Iz Crvenog mora do Sredozemlja za samo 2 sata? Egipat planira s izgradnjom svoje prve, super-brze željeznice

Suez kanal
4 komentara

Izvršni direktor Siemens AG rekao je da je tvrtka “počašćena i ponosna” što je proširila svoje partnerstvo s Egiptom u sektoru mobilnosti.

Egipat planira izgraditi svoju prvu liniju brzih vlakova, koja bi povezivala Crveno more sa Sredozemljem. Ruta bi se protezala otprilike 1.000 km (621 milja), a planirano je da usput ima petnaest stajališta.

Planirano je da prva linija prolazi 460 km (približno 285 milja) od Ain Sokhne na Sueskom zaljevu na istoku. Položit će se kroz egipatski Novi administrativni glavni grad; opsežni projekt pametnog grada koji se gradi od 2015. godine, smješten 45 km (približno 28 milja) istočno od Kaira. Linija će ići do El Alameina na mediteranskoj obali.

Drugi krak željeznice povezivao bi glavnu luku Crvenog mora s Aleksandrijom i lukom Matrouh Gargoub, treći Hurgadu i Safagu s Qenom i Luxorom, a četvrti grad Šestog listopada s Luksorom i Asuanom.

14. siječnja egipatsko Nacionalno tijelo za tunele potpisalo je memorandum o razumijevanju s egipatskim tvrtkama Orascom Construction i arapskim izvođačima, kao i s njemačkom tvrtkom Siemens Mobility za projektiranje i izgradnju sustava brzih željeznica. Tvrtkama će navodno biti plaćeno 23 milijarde dolara za izgradnju i održavanje cijele mreže tijekom 15 godina.

Svaka linija planira se provesti u roku od dvije godine; prva bi trebala biti dovršena 2023. i koštala bi oko 3 milijarde dolara.

Siemens je proizvođač vrlo popularne obitelji brzih vlakova Velaro, koja se koristi u više zemalja, uključujući Rusiju (kao Sapsan), gdje je postigla lokalni rekord brzine, putujući brzinom od 290 km/h (180 mph), u Turskoj postiže najveću brzinu od 300 km/h i Kini, gdje je postigla lokalni rekord brzine od 394,3 km/h (245,0 mph).

EgipatSuezŽeljeznice
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mister x
3 godine prije

Kinezi ne daju mito.

mano
3 godine prije

Koja korist od željeznice kad nemaju vodovod ni kanalizaciju.

tihobl
3 godine prije

Ruski tim koji je radio bulave i hiperosnike dobio je zadatak da razvije ruske maglev vozove. Ako pogledamo njihove prethodne projekte mozemo ocekivati daleko vece brzine za dijelic cijene koja bi kostala amerikance. Simens treba da se pozuri i ugrabi sto vise poslova dok se u igru nisu ubacili rusi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI