Japan ima prigovore na ruski način proslavljanja pobjede

Yoshimasa Hayashi
78 komentara

Moskva je nedavno preimenovala svoj Dan vojne slave u ”Dan pobjede nad militarističkim Japanom”

Japanski ministar vanjskih poslova Yoshimasa Hayashi izrazio je žaljenje zbog odluke Rusije u vezi toga da datum 03. rujna proglasi Danom pobjede nad militarističkim Japanom i završetka Drugog svjetskog rata. Obraćajući se tom temom na tiskovnoj konferenciji u petak, Hayashi je rekao, “iznijeli smo im naše priopćenja i nadamo se da neće biti verbalnog sukoba” između Tokija i Moskve oko preimenovanog praznika u Rusiji.

”Niz događaja planiran je za sjeverne teritorije i različita mjesta u Rusiji” 03. rujna, ali kao član japanske vlade, on ih neće komentirati, dodao je ministar vanjskih poslova. Japan dijelove ruskog Kurilskog otočja naziva sjevernim teritorijem, za kojeg tvrdi da ih je Moskva okupirala nakon Drugog svjetskog rata.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je krajem lipnja zakon o preimenovanju Dana vojne slave, koji se obilježava 03. rujna, u Dan pobjede nad militarističkim Japanom i završetka Drugog svjetskog rata.

Hayashijevi komentari u petak ponovili su one koje je ranije iznio glavni tajnik kabineta Hirokazu Matsuno, koji je potez Rusije nazvao “iznimno žalosnim” i upozorio da “ne samo da bi mogao probuditi protu-japanske osjećaje među ruskim narodom, već bi mogao dovesti i do protu-ruskih osjećaja kod japanskog naroda”.

Rusija i Japan nisu uspjeli postići rješenje nakon Drugog svjetskog rata i službeno su ostali u ratu gotovo osam desetljeća. Kamen spoticanja za mirovni sporazum je pravo Tokija na četiri otoka u Kurilskom arhipelagu, koje je Sovjetski Savez okupirao tijekom rata. Ugovorom iz San Francisca iz 1951. Japan se odrekao svojih potraživanja na Kurile, ali je kasnije tvrdio da ti otoci nikada nisu bili dio arhipelaga.

Ranije ove godine rusko Ministarstvo vanjskih poslova ponovilo je da je “predmet mirovnog sporazuma s Tokijom za nas zatvoren.” Prema Moskvi, “neprijateljski” stav Japana, podržavajući Ukrajinu u sukobu s Rusijom i pridružujući se zapadnim sankcijama protiv te zemlje, onemogućuje daljnje pregovore.

Dan pobjedeJapanrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
7 mjeseci prije

Dali je opravdano da japan vrati kurile i njemci kalinjingrad ako je opravdano da rusi vrate ruski krim? Pitanje za sve svrstane i nesvrstane navijače……

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Kakva je to samo moć izuzetnih da zaraćuju susjede na drugom kraju zemaljske kugle.
Ukrajina-Rusija, Tajvan-Kina, Saudijska Arabija-Jemen, Japan-Rusija, Izrael sa svim sujsedima, Irak-Iran prije nekoliko desetljeća, da nabrojim samo neke koji mi trenutno padaju na pamet.
Izuzetni žive od toga da druge narode čine nesretnim – i financijski, i duševno.

Rusija i Japan se ne mogu dogovoriti oko nekog otočja osam desetljeća koje ima ekvivalent površine 100 x 100 kilometara, što je manje od jedne petine kopnene površine malene Hrvatske.

Amater
7 mjeseci prije

Ti nesretnici … potomci časnih šoguna ,samuraja … narod velike tradicije , kulture dozvoljava sebi , da budu lojalni sotonistima …. svjesni činjenice , da su na njih bacili dvije atomske bombe bez ikakve potrebe , nakon sto je rat završen …

Nekoime
7 mjeseci prije

Trebali su i Rusi baciti dvije atomske na Japan, pa bi bili pristojni.

Mrčikola
7 mjeseci prije

Naučili su i Rusi da sa smećem treba odgovorno…stavljaju pred Japance ogledalo da se pogledaju što su, ili u što su se pretvorili “surađujući” sa usancima i “zapadom”, a onda s njima kako spada…smeće “u smeće”.

Čuko
7 mjeseci prije

Rusi bi se trebali zaliti na nacin obiljezavanja obljetnice pada atomskih bombi na nagasaki i hirosimu prilikom kojeg su japanci izostavili reci tko je bacio te bombe. Japanci su se stvarno srozali do neprepoznatljivosti…

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

A tek kako je Douglas MacArthur proslavio 🤣 🤣 🤣 ??? Je’te hovna gooks 😈 . Niti Toyote više nemate 🤮

Pffff
7 mjeseci prije

Ko ih šljivi.

Dux
7 mjeseci prije

…pazite se Rusi…dolaze mali žuti…

BlueZg
7 mjeseci prije

Prokurvali se za šaku dolara. Štokholmski sindrom. I odavde idu ljudi radit kod Čvabe ali ih nitko ne slavi ko da su neka svetinja. U kutu svačijih misli su one strahote koje su činili ovdje i zatrovali atmosferu među domaćim ljudima koji su i dan danas zbog toga podijeljeni. A kakti napredni Japanci sve zaboraviše. Imaju oni i prema kineskim civilima duga, pogotovo prema tisućama kineskinjama koje su odveli u bordele a onda ih je još međunarodni sud posrao kad je oslobodio Japan bilo kakve odgovornosti. Ako je to humanoidima normalno, onda je vrijeme za biblijski potop.

Mamajev Kurgan
7 mjeseci prije

Kad se nekada veliki narod Japana oslobodi okupacije I postanu nezavisna drzava…. Tada je vrlo moguce I vrlo lako da sa Rusijom sklope mirovni ugovor I rijese teritorijalno sporova na obostrano zadovoljstvo I koristan…. bas kao I sa Kinom sto ima Rusija.
Ps
Hipoteticki zamislimo da u sadasnjoj zalosnoj poziciji Japana zdogovorom Rusija vrati Kurile Japanu… .. a vec sutra okupattori Japana ce se nacrtati na Kurilima I za#bav#ti Rusiju s tih Kurila I tako Rusiju oslabiti u Tom delu Rusije.

Max
7 mjeseci prije

Ja,odoh.

gargamel.
7 mjeseci prije

Malo je tesko vracati se vekovima unazad, u beckom arhivu sam pronasao kartu Balkana, naslov “Serbien an de Adria”. Bog te mazo, sve do Trsta.Sada  su i Zemun  nameracili.  

Crni Golf 4 vrata
7 mjeseci prije

.. smradovi nacistički, ne lajite…….

Hogar
7 mjeseci prije

Japan je amero radioaktivni bordel

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Čujte i počujte:

“Nuclear weapons shocked Japan into surrendering at the end of World War II—except THEY DIDN’T. 

Japan surrendered because the Soviet Union entered the war.
Japanese leaders said the bomb forced them to surrender because it was less embarrassing to say they had been defeated by a miracle weapon.,carnegicouncil

The Soviets launched their invasion simultaneously on three fronts in the east, west and north of Manchuria, the day after the declaration of war., nationalarhives

Eto. Sad vi mislite što hoćete.

I uzmite u obzir da u japanskim udžbenicima piše da su bombe bacili – saveznici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI