Izraelske potrebe su “hitnije” od ukrajinskih

Mike Johnson
9 komentara

Najnoviji zahtjev predsjednika Joea Bidena za finansiranje pomoći Ukrajini bit će stavljen u zadnju red jer će američki zakonodavci ove sedmice glasati o “hitnijem” prioritetu pomoći u obrani Izraela u njegovom ratu s Hamasom, otkrio je novoizabrani predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson.

“Prenijet ćemo samostalni zakon o finansiranju Izraela ove sedmice u Domu,” rekao je Johnson u nedjelju u intervjuu za Fox News. “Znam da naše kolege, naše republikanske kolege u Senatu, imaju sličnu mjeru.” Nije dao nikakve naznake kada bi Predstavnički dom mogao pristupiti posljednjoj predloženoj rundi finansiranja Ukrajine.

Biden je pozvao na udruživanje pomoći i Ukrajini i Izraelu u prijedlog zakona o hitnom finansiranju u iznosu od 106 milijardi dolara, umjesto da se zakonodavcima omogući da odvojeno glasaju o tim pitanjima. Njegova administracija je ranije ovog mjeseca predstavila plan da obezbijedi dodatnih 61,4 milijarde dolara za finansiranje sukoba Ukrajine sa Rusijom, 14,3 milijarde za Izrael i 9,2 milijarde dolara za humanitarnu pomoć u obje zemlje.

Kongres je prethodno odobrio 113 milijardi dolara pomoći Ukrajini u četiri kruga zakona, ali se povećalo protivljenje republikanaca daljem finansiranju Kijeva. Većina poslanika u većinskoj stranci sada se protivi slanju dodatne pomoći Ukrajini, a sukobi oko tog pitanja među republikancima doprinijeli su svrgavanju Johnsonovog prethodnika na mjestu predsjednika Predstavničkog doma Kevina McCarthyja ranije ovog mjeseca.

Johnson je predvidio da će samostalni izraelski zakon dobiti snažnu dvostranačku podršku i u Domu i u Senatu. “Moja namjera nije da ovo iskoristim za bilo kakvo partijsko političko igranje”, rekao je. “Ovo je veoma ozbiljna stvar.”

Novi govornik, koji je bio skeptik po pitanju pomoći Kijevu, tvrdio je u intervjuu Foxu emitovanom u četvrtak da Bajdenova administracija nije dala mapu puta za ono što očekuje da će postići ogromnom pomoći Ukrajini i kako planira okončati sukob. S druge strane, on nema takve rezerve u pogledu podrške Izraelu.

“Vjerujemo da je to hitna potreba,” rekao je Johnson u nedjeljnom intervjuu. “Postoji mnogo stvari koje se dešavaju širom svijeta koje moramo riješiti, i hoćemo, ali upravo sada, ono što se dešava u Izraelu odmah privlači pažnju, i mislim da to moramo razdvojiti i proći kroz to.”

Johnson, koji je u subotu govorio na samitu Republikanske jevrejske koalicije u Las Vegasu, rekao je da je čuo “izvještaje iz prve ruke” na događaju o zločinima Hamasa nad Izraelcima. “Ovo je prioritet za našu zemlju i ne možemo dozvoliti da se brutalnost i prosto neizrecivo zlo koje se trenutno dešava protiv Izraela nastave”, rekao je on. “Stajaćemo sa našim prijateljima.”

IZRAELjoe bidenJohnsonSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
abc
5 mjeseci prije

Svu politiku, vojsku, policiju i tajne službe u USA upravljaju cionistički jevreji, koji su ujedno vlasnici banaka, FED-a i svih najvažnijih korporacija. USA koriste za stvaranje jevrejske vlade nad cjelim svetom i porobljivanja svih nejevreja. Sve rade po zakonima tore i predviđanjima talmuda.

nastran
5 mjeseci prije

ha, ha, ha

5 mjeseci prije

izrael stvori hamas sa namjerom da hamas isprovocira.
hamas isprovocira sa namjerom da uzbuni mene.
ja sad trebam brinuti?

Max
5 mjeseci prije

Tko više dade bliže stade.

dona
5 mjeseci prije

e kad im Kinezi otvore 3 front tko će im onda biti prioritet….

Hogar
5 mjeseci prije

Goyimi rade bratija hazarska broji lovu… El classico

Outsider
5 mjeseci prije

Kad i ako sruše izraelski avion povjerovat ću da nije namještaljka. Ići protiv nekoga za koga znaš sa čim će te napasti,a ne pripremiti pzo. Nema rezona nikakvog.

Dokurčilomi
5 mjeseci prije

Hej Zeleni, izgleda da su pravi Židovi prvi na redu a onda kao ti, umjetni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI