Izrael vrši pritisak na Kongres SAD-a da prestane financirati UNRWA-u zbog optužbi da skupina za pomoć krije Hamas

Izrael i SAD upravljanje Gazom
10 komentara

Dok se više od dva milijuna Palestinaca suočava s glađu i izgladnjivanjem kao rezultatom izraelskog rata protiv Gaze, Kongres Sjedinjenih Američkih Država koji je pod kontrolom cionista ukinuo je sva sredstva UNRWA-e do sljedeće godine.

U svom najnovijem prijedlogu zakona o financiranju vrijednom više trilijuna dolara, američki zakonodavci izglasali su ukidanje cjelokupnog financiranja Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama do 2025. godine, iako nastavlja davati Izraelu godišnji ček za socijalnu pomoć u iznosu od 3,8 milijardi dolara, pohvale američkih poreznih obveznika.

Prijedlog zakona o financiranju, sadrži dugogodišnju odredbu koja uvjetuje pomoć Palestinskoj upravi (PA) sa sjedištem u Ramallahu samo ako:

“… Palestinci pokreću sudski odobrenu istragu Međunarodnog kaznenog suda (ICC) ili aktivno podupiru takvu istragu, koja podvrgava izraelske državljane istrazi za navodne zločine protiv Palestinaca.”

Predsjednik Joe Biden obećao je potpisati zakon i učinio je upravo to, s netaknutim uvjetima.

“Povijesna zabrana američkog financiranja UNRWA-e koja je danas usvojena uz ogromnu dvostranačku potporu pokazuje ono što smo cijelo vrijeme znali: UNRWA je dio problema i ne može biti dio rješenja”, proslavio je izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz na X.

“UNRWA neće biti dio krajolika Gaze nakon Hamasa. Tisuće zaposlenika UNRWA-e uključene su u terorističke aktivnosti Hamasa, a njihovi objekti korišteni su u terorističke svrhe.”

Izraelske kampanje mučenja

U siječnju je Tel Aviv pokrenuo veliku kampanju klevetanja UNRWA-e, optužujući njezine članove za umiješanost u napad Hamasa 7. listopada, koji je, kao što sada znamo, bio prenapuhan izraelskom propagandom o “bebama u pećnicama” i drugim izmišljenim događajima.

Unatoč tome što nije predočio nikakve dokaze koji bi poduprli svoje tvrdnje protiv UNRWA-e, Izrael je uspješno lobirao kod Kongresa SAD-a da izostavi sva sredstva UNRWA-e iz prijedloga zakona o financiranju, dok je nastavljao slati milijarde pomoći Izraelu svake godine.

Istog dana kada je Tel Aviv pokrenuo svoju kampanju klevetanja, Međunarodni sud pravde (ICJ) presudio je da Izrael čini genocid u Gazi, gdje su Izraelske obrambene snage (IDF) pobile više od 30.000 nevinih civila, uključujući žene i djecu.

Dok su neki članovi UNRWA-e na kraju priznali da imaju “veze s Hamasom”, učinili su to samo zato što ih je Izrael mučio teškim premlaćivanjima, daskanjem u vodi, korištenjem pasa napadača i prijetnjama ozljedama članovima obitelji, temeljita interna istraga potvrđuje.

Izrael je također postavio stotine lažnih računa na društvenim mrežama kako bi pojačao svoje lažne tvrdnje protiv UNRWA-e kako bi se činilo da postoji mnogo različitih izvora koji se slažu s njegovim vezama s Hamasom.

Istraživači Fake Reportera otkrili su izraelsku prijevarnu shemu društvenih medija, identificirajući brojne lažne “stranice s vijestima” koje je cionistička država postavila posebno kako bi ocrnila UNRWA-u prije nego što joj se uskrati financiranje.

Te iste lažne “stranice s vijestima” kopirale su jedna drugu i “prave” stranice s vijestima kao što su CNN, The Wall Street Journal, The Guardian, The Jerusalem Post i The Times of Israel, koje sve promoviraju izraelsku verziju onoga što se dogodilo 7. listopada.

Lažne “stranice s vijestima” koje je postavio Tel Aviv agresivno su promovirale izraelsku propagandu kako su o njoj izvještavale gore navedene “prave” stranice s vijestima, stvarajući iluziju široke podrške tvrdnjama o vezama Hamasa i UNRWA-e.

Samo nekoliko sati prije nego što je Washington odlučio prekinuti svu pomoć UNRWA-i, šef vanjske politike Europske unije (EU) Josep Borrell najavio je nastavak financiranja UNRWA-e iz drugih zapadnih zemalja, uključujući Finsku i Kanadu.

IZRAELKongresSADUNRWA
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
30 dana prije

SAD treba prestati financirati Izrael i moraju toj fašističkoj židovskoj gamadi uvesti doživotne sankcije, a budući da su odgovorni za njih i njihove zločine, po potrebi ih i zbrisati s lica zemlje i naplatiti njihove zločine židovskom imovinom. Na kraju SAD ima i sam problem sa židovima jer im cijelu zemlju drže u šaci za jaja. Sve zlo koje danas vidimo proizlazi od židova koja su se cijelom svijetu popeli na glavu.

Max
30 dana prije

I bit će po njihovu.

xyz
30 dana prije

Židovi samo narede američkom kongresu i kongres to mora uraditi.

Tonto
30 dana prije

Hazari su pošast i kuga koja je okupirala svijet i ruje ga pomalo.
Kugu i ošast treba istrijebiti jednom za svagda da više ne smrede.
FREEDOM FOR PALESTINE

Tonto
30 dana prije

Oj cio-hazari jabuke vam gorke Hamasovci karinđaju vam djevojke.

FELIX
26 dana prije

IZGLEDA DA SU I ZIDOVI NAREDILI AMERIKANCIMA DA SNABDEVAJU HRANOM HAMAS JER SE GLADNI RATNICI NE MOGU DOSTA EFIKASTNO BORITI PROTIV ZIDOVA TAKO DA CE RAT POTRAJATI MALO DUZE I SA TIM STVORITI VISE PROBLEMA ZIDOVIMA, OVAJ RAT SE NE VODI U KORIST ZIDOVA NEGO PROTIV NJIH SA CILJEM DA SE JIH UNISTI. ZABORAVLJATE DA JE I ISUS BIO ZID, ZIVEO I UMRO KAO ZIDOV INJEGOVA MAJKA I SVI APOSTOLI .KOJI SU GA SLEDILI I KOJIMA SE SADA MOLITE SU BILI ZIDOVI, NOZDA STE U PRAVU KAD TVRDITE DA JE SVE ZLO PROIZLASLO OD ZIDOVA. .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI