Italijanska premijerka otkrila je kako je ukorila Macrona zbog Ukrajine

Giorgia Meloni
19 komentara

Italijanska premijerka Giorgia Meloni rekla je da je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu rekla da se ne slaže s njegovim nedavnim izjavama o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu.

Meloni je ponovila svoje protivljenje bilo kakvom direktnom vojnom angažmanu u emisiji Rete4 u srijedu navečer.

„Nisam se složila sa rečima Emanuela Makrona o sukobu u Ukrajini i to sam mu rekla“, rekla je ona. “Uvjerena sam da moramo obratiti pažnju na tonove koje koristimo.”

Premijerka se osvrnula n  i na nedavne rasprave na samitu EU o civilnoj zaštiti koje su izazvale medijske spekulacije o tome da se Evropa sprema za rat. Samit je bio “isključivo o koordinisanim akcijama na zaštiti stanovništva u slučaju prirodnih katastrofa”, rekla je ona.

Brojni zapadni lideri, uključujući američkog predsjednika Joea Bidena i njemačkog kancelara Olafa Scholza, javno su odbacili slanje NATO trupa u Ukrajinu nakon prošlomjesečnih komentara Emmanuela Macrona da “ne može isključiti” takvu mogućnost. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je također odbacio tu ideju ubrzo nakon Macronove prvenstvene izjave, navodeći da nema planova za slanje trupa u Ukrajinu.

Letonska premijerka Evika Silina insistirala je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Scholzom u srijedu da države NATO-a nisu spremne za razgovore o slanju kopnenih snaga. Moskva je upozorila da će trupe NATO-a u Ukrajini vjerovatno učiniti neizbježnim direktnu konfrontaciju između Rusije i bloka predvođenog SAD. Rusija smatra ukrajinski sukob proxy ratom Zapada i više puta je govorila da pomažući Kijevu, članice NATO-a produžavaju neprijateljstva.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je “besmislicama” tvrdnje Ukrajine i njenih saveznika da će Rusija ciljati države NATO-a. U drugom intervjuu, on je naglasio da će Moskva tretirati zapadne trupe kao “opadače” ako budu raspoređene u Ukrajinu i da će u skladu s tim odgovoriti.

Giorgia MelonimacronNATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
28 dana prije

Svi ista bagra.

28 dana prije

“Brojni zapadni lideri, uključujući američkog predsjednika Joea Bidena i njemačkog kancelara Olafa Scholza, javno su odbacili slanje NATO trupa u Ukrajinu…”

Možda će navedeni zapadni lideri biti iznenađeni kad saznaju da se njihove trupe već nalaze raspoređene oko Ukrajine, da njihovi generalštabovi odavno prave planove delovanja njihove vojske u sukobu sa ruskom u Ukrajini… ali i šire, da se već zna koje će jedinice biti raspoređene na kojim delovima fronta…
Ne, neće biti iznenađeni (osim Bajdena koji se ne seća ni šta je čuo pre 10 minuta) ali možda ipak budu iznenađeni ruskim odgovorom. Jer dobijaju “proverene informacije”. Iz Lenglija.

tihobl
28 dana prije

Eu otela rusima 5 milijardi za tampon:

ЕУ ће задржати 5 милијарди евра прихода од замрзнуте имовине Руске Федерације – али неће их предати Украјини.

Politico пише да ће белгијски Euroclear задржати приход од руске имовине да би покрио трошкове судског поступка.

„Пет милијарди евра је тампон који ће нам омогућити да платимо тренутна и потенцијална потраживања у Русији и другде“, наводи се у документу.

tihobl
28 dana prije

Кендис Овенс је о украјинском председнику је рекла:
„Ти си лопов, ти си најнепријатнија особа коју су наши медији покушали да нам продају. Заиста те мрзим, Зеленски. Ово ти кажем свим срцем. Мрзим те. Ти си лопов у овој војној шеми. Ти си само лопов. Крадеш од нас, Американаца“

Али надређени новинарке су као разлог за њену смену навели „антисиметизам“!

Darko
28 dana prije

Ima li među svim europskim premijerima članica ijedan normalan izuzev Orbana koji je pametniji od svih njih zajedno? A tek klada gledam glupače koje su se primile politike umjesto kuhinje pa već bi po EU padale nuklearne da je po njihovom. Nije za žene politika nego madrac i lonac 🙂

Ivan Bgd
28 dana prije

Zar ovo nije kao kuvanje zabe? Mic po mic, malo po malo, clanice NATO ce biti uvucene u sukob. Prvo ce postati legitimni ciljevi aerodromi sa kojih polecu F16 avioni, pa magacini i fabrike namenske, pa malo po malo… i na kraju ce leteti i projektili sa nuklearnim bojevim glavama.
Daj Boze da nije tako, ali ako bude, znaci da je sve deo plana.

roberto
28 dana prije

Dobro da ga nije u kut poslala…. prvo ukor..hehe..pa jbti..fakat se sprdaju..njoj isto treba da ne velim kaj..

nastran
28 dana prije

možda mala dolazi polako k sebi

BlueZg
28 dana prije

Priglupa fašistkinja. Malo su joj bradu zategnuli da ne izgleda više ko debela nakaza. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Voltaire
28 dana prije

Vuna Kico ahahaaaaa. EWuropu ste zasrali, osiromasili..a tek poslije rata kad vas Runjo zakaci, nece oni na kolöjena kako ste kakali, nego zapad . 🙂

Lakunoc
26 dana prije

Teska fasistkinja kao i vecina trenutne politicke garniture u svijetu. Pokusavaju treci put u svome naumu. Opet nece uspjeti ali ce opet napraviti golemu stetu.

Hogar
25 dana prije

Cabala lutkica, prevara desne Italije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI