“Ja se kandidiram kako bi porazio Donalda Trumpa”: Michael Bloomberg službeno ulazi u predsjedničku utrku 2020

Michael Bloomberg
36 komentara

Bivši gradonačelnik New Yorka već je podnio obrazac FEC-ove izjave o kandidaturi kako bi se kandidirao kao demokrat i planira potrošiti do 31 milijuna dolara na kupovinu oglasa na TV tržištima širom zemlje, prenio je Fox News ranije ovog tjedna.

Milijarder i bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg objavio je svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2020., stoji u priopćenju objavljenom na njegovoj službenoj web stranici.

“Kandidiram za predsjednika da pobijedim Donalda Trumpa i obnovim Ameriku. Ne možemo si priuštiti još četiri godine nesmotrenih i neetičkih postupaka predsjednika Trumpa. On predstavlja egzistencijalnu prijetnju našoj zemlji i našim vrijednostima. Ako osvoji drugi mandat na vlasti, od štete se možda nikad nećemo oporaviti “, rekao je.

Prema bivšem gradonačelniku, ulozi ne bi mogli biti veći.

“Moramo pobijediti na ovim izborima. Moramo započeti obnovu Amerike. Vjerujem da će mi moj jedinstveni skup iskustava u poslovanju, vladi i filantropiji omogućiti da pobijedim i vodim”, rekao je Bloomberg.

Prema podacima Kantar Media / CMAG-a, Bloomberg će tijekom sljedeća dva tjedna potrošiti 37 milijuna dolara na televizijsko oglašavanje za svoju kampanju.

Za što se zalaže osmi najbogatiji Amerikanac koji se kandidira za predsjednika?

Kandidatura Bloomberga predstavlja kasni ulazak na listu kandidata za demokratske izbore koji su blizu vrha prema ispitivanju javnog mnijenja – bivši američki potpredsjednik Joe Biden, gradonačelnik South Benda, Indiana Pete Buttigieg i ugledni liberalni američki senatori Elizabeth Warren i Bernie Sanders.

Pobjednik Demokratskog prvoligaša bit će određen tijekom ljeta 2020. godine, a zatim će izazvati dosadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji se namjerava kandidirati u drugom mandatu. Datum izbora određen je 3. studenog 2020. godine.

Osmi najbogatiji Amerikanac dugo je čekao priliku da se suprotstavi tajkunu Donaldu Trumpu s kojim se bivši gradonačelnik Bloomberg često “natjecao” na društvenim događanjima. Milijarder je povremeno čak imao riječi pohvale za Trumpa, prije nego što mu je okrenuo leđa kad je potonji ušao u politiku. Bloomberg je tvrdio da je u najboljem položaju da preuzme Trumpa u pitanjima kao što su nasilje oružja i klimatske promjene.

Prije tjedan dana bivši gradonačelnik NY-a izašao je sa zasebnom kupnjom digitalnih oglasa u iznosu od 100 milijuna dolara kako bi prikazivao on-line oglase koji ciljaju Trumpa tijekom predizbora u ključnim općim izbornim državama, prenosi Fox News.

Američki predsjednik Donald Trump ranije se rugao Bloombergovom potencijalnom ulasku u demokratsku primarnu utrku rekavši da “on nema magiju učiniti dobro. Mali Michael neće uspjeti”.

U ožujku je Bloomberg tvrdio da se neće kandidirati za američkog predsjednika 2020. godine i umjesto toga planirao započeti novu kampanju za ubrzavanje tranzicije SAD-a na obnovljive izvore energije. Milijarder se u prošlosti više puta poigravao s idejom kandidature za Bijelu kuću. Godine 2016. približio se najavi ponude kao neovisnog kandidata, ali kasnije je odustao od ideje, zaključivši da može pobijediti samo kandidat velike stranke.

Jedan od najbogatijih ljudi u SAD-u, bio je gradonačelnik New Yorka od 2002. do 2013. i osnivač je Bloombergovih vijesti. Njegova se neto vrijednost procjenjuje na nešto više od 50 milijardi dolara.

Predsjednički izbori u SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vladimir
4 godine prije

Blumberg, cisti ameroindijanac iz Khazarije.

RoPe
4 godine prije

Epsteinov prijatelj.

eu kolonija
4 godine prije

ništa od bidena I hillary. trump samo zamahnuo rukom a biden pao na pod patosiran. trump prdducnuo a hillary pala na pod patosirana.

Zvrk
4 godine prije

Znači propade nasigurno ideja da demokrati podvale svog “trumpa” u liku i dijelu Opre.

Sarmat
4 godine prije

Sad bi i ona veća židovska država – Usanija – mogla dobiti Židova za predsjednika. Svjetski cionizam prešaltava u petu brzinu. Baš mi je žao goja, pogotovo usanskih

Ivo
4 godine prije

Ne znam kako dišu prosječni ameri, da li kuže da imaju k…c a ne demokraciju? I to žestoki k…C.

Ana
4 godine prije

On se kandidira samo kako bi porazio Trumpa?

Lurker
4 godine prije

Ovo je ozbiljan kadidat ukoliko uspije uvjeriti demokrate da ga podupru, on bi (po meni) mogao pobijediti Trumpa, ostali kadidati su luzeri (isto po meni).

Ivo
4 godine prije

Demokracija u Usa je totalna farsa. Kandidirati se i pobijediti mogu samo najbogatiji.

Ako je netko nepoćudan, eliminira ga se u startu i šalje na drugi svijet bez pardona.

Malo sam istraživao, prvi Kennedy koji je ubijen jer se želio kandidirati za predsjednika i promijeniti radikalno stvari, bio je Joseph Kennedy, straiji brat JFK-a, koji je kasnije došao na red.
Josepha su dignuli u zrak 1944, kad je pod njim eksplodirao B-24 natovaren eksplozivom, koji je trebao biti daljinski detoniran radio kontrolom, nakon što pilot iskoči.
Avionom u pratnji, koji je kontrolirao eksploziv, pilotirao je, slučajno naravno, Rooseveltov sin. Još onda se znalo tko smije ubijati, a tko je predodređena žrtva. Ovi nesretni Kennediji samo služe za sadistički odstrijel u toj čudovišnoj državi zla.
Bolje bi im bilo i prosperirali bi da presele u Bosnu, tamo je za njih sigurnije.

tuf
4 godine prije

Hahah, Bloomberg je filantrop koliko i Charlie Manson. Je*eš filantropa koji tijekom svoje vladavine New Yorkom zabranjuje i kažnjava hranjenje beskućnika te postavlja šiljke na javne površine. Filantropija takvog tipa može nešto značiti samo njegovim sociopatskim prijateljima i kretenima koji ne prepoznaju monstruma pred vlastitim očima.

Alex
4 godine prije

Možda bi tako trebalo I kod nas…da se kandidiraju samo oni koji imaju love,da see smanji pljačkanje države.

ijsdfviuafvaewfrvewufvwufuwufcwcfde
4 godine prije

Ko i u ukropiji sve pozicije zauzimaju članovi istog klana, koja farsa za zemljane, kao da kramp nije njihov………………..

Pi-zdro
4 godine prije

Jedne prilike je Rockefeller jasno i bez imalo uztezanja izjavio: ‘Vi birate između naših ponuđenih kandidata, a mi im poslije dajem pravac djelovanja i šta imaju da čine’. Sad su ovi iz.duboke drźave otišli još mnogo idalje. Demokracija za ovce.

Max
4 godine prije

Mlijarder pripadnik lijevo liberalne elite vlasnik Bloomberg tv prpadda Demokratima bivši gradonačelnik New Yorka sve viđeno

Hattori Hanzo
4 godine prije

Dobro mu stoji ovako podignuta ruka,nije daleko od orginala.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI