Izrael spreman napasti iranske nuklearne lokacije

Natanz
39 komentara

Izraelske zračne snage navodno treniraju napade na “osjetljiva mjesta”

Izrael će pokrenuti napade na iranski nuklearni program u slučaju da Teheran uzvrati za nedavni napad na njegovo veleposlanstvo u Damasku, izvijestio je arapski list sa sjedištem u Londonu pozivajući se na anonimnog zapadnog sigurnosnog dužnosnika.

Dva generala snaga Quds Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC) i nekoliko drugih časnika ubijeni su u izraelskom zračnom napadu na iranski konzulat u Damasku prošlog tjedna. Iranski vrhovni vođa Ali Khamenei obećao je da će Izrael zauzvrat “dobiti šamar u lice”.

Prema Elaphu Newsu, internetskom izdanju na arapskom jeziku koje djeluje iz Ujedinjenog Kraljevstva, Izrael je obučavao pilote za napade na “osjetljiva mjesta” u Iranu, potencijalno ona uključena u teheranski nuklearni program.

Elaphovo izvješće preuzeo je britanski tabloid The Sun, koji je objavio popis mogućih izraelskih meta, u rasponu od reaktora na tešku vodu Arak i nuklearne elektrane Bushehr do rudnika urana Gachin i postrojenja za obogaćivanje urana Natanz. Novine su primijetile da bi izraelski napad na bilo koju od njih označio “eskalaciju bez presedana” u sukobu na Bliskom istoku.

SAD će “i dalje podržavati Izrael” i pružiti mu svu podršku, oružje i opremu potrebnu za ovu misiju, rekao je izvor Elaphu. Američki predsjednik Joe Biden uvjerio je izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da će Washington stajati uz zapadni Jeruzalem “u svim okolnostima”, dodao je izvor.

Izraelske obrambene snage (IDF) već su otkazale sve dopuste i počele lažirati GPS signale, pripremajući se za moguću iransku odmazdu. Nekoliko američkih medija, pozivajući se na američke obavještajne izvore, izvijestilo je da Teheran namjerava upotrijebiti balističke rakete i bespilotne letjelice kamikaze za napad na izraelsku infrastrukturu nakon što završi sveti islamski mjesec ramazan.

“Budite sigurni, budite sigurni da iranski odgovor na napad na konzulat u Damasku definitivno dolazi protiv Izraela”, rekao je vođa Hezbollaha Hassan Nasrallah u govoru prošlog petka.

CNN je, s druge strane, citirao anonimne američke špijune koji su rekli da Iran “vjerojatno” neće izravno napasti iz straha od američke i izraelske odmazde, te da će se umjesto toga osloniti na razne posrednike u regiji.

iranIZRAELNapadnuklearne lokacije
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
19 dana prije

Biti će i obrnuto 😉

Zvone
19 dana prije

Izrael spreman napasti iranska nuklearna postrojenja a glupi iranci čekaju. Verovatno če posle kukati kako to nije po međunarodnom pravu.

19 dana prije

Ako Iran bude odugovlacio Izrael ce ponoviti provokacije ali ovaj put bi odgovor stigao momentalno.
To bi u stvari bila najbolja strategija Teherana jer niko ne bi mogao da ih osudjuje zbog odgovora.

tuf
19 dana prije

Hm, hm. Bilo bi zanimljivo za vidjeti kako u praksi planiraju izvesti takav zračni napad. Pođimo od pretpostavke da bi koristili F-35 jer sve ‘vidljivije’ od toga bi im Iranci u svom zračnom prostoru rušili. F-35 nije baš slavan po svojem max. dosegu, odnosno bez dodatnih tankova (koji bi poništili stealth osobinu i/ili prostor za bombe) tek bi zagrebali po iranskoj granici i već bi se morali vratiti. Dopunjavanje goriva u zraku otpada jer je amerima suviše riskantno u zračni prostor potrebnog dosega slati zračne tankere ili pozicionirati nosače zrakoplova nadohvat iranskih + proxy snaga. Suviše su im skupe igračke za jednosmjerni kamikaze stil. Bahrein i Katar sigurno ne bi također bili oduševljeni idejom da im baze služe kao inicijalna kapisla za regionalni rat velikih razmjera. No ajde recimo da i to riješe. F-35 nije predviđen za bombe težine veće od 2.000 funti / cca. 900kg. Takve može ponijeti dvije.… Čitaj više »

anik
19 dana prije

U iranu treba shvatiti, da nemaju za protivnika neko razumno rukovodstvo. Rat mora biti uvijek opcija na stolu.

Max
19 dana prije

U tom slučaju bi Iran napao izraelske nuklearne i druge lokacije.

NOB
19 dana prije

Ne samo nuklearne

Dražen
19 dana prije

IRAN NEMA ŠTA IZGUBITI DOK BI JUDE MOGLE BITI TRAJNO IZBRISANE SA BLISKOG ISTOKA…IZRAEL TO ZNA TAKO DA NIŠTA OD UDARA PO IRANU KLASIČNA NOVINARSKA PATKA OD VIJESTI.OVO SU OZBILJNE STVARI NIJE SE ZA IGRATI VATROM PA AMERI BI TO ODAVNA URADILI DA NISU SVJESNI IRANSKOG ODGOVORA…

Nenad
19 dana prije

🤣👿Dok se djeca sotone spremaju za klanje crvenih junica na putu trećeg hrama👿🤣vrijeme im lagano istječe. Ovo je treći, najbolesniji i nadam se poslijednji pokušaj da na tom prostoru naprave državu. U prethodna dva pokušaja nisu uspjeli jer nisu dočekali osamdesetu obljetnicu a čini mi se da ni ovaj put neće jer 76. godina i još malo ostalo. Valjda će se i svemogući Bog radovati kad ……

FELIX
19 dana prije

PITANJE JE DALI ISRAEL IMA DRUGE MOGUCNOSTI ZA ODBRANU, DALI STE SE IKADA PITALI KO HOCE KOGA DA UNISTI SRAEL IRAN ILI JE MOZDA OBRATNO. NADAM SE DA SE ZIDOVI NECE ODLUCITI DA KRENU U KREMATORIJE AKO KRENU U TOM SMERU SIGURNO CE SA SOBOM POVESTI I SVOJE NEPRIJATELJE U TO BUDITE UVERENI, TOME BI SE RADOVAO JEDINI DZAVO KOME SU NAJVECI NEPRIJATELJI BAS ZIDOVI PA I KRISCANI..

burt
19 dana prije

ovo je jedan od kritičnih trenutaka na Bliskom istoku, trenutak istine se bliži da vidimo hoće li prvi puta od 1979 Iran izvesti raketni napad sa svog teritorija direktno na Izrael,

Josip
18 dana prije

Vrijeme je da Izrael dobije po picki..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI