Istraga protiv izraelskog premijera Netanyahua

Benjamin Netanyahu - pokrenuta istraga
2 komentara
Hina, The Guardian: Izraelski javni tužitelj je naredio policiji otvaranje kriminalne istrage

Prema navedenim izvorima, istraga se otvara zbog do sada neobjavljenih razloga, a uključuje premijera Izraela, Benjamina Netanyahua, kako javlja izraelska televizija Channel 10.

U proteklih dva desetljeća je obitelj Netanyahu bila predmetom serije javnih optužbi, poput optužbe za štetne odluke o kupovini podmornica od Njemačke, pod utjecajem medijskih izvještaja o mogućem sukobu interesa, koji uključuje i odvjetnika Benjamina Netanyahua. Prema New York Timesu, kojeg prenosi The Guardian, Netanyahu je izjavio da je “griješio pri donošenju odluka, ali nije napravio nikakvo krivično djelo”, dodavši da “što se mene tiče, a mislim i što se tiče glavnine javnosti u Izraelu, ova afera ostaje iza nas”.

Slijedila je i serija optužbi o koristima od poklona državi, ali je javni tužitelj optužbe odbacio s obrazloženjem da postoje teškoće s dokazima. Dodatno, Netanyahu je priznao primitak tisuća EUR od Arnauda Mimrana, koji je kasnije kažnjen za prevaru i osuđen na osam godina zatvora.

Aktualiziranje ovih optužbi možda treba promatrati kroz prizmu širih međunarodnih odnosa, jer se iznosi koji se spominju u optužbama nikako ne mogu usporediti s “velikim ulozima” oko kakvih se vrti međunarodna politika. Naročito oštre izmjene uzajamnih optužbi i prigovora između SAD-a i Izraela, te zabrana Netanyahua da se nastavi financiranje UN-a od strane Izraela, razlog su da se afere oko premijera prati i dalje. U slučaju njegovog angažmana oko afera, tvrda politika u međunarodnim odnosima mogla bi biti dovedena u pitanje, i promijenjena u nekom drugom smjeru.

Glavni izvor: The Guardian

Arnaud Mimranbliski istokdržavni poklonifinanciranje UN-aistraganjemačke podmornicesumnje o počinjenju krivičnih djela
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
e9
7 godine prije

Njihov predsjednik je bio u zatvoru cetiri godine a sad je pod optuzbom i premjer.
Kazu da medju zhidovima nema lopova da su svi intelektualno nadareni.

subaru
7 godine prije

Štetne ugovore u nabavi podmornica od švaba hahaha, ova im je dobra. Švabe im poklonili nekoliko podmornica a ostale dali ispod cijene.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI