Izrael je pozvan da stane na stranu u ukrajinskom sukobu

Iran podzemna baza dronova
15 komentara

Izrael bi trebao početi isporučivati ​​vojnu pomoć Ukrajini, objavio je u nedjelju ministar za dijasporu Nachman Shai na Tviteru, tvrdeći da Iran navodno prenosi balističke rakete Rusiji.

Više nema sumnje gdje Izrael treba da stoji u ovom krvavom sukobu“, napisao je političar na Tviteru. “Došlo je vrijeme da i Ukrajina dobije vojnu pomoć, baš kao što je pružaju SAD i zemlje NATO-a .”Izrael je Ukrajini već isporučivao nesmrtonosnu pomoć, uključujući vojnu opremu i – navodno – odbrambene sisteme od raketa koje se isporučuju preko privatnog sektora.

Tvrdnju da Iran isporučuje Rusiji balističke projektilie, iznijeli su u nedjeljnom izvještaju Washington Posta “službenici iz zemlje saveznice SAD-a koja pomno prati iransko oružje”. Ti isti zvaničnici su, prema WaPou, u avgustu tvrdili da Iran isporučuje seriju Shahed i dronove Mohajer-6 Rusiji za upotrebu u Ukrajini, a u nedjelju su izjavili da će Iran poslati još “desetine” Mohajer-6 i veći broj Shahed-136.

Iran je negirao da isporučuje oružje bilo kojoj strani, tvrdeći da će “naoružavanje svake strane u krizi produžiti rat”. Portparol Ministarstva vanjskih poslova Nasser Kan’ani odbacio je “izvještaje o isporuci dronova Rusiji za upotrebu u ratu u Ukrajini” kao “neosnovane” u izjavi ranije ovog mjeseca, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je te tvrdnje “lažnim”. ”Portparol američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby priznao je u augustu da Washington nema dokaza da je rusko ministarstvo odbrane zaista kupilo iranske bespilotne letjelice.

Međutim, Ukrajina ipak insistira na tome da je većina dronova koje je Rusija koristila u nedavnim bitkama iranskog porijekla. Ta zemlja je prošlog mjeseca poništila akreditive iranskog ambasadora u Kijevu nakon što je otkriveno da nekoliko oborenih ruskih dronova liče na iranske modele.

Dok je Ukrajina u više navrata tražila od Izraela svoj protivraketni odbrambeni sistem Iron Dome, osim što je molila SAD da nametnu zonu zabrane letova koja bi dovela Washington u direktnu vojnu konfrontaciju s Moskvom, Tel Aviv je do sada odbijao, tvrdeći da tehnologija koji brani malu državu Izrael ne bi funkcionisao na teritoriji kao što je ukrajinska, jer ne bi štitio od raketa srednjeg i dugog dometa koje koristi Rusija.

iranIZRAELrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
1 godina prije

Židovima je za vjerovati. Pogotovo da Iran naoružava nemoćnu Rusiju. Možda im Rusi zauzvrat poklone jedan Sarmat. I ćao Izrael.

Max
1 godina prije

Što će Rusiji Iranske rakete kad je Rusija raketna velesila? To je kao da Kinezi od nas kupuju rižu.

vrata
1 godina prije

A sta ako Rusija isporuci hipersonicne rakte Iranu?

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ha ti pjevca ! Lagalo se i prije rata 😁 ! Jesu Iranski drones , jeftini su , ucinkoviti , zasto ih nebi kupovali i koristili ?! Jer ce Israel pomoc Ukraine ?! Neka ih samo nastave pomagat 😁 , mogu ih i hranit 😄 … I lazni sjaj Magen David polako gasne . Ne treba se toga strasit ….

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Uh ! Prijethodni mi komentar odlijete u moderaciju 😁 . Hajd vec kada ste izmjenuli interface bez onih java script ” muckalica ” , barem vratite one plus i minus – voljeli to ljudi ! Cisto glede dinamike portala 😉 . Hajd pa .. Lordu Waderu na moderaciju 👮 .

SIRIUS
1 godina prije

eto! kako je moguče da židovi šalju naoružanje nacistima? kao mossad nema pojma da su ukrajinci naceki? moguče je jer to nisu pravi židovi več ovi kazarski. Ukrajina če biti Izrael 2.0.

a i moguče je da je oficijalna povijest drugog svjetskog rata teža patka, dapače, sve ukazuje na to. #holohoax
ps. i sad ode komentar kao odgovor nekom drugom, haha, zahebancija…

SIRIUS
1 godina prije

eto! kako je moguče da židovi šalju naoružanje nacistima? kao mossad nema pojma da su ukrajinci naceki? moguče je jer to nisu pravi židovi več ovi kazarski. Ukrajina če biti Izrael 2.0.
a i moguče je da je oficijalna povijest drugog svjetskog rata teža patka, dapače, sve ukazuje na to. #holohoax

gigi pinna
1 godina prije

Dobro, Mossad je aktivno sudjelovao u Majdanu, a poznato je i da su Zelensky, Reznikov, Kolomojski, Nuland, Kagan svi odreda Eskimi.

gigi pinna
1 godina prije

Ovo će nakraju ispasti iransko-izraelski proxy rat, hahaha! Monthy Python!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI