Japan prosvjedovao protiv kineskog nasilnog ulaska u morsko područje u blizini spornih otoka

Japan i Kina
6 komentara

Japanska vlada uložila je u subotu prosvjed Kini, nakon što su dva kineska broda ušla u vode u blizini otoka kojima upravlja Japan, za koje Kina također tvrdi da nad njima ima administrativnu ovlasti, prenose mediji.

Japan je djela kineskih brodova nazvao “neprihvatljivima”, citiran je visoki dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova.

Četiri kineska broda obalne straže približila su se u subotu otočju Senkaku, poznatom kao Diaoyu u Kini, navodi agencija.

Kineski brodovi navodno su krenuli prema dva japanska ribarska čamca, što je navelo japansku obalnu stražu na slanje svojih plovila kako bi ih ispratili.

Treći brod, očito naoružan topom, krstario je tik izvan japanskih, teritorijalnih voda. Upad koji se dogodio prvi je takve prirode otkako je u Kini na snagu stupio zakon koji dopušta njezinim brodovima otvaranje vatre na inozemna plovila.

Japankinakineski brodovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
noman
3 godine prije

Zaigrale se žuće.

Komunjara
3 godine prije

Ovo cijeli svijet treba osuditi. Pa nisu to američki brodovi! Čuj molim te?

ledeno doba
3 godine prije

U bivšoj Jugoslaviji, bile su “Dubrovačke ljetne igre”, “Splitsko ljeto”, “Sterijno pozorište”…itd.. kazališni festivali (stvarnog kazališta) ovo danas imamo globalne festivale fake kazališta i svakodnevne predstave za naivce.. U kojima se svi kao nešto stalno svađaju… Upadljivo je da su na početku plandemije, u onom prvom zaključavanju, mjeseca bili zamrznuti svi mogući svjetski sukobi i problemi. A i ISIL je netragom nestao. Jer su svi pozatvarali vlastite građane. I navodni socijalističke države, i navodno konzervativne države, i navodno liberalne države, i navodno katoličke, i pravoslavne i muslimanske, i hunduističke i budističke države. I onda su redatelji i scenaristi, nakon dvomjesečne pauze ne samo opet odmrznuli sve postojeće sukobe, već su oživjeli i one stare, koji su bili već davno zaboravljeni: Kao naprimjer: Turska-Grčka, ili Armenija-Azerbejdžan… Glupim psima treba stalno bacati kosti da se glođu i kolju oko njih, dok gospodari pripremaju iglice za sve “pse”. A da , sada treba malo oživjeti… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Kinezi preko Japana uzvraćaju Amerikancima.

Kile
3 godine prije

Nemate šta prosvjedovat, potopi i bok, više ti neće ulazit

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI