fbpx

Izvršni direktori Googlea, Facebooka i Twittera bit će pozvani na sudsko saslušanje na temelju Zakona o zaštiti tehnoloških firmi

Google, Facebook, Twitter

U srpnju su izvršni direktori Applea, Googlea, Facebooka i Amazona pokušali uvjeriti Odbor za pravosuđe da se njihova poslovna praksa ne poklapa s antikonkurentskim monopolima, tijekom njihovih svjedočenja u Kongresu.

Američki senatski trgovinski odbor jednoglasno je glasovao za pozivanje izvršnih direktora Twittera, Facebooka i Googlea na saslušanje o ključnom zakonu koji štiti tehnološke tvrtke.

“Imaju ga i prijedlog je prihvaćen”, rekao je predsjednik Senata za trgovinu, znanost i promet Roger Wicker na glasovanju za prijedlog za pozivanje izvršnih direktora Twittera, Facebooka i Googlea na saslušanje.

Na ročištu će se, navodno, raspravljati o reformi Odjeljka 230 Zakona o pristojnosti komunikacija, koji tehnološkim tvrtkama nudi zaštitu od odgovornosti u vezi sa sadržajem kojeg objavljuju korisnici.

Ranije, u rujnu, američko Ministarstvo pravosuđa podnijelo je Kongresu nacrt zakona, koji može ograničiti diskrecijsko pravo popularnih platformi društvenih medija u pogledu policijskog korisničkog sadržaja. Prema Ministarstvu pravosuđa, njegova inicijativa zamjenjuje nejasne izraze koji se mogu koristiti za osiguravanje proizvoljnih odluka o moderiranju sadržaja. Inicijativa također predlaže specifičniji jezik za veće smjernice platformama društvenih medija, korisnicima i sudovima, s drugom kategorijom izmjena i dopuna za poticanje platformi za rješavanje sve veće količine ilegalnog sadržaja na mreži.

Američki predsjednik Donald Trump u više je navrata optužio društvene medije i internetske tvrtke za nepravednu cenzuru konzervativnih stavova, nakon što je Twitter na neke od njegovih objava počeo postavljati naljepnice upozorenja.

Prema izvješćima, američko ministarstvo pravosuđa u lipnju je optužilo Google za monopoliziranje tržišta oglašavanja i tehnologija pretraživanja, posebno putem kontakata s proizvođačima Applea, ali i proizvođača telefona koji koriste operativni sustav Android, budući da tvrtka želi da njihov internetski preglednik bude pred-instaliran na pametne telefone i da se koristi kao predefinirani.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
10 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

………….”Američki predsjednik Donald Trump u više je navrata optužio društvene medije i internetske tvrtke za nepravednu cenzuru konzervativnih stavova, nakon što je Twitter na neke od njegovih objava počeo postavljati naljepnice upozorenja. točno. pa pošto ovaj portal pušta-dok pušta i što pušta evo nešto objavljeno o Trumpu i zbivanjima oko njega : izvući ću dio zanimljivog sa svježe objave svijetu ,,,,bilten od 12. srpnja 2020 pa krenimo……(neznam ingliš-korišten guglavi prevod tekstova) 1. Intervencija Vijeća u ljudske poslove je rijetka jer je glavna direktiva ne miješanje da bi se omogućilo ljudima da uče na svojim greškama i postupcima drugih. Kurs koji… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

iz naslova……………..bit će pozvani na sudsko saslušanje……evo da i ovaj portal more citirati nadalje ovu rečenicu iz podužeg istupa ovog čovjeka usmjerena na istinu prema čovječanstvu…….. ………………………………..Među našim čitateljstvom je to poznata stvar……………….. možemo slobodno reći kadija te tuži kadija ti sudi…..a o pravednosti i odgovornosti za počinjeno – drugom prilikom. nego ima jedan jako zanimljiv intervju s čovjekom koji pokušava svijetu dokazati što se to zbiva na ovoj planeti i sa ovom planetom po kojoj još svi trenutno koračamo. iz intervju s James mc.Canneyem – pa ćete nači cijeli a uzet ću aktuelan dio iako je poprilično star po… Pročitaj više »

Max
Member
Famed Member
Max
6 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

A Patton je mislio da reinkarnacija Hanibala Barce.

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije
Reply to  Max

eeee sad Max ili ima dodatak skriveni Mad………no evo moguči reply……. ……”Zaštita ključnih pojedinaca vrši se kada je uloga koju igraju važna za Buđenje i Transformaciju planeta Zemlje. Hoće li se čovječanstvo poticati da pomažu jedni drugima ili da se međusobno plaše i porobljavaju? No, osim pojedinaca na vodećim položajima, poput Malale, postoje slučajevi kada se zaštita javlja kao nagrada za mnoge glasove Službe drugima koji mole za spas drugog. Takva intenzivna ljubav nagrađuje se kako bi potaknula rast prema usmjerenju prema Službi drugima.  *********************************************************************************** Nakon rata, Hanibal se protivio oligarhiji. U tome je, s podrškom puka, bio uspješan. [3]… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije
Reply to  Max

General George Smith Patton Junior, vodeći američki general u Drugom svjetskom ratu. U svojoj četrdesetšestogodišnjoj vojnoj karijeri zapovijedao je u mnogim bitkama u Prvom i u Drugom svjetskom ratu. Povijest ga pamti kao briljantnog vojnog vođu, na mahove nestabilnog i neposlušnog. Wikipedia
Rođenje: 11. studenoga 1885., San Gabriel, Kalifornija, SAD
Preminuo: 21. prosinca 1945., Heidelberg, Njemačka

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije
Reply to  Max

, Antioh je sklopio mir kojim je, između ostalog, Rimljanima morao predati neprijatelje Rima koji su se sakrili kod njega, dakle i Hanibala. No, Hanibal je ubrzo pobjegao, najprije u Armeniu a potom u Bitniju, kod kralja Pruzije. Tamo je ostvario izvanrednu pobjedu u pomorskoj bitci protiv Pergama. Kada ga je ovaj na zahtjev Rimljana namjeravao izručiti, Hanibal se otrovao.Hanibal se danas smatra za jednog od najvećih vojnih stratega u povijesti i jednog od najvećih generala starog vijeka.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,Hannibal ante portas!
nije loše Max……….(dobro ajd nećemo do australske priče)

Halo Admin!
Gost
Halo Admin!
6 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Pa dobro, zar je potrebno ovo zatrpavanje sa ovakvim tekstovima? Ovo nisu komntari.
Ako ti neznas engleski, mi znamo. Bilo je dovoljno napisati link.
(Ako neznas sto znaci link, upisi u Google translator i prevedi.)

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije
Reply to  Halo Admin!

povod tekstovima je …..dio iz naslova………bit će pozvani na sudsko saslušanje… di je pokušaj uporedbe tim tekstovima sa aktuelnim stanjem u ovome svijetu te rječ upućenih u stanje na planetu i kakvi su to odnosi po pitanju činjenja i odgovornosti činitelja-prevodi su sa više linkova i nisu uvijek dostupni čemu neznam uzrok pa ponešto od prevoda imam već kopirano…kao odličan intervju sa Mc Cannej di navodi uzroke ovakvog sranja koje trpi čovječanstvo…..e sad navedeno je…mi znamo, stoga tko su to ….m i – može jasnije doista vrijedi Max napomena……………….Hannibal ante portas! Poslovično se upotrebljava kao upozorenje da neka velika opasnost… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije
Reply to  Halo Admin!

i vama je ovo zatrpavanje”ovakvim tekstovima” uzetim u svrhu boljeg razumijevanja namjere prikazivanja tko ima škare i platno za krojenje:
…….NSA vrši kontrolu na svjetskom nivou kao dio nadgledajuće vlade koja je već na svojoj poziciji. Sada pričaju o Jednoj vladi. Jedna vlada je već na svojem mjestu; oni to sada samo žele službeno potvrditi. Oko toga se sada sve vrti. Ali Jedna vlada je već neko vrijeme na svojoj poziciji.
e sad pogledajte tko je to James Mc Canney

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

ima i tekst vašeg 1.04 – Petar Jasak
U novije doba sve treba čitati između redova – riječi, slike i ljude. “Verbalna alegorija” je postala pravilo. Nitko više nije iskren, pa čak ni naša djeca koja znaju prikriti stvarne želje. Zamislite sada na što su sve spremni odrasli i kakve posljedice slične verbalne manipulacije mogu imati na naš život i naše bližnje.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik