Izvršni direktori Googlea, Facebooka i Twittera bit će pozvani na sudsko saslušanje na temelju Zakona o zaštiti tehnoloških firmi

Google, Facebook, Twitter
2 komentara

U srpnju su izvršni direktori Applea, Googlea, Facebooka i Amazona pokušali uvjeriti Odbor za pravosuđe da se njihova poslovna praksa ne poklapa s antikonkurentskim monopolima, tijekom njihovih svjedočenja u Kongresu.

Američki senatski trgovinski odbor jednoglasno je glasovao za pozivanje izvršnih direktora Twittera, Facebooka i Googlea na saslušanje o ključnom zakonu koji štiti tehnološke tvrtke.

“Imaju ga i prijedlog je prihvaćen”, rekao je predsjednik Senata za trgovinu, znanost i promet Roger Wicker na glasovanju za prijedlog za pozivanje izvršnih direktora Twittera, Facebooka i Googlea na saslušanje.

Na ročištu će se, navodno, raspravljati o reformi Odjeljka 230 Zakona o pristojnosti komunikacija, koji tehnološkim tvrtkama nudi zaštitu od odgovornosti u vezi sa sadržajem kojeg objavljuju korisnici.

Ranije, u rujnu, američko Ministarstvo pravosuđa podnijelo je Kongresu nacrt zakona, koji može ograničiti diskrecijsko pravo popularnih platformi društvenih medija u pogledu policijskog korisničkog sadržaja. Prema Ministarstvu pravosuđa, njegova inicijativa zamjenjuje nejasne izraze koji se mogu koristiti za osiguravanje proizvoljnih odluka o moderiranju sadržaja. Inicijativa također predlaže specifičniji jezik za veće smjernice platformama društvenih medija, korisnicima i sudovima, s drugom kategorijom izmjena i dopuna za poticanje platformi za rješavanje sve veće količine ilegalnog sadržaja na mreži.

Američki predsjednik Donald Trump u više je navrata optužio društvene medije i internetske tvrtke za nepravednu cenzuru konzervativnih stavova, nakon što je Twitter na neke od njegovih objava počeo postavljati naljepnice upozorenja.

Prema izvješćima, američko ministarstvo pravosuđa u lipnju je optužilo Google za monopoliziranje tržišta oglašavanja i tehnologija pretraživanja, posebno putem kontakata s proizvođačima Applea, ali i proizvođača telefona koji koriste operativni sustav Android, budući da tvrtka želi da njihov internetski preglednik bude pred-instaliran na pametne telefone i da se koristi kao predefinirani.

Googlesaslušanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

A Patton je mislio da reinkarnacija Hanibala Barce.

Halo Admin!
3 godine prije

Pa dobro, zar je potrebno ovo zatrpavanje sa ovakvim tekstovima? Ovo nisu komntari.
Ako ti neznas engleski, mi znamo. Bilo je dovoljno napisati link.
(Ako neznas sto znaci link, upisi u Google translator i prevedi.)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI