Iz Interpola kažu kako ne mogu djelovati na temelju zahtjeva Irana; Trump zbog zapovjedi za uklanjane generala Soleimanija ne može biti uhićen

Donald Trump Interpol
12 komentara

Interpolova vlastita pravila ne dopuštaju djelovanje na temelju iranskog zahtjeva za uhićenjem američkog predsjednika Donalda Trumpa, zbog ubojstva Qassema Soleimanija, priopćilo je tijelo za međunarodnu policijsku suradnju.

Teheran je u ponedjeljak objavio da će tražiti uhićenje 36 ljudi u vezi s američkim atentatom na generala Soleimanija, koji se dogodio u siječnju. Zahtjev za pomoć bit će upućen Interpolu, rekao je glavni tužitelj Teherana, dodavši da je predsjednik Trump na vrhu liste osumnjičenih.

Organizacija sa sjedištem u Lyonu dala je izjavu za RIA Novosti u kojoj stoji da, ako Interpol primi zahtjev za uhićenje Trumpa, vlastita pravila organizacije neće dopustiti djelovanje po tom pitanju. Interpol djeluje kao veza između organizacija za provođenje zakona u državama članicama, pomažući im u međusobnoj suradnju u rješavanju zločina i uhićuju osumnjičene, koji pokušavaju pobjeći od pravde u drugu nadležnost.

Interpol održava političku neutralnost i povelja te organizacije zabranjuje joj uključivanje u aktivnosti političke, vojne, vjerske ili rasne prirode, rekao je glasnogovornik Interpolove organizacije.

Soleimani, zapovjednik elitnih snaga Qudsa, ubijen je u zračnom napadu SAD-a tijekom svog posjeta Iraku. Washington je rekao da je ubojstvo opravdano generalovim planiranjem napada na američke postrojbe. Teheran to smatra državnim terorizmom.

Interpol
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
3 godine prije

Pravila su vjerojatno postavljena prije Iranskog zahtjeva. Na listi je još 35 ljudi.

*Ime
3 godine prije

Znači političari smiju ubijat, a stoka sitnog zuba ne. Mašala…

Spartak
3 godine prije

Ha, ha ha, Interpolova pravila! Pa znali smo da neće izdati tjeralici, znao je to i Iran, htjeli su samo izvesti predstavu.
Ali kada, i ako, Usanije zatraži od Interpola tjeralicu za, recimo, iranskog predsjednika, e onda, hm, pravila se mogu i mijenjati zar ne? Terorizam, teroristički režim, teroristička država Iran, gle, gle, dalo bi se tu naći neko obrazloženje za ovce.

Max
3 godine prije

Kako napisah i sinoć Zahtjev je opravvdan i utemeljen ali od njega neće biti ništa.

EU dismr
3 godine prije

Iran – Interpol – 1:0 🙂 Zamišljam trumpetinu facu kad su mu rekli : misterprezidentvidontnouhautoseithis … truki: ” tenks,greitdžabpiplajviltinkaboutdetviolduainkrediblvork …” 🙂 🙂

duki
3 godine prije

Očekivano ! Odgovor je na nivou ! Bravo !
Pravi izgovor za slipce kod zdravih očiju !💪💪💪

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI