fbpx

Je li ministrici Divjak pozlilo zbog pitanja “Zašto reforma obrazovanja u Hrvatskoj treba odobrenje Velike Britanije?”

Blaženka Divjak

Vrijeme vlade Andrije Plenkovića i mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, iz perspektive hrvatskoga naroda, umjesto vremena obilježenoga djelima domoljublja, časti i napretka, pamtit će se kao vrijeme hrvatske političke tragedije, tvrdi dr. sc. Sanja Bilač za HKV.

Hladnoća i nemilosrdno djelovanje anacionalnoga bruxelleskoga podanika na mjestu premijera i upitno razumijevanje društvenih područja ključnih za napredak Hrvatske aktualne predsjednice države, ostavit će trajne posljedice za hrvatsko društvo, identitet i Domovinu u cjelini. Poziv najeminentnije hrvatske znanstvene institucije, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja upozorava na kaos s nesagledivim posljedicama za pola milijuna djece i mladih ostaje bez odgovora i reakcije najviših državnih dužnosnika. Šutke su prepustili sve stečeno i vrijedno u hrvatskome odgoju i obrazovanju beskrupuloznim interesnim skupinama. Iza guste kazališne zavjese probija se krik zbog posljedica silovitoga i bezobzirnoga napada na hrvatski odgoj i obrazovanje koji interesne skupine, poput zvijeri, pripremaju trgati kao dobar plijen.

Onoga trenutka kada je hrvatsko obrazovanje prepušteno Blaženki Divjak, zvijeri su namirisale krv. Interesne skupine i aktualna ministrica vrhunski su organizirani i umreženi te osim političke potpore uživaju i potporu mainstream medija. Jedan od tih medija organizator je nedavno održane konferencije o obrazovanju na kojoj se zbio jedan intrigantan događaj koji se, naravno, kasnije ignorirao i prikrivao.

Što se dogodilo?

Aktualnoj ministrici Divjak je pozlilo. Naprasno je napustila konferenciju. Njezini su savjetnici odmah informirali javnost kako je riječ o umoru te kako je ministrica, nakon ove neugodne situacije, otišla u svoj  ured, odmoriti se. Kada nekome pozli, uobičajeno je potražiti liječničku pomoć ili otići kući na odmor. No ministrica odlazi u svoj kabinet. Je li ministrica možda doživjela trenutačnu slabost zbog neugodnih vijesti? Pa zbog toga odjurila u kabinet? Jer zanimljivo je kako je baš toga jutra ministrici upućen upit uredništva Braniteljskoga portala koji je, izgleda, izazvao snažnu slabost. Upit je istodobno poslan predsjednici i premijeru, ali i svim medijima koji su ga u potpunosti ignorirali te se s razlogom stvorio dojam kako se nešto skriva od javnosti.

“Velika Britanija dorađuje kurikulnu reformu Hrvatske”

Jedno od pitanja uredništva Braniteljskoga portala odnosilo se na upit o tome je li istinita tvrdnja kako bi doradu kurikulne reforme „trebale odraditi institucije drugih država“. Naime, kalkulira se kako se „Jokićeva“ Cjelovita kurikulna reforma (CKR) poslala na doradu u Veliku Britaniju. U svakoj bi državi ovakva informacija bila prvorazredni medijski događaj. U ovome slučaju, informacija je u potpunosti bila medijski blokirana. No i to nešto znači. S obzirom na činjenicu kako Divjak nije odgovorila na  upućeno pitanje, odnosno nije demantirala slanje CKR-a može se zaključiti kako je pitanje bilo opravdano pa iz toga proizlazi kako je informacija točna. Kako je upit upućen premijeru i predsjednici, koji su ga također ignorirali, također se može zaključiti da je pitanje bilo opravdano pa iz toga proizlazi kako je informacija točna. Nije ovo jedina informacija koja se namjerno blokira i ignorira u javnosti. Kontrola medija u Hrvatskoj približava se razini kontrole medija u totalitarnome režimu. U takvim okolnostima, informacije su pod nadzorom što se poglavito odnosi na mainstream medije. Još jedna informacija o aktualnoj ministrici Divjak ne može doprijeti do javnosti. Riječ je o njezinoj navodnoj uključenosti u financijske malverzacije. Treba biti dodatno zabrinut jer ovom informacijom raspolažu i obavještajne strukture. Ako je tome tako, znači li kako je riječ ne samo o financijskim malverzacijama već i ugrožavanju nacionalnih interesa? Jer su do sada, na žalost, u Hrvatskoj kriminal i korupcija redovito dospijevali u javnost tek nakon pljačkanja Domovine.

Digitalizacija koja će koštati 2,5 milijarde kuna

Zanimljivo je podsjetiti kako je bivši ministar obrazovanja Vedran Mornar govorio da će Hrvatska za opremanje i  digitalizaciju škola trebati 2,5 milijarde kuna, što znači „okretanje“ pozamašnih svota u resornome ministarstvu. Nije li to razlog zašto Divjak doslovno srlja u informatizaciju i nabavku informatičke opreme? Jer umjesto reforme, koju je sama Blaženka Divjak zaustavila, samovoljno kreće u parcijalnu promjenu nastavnoga plana i programa što je u suprotnosti s koncepcijom reforme, krši zakone i propise te uvodi „pilot projekt“ koji nema uporište u strategiji. K tome, iako javna rasprava o kurikulnim dokumentima nije uopće dovršena, Blaženka Divjak samovoljno kreće u pripremu digitalnih sadržaja prema neraspravljenome i neusvojenome prijedlogu kurikula informatike. A već iduće godine na raspolaganju će imati 300 milijuna kuna pa Divjak žuri s informatizacijom i nabavkom opreme. I analiza načina na koji Ministarstvo provodi natječaj za nabavu mikroračunala (unaprijed definirana dimenzija i težina) jasno pokazuje kako se ciljano želi nabaviti oprema koju može ponuditi samo jedan dobavljač. I djeca bi shvatila o čemu je riječ.

Temelji reforme, opremanje škola informatičkom opremom

Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU-a 9. listopada ove godine objavilo je Izjavu za javnost kojom  izražava zabrinutost zbog izostanka sustavne skrbi i društvenoga suglasja oko odgoja i obrazovanja. Argumentirajući kronologiju problema vezanih za područje obrazovanja, upozorili su javnost i aktualno vodstvo države kako se u ovome trenutku provodi reforma koja se svodi na opremanje škola informatičkom opremom te kaos koji će dovesti do nesagledivih negativnih posljedica za budućnost hrvatskoga odgoja i obrazovanja. Ova izjava koja nije predstavljena javnosti u mainstream medijima, osobito na nacionalnim TV kućama i dnevnim tiskovinama, potvrdila je medijsku blokadu i prema najvišoj nacionalnoj znanstvenoj instituciji. HAZU je izjavu poslao osobno premijeru i predsjednici, no i oni su u potpunosti ignorirali ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje najviše hrvatske znanstvene institucije. Aktualna vlada u potpunosti je ignorirala kaos koji prijeti gotovo polovici milijuna hrvatskih učenika. Takvu politiku provodi aktualna vlada uz suglasje hrvatske predsjednice.

Primjedbe HAZU-a nisu uzete u obzir

Podsjetimo kako je HAZU upozoravao na štetnost i neprovedivost „Jokićeva“ CKR-a. Svoje argumente predstavio je u trima knjigama recenzija najeminentnijih hrvatskih stručnjaka iz zemlje i svijeta. Očekivalo se kako će vlada i predsjednica poduprijeti najcjenjenije hrvatske znanstvenike, prepustiti hrvatsko obrazovanje struci i depolitizirati ga. Umjesto toga, oni daju potporu štetnome i neprovedivome prijedlogu „Jokićeva“ CKR-a, podržavaju Blaženku Divjak u nikad viđenoj do sada politizaciji odgoja i obrazovanja te u potpunosti ignoriraju najeminentnije predstavnike struke. Pa Blaženka Divjak vadi iz pepela „Jokićev“ CKR te ga pod zaštitom vlade i predsjednice ponovno vraća u odgojno-obrazovni sustav. I ne samo to. Divjak je obmanjivala javnost informacijama kako nije bilo značajnijih primjedaba na CKR te kako je 90 posto materijala spremno za provedbu. Sve to prolazi bez odjeka u javnosti. Potpuno je jasno zašto se ignorira i medijski blokira HAZU. Od kada je došla na čelo ministarstva, Divjak difamira neistomišljenike eliminirajući ih iz pozicije kreatora odgojno-obrazovne politike bez obzira na to što je riječ o vrhunskim hrvatskim stručnjacima. Pod krinkom depolitizacije obrazovanja, kao nikada do sada, ispolitizirala je obrazovanje i prepustila ga isključivo jednoj ideološki definiranoj skupini. Na sve ovo upozorava i HAZU.

Na žalost, treba se suočiti s istinom. U Hrvatskoj se odluke o odgoju i obrazovanju ne donose uz suglasje struke već isključivo uz suglasje politike, što u konačnici podržavaju aktualna vlada na čelu s premijerom Plenkovićem i aktualna predsjednica Grabar Kitarović. Oni ovakvoj politici, ali istodobno i nesagledivim, te štetnim posljedicama koje će ona proizvesti na pola milijuna djece i mladih, daju punu potporu.

Izvor: Dr. sc. Sanja Bilač | HKV

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
72 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije

Zaista čudne stvari se dešavaju.Englezi rade reformu obrazovanja u Hrvatskoj a Hrvati reformišu novokomponovani Crnogorski jezik.To je stvarno veoma čudno.Crnogorci su dobili odgovor od UN da novokompovani “crnogorski jezik ne postoji”,već da je to ustvari srbski jezik.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije
Reply to  Vlastimir

Ivane,nisi u pravu,piše se SRBSKI i a ne SRPSKIi.Tako je pisao Vuk Karadžić.Pogleda Vukov Srbski Bukvar.A onda su novi reformatori to izmenili.Kad su bili toliko pametni što nisu izvršili reformu jezika umesto Vuka.Ako te neko pita, za tebe još jedna informacija iz povesti jezika.Pismeni jezik u Srba pre Vuka je… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Vlastimir

vukovski standard je dosta iskvario jezike. ne treba baš uvijek pisati kako se čita.

Miroslav
Gost
Miroslav
3 godine prije

Nikada nisam razumio zašto svi volimo tuđu čizmu. Ne samo mi Hrvati, nego i svi ostali narodi Balkana.

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije
Reply to  Miroslav

Tudju cizmu vole ovi na vlasti, jer od tudje cizme dobiju novac, a oni bi za novac i rodjrnu decicu prodali . Pravi domoljubi .

Chrome
Gost
Chrome
3 godine prije
Reply to  Miroslav

Bugari, Grci ne vole tuđu čizmu.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije
Reply to  Chrome

Pa što su onda ušli u E.U.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije
Reply to  Miroslav

Zato što nemamo dovoljno poštovanja prema sebi i morala.Evo za tebe sa yu tuba jedan isečak iz jednog filma gde su lepo prikazani narodina Balkanu : Ovaj narod: https://www.youtube.com/watch?v=XZqNZxBnxx4

Rat i mir
Gost
Rat i mir
3 godine prije

Ljudi, gdje je problem kad problema nema….jednostavno je, proucite na internetu teme kolonijalizam i imperijalizam pa cete shvatit kakvo RH uređenje ima od 90 tih godina i vise vas ovakvi clanci nece šokirat.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
3 godine prije

To koliko političari u država nastalim raspadom Jugoslavije vole da ih stranci karaju to je jednostavno neopisivo,onako ljudski mi ih je ponekad žao pa predlažem da narodi u ovim državama osnuju jedan zajednički fond iz koga bi se finansirala kupovina vazelina za sve naše ,,branioce nacionalnih interesa” u foteljama !

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Uzmite ovo sa zrnom soli. Ova gospođa je na udaru konzervativnih, desničarskih i crkvenih krugova.
Možda vam zvuči nevjerovatno, ali je veliki otpor uvođenju informatizacije u škole. Odatle vjetar puše.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  Osoba C

To tko je tko i na čijem je udaru nas je i dovelo do ovakve situacije. Informatizaciju koju spominjete nije informatizacija nego zlo koje nam naturaju upravo Britanci preko onoga “dobročinitelja” koji se fotografira s robotima. Oni su mu otkupili poduzeće da sada tim novcem rovari hrvatsko društvo. U članku… Pročitaj više »

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  PPP

Rapsberry Pi računala koštaju na ebayu cca 40usd.
Dobar dio nastavnika informatike nije ni čuo za njih.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  PPP

@PPP Možda bi Vam bilo više po volji da svime upravlja Dijana Vican? Moja unuka ima dva sata tjedno vjeronauk, a informatike nigdje. Ukoliko se danas sutra ne zaredi, teško da će naći dobar posao. Robote i umjetnu inteligenciju neću ni spominjati. U 21. stoljeću, do jučer su učili o… Pročitaj više »

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Osoba C

A da, još nešto. Premijer je izjavio da je on osobno predsjednik povjerenstva za provođenje obrazovne reforme i da je to njegovo povjerenstvo.
Pa kakve zaključke iz ovoga svega može izvući prosječni stanovnik ove zemlje.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Osoba C

”Naime, kalkulira se kako se „Jokićeva“ Cjelovita kurikulna reforma (CKR) poslala na doradu u Veliku Britaniju.” Kalkulira se……. ”Riječ je o njezinoj navodnoj uključenosti u financijske malverzacije.” Navodnoj…… ”Treba biti dodatno zabrinut jer ovom informacijom raspolažu i obavještajne strukture.” Informacijom raspolažu i obavještajne strukture…….. ” Umjesto toga, oni daju potporu… Pročitaj više »

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Poštovani, kurikulnu reformu pratim s velikom pažnjom od prvog dana. Ona je definitivno trojanski konj. Čim malo bolje “zakopate” shvatite da je to ideološki projekt, nastao na Zapadu. Djeca su postala “roba” i budući klijenti velikih korporacija. Što se tiče Bakićevih mikro računala, ista stvar. Čovjek je brisao svoje postove… Pročitaj više »

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  PPP

@PPP Slažem se sa Vašim stavom o kurikularnoj reformi i protivnik sam svega onoga što nam nameće taj tzv. Zapad. Moji stavovi nisu daleko od Vaših po tom pitanju. Namjera mi je bila ukazati da se vode političke igre oko toga koja će strana, struja, opcija, politička naravno, preuzeti monopol… Pročitaj više »

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Poštovani, zbog svega toga što ste naveli, meni je logično da HAZU ima glavnu riječ kurikulne reforme, a ne Jokići i Bakići zajedno s Britancima. Nebitno što i HAZU ima svojih problema, ali to je naš HAZU, a ne britanski.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  PPP

Da, ali to je pitanje za šefa povjerenstva. To je gospodin ”nisam impresioniran”. Usput rečeno od HAZU-a bi se trebalo čuti puno toga o sadašnjosti, a još više o budućnosti ovog društva. Iz Vašeg posta naslućujem da ste upoznati sa situacijom u toj ustanovi, koja bi, po meni, trebala biti… Pročitaj više »

Guest M7
Gost
Guest M7
3 godine prije
Reply to  PPP

Istina. Ljudi bi se trebali bolje informirati. Guglajte Charlotte Iserbyt.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Uopce nije poanta u tome.Upravo je problem da se stvari svode pod Vican vs.Jokic,a to je tragikomicno.To dvoje ljudi predstavlja prije svega sebe,a ne hrvatsku znanost.Umjesto da se sve sto vrijedi stavi na kup,taj se kurikulum pise u nekakvim zatvorenim ekskluzivnim klubovima izvan dostupa javnosti. Klasicni obrazac prijevare i nametanja… Pročitaj više »

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Rokokoko

@Rokokoko U pravu ste, izbačeni su frontmeni, a u pozadini se igraju igre. Ovi navijaju za Zapad, a ovi drugi za Hrvatine. Može li se u ovoj zemlji biti običan, normalan Hrvat,kojemu je interes njegove domovine na srcu, a da to ne udara u sva zvona, a da se ne… Pročitaj više »

neko+ime
Gost
neko+ime
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Cum grano salis, u prilog ovoj raspri
https://www.portalnovosti.com/divjak-i-robotici

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  neko+ime

neko+ime, ovo što ste postirali je potvrda da je istina bitna, a ne tko ju nosi. To je rješenje, a ne sukobi od kojih profitiraju manipulatori.

ohrana
Gost
ohrana
3 godine prije
Reply to  Osoba C

predvidjena informatizacija odradjuje se britanskim softverom koji ce im dati sve podatke o sposobnostima nase djece i mogucnost da ih regrutiraju vec u osnovno skolskoj dobi pa evo prijedloga za hrvatske sluzbe domovinske sigurnosti da se pozabave projektom gospodina bakica britanskog agenta od utjecaja

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  Osoba C

A vi pod informatizacijom škola ne podrazumjevate nabavu kanti koje će zastarit prije nego što uđu u upotrebu naravno sa plaćenom licencom za Win10 nego naravno osmišljavanje uvođenja open source tehnologija u škole. 🙂 Jeste li vidjeli neki dan simpatične nastavnice informatike koje su došle “naučiti kako se igraju igrice”… Pročitaj više »

Rokokoko
Gost
Rokokoko
3 godine prije
Reply to  Rijecanin

Bojim se da ce open source ovdje izgubiti jer je velika lova u igri.

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije

Kritika tzv informatizacije je na mjestu, ali je to trebalo napraviti uz ozbiljniju argumentaciju. Pozivanje na notorni HKV ne sluzi na cast autoru. Taj medij je zadovoljan korupcijom kada su tzv. domoljubne silnice ukljucene u koruptivne djelatnosti. Promicatelji zla (HKV) ne mogu biti referenca za pravo i pravdu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Koča+Popović

Pročitati intervju ove i sve je jasno. Za nju je Hasanbegovic najveće blago kojeg ima HDZ . HKV je kružok usrtasoidnih “suverenista”. Jadna nam Hrvatska ako nas ovi brane od vazala i Sorosevih plaćenika

Lako je tuđim kur....
Gost
Lako je tuđim kur....
3 godine prije

Pa sto ne brani uvjetno lijeva opcija od Sorosevih plaćenika i NGO…ah, da i oni su poput djece propalih komunističkih aparatčika na njegovom popisu…Salonski borci kritiziraju ekipu koja je kontra Sorosa, nisam ni ja njihov fan, ali oni se bar dok vi pametujte, a ostatak na njegovoj sisi

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Laki i Koča drže se partijske linije koju je nedavno najbolje definirao Tvrtko Jakovina, jedini autoritet za pitanje Drugo svjetskog rata i poraća na Balkanu. Jakovina je rekao “Nije problem što je Soroš došao u Hrvatsku. Problem je što je došao prekasno”. Eto, to je današnja suvremena ljevica. Hrvatska bi… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  žrec

čini se da su ovdje nahrlili psi koji nisu u stanju nabrojati nebeska tijela dok karavane prolaze. a sorošlije kulturno “vaspitavaju”.

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije
Reply to  žrec

Žrec, izgubio si se u bespucima povijesne zbiljnosti. Soros je mehanizam onih koji su krajem osamdesetih krenuli u rusenje socijalizma instaliravsi rat i male nacionalisticke satrape na vlast.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Koča+Popović

Koča, a ti si došao do kraja crvene niti. Nema više. Kao što je napisano gore, ne vidim da se protiv Soroša bori niti SDP, niti HNS, niti Libra, niti Glas, niti IDS, a niti RF. Otkad je anemičar stigao hdz se također ne bori. Oni koji se bore,postali su… Pročitaj više »

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije
Reply to  žrec

Žrec, a kad se to HDZ borio protiv Sorosa? HDZ kao i sve stranke parlamentarne demokracije su proizvod Sorosevih mentora. Fasizam koji izbija iz svake pore HKV-a nije nikakva borba protiv imperijalizma. To je jeftini populizam i opasno podilazenje strastima koje su instalirali promicatelji parlamentarne demokracije. Zasto ti navodni borci… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Koča+Popović

HDZ se borio samo pod Franjom. Od njega sam i čuo prvi put za Soroša, misleć kako Njofra opet nije popio lijek. A lik je bio zadnji državnik.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  Koča+Popović

@Koča+Popović ili još bolje Georgij Žukov – po čemu je HKV notoran ? Da ti kažem po čemu.Čim čuješ za nešto što počinje sa velikim H,tebe kao da ubode nož.Tvoja nacionalna netrpeljivost prema Hrvatima i svemu Hrvatskom je odavno pročitana.Čudi me da te tako dugo ovdje toleriraju.Ti koji su na… Pročitaj više »

Ivek
Gost
Ivek
3 godine prije
Reply to  Jole

I na kraju bi izmedju Sorosa i notornog HKV naravno stali na stranu onog koji je manje notoran i nema H u svom nazivu…Koja ste vi patologija u žaljenju za Jugom

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije
Reply to  Jole

Jole, nisam Zukov iako se slazem s njegovim dijalektickim materijalizmom. Ono sto nikada necu podrzati su fasizmi, bili ustaski ili cetnicki. Na tvoju zalost, etnicki sam Hrvat.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  Koča+Popović

Pošten stav.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Jole

Istine radi i vjerodostojnosti ovog portala ocekujem od administratora da demantira lazi bilo koje vrste , konkretno meni njegova propaganda , lazi i komentari ne znace ama bas nista ,on je vjerojatno placen za to ili je psihopat , treceg nema , medjutim istine radi, napisite da li je istina… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  L. R.

HVALA !

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije
Reply to  L. R.

Gospodine L.R. pozivate na konstruktivnu raspravu, a nekoliko komentara ispod niste brisali komentar komentatora @Jole koji nicim izazvan vrijedja Lakija Topalovica, nazivajuci ga cetnikom!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Koča Popović

Ja ”ćetnik”, ma dođider mi , da ti ja pokažem. 🙂 Ma pusti papka. To su ionako oni isfrustirani biojednici koji u trećoj rečenici u nedostaku argumenata opale etiketu ”ćetnik”

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Koča+Popović

Ko je autor ova SB. Tko živi u RH zna tko je i kakvom društvu. Osobno mi je muka kad se deklarirane ustaše prikazuju kao borci za suverenitet. No ljevice i demokršćana nema i ostaju “jedini izbor” Kao ’41.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

[editirao admin] Polako, možemo svi pričati normalno bez galame] [kraj adminove poruke] Što vi prikriveni četnici sebi dopuštate.Hrvatsko Kulturno Vijeće nazivate ustašama.Topaloviću,tebi je muka od svih koji se ne izjašnjavaju kao Srbi ili barem Jugoslaveni .Hrvati su pokatoličeni Srbi,Bošnjaci su islamizirani Srbi,Makedonci su južni Srbi,Crnogorci su drugo oko u glavi.Vi… Pročitaj više »

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  Jole

Jedan od većić problema u Hrvatskom društvu je to što se danas pod ustaštvo podvodi ono što se ni u komunizmu nij podvodilo pod ustaštvo. U komunizmu je pravovjeran stav bio da se u istoj rečenici u kojoj bi se napale ustaše trebalo napasti i četnike što je puno zrelije… Pročitaj više »

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije
Reply to  Jole

Jole, ti bi htio da su svi koji se ne slazu s tobom cetnici, ali na tvoju zalost nisu. Protiv sam Jokicevog i Bakicevog modela reforme, ali i protiv reforme kakvu podrzava ekstremni HKV portal.

Goran
Gost
Goran
3 godine prije

Laki nemoj sr*t po tebi je u Hrvatskoj 50% ustaša. Ohladi malo i ostavi 41. na miru danas smo u 2017.

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije
Reply to  Goran

Laki je rekao istinu! Nazvao je HKV pravim imenom kako i oni sami o sebi govore. Takvi su ood egidom nacionalnog jedinstva prodali Hrvatsku.

zgvaca
Gost
zgvaca
3 godine prije

To je super vjest. Sacekajmo jos koju godinu i kad ova Banana Drzava bude zaduzena sa 200% BNPa onda Slavonija, Dalmacija Istra, Medjimurje i Lika zatraze odcjepjenje. Onda Svak na svoju stranu i nadat se da smo iz gresaka dobro naucili i da se nove jos manje drzave nece ovoliko… Pročitaj više »

igi
Gost
igi
3 godine prije
Reply to  zgvaca

Dugovi neće nestati ako se odcjepe…svaki sanožak će ga ponjeti sa sobom.

slix
Gost
slix
3 godine prije

A baš sam neki dan pomislio kako se ta žena čini sasvim normalna u odnosu na druge političare 🙁

Rokokoko
Gost
Rokokoko
3 godine prije

Postovani administratore ! Nadam se da cete procitati moj komentar.Ovaj je portal stekao ugled i popularnost medju publikom koja trazi alternativu i prezire umrezene mainstream medije koji prosljedjuju fake news vijesti koje se oblikuju u istoj kuhinji.Konkretno ova tema je univerzalna i tice se svih drzava u okruzenju. Nazalost, umjesto… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Rokokoko

Hrvatska ti se ljevica pretvorila u srpsku desnicu. O vlastitoj zemlji imaju isti diskurs. To jedan Račan nije nikad dozvoljavao.

Antiglobalist
Gost
Antiglobalist
3 godine prije
Reply to  žrec

Nažalost ,u pravu si.Oni su na istoj platformi.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Antiglobalist

hrvatska ljevica je amorfna masa izgubljena u vremenu i prostoru.

1.komentar
Gost
1.komentar
3 godine prije

Danas sam bas u komentaru, na nekoj drugoj vesti, hteo spomenuti i sistem, tj reforme obrazovanja koji namecu svojim “saveznicima”,iliti kolonijama.Nemojmo se zavaravati da nase zemlje, imaju bilo kakav suverenitet u odlucivanju ili bilo kojoj reformi. Pokojni premijer Djindjic je jedini zeleo da reformise ovu drzavu pa je ubijen od… Pročitaj više »

1.komentar
Gost
1.komentar
3 godine prije
Reply to  1.komentar

ne pitaju*

1.komentar
Gost
1.komentar
3 godine prije
Reply to  1.komentar

Nije tema, ali kad sam vec pomenuo, verovatno mnogi nisu videli jedan od poslednjih intervjua premijera Djindjica.

https://www.youtube.com/watch?v=Wh9lYjUdViI

Antiglobalist
Gost
Antiglobalist
3 godine prije

Glede nametanja izvana i domaćih petokolonaša,samo da spomenem da je mađarski premijier Orban,prije nekoliko dana u intervju za jednu mađarsku radio stanicu,spomenuo soroševu mrežu koja u Briselu ima preko 200 članova u EU parlamentu.Soroš ima tamo jači utjecaj,nego u Washingtonu ili Tel Avivu.Znači nisu u pitanju samo pripadnici propale ljevice,nego… Pročitaj više »

tuf
Gost
tuf
3 godine prije

Dakle na sluzbena vrata u hrvatskoj obrazovanje se integrira socijalni inzenjering putem kojega ce se djeca kondicionirati da vec od malena budu zbunjena po pitanju spolnosti, da izbace pojmove mama i tata, te da njeguju ispodprosjecnost i netoleranciju prema bilo kakvoj kritici.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  tuf

Ne samo u Hrvatskoj, nego i u Srbiji. U BiH su malo usporili jer se narod buni. Još ih nisu “osvjestili”.

nonwo
Gost
nonwo
3 godine prije

“.. na sastanku Europske komisije u Bruxellesu je odlučeno da se provede istraga protiv Mađarske zbog pokušaja mađarskih vlasti da zatvore američko Srednjoeuropsko sveučilište u Budimpešti (CEU). Prema kritičarima mađarskih vlasti je svrha novog zakona zatvoriti Srednjoeuropsko sveučilište (CEU), koje je osnovao američki milijarder i samozvani “filantrop” George Soros. Mađarska… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
3 godine prije

Evo ovako. Danas se moram složiti sa komentatorima sa kojima se inače ne slažem u velikoj većini drugih članaka. Naime, ja kada pročitam vijest o srpskom predsjedniku ili srpskoj premijerki ili bilo kojoj temi o Srbiji, se nikada ne osjećam da bih trebao komentirati. Iako imam neko mišljenje, smatram da… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Zagor

super, onda nemoj više nikad komentirati išta što smatraš da je dalje od hrvatskih međunarodno priznatih granica. to što ti je većina komentara dalje od istih, možemo zanemariti.

Zagor
Gost
Zagor
3 godine prije
Reply to  Zvrk

I što da ja sad tebi odgovorim? Pročitao si zagradu ali si ju odlučio ignorirati. Ja stvarno mislim da situacije u zemljama bivše Jugoslavije (nadam se da si sada shvatio), bi trebali komentirati stanovnici dotičnih ali svako za svoju državu.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Zagor

znači vrijede dvostruka pravila. no dobro, ak si toliko dosljedan, ne komentiraj više ništa što se ne tiče tvoje zemlje/entiteta/grada.

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
3 godine prije
Reply to  Zvrk

Zagor je u pravu.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

svatko ima pravo na svoj stav bez obzira složili se.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik