bila frka u Wuhanu…
Pa od tvorca tih testova nadalje…

Inače, odavno je poznato da svi “Guardiani” imaju jako pouzdane podatke…🙃🤫

Marko
Gost
Marko
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Nema veze tko je i kada rekao prvi (a bio je to sam kreator PRCa) kada ljudi to još očitno nisu shvatili.

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije

Medicinski fakultet u Puli ne postoji….postoji škola visokog sestrinstva da, medicinski fakultet ne.

Marko
Gost
Marko
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Jesu li točni podaci koje je Pavelić iznio ili nisu? A, papigice male?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije
Reply to  Marko

Vidis da samo trolaju. Njih istina ne zanima…

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije
Reply to  Marko

,koga Capak ili ministra Berosa ili svemogueg<anemicnog ili podguznu mušicu oD znanstvenika Đikica kojega ni HAZU nije htio u svoje redove.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Cjepljenih ili placenih?

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije

Mr.sc.Arna Šebalj teško je čitati vaš tekst s razumjevanjem, jer isti nije napisan s razumjevanjem.
Možda da probate upisati i završiti taj med.fax u Puli.
Hvala i Lp

superhik
Gost
superhik
2 mjeseci prije

Ej Debeli ovdje argumeni ne igraju ništa.Ja stanujem 50 m od zgrade medicnskog faksa.Super moderna sagrađena ove godine.Studenata 0

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Za sada, a vec duze vrijeme ceka se na odluku suda i rjesenje ministarstvs znanost da fakultet pocne s radom (to je politicka odluka).

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Ako čeka počet s radom, znači da NERADI, ako ne radi znači da se na fax. NEMOŽEŠ upisati, ako fax. ne možeš upisati znači da ga nema, nepostoji….iako imaš med.fax u Zg.St. i Ri., ako želiš upisati medicinu, iako iskreno, molim te nemoj se naljutit, mislim da medicina nije za… Pročitaj više »

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

E moj pixi
Faks je u stand by-u. a meni studij medicine ne treba, jer već sam završio odavno doktorat, tako da se ne ljutiš što se tiće znanja uvjek ga treba obnavljati, tako da moraš i ti.

lp.

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije
Reply to  throne

Da da jesi doktore😂😂😂

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Eh tesko je to (tebi jer si podkapcitiran) objasniti ja imam titulu dr. sc. ne iz medicine vec iz tematike koja povezuje humanisticke i prirodslovno tehnicke znanosti koje ti nikad neces zavrsiti. 😀😀😀

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Za zavrsiti doktorat ti treba mnogo krvi suza, znanja vremena i sjedenja na stolici t citanja knjiga, sto tebi je vrlo tesko pojmiti, jer vidis pokusaj ili primjer Kolinde, zatim pocasni doktorat davanja bez po muke bandicu, kupovanja diploma u banja luci i obrane dktorata u Osjeku sve na politickoj… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Za znanstveno istrazivacki centar stupnjevanje je diktorant, znanstveni suradnik,, visi znanstveni suradnik, znanstveni savjetnik iznanstveni savjetnik – trajno zvanje. Stoga vise ne trabunjaj i ne sprdaj se s znanoscu, jer vidim da nems pojma o cemu govorim. To ti pisem s moba a ne s racunala. Tvoje sprdnja sve govori… Pročitaj više »

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Ma da imaš imaš 100%😂😂😂😂

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije
Reply to  throne

Ti si stand by doktor, na stand by faxu med. u Puli.👍

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Pa vas ser vas salje na zadatsk, moras ispuniti normu, jer si hdz-ov ispljuvak.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Vas sef mora bit zadovoljan i zato trolaj trolaj drzi se one poznate uzrecice iz1941 rad oslobadja.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Nisam tvoj brat idiote hdzovski, nikad ni necu, vrlo brzo ces gnjojiti nasu zeljicu da bar bude neke koristi za uzgajanja povrca za debeloga djuru.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije

S takvim stavom prema zenama ces to ciniti do kraja zivota i usput nabit zuljeve…
Jadan ti takav zivot..
Redakciji zahvaljujem sto nebrisu ovakve pa nek pametni sami zakljuce o kakvim se slugama sistema ovdije radi ili ljudima bez mrve pameti…

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije

Budalo kockoglava propagiras fasizam ili novi oblik korona nacionalsocializma.

diridon
Gost
diridon
2 mjeseci prije

VRLO BITNO!!! Ne bacajte vaše račune i potvrde o antigenskom testiranju koje ste obavili u prošlosti, bilo za ulazak na neki koncert, priredbu, sportski događaj ili bilo gdje vam je bio uvjetovan ulaz da morate isti napraviti, odnosno da ćete morati. Pokrenuta je ustavna tužba i država vam, kako vam… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije
Reply to  diridon

Dobro a od kud drzavi da plati? Jos ce nam i zbog toga nabiti poreze!

Max
Member
Famed Member
Max
2 mjeseci prije

Dr Pawelić je newina zrtwa političkog progona Jet je rekao istinu

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije

Onda se kompletno resetiraj i iskljuci.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Ti si vec iskljucen odsvno retardirao ti je mozak od pfizera.

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Zanimljivo da admin meni neče objavit linkove ali dopušta ovakve threadove. Pa kaj tak zgleda komentar sekcija uglednog portala?

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Roboti buraz roboti…sad zamisli da ti život ovisi…o….xy …a robot ošo pišat.

Zagor
Gost
Zagor
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Hahahahahahahahahahahahahahahaha

Suze Roni
Gost
Suze Roni
2 mjeseci prije

Za tebe je puno glamuroznije da popusis Sorosu, Gatesu, Rockfelleru, Rothschildu, Morganu, Schwabu itd.
To se daleko cuj, a rejting skace ko lud.U tom bi slucaju mogao racunati na visoku poziciju, umjesto sto se ovdje prostituiras sa likovima koji ti nisu dorasli?

Zagor
Gost
Zagor
2 mjeseci prije

Svi vi koji govorite da fax ne postoji, imate pravo. U isto vrijeme se pravite englezi, pa zanemarujete bitno, čeka se odobrenje za rad. Da bi se uopće stiglo do te točke, neke stvari kao Dekan i Profesori, porezni broj, naziv fakulteta, moraju već postojati. Kao kad otvarate firmu, ili… Pročitaj više »

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Oprosti ako se čeka odobrenje za rad, znači da NE RADI.
Koliko studenata se upisalo ove akademske god.na taj famozni mad.fax u Puli?
Molim vas nemojte dodavati polaznile visoke škole sestrinstva.

Zagor
Gost
Zagor
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Možda mi čitamo 2 različita članka. Ne znam, danas je sve moguće. Nitko ne osporava činjenicu da fax ne radi. Mislim, ako me pamćenje dobro služi, da su se mediji fokusirali na činjenicu da je prof. Pavelić Dekan nepostojećeg fakulteta ( lažni dekan, plagijat, niš koristi i mutikaša). U isto… Pročitaj više »

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Nitko nije blatio prof.Pavelića, nego su novinari prenjeli njegove izjave, znači blatio se sam. Proces osnivanja tog fantomskog med.fax u Puli započeo je 2018.g(baci oko na dokumente koje je priložila gosp.mr.sc.), e sad to je bilo puno prije covida i njegovog lupetanja…svo to vrijeme taj prof. nije uspio realizirati taj… Pročitaj više »

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije
Reply to  Zagor

I samo još jedan podatak Zagore, cijelo to vrijeme dok je prof.Pavletić dekan “osnivao” med.fax. dekanska plaćica je uredno kapala, svaki mjesec. A sposobni prof. dekan nije znao organizorat i zaposlit prof.predavače i zato između ostalog nije mogao dobiti dopusnicu za rad.

Zagor
Gost
Zagor
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Žao mi je što sam trošio vrijeme i energiju na tebe.
Ipak si ti najobičniju zamagljivač.

Pixi
Gost
Pixi
2 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Opisao si sebe.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Izbjegavaj kontakt najobicniji je trol.

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije
Reply to  Pixi

Pa i žabor postoji-a ne radi….

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Zagor

zamisli da je netko koji nije na antivaxs liniji…… pisali bi romane o njemu, da krade milijone a nema niti jednog studenta….. arna bi zvala un i bele šljemove iz sirije, brisel…. a zagor zalostnu sovu i duha sa sjekirom… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

a sta naš ponosni doc.dr.sc Capak radi gore na listi predavača, a da odmah drugi dan su ga brisali s liste predavača tzv. medicinskog fakulteta u Puli.

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije
Reply to  throne

koji prozirni okušaji zaštite Capaka člana civilnog stožera i demonizacije Pavelića.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  throne

no no… vidiš….. svi su povezani…. 😂

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Nije bas tako ti predstavljas jednu stranu zrcala, a postoji druga koja govori suprotno.

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije

Slažem se …čak sam se i ja upisao kao 3.ime i bezime…štaš…algoritmi u banani.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  KISIK

E. 3. ime, danas. 🤫

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije

Slazem se s imenom i prezimenom mislim da se radi o vise osoba, ali i pixi koji je nesto ugladjeniji ali isto uneredjuje komentare i ljude koje komentiraju

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije

Još jednom nađite i pročitaje kratak tekst [OBDUKCIJE] Glavni patolog s njemačkog Sveučilišta u Heidelbergu smatra da je 30 do 40 posto umrlih nakon cijepljenja umrlo od cijepljenja, te da se podcjenjuje učestalost smrtonosnih posljedica cijepljenja ….. Čudno u njemačkoj se događa da se savez pataloga digo proti civilnog stožera… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  throne

Pogledajte video EKSKLUZIVAN VIDEO] s prijevodom: Dr. David E. Martin izlaganje kod dr. Reiner Füllmich-a, vrlo zanimljivo.

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije

Molim urednika
Da očisti osobe koje zagađuju prostor u komentiranjima, jer ovo stvarno više nema smisla.
I prije je bilo ovakih slučaja ali sada je to prevršilo svaku mjeru ukusa.

Lp.

superhik
Gost
superhik
2 mjeseci prije

Jebti ja stanujem 50 metara od zgrade medicinskog faksa u Puli;Tamo se mogu orazovat medicinske sestre imedicinski tehničari a ne doktori,Baš ste stučnjaci za lazne vijesti

JTM
Gost
JTM
2 mjeseci prije

Najpametnije je teško slijediti jer je veliki dio populacije prosječan, ali jedan od takvih najpametnijih je rekao što će svi razumjeti, kako oni pametni, tako i oni prosječni (i ispod prosječni) no hoće li se išta promijeniti: “Svijet je opasno mjesto za život, ne zbog ljudi koji su zli, već… Pročitaj više »

Zagorski
Gost
Zagorski
2 mjeseci prije
Reply to  JTM

A gdje je tu hrabrost u ovoj priči?
Svi su ovdje pametni,prosječni i kukavice..

Zagorski
Gost
Zagorski
2 mjeseci prije

Čini se da je njemačka nacionalna televizija objavila da su svi novi pozitivni (novo oboljeni)u Izraelu dvaput cijepljeni.Zna se i za Britaniju.
Možda se nekaj promjeni,ko zna.
U svakom slučaju,ak ne bude,trebalo bi.

Zagorski
Gost
Zagorski
2 mjeseci prije

Sve to lagano ide na ms medije,ne znam koliko dugo može cenzura može trajati.

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije

I ja sam x puta to spomenuo. Holistićki doktori nestaju ko snijeg na suncu. Teško da češ dobiti ikakvu potvrdu o njima od ikoga tko je i dalje dio medicinskog establišmenta, nemoguče dapače. Da bi bili pravi holisti ti ljudi moraju svojim radom iči kontra establišmenta sa uspjehom.

superhik
Gost
superhik
2 mjeseci prije

U Puli je trenutno 100 hiljada goyima koji hodaj uplašeni sa maskama.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  superhik

Koliko vidim u prilozima lokalnih televizija vecina ljudi u trgovacki centrima nose maske a u malim mjestima u trgovinama negdje mogu uci uz odobravanje bez maske a na ulicama gradova nitko ne nosi. A u istri je prwko 250 tisuca i niko nije uplasen isto tako je i u dalmaciji.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Ne govorite istinu, sorry.

Kihot
Gost
Kihot
2 mjeseci prije

…bal vampira…energetskih…u komentarima

GoCro
Gost
GoCro
2 mjeseci prije

Zahvaljujem istinskim novinarima na tekstu i informacijama. Bez vas bi ostali u mraku. Hvala!! Molim sve koji misle isto da u textu spomenute medije ne kupuju, ne čitaju i ne posjećuju njihove web stranice jer u protivnom ih indirektno podržavamo. Ja evo već, hvala Bogu, iste ne čitam i ne… Pročitaj više »

perica
Gost
perica
2 mjeseci prije

Sve je za strašenje mase

122121212543kjlkjlk5
Gost
122121212543kjlkjlk5
2 mjeseci prije
Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
2 mjeseci prije

Ne mogu vjerovati da se pise tekst da bi se odgovorilo trolčini Debelom Đuri,pa sta je ovaj portal postao prelo baba koje platu vunene čarape i ispravljeju krivu drinu.
Ljudi uozbiljite se,krajnje je vrijeme.

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
2 mjeseci prije
Reply to  Hattori Hanzo

Nisi ti zlo koliko je poklanjanje paznje tebi zlo.
Koliko neko mora biti naivan da se hvata na tvoje fore.

Karma
Gost
Karma
2 mjeseci prije

RIJESENJE ZA COVID TEROR PAKAO U KOJEM ZIVIMO. MEDIE, FARMACO INDUSTRIJU I BANKE U SVAKOJ DRZAVI STAVITI POD DRZAVNU KONTROLU. DOK TRI KABALA RODJAKA SA MASONCINAMA DRZE OVO GLOBALNO NEMA ZIVOTA NA OVOJ 666 PLANETI. NOVAC I PATNJA GOJIMA JE HRANA ZVIJERI. LJUBAV I MIR ZA SVE SLOBODNE I DOBRE… Pročitaj više »

Scorpiorex
Gost
Scorpiorex
2 mjeseci prije

Stara praxa,sve se ima na papiru,u zivotu skoro nista. Onanisanje na prazno. A Djura je jutros u dubokim cizmama,razbacuje good na njivi.

POVEZANE VIJESTI