Nakon skandala u 2021 – gledanost CNN-a pala za dramatičnih 90 posto

CNN
22 komentara

Gledanost CNN-a pala je za ogromnih 90 posto, kako sveukupno, tako i u najvažnijoj demografskoj skupini koju žele oglašivači.

Kabelska informativna mreža pod vodstvom Jeffa Zuckera imala je u prosjeku samo 548.000 gledatelja tijekom tjedna od 3. siječnja – što je veliki pad u odnosu na gotovo 2,7 milijuna gledatelja u istom tjednu 2021., prema ocjenama Nielsena.

Ocjenu od prije godinu dana potreslo je izvještavanje ljevičarske mreže o napadu 6. siječnja na američki Capitol, što je rezultiralo da je CNN imao najgledaniji dan otkako je Ted Turner pokrenuo vijesti 1980. godine.

No, na godinu dana od napada, gledatelji su se okrenuli ka CNN-ovom desničarskom rivalu, Fox Newsu, koji je bio na vrhu gledanosti za izvještavanje o događaju.

CNN je zahvaćen nizom skandala visokog profila, ponajviše otpuštanjem njegove zvijezde u udarnom terminu Chrisa Cuoma nakon što je otkriveno da voditelj potajno pomaže obrani njegovog starijeg brata, bivšeg guvernera New Yorka Andrewa Cuoma, zbog seksualnosti optužbe za uznemiravanje koje su rezultirale njegovom ostavkom.

Dugogodišnji CNN-ov šef Zucker bio je prošlog mjeseca osuđen zbog niske gledanosti mreže i poslova zbog skandala u vezi s mrežnim zvijezdama Cuomom i Donom Lemonom.

Lemon, voditelj vijesti u 22h koji je pratio Cuoma prije nego što je otpušten, suočio se s vlastitim etičkim skandalom. Voditelj u udarnom terminu kritiziran je zbog praćenja suđenja Jussieju Smollettu nakon što je glumac iz “Empirea” svjedočio na sudu da ga je voditelj putem SMS poruke obavijestio da policija u Chicagu ne vjeruje da je žrtva rasističkog homofobičnog napada.

Lemona tuži i barmen Hamptonsa koji tvrdi da je voditelj, koji je homoseksualac, protrljao svoje genitalije, a zatim mu gurnuo prste u lice 2018.

Lemon je opovrgnuo navode barmena.

Pad gledanosti CNN-a uslijedio je nakon druge najgledanije godine mreže ikada, izvijestio je Daily Beast. Unatoč rekordnoj godini, gledanost mreže opadala je u drugoj polovici 2021. Prema Nielsenu, CNN se borio da privuče gledatelje u udarnom terminu, između 20 i 23 sata, bilježeći pad od 83 % u odnosu na prethodnu godinu. Imao je ukupno 4,2 milijuna gledatelja u udarnom terminu tijekom prvog tjedna 2021., a samo 705.000 prošlog tjedna.

Tijekom prvog tjedna u godini CNN je zabilježio pad od 80 posto svoje ukupne publike u odnosu na prethodnu godinu.

CNN-ov šef Jeff Zucker suočio se s kritikama zbog svog rukovanja nedavnim skandalima u problematičnoj mreži.

Također je izgubio 89 posto gledatelja u udarnom terminu među ključnim demografskim skupinama i 91 posto gledatelja u dobi od 18 do 49 godina.

CNN nije odgovorio na zahtjeve za komentarom.

IZVOR: nypost.com

CNNskandal
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Boba Lazarević
2 godine prije

Propast CNN-a bio bi jedan rijetki plus ovog sveopćeg kaosa.

Tupko Glupko
2 godine prije

CNN propada godinama, ali ovo je drastično.
Došlo iz guzice u glavu i običnom puku koliki je omjer propagande i objektivnosti na CNN-U.

Max
2 godine prije

Slaba kvaliteta programa i neoobjektivnost krase ” CNN koji je gledan samo u vrijeme ratova i nemira.

Roccos
2 godine prije

Sjećam se prije nekoliko godina,vlasnik cnn Ted Turner je kukao kako im je gledanost opala i kaže on kako bi im sad baš dobro došao neki rat u svijetu.Bukvalno je tako rekao,dakle medijski vampiri koji ne mogu opstati bez krvi.Ovo je sjajna vijest koja sugerira da su Ameri konačno progledali.

2 godine prije

cnn je propala mreza,i to vec 2 godine..od pocetka novonormalnog.ili bolje receno,nenormalnog.foxnews je pokosio sve konkurente ne zato sha su lijepi ili pametni vec zato sha ne ovise o drustvenim mrezama i oglasavanju na njima vec o svojim pretplatnicima.i to daje odredjenu vrstu sloboda za one stvari koje smo vec zaboravili..istrazivacko novinarstvo i sloboda misljenja.u praxi to znaci..U PRIME TIME TERMINU kazes da je australian open besmislica bez novaka djokovica i da je to sramota za australce..i nitko na katu iznad ne drhti nakon te izjave jer im big tech ne moze nish.ne ovise o njima,vec o svojim gledateljima kojih je sve vise.hvala.

2 godine prije

upravo sada gledam kod originalnog T.C.-a u prime time terminu kakvu stetu radi george soros drzavama gdje stizu njegovi interesi.prilog nakon toga,originalni T.C. radi intervju sa obitelji covjeka koji ima 31 godinu,narucen je za transplataciju srca..i ne dopustaju mu operaciju jer nije primio pelc.strasno.CNN i ostalo smece od medija propadaju zato jer se tamo ne mogu vidjeti svakodnevne teskoce koje se desavaju obicnim ljudima radi medicinske tiranije.propadaju i zato sha ne izvestavaju o kraju USA kao globalnog carstva.fox news je prljav medij..ali ne zato sha tamo borave devijantne osobe sa putrom na glavi.vec zato sha uzivo prenose kako propada americko carstvo.hvala.

Tuvok
2 godine prije

Nelogicna vijest. Znamo da je sve isti vlasnik. Bukvalno znamo. I sad logicari ovo objavljuju. Daj se dozovite pameti ljudi…

Dina
2 godine prije

Nadam se tome i kod nas

Wunderlich
2 godine prije

Pročitah kabalska umjesto kabelska 🙂

Smilje&Bosilje
2 godine prije

Kad lažu i mažu.

nonwo
2 godine prije

VIDEO: masovni prosvjed u Washingtonu održan 23.1.2022 – koje je podržalo 17 000 liječnikaGdje postoji rizik mora postojati sloboda izbora. Roditelji, preuzmite odgovornost, zaštitite svoju djecu i ne dozvolite da se na njima vrše eksperimenti. Dr. Robert Malone, izumitelj mRNA cjepiva, na velikom okupljanju u Washingtonu 23.01. Odličan govor, trajanje 9 minuta, s prijevodom.
na dokument@rcu

Kile
2 godine prije

Fala bogu, odlične vijesti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI