Iz Interpola kažu kako ne mogu djelovati na temelju zahtjeva Irana; Trump zbog zapovjedi za uklanjane generala Soleimanija ne može biti uhićen

Donald Trump Interpol

Interpolova vlastita pravila ne dopuštaju djelovanje na temelju iranskog zahtjeva za uhićenjem američkog predsjednika Donalda Trumpa, zbog ubojstva Qassema Soleimanija, priopćilo je tijelo za međunarodnu policijsku suradnju.

Teheran je u ponedjeljak objavio da će tražiti uhićenje 36 ljudi u vezi s američkim atentatom na generala Soleimanija, koji se dogodio u siječnju. Zahtjev za pomoć bit će upućen Interpolu, rekao je glavni tužitelj Teherana, dodavši da je predsjednik Trump na vrhu liste osumnjičenih.

Organizacija sa sjedištem u Lyonu dala je izjavu za RIA Novosti u kojoj stoji da, ako Interpol primi zahtjev za uhićenje Trumpa, vlastita pravila organizacije neće dopustiti djelovanje po tom pitanju. Interpol djeluje kao veza između organizacija za provođenje zakona u državama članicama, pomažući im u međusobnoj suradnju u rješavanju zločina i uhićuju osumnjičene, koji pokušavaju pobjeći od pravde u drugu nadležnost.

Interpol održava političku neutralnost i povelja te organizacije zabranjuje joj uključivanje u aktivnosti političke, vojne, vjerske ili rasne prirode, rekao je glasnogovornik Interpolove organizacije.

Soleimani, zapovjednik elitnih snaga Qudsa, ubijen je u zračnom napadu SAD-a tijekom svog posjeta Iraku. Washington je rekao da je ubojstvo opravdano generalovim planiranjem napada na američke postrojbe. Teheran to smatra državnim terorizmom.

15
Ostavite komentar

avatar
10000
 
8 Grupirani komentari
7 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
14 Komentatori
dukigigi pinnagigi pinnaAkb270dEU dismr Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
AJeTo
Gost
AJeTo

Pravila su vjerojatno postavljena prije Iranskog zahtjeva. Na listi je još 35 ljudi.

Kora
Gost
Kora

AvatarAJeTo

Pravila su tu da se – mijenjaju. Kojom brzinom? Paaa… to bismo najbolje mogli saznati kad bi se izveo atentat, primjerice, na Bennyja Gantza.

(Da se razumijemo, ne podržavam nikakve atentate na bilo koga. Samo iznosim tezu da bi nakon neočekivanog atentata na nekog izraelskog državnika u nekoj trećoj zemlji Interpol promijenio pravila doslovno preko noći.)

AJeTo
Gost
AJeTo

Kad bi netko krenuo provjeriti tvoju tezu, morala bi u interpolu potegnuli vezu.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Melanijo, Slovenijo naša !

Odcijepi se ti od Trumpa !
Umpa,umpa,umpa,umpa !

EU će ti majka biti,
skupa ćemo rujno vino piti !

Max
Gost
Max

Živv umpy dobro došao natrag..

Kora
Gost
Kora

AvatarAJeTo

Dobro Vam ide slaganje rima 😉

Akb270d
Gost
Akb270d

ali mogu operirat za racun amera pa hapsit ljude diljem globusa na temelju laznih ili drakonskih optuzbi. Svasta.

*Ime
Gost
*Ime

Znači političari smiju ubijat, a stoka sitnog zuba ne. Mašala…

Odisea
Gost
Odisea

Bar je sada jasno zašto Iran mora imati nuklearke,ovako ga svi pišaju kako hoće.A vidi Kima Krampa mu ništa ne smije!!!!!!

gigi pinna
Gost
gigi pinna

Kimmy Raikkonen je nebitan. Pa Južna Koreja je prva koja ne želi ujedinjenje ni pod razno.

Spartak
Gost
Spartak

Ha, ha ha, Interpolova pravila! Pa znali smo da neće izdati tjeralici, znao je to i Iran, htjeli su samo izvesti predstavu.
Ali kada, i ako, Usanije zatraži od Interpola tjeralicu za, recimo, iranskog predsjednika, e onda, hm, pravila se mogu i mijenjati zar ne? Terorizam, teroristički režim, teroristička država Iran, gle, gle, dalo bi se tu naći neko obrazloženje za ovce.

Max
Gost
Max

Kako napisah i sinoć Zahtjev je opravvdan i utemeljen ali od njega neće biti ništa.

EU dismr
Gost
EU dismr

Iran – Interpol – 1:0 🙂 Zamišljam trumpetinu facu kad su mu rekli : misterprezidentvidontnouhautoseithis … truki: ” tenks,greitdžabpiplajviltinkaboutdetviolduainkrediblvork …” 🙂 🙂

gigi pinna
Gost
gigi pinna

Pa što Iran ne pošalje svoje likvidatore, da barem nekoga od tih 36 izraelskih sluga ukloni? Od pravnih natezanja i lelemuđenja nema ništa.

duki
Gost
duki

Očekivano ! Odgovor je na nivou ! Bravo !
Pravi izgovor za slipce kod zdravih očiju !💪💪💪

POVEZANE VIJESTI

Izbornik