fbpx

Je li ministrici Divjak pozlilo zbog pitanja “Zašto reforma obrazovanja u Hrvatskoj treba odobrenje Velike Britanije?”

Blaženka Divjak

Vrijeme vlade Andrije Plenkovića i mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, iz perspektive hrvatskoga naroda, umjesto vremena obilježenoga djelima domoljublja, časti i napretka, pamtit će se kao vrijeme hrvatske političke tragedije, tvrdi dr. sc. Sanja Bilač za HKV.

Hladnoća i nemilosrdno djelovanje anacionalnoga bruxelleskoga podanika na mjestu premijera i upitno razumijevanje društvenih područja ključnih za napredak Hrvatske aktualne predsjednice države, ostavit će trajne posljedice za hrvatsko društvo, identitet i Domovinu u cjelini. Poziv najeminentnije hrvatske znanstvene institucije, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja upozorava na kaos s nesagledivim posljedicama za pola milijuna djece i mladih ostaje bez odgovora i reakcije najviših državnih dužnosnika. Šutke su prepustili sve stečeno i vrijedno u hrvatskome odgoju i obrazovanju beskrupuloznim interesnim skupinama. Iza guste kazališne zavjese probija se krik zbog posljedica silovitoga i bezobzirnoga napada na hrvatski odgoj i obrazovanje koji interesne skupine, poput zvijeri, pripremaju trgati kao dobar plijen.

Onoga trenutka kada je hrvatsko obrazovanje prepušteno Blaženki Divjak, zvijeri su namirisale krv. Interesne skupine i aktualna ministrica vrhunski su organizirani i umreženi te osim političke potpore uživaju i potporu mainstream medija. Jedan od tih medija organizator je nedavno održane konferencije o obrazovanju na kojoj se zbio jedan intrigantan događaj koji se, naravno, kasnije ignorirao i prikrivao.

Što se dogodilo?

Aktualnoj ministrici Divjak je pozlilo. Naprasno je napustila konferenciju. Njezini su savjetnici odmah informirali javnost kako je riječ o umoru te kako je ministrica, nakon ove neugodne situacije, otišla u svoj  ured, odmoriti se. Kada nekome pozli, uobičajeno je potražiti liječničku pomoć ili otići kući na odmor. No ministrica odlazi u svoj kabinet. Je li ministrica možda doživjela trenutačnu slabost zbog neugodnih vijesti? Pa zbog toga odjurila u kabinet? Jer zanimljivo je kako je baš toga jutra ministrici upućen upit uredništva Braniteljskoga portala koji je, izgleda, izazvao snažnu slabost. Upit je istodobno poslan predsjednici i premijeru, ali i svim medijima koji su ga u potpunosti ignorirali te se s razlogom stvorio dojam kako se nešto skriva od javnosti.

“Velika Britanija dorađuje kurikulnu reformu Hrvatske”

Jedno od pitanja uredništva Braniteljskoga portala odnosilo se na upit o tome je li istinita tvrdnja kako bi doradu kurikulne reforme „trebale odraditi institucije drugih država“. Naime, kalkulira se kako se „Jokićeva“ Cjelovita kurikulna reforma (CKR) poslala na doradu u Veliku Britaniju. U svakoj bi državi ovakva informacija bila prvorazredni medijski događaj. U ovome slučaju, informacija je u potpunosti bila medijski blokirana. No i to nešto znači. S obzirom na činjenicu kako Divjak nije odgovorila na  upućeno pitanje, odnosno nije demantirala slanje CKR-a može se zaključiti kako je pitanje bilo opravdano pa iz toga proizlazi kako je informacija točna. Kako je upit upućen premijeru i predsjednici, koji su ga također ignorirali, također se može zaključiti da je pitanje bilo opravdano pa iz toga proizlazi kako je informacija točna. Nije ovo jedina informacija koja se namjerno blokira i ignorira u javnosti. Kontrola medija u Hrvatskoj približava se razini kontrole medija u totalitarnome režimu. U takvim okolnostima, informacije su pod nadzorom što se poglavito odnosi na mainstream medije. Još jedna informacija o aktualnoj ministrici Divjak ne može doprijeti do javnosti. Riječ je o njezinoj navodnoj uključenosti u financijske malverzacije. Treba biti dodatno zabrinut jer ovom informacijom raspolažu i obavještajne strukture. Ako je tome tako, znači li kako je riječ ne samo o financijskim malverzacijama već i ugrožavanju nacionalnih interesa? Jer su do sada, na žalost, u Hrvatskoj kriminal i korupcija redovito dospijevali u javnost tek nakon pljačkanja Domovine.

Digitalizacija koja će koštati 2,5 milijarde kuna

Zanimljivo je podsjetiti kako je bivši ministar obrazovanja Vedran Mornar govorio da će Hrvatska za opremanje i  digitalizaciju škola trebati 2,5 milijarde kuna, što znači „okretanje“ pozamašnih svota u resornome ministarstvu. Nije li to razlog zašto Divjak doslovno srlja u informatizaciju i nabavku informatičke opreme? Jer umjesto reforme, koju je sama Blaženka Divjak zaustavila, samovoljno kreće u parcijalnu promjenu nastavnoga plana i programa što je u suprotnosti s koncepcijom reforme, krši zakone i propise te uvodi „pilot projekt“ koji nema uporište u strategiji. K tome, iako javna rasprava o kurikulnim dokumentima nije uopće dovršena, Blaženka Divjak samovoljno kreće u pripremu digitalnih sadržaja prema neraspravljenome i neusvojenome prijedlogu kurikula informatike. A već iduće godine na raspolaganju će imati 300 milijuna kuna pa Divjak žuri s informatizacijom i nabavkom opreme. I analiza načina na koji Ministarstvo provodi natječaj za nabavu mikroračunala (unaprijed definirana dimenzija i težina) jasno pokazuje kako se ciljano želi nabaviti oprema koju može ponuditi samo jedan dobavljač. I djeca bi shvatila o čemu je riječ.

Temelji reforme, opremanje škola informatičkom opremom

Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU-a 9. listopada ove godine objavilo je Izjavu za javnost kojom  izražava zabrinutost zbog izostanka sustavne skrbi i društvenoga suglasja oko odgoja i obrazovanja. Argumentirajući kronologiju problema vezanih za područje obrazovanja, upozorili su javnost i aktualno vodstvo države kako se u ovome trenutku provodi reforma koja se svodi na opremanje škola informatičkom opremom te kaos koji će dovesti do nesagledivih negativnih posljedica za budućnost hrvatskoga odgoja i obrazovanja. Ova izjava koja nije predstavljena javnosti u mainstream medijima, osobito na nacionalnim TV kućama i dnevnim tiskovinama, potvrdila je medijsku blokadu i prema najvišoj nacionalnoj znanstvenoj instituciji. HAZU je izjavu poslao osobno premijeru i predsjednici, no i oni su u potpunosti ignorirali ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje najviše hrvatske znanstvene institucije. Aktualna vlada u potpunosti je ignorirala kaos koji prijeti gotovo polovici milijuna hrvatskih učenika. Takvu politiku provodi aktualna vlada uz suglasje hrvatske predsjednice.

Primjedbe HAZU-a nisu uzete u obzir

Podsjetimo kako je HAZU upozoravao na štetnost i neprovedivost „Jokićeva“ CKR-a. Svoje argumente predstavio je u trima knjigama recenzija najeminentnijih hrvatskih stručnjaka iz zemlje i svijeta. Očekivalo se kako će vlada i predsjednica poduprijeti najcjenjenije hrvatske znanstvenike, prepustiti hrvatsko obrazovanje struci i depolitizirati ga. Umjesto toga, oni daju potporu štetnome i neprovedivome prijedlogu „Jokićeva“ CKR-a, podržavaju Blaženku Divjak u nikad viđenoj do sada politizaciji odgoja i obrazovanja te u potpunosti ignoriraju najeminentnije predstavnike struke. Pa Blaženka Divjak vadi iz pepela „Jokićev“ CKR te ga pod zaštitom vlade i predsjednice ponovno vraća u odgojno-obrazovni sustav. I ne samo to. Divjak je obmanjivala javnost informacijama kako nije bilo značajnijih primjedaba na CKR te kako je 90 posto materijala spremno za provedbu. Sve to prolazi bez odjeka u javnosti. Potpuno je jasno zašto se ignorira i medijski blokira HAZU. Od kada je došla na čelo ministarstva, Divjak difamira neistomišljenike eliminirajući ih iz pozicije kreatora odgojno-obrazovne politike bez obzira na to što je riječ o vrhunskim hrvatskim stručnjacima. Pod krinkom depolitizacije obrazovanja, kao nikada do sada, ispolitizirala je obrazovanje i prepustila ga isključivo jednoj ideološki definiranoj skupini. Na sve ovo upozorava i HAZU.

Na žalost, treba se suočiti s istinom. U Hrvatskoj se odluke o odgoju i obrazovanju ne donose uz suglasje struke već isključivo uz suglasje politike, što u konačnici podržavaju aktualna vlada na čelu s premijerom Plenkovićem i aktualna predsjednica Grabar Kitarović. Oni ovakvoj politici, ali istodobno i nesagledivim, te štetnim posljedicama koje će ona proizvesti na pola milijuna djece i mladih, daju punu potporu.

Izvor: Dr. sc. Sanja Bilač | HKV

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
72 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije

Zaista čudne stvari se dešavaju.Englezi rade reformu obrazovanja u Hrvatskoj a Hrvati reformišu novokomponovani Crnogorski jezik.To je stvarno veoma čudno.Crnogorci su dobili odgovor od UN da novokompovani “crnogorski jezik ne postoji”,već da je to ustvari srbski jezik.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije

Ivane,nisi u pravu,piše se SRBSKI i a ne SRPSKIi.Tako je pisao Vuk Karadžić.Pogleda Vukov Srbski Bukvar.A onda su novi reformatori to izmenili.Kad su bili toliko pametni što nisu izvršili reformu jezika umesto Vuka.Ako te neko pita, za tebe još jedna informacija iz povesti jezika.Pismeni jezik u Srba pre Vuka je bio starocrkveni kokji su Srbi preuzeli od Rusa zbog jakog autoriteta Rusije.Vuk je samo vratio narodu ponovo svoju pismenost i jezik.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

vukovski standard je dosta iskvario jezike. ne treba baš uvijek pisati kako se čita.

Miroslav
Gost
Miroslav
3 godine prije

Nikada nisam razumio zašto svi volimo tuđu čizmu. Ne samo mi Hrvati, nego i svi ostali narodi Balkana.

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije

Tudju cizmu vole ovi na vlasti, jer od tudje cizme dobiju novac, a oni bi za novac i rodjrnu decicu prodali . Pravi domoljubi .

Chrome
Gost
Chrome
3 godine prije

Bugari, Grci ne vole tuđu čizmu.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije

Pa što su onda ušli u E.U.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije

Zato što nemamo dovoljno poštovanja prema sebi i morala.Evo za tebe sa yu tuba jedan isečak iz jednog filma gde su lepo prikazani narodina Balkanu : Ovaj narod: https://www.youtube.com/watch?v=XZqNZxBnxx4

Rat i mir
Gost
Rat i mir
3 godine prije

Ljudi, gdje je problem kad problema nema….jednostavno je, proucite na internetu teme kolonijalizam i imperijalizam pa cete shvatit kakvo RH uređenje ima od 90 tih godina i vise vas ovakvi clanci nece šokirat.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
3 godine prije

To koliko političari u država nastalim raspadom Jugoslavije vole da ih stranci karaju to je jednostavno neopisivo,onako ljudski mi ih je ponekad žao pa predlažem da narodi u ovim državama osnuju jedan zajednički fond iz koga bi se finansirala kupovina vazelina za sve naše ,,branioce nacionalnih interesa” u foteljama !

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Uzmite ovo sa zrnom soli. Ova gospođa je na udaru konzervativnih, desničarskih i crkvenih krugova.
Možda vam zvuči nevjerovatno, ali je veliki otpor uvođenju informatizacije u škole. Odatle vjetar puše.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije

To tko je tko i na čijem je udaru nas je i dovelo do ovakve situacije.

Informatizaciju koju spominjete nije informatizacija nego zlo koje nam naturaju upravo Britanci preko onoga “dobročinitelja” koji se fotografira s robotima. Oni su mu otkupili poduzeće da sada tim novcem rovari hrvatsko društvo.

U članku nije sporno ni slovo. Sve je istina.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije

Rapsberry Pi računala koštaju na ebayu cca 40usd.
Dobar dio nastavnika informatike nije ni čuo za njih.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

@PPP
Možda bi Vam bilo više po volji da svime upravlja Dijana Vican?
Moja unuka ima dva sata tjedno vjeronauk, a informatike nigdje. Ukoliko se danas sutra ne zaredi, teško da će naći dobar posao. Robote i umjetnu inteligenciju neću ni spominjati.
U 21. stoljeću, do jučer su učili o disketama. Škole nemaju opremu, ono što imaju je staro. Nedostaje, hajde da nagađam, oko 10% nastavnika informatike, a i ostalih oko 800 treba dodatno educirati.
Djeca trebaju ovladati tehnologijom da bi je mogli koristiti u svom osobnom i profesionalnom životu. Moraju se snalaziti u digitalnom svijetu, naučiti programirati i algoritamski misliti.
A Bakić sigurno nije argument da se od ovoga što sam naveo odustane. Osim toga, ako niste znali, gospodin je savjetnik predsjednice Republike, a ona valjda dobiva izvješća određenih službi da zna sa kim ima posla.
Ili bi bar trebala.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

A da, još nešto. Premijer je izjavio da je on osobno predsjednik povjerenstva za provođenje obrazovne reforme i da je to njegovo povjerenstvo.
Pa kakve zaključke iz ovoga svega može izvući prosječni stanovnik ove zemlje.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

”Naime, kalkulira se kako se „Jokićeva“ Cjelovita kurikulna reforma (CKR) poslala na doradu u Veliku Britaniju.” Kalkulira se…….
”Riječ je o njezinoj navodnoj uključenosti u financijske malverzacije.” Navodnoj……
”Treba biti dodatno zabrinut jer ovom informacijom raspolažu i obavještajne strukture.”
Informacijom raspolažu i obavještajne strukture……..
” Umjesto toga, oni daju potporu štetnome i neprovedivome prijedlogu „Jokićeva“ CKR-a,”
Štetnom i neprovedivome prijedlogu……….

Tko je naručitelj ovoga, Željka Markić?
U tekstu se obračunava sa jednom političkom opcijom da bi primat preuzela druga, kao ”domoljubnija”. Igraju svoje političke igre, crveni i plavi, lijevi i desni.
Preko leđa obrazovanja djece, budućnosti ovog naroda.
U zemlji koja se voli nazivati ”zemljom znanja”.

A Vi poštovani @PPP tvrdite: ”U članku nije sporno ni slovo. Sve je istina.”

PPP
Gost
PPP
3 godine prije

Poštovani, kurikulnu reformu pratim s velikom pažnjom od prvog dana. Ona je definitivno trojanski konj. Čim malo bolje “zakopate” shvatite da je to ideološki projekt, nastao na Zapadu. Djeca su postala “roba” i budući klijenti velikih korporacija.

Što se tiče Bakićevih mikro računala, ista stvar. Čovjek je brisao svoje postove na blogu. Tjerao ljude putem medija da investiraju u poduzeća gdje je većinski vlasnik što je kazneno djelo. Predlagao da Agrokor kupi Podravku. Lista apsurda je nepregledna. I sada trebamo slušati njega?

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

@PPP
Slažem se sa Vašim stavom o kurikularnoj reformi i protivnik sam svega onoga što nam nameće taj tzv. Zapad. Moji stavovi nisu daleko od Vaših po tom pitanju.
Namjera mi je bila ukazati da se vode političke igre oko toga koja će strana, struja, opcija, politička naravno, preuzeti monopol nad odgojem budućih generacija, ali ne u cilju da ih se obrazuje na način da dobijaju znanja i usvajanju vještine koje će im biti potrebne u vremenima koja dolaze, da kritički razmišljaju i propituju svijet oko sebe. Na njihovu i korist njihove zemlje. Cilj je nametnuti svoju ”istinu”, ideologiju i tu nema razlike ni među ”komunjarama” ni među ”domoljubima”.
Molim da shvatite da činim dinstinkciju između domoljublja i ”domoljublja”.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije

Poštovani, zbog svega toga što ste naveli, meni je logično da HAZU ima glavnu riječ kurikulne reforme, a ne Jokići i Bakići zajedno s Britancima. Nebitno što i HAZU ima svojih problema, ali to je naš HAZU, a ne britanski.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Da, ali to je pitanje za šefa povjerenstva. To je gospodin ”nisam impresioniran”.
Usput rečeno od HAZU-a bi se trebalo čuti puno toga o sadašnjosti, a još više o budućnosti ovog društva. Iz Vašeg posta naslućujem da ste upoznati sa situacijom u toj ustanovi, koja bi, po meni, trebala biti kamen međaš, svjetionik pravaca razvoja hrvatskog društva i države, ali ne želim širiti temu.

Guest M7
Gost
Guest M7
3 godine prije

Istina. Ljudi bi se trebali bolje informirati. Guglajte Charlotte Iserbyt.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
3 godine prije

Uopce nije poanta u tome.Upravo je problem da se stvari svode pod Vican vs.Jokic,a to je tragikomicno.To dvoje ljudi predstavlja prije svega sebe,a ne hrvatsku znanost.Umjesto da se sve sto vrijedi stavi na kup,taj se kurikulum pise u nekakvim zatvorenim ekskluzivnim klubovima izvan dostupa javnosti. Klasicni obrazac prijevare i nametanja iz stranih centara moci.z

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

@Rokokoko
U pravu ste, izbačeni su frontmeni, a u pozadini se igraju igre. Ovi navijaju za Zapad, a ovi drugi za Hrvatine.
Može li se u ovoj zemlji biti običan, normalan Hrvat,kojemu je interes njegove domovine na srcu, a da to ne udara u sva zvona, a da se ne propituje njegovo domoljublje ili ga se ne proglašava antipodom onoga kome takav nije po volji.
Naravno, tu i materijalni faktor nije zanemarljiv, dapače.

neko+ime
Gost
neko+ime
3 godine prije

Cum grano salis, u prilog ovoj raspri
https://www.portalnovosti.com/divjak-i-robotici

PPP
Gost
PPP
3 godine prije

neko+ime, ovo što ste postirali je potvrda da je istina bitna, a ne tko ju nosi. To je rješenje, a ne sukobi od kojih profitiraju manipulatori.

ohrana
Gost
ohrana
3 godine prije

predvidjena informatizacija odradjuje se britanskim softverom koji ce im dati sve podatke o sposobnostima nase djece i mogucnost da ih regrutiraju vec u osnovno skolskoj dobi pa evo prijedloga za hrvatske sluzbe domovinske sigurnosti da se pozabave projektom gospodina bakica britanskog agenta od utjecaja

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije

A vi pod informatizacijom škola
ne podrazumjevate nabavu kanti koje će zastarit prije nego što uđu u upotrebu naravno sa plaćenom licencom za Win10
nego naravno osmišljavanje uvođenja open source tehnologija u škole. 🙂
Jeste li vidjeli neki dan simpatične nastavnice informatike koje su došle “naučiti kako se igraju igrice” na Divjakinin seminar.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
3 godine prije

Bojim se da ce open source ovdje izgubiti jer je velika lova u igri.

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije

Kritika tzv informatizacije je na mjestu, ali je to trebalo napraviti uz ozbiljniju argumentaciju. Pozivanje na notorni HKV ne sluzi na cast autoru. Taj medij je zadovoljan korupcijom kada su tzv. domoljubne silnice ukljucene u koruptivne djelatnosti. Promicatelji zla (HKV) ne mogu biti referenca za pravo i pravdu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Pročitati intervju ove i sve je jasno. Za nju je Hasanbegovic najveće blago kojeg ima HDZ . HKV je kružok usrtasoidnih “suverenista”. Jadna nam Hrvatska ako nas ovi brane od vazala i Sorosevih plaćenika

Lako je tuđim kur....
Gost
Lako je tuđim kur....
3 godine prije

Pa sto ne brani uvjetno lijeva opcija od Sorosevih plaćenika i NGO…ah, da i oni su poput djece propalih komunističkih aparatčika na njegovom popisu…Salonski borci kritiziraju ekipu koja je kontra Sorosa, nisam ni ja njihov fan, ali oni se bar dok vi pametujte, a ostatak na njegovoj sisi

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Laki i Koča drže se partijske linije koju je nedavno najbolje definirao Tvrtko Jakovina, jedini autoritet za pitanje Drugo svjetskog rata i poraća na Balkanu. Jakovina je rekao “Nije problem što je Soroš došao u Hrvatsku. Problem je što je došao prekasno”. Eto, to je današnja suvremena ljevica. Hrvatska bi se po svemu slobodno mogla nazvati RH Sorošija, ali našim kočama, lakijima i tvrtkovcima niti to još nije dovoljno. Neće biti mirni dok se ne uvede seksualni odgoj od vrtića, plus izbacivanje vjeronauka i uvođenje kult razuma. Jer, ne laje pas radi sela, odnosno radi nekakvog znanja i školstva; čim zagrebete ispod površine svih ovih koji se bore za kurikulum, vidjete ćete da njih samo smeta vjeronauk kojeg zapravo žele zamijeniti građanskim odgojem kojega će predaviti ljudi ih soroševskih udruga.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

čini se da su ovdje nahrlili psi koji nisu u stanju nabrojati nebeska tijela dok karavane prolaze. a sorošlije kulturno “vaspitavaju”.

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije

Žrec, izgubio si se u bespucima povijesne zbiljnosti. Soros je mehanizam onih koji su krajem osamdesetih krenuli u rusenje socijalizma instaliravsi rat i male nacionalisticke satrape na vlast.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Koča, a ti si došao do kraja crvene niti. Nema više. Kao što je napisano gore, ne vidim da se protiv Soroša bori niti SDP, niti HNS, niti Libra, niti Glas, niti IDS, a niti RF. Otkad je anemičar stigao hdz se također ne bori. Oni koji se bore,postali su najomraženiji ljudi u Hrvatskoj, zahvaljujući medijima.

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije

Žrec, a kad se to HDZ borio protiv Sorosa? HDZ kao i sve stranke parlamentarne demokracije su proizvod Sorosevih mentora. Fasizam koji izbija iz svake pore HKV-a nije nikakva borba protiv imperijalizma. To je jeftini populizam i opasno podilazenje strastima koje su instalirali promicatelji parlamentarne demokracije. Zasto ti navodni borci protiv Sorosa ne postave u svom mediju pitanje o ne placanju poreza na dobit u Hrvatskoj velikih stranih firmi poput Kauflanda, Tcoma, Caparola, Lidla…?

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

HDZ se borio samo pod Franjom. Od njega sam i čuo prvi put za Soroša, misleć kako Njofra opet nije popio lijek. A lik je bio zadnji državnik.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

@Koča+Popović ili još bolje Georgij Žukov – po čemu je HKV notoran ? Da ti kažem po čemu.Čim čuješ za nešto što počinje sa velikim H,tebe kao da ubode nož.Tvoja nacionalna netrpeljivost prema Hrvatima i svemu Hrvatskom je odavno pročitana.Čudi me da te tako dugo ovdje toleriraju.Ti koji su na drugoj strani u ovoj priči podržavaju Soroša,koji je i tebi tako blizak,barem u onom dijelu u kojem mrziš sve nacije iz bivše SFRJ,a posebno hrvatsku.Bavi se ti memorandumom SANU 2 i kritiziraj naciju kojoj stvarno pripadaš.

Ivek
Gost
Ivek
3 godine prije

I na kraju bi izmedju Sorosa i notornog HKV naravno stali na stranu onog koji je manje notoran i nema H u svom nazivu…Koja ste vi patologija u žaljenju za Jugom

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije

Jole, nisam Zukov iako se slazem s njegovim dijalektickim materijalizmom. Ono sto nikada necu podrzati su fasizmi, bili ustaski ili cetnicki. Na tvoju zalost, etnicki sam Hrvat.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije

Pošten stav.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Istine radi i vjerodostojnosti ovog portala ocekujem od administratora da demantira lazi bilo koje vrste , konkretno meni njegova propaganda , lazi i komentari ne znace ama bas nista ,on je vjerojatno placen za to ili je psihopat , treceg nema , medjutim istine radi, napisite da li je istina da ja koristim pseudonim koca .popovic ili obrnuto , to je bitno zbog svih nas , jer na isti nacin lazima i propagandom ubijali su postene i cestite ljude i 41 g i 91 g .Ako se utvrdi da ja lazem brisite me sa ovog portala a ako se utvrdi suprotno , brisite ovo smece kodnog imena jole da ga vise nikada ne procitam na ovom portalu .

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

HVALA !

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije

Gospodine L.R. pozivate na konstruktivnu raspravu, a nekoliko komentara ispod niste brisali komentar komentatora @Jole koji nicim izazvan vrijedja Lakija Topalovica, nazivajuci ga cetnikom!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Ja ”ćetnik”, ma dođider mi , da ti ja pokažem. 🙂 Ma pusti papka. To su ionako oni isfrustirani biojednici koji u trećoj rečenici u nedostaku argumenata opale etiketu ”ćetnik”

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Ko je autor ova SB. Tko živi u RH zna tko je i kakvom društvu. Osobno mi je muka kad se deklarirane ustaše prikazuju kao borci za suverenitet. No ljevice i demokršćana nema i ostaju “jedini izbor” Kao ’41.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

[editirao admin]
Polako, možemo svi pričati normalno bez galame]
[kraj adminove poruke]

Što vi prikriveni četnici sebi dopuštate.Hrvatsko Kulturno Vijeće nazivate ustašama.Topaloviću,tebi je muka od svih koji se ne izjašnjavaju kao Srbi ili barem Jugoslaveni .Hrvati su pokatoličeni Srbi,Bošnjaci su islamizirani Srbi,Makedonci su južni Srbi,Crnogorci su drugo oko u glavi.Vi osim velike Srbije,nemate ništa drugo u glavi.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije

Jedan od većić problema u Hrvatskom društvu je to što se danas pod ustaštvo podvodi ono što se ni u komunizmu nij podvodilo pod ustaštvo.
U komunizmu je pravovjeran stav bio da se u istoj rečenici u kojoj bi se napale ustaše trebalo napasti i četnike što je puno zrelije nego ove današtnje boleštine.

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije

Jole, ti bi htio da su svi koji se ne slazu s tobom cetnici, ali na tvoju zalost nisu. Protiv sam Jokicevog i Bakicevog modela reforme, ali i protiv reforme kakvu podrzava ekstremni HKV portal.

Goran
Gost
Goran
3 godine prije

Laki nemoj sr*t po tebi je u Hrvatskoj 50% ustaša. Ohladi malo i ostavi 41. na miru danas smo u 2017.

Koča+Popović
Gost
Koča+Popović
3 godine prije

Laki je rekao istinu! Nazvao je HKV pravim imenom kako i oni sami o sebi govore. Takvi su ood egidom nacionalnog jedinstva prodali Hrvatsku.

zgvaca
Gost
zgvaca
3 godine prije

To je super vjest. Sacekajmo jos koju godinu i kad ova Banana Drzava bude zaduzena sa 200% BNPa onda Slavonija, Dalmacija Istra, Medjimurje i Lika zatraze odcjepjenje. Onda Svak na svoju stranu i nadat se da smo iz gresaka dobro naucili i da se nove jos manje drzave nece ovoliko zaduzivat. Ako ne onda opet ocjepjenje.

igi
Gost
igi
3 godine prije

Dugovi neće nestati ako se odcjepe…svaki sanožak će ga ponjeti sa sobom.

slix
Gost
slix
3 godine prije

A baš sam neki dan pomislio kako se ta žena čini sasvim normalna u odnosu na druge političare 🙁

Rokokoko
Gost
Rokokoko
3 godine prije

Postovani administratore ! Nadam se da cete procitati moj komentar.Ovaj je portal stekao ugled i popularnost medju publikom koja trazi alternativu i prezire umrezene mainstream medije koji prosljedjuju fake news vijesti koje se oblikuju u istoj kuhinji.Konkretno ova tema je univerzalna i tice se svih drzava u okruzenju. Nazalost, umjesto da se bavimo posljedicama price po nase drzave,odnekud se pojavi grupa provokatora koji ne mogu zatomiti svoj uzas i gadjenje prema samostalnoj hrvatskoj drzavi.Oni toboze nastupaju kao hrvatski drzavljani i svaka druga rijec ima naglasak na ustasama.Oni nisu Hrvati,nego sovinisti i mrzitelji i to ne mogu sakriti.Molim vas da radi drugih,normalnih komentatora takve onemogucite u miniranju komentiranja zanimljivih tema koje stalno otvarate.Takve osobe ovdje dolaze sa losom namjerom ili kao kad huligani dolaze na nogometne utakmice prije svega da naprave nered.Hvala. P.S.Inace portal vam je cista desetka i nastavite tako,samo bez provokatora koji kvare sve sto je dobri.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Hrvatska ti se ljevica pretvorila u srpsku desnicu. O vlastitoj zemlji imaju isti diskurs. To jedan Račan nije nikad dozvoljavao.

Antiglobalist
Gost
Antiglobalist
3 godine prije

Nažalost ,u pravu si.Oni su na istoj platformi.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

hrvatska ljevica je amorfna masa izgubljena u vremenu i prostoru.

1.komentar
Gost
1.komentar
3 godine prije

Danas sam bas u komentaru, na nekoj drugoj vesti, hteo spomenuti i sistem, tj reforme obrazovanja koji namecu svojim “saveznicima”,iliti kolonijama.Nemojmo se zavaravati da nase zemlje, imaju bilo kakav suverenitet u odlucivanju ili bilo kojoj reformi.
Pokojni premijer Djindjic je jedini zeleo da reformise ovu drzavu pa je ubijen od strane i vasih i nasih “gazda”.Pazite, cim vam MMF i Svetska banka odlucuju koliko da smanjite i povecate plate u drzavnom sektoru ili penzije, budite uvereni da vi nemate vise suverenitet.Vlade, banana drzava kao sto su nase, vam dodju kao neka filijala.

Kljucno pitanje je, zasto su im bitni obrazovni sistemi drzava kao sto su Bosna, Srbija, Hrvatska, i ko zna koliko jos?Odgovor je vrlo jednostavan.
Stvaras iluziju o svetu kod ljudi, u koji zelis da oni veruju da je stvaran.Elementarno ih zaglupljujes, da se nepitaju sta, kako i zasto nesto funkcionise.

1.komentar
Gost
1.komentar
3 godine prije

ne pitaju*

1.komentar
Gost
1.komentar
3 godine prije

Nije tema, ali kad sam vec pomenuo, verovatno mnogi nisu videli jedan od poslednjih intervjua premijera Djindjica.

https://www.youtube.com/watch?v=Wh9lYjUdViI

Antiglobalist
Gost
Antiglobalist
3 godine prije

Glede nametanja izvana i domaćih petokolonaša,samo da spomenem da je mađarski premijier Orban,prije nekoliko dana u intervju za jednu mađarsku radio stanicu,spomenuo soroševu mrežu koja u Briselu ima preko 200 članova u EU parlamentu.Soroš ima tamo jači utjecaj,nego u Washingtonu ili Tel Avivu.Znači nisu u pitanju samo pripadnici propale ljevice,nego i pučani,demokršćani i skoro sve opcije koje tamo postoje.Nedavno je prebacio 18 milijardi u Otvoreno Društvo,što znači da će pojačati propagandu i financirati nove jurišnike,koji uglavnom dolaze iz smjera društvenih znanosti.

tuf
Gost
tuf
3 godine prije

Dakle na sluzbena vrata u hrvatskoj obrazovanje se integrira socijalni inzenjering putem kojega ce se djeca kondicionirati da vec od malena budu zbunjena po pitanju spolnosti, da izbace pojmove mama i tata, te da njeguju ispodprosjecnost i netoleranciju prema bilo kakvoj kritici.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije

Ne samo u Hrvatskoj, nego i u Srbiji. U BiH su malo usporili jer se narod buni. Još ih nisu “osvjestili”.

nonwo
Gost
nonwo
3 godine prije

“.. na sastanku Europske komisije u Bruxellesu je odlučeno da se provede istraga protiv Mađarske zbog pokušaja mađarskih vlasti da zatvore američko Srednjoeuropsko sveučilište u Budimpešti (CEU). Prema kritičarima mađarskih vlasti je svrha novog zakona zatvoriti Srednjoeuropsko sveučilište (CEU), koje je osnovao američki milijarder i samozvani “filantrop” George Soros. Mađarska vlada je tražila i pronašla formalnu osnovu za zatvaranje CEU-a i novi zakon sadrži jasno pravilo prema kojem se to može učiniti.
27. travnja se George Soros u Bruxellesu sastao s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i još jednom pokazao da CEU ima jasan ideološki profil, kao i da se Soros nikada nije odrekao političkih ambicija u Europi i bivšem Sovjetskom Savezu.
Plan je bio da CEU postane leglo i rasadnik ideje “otvorenog društva”
No, treba upozoriti da CEU nije klasično europsko sveučilište, nego je fokusirano isključivo na društvene znanosti. Dakle, ono je u prvom redu ideološka institucija.”
Kao što kaže komentator PPP”
Ona je definitivno trojanski konj. Čim malo bolje “zakopate” shvatite da je to ideološki projekt, nastao na Zapadu. Djeca su postala “roba” i budući klijenti velikih korporacija.”
Obrazovanje je globalni ideološki projekt…pranja mozga…

Zagor
Gost
Zagor
3 godine prije

Evo ovako. Danas se moram složiti sa komentatorima sa kojima se inače ne slažem u velikoj većini drugih članaka.
Naime, ja kada pročitam vijest o srpskom predsjedniku ili srpskoj premijerki ili bilo kojoj temi o Srbiji, se nikada ne osjećam da bih trebao komentirati. Iako imam neko mišljenje, smatram da o problemima drugih država (u regiji) bi trebali raspravljati stanovnici tih istih država, a ne ja koji znam najmanje.
Još kada vidim da prvi komentar ispod članka napiše deklarirani velikosrbin, odmah mi padne mrak na oči. Molio bih zlonamjerne komentatore da se vrate u eupe iz kojih su ispuzali, i da hrvatske probleme ostave Hrvatima.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

super, onda nemoj više nikad komentirati išta što smatraš da je dalje od hrvatskih međunarodno priznatih granica. to što ti je većina komentara dalje od istih, možemo zanemariti.

Zagor
Gost
Zagor
3 godine prije

I što da ja sad tebi odgovorim? Pročitao si zagradu ali si ju odlučio ignorirati. Ja stvarno mislim da situacije u zemljama bivše Jugoslavije (nadam se da si sada shvatio), bi trebali komentirati stanovnici dotičnih ali svako za svoju državu.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

znači vrijede dvostruka pravila. no dobro, ak si toliko dosljedan, ne komentiraj više ništa što se ne tiče tvoje zemlje/entiteta/grada.

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
3 godine prije

Zagor je u pravu.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

svatko ima pravo na svoj stav bez obzira složili se.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik