Jedna od vođa ukrajinskog Majdana suočava se s pozivima na isključenje stranke

Yulia Timoshenko
8 komentara

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko u je u delikatnoj situaciji zbog medijskih izvještaja da je nedavni praznični period provela na odmoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima jer je njena zemlja ostala zaključana u dugotrajnom sukobu s Rusijom.

Ukrajinski poslanik pozvao je Timošenkovu stranku da je izbaci u svetlu izveštaja o njenom novogodišnjem bekstvu.

„Obraćam se Otadžbini Partiji sa pozivom Juliji Vladimirovnoj Timošenko da bude isključena iz parlamentarne frakcije i stranke“, napisala je Marijana Bezuglaja, zamenica šefa Odbora za odbranu i nacionalnu bezbednost ukrajinskog parlamenta. njenu Facebook stranicu u petak.

Visoka poslanica objavila je i fotografiju na kojoj se navodno vidi kako bivša liderka provodi vrijeme na plaži u Dubaiju. Timošenko, koja je bila premijer Ukrajine između 2007. i 2010. godine, trenutno vodi Otadžbinsku stranku, kao i njenu frakciju u nacionalnom parlamentu ili Vrhovnoj radi.

Ranije u petak, ukrajinske novine Ukrainskaya Pravda objavile su seriju fotografija koje prikazuju Timošenko i njenu porodicu kako se opuštaju u Dubaiju. Bivši premijer je navodno proveo odmor u vili koja pripada hotelu Kempinski sa pet zvezdica u UAE. Ukrajinski novinari su rekli da su fotografisali političara na privatnoj, zatvorenoj plaži 5. januara.

U posebnom tekstu, Ukrainskaja Pravda je izvijestila, pozivajući se na anonimni izvor u ukrajinskoj graničnoj službi, da je bivša premijerka provela oko mjesec dana u Dubaiju između 27. decembra i 23. januara. Njena kćerka se preselila u UAE zajedno sa porodicom prije toga početak sukoba između Moskve i Kijeva, dodaje list.

Sama Timošenko nije komentarisala izveštaje, a njena stranka nije odgovorila na Bezuglajin poziv.

Timošenkova, koja je bila zatvorena pod predsjednikom Viktorom Janukovičem pod optužbom za zloupotrebu položaja, aktivno je podržavala puč na Majdanu nakon što je puštena na slobodu početkom 2014. Kasnije iste godine, njena Otadžbinska stranka je pokušala da pokrene referendum o pristupanju Ukrajine NATO-u.

Vijest dolazi dok Kijev nastoji ograničiti putovanja ukrajinskih zvaničnika u inostranstvo. Predsjednik Vladimir Zelenski je 23. januara potpisao izvršnu uredbu kojom se svim službenicima vlade i predsjedničke administracije, kao i svim poslanicima zabranjuje da putuju u inostranstvo iz bilo kojih razloga koji nisu u vezi s njihovim profesionalnim dužnostima.

julija timošenkoPremijerkaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Ukrajinski kanali puni su snimaka lumpovanja po alpskim odmaralistima. “Jadne izbjeglice” snimaju svoja lumpovanja da ovi sto su ostali vide kako se provode. I obavezno na snimcima iskazu verbalnu podsku Ukrajini. Timosenkova je samo jedna u nizu.

Rimtutituki
1 godina prije

Kako lumpuju na krovu europe,ukro kurave i tajkuni,i onda nagrada 20milja eura,mjerenje ko je vise racku primio,a sve izmedju 20i25god,al ko da su presle odavde so mjeseca.

Max
1 godina prije

revolucija jede svoju djecu.

dis
1 godina prije

Zelenski kuka – traži i tenkove, topove i ostale alate za “uništavanje i uništenje” – a dama ode na odmor u Ujedinjene Arapske Emirate! Pa tko je tu lud? A mi snosimo “povijesnu odgovornost i sramotu”, jer nismo pomogli Ukrajincima da dođu na “uvježbavanje vještina za ubijanje”. Pa, narode – do kada ćemo biti ćoravi i dopuštati da nas se pravi budalama u nadmudrivanju između Amerike i Rusije i ugnjetavanja posrnule Europe?

goran
1 godina prije

što ne pokažete kako ukrajinska elita hladi jaja po inostranstvu dok im narod nema kruha za najesti se.
a poslije če ta stoka da plače okolo po svijetu i tražit donacije u ime naroda za vlastite guzice mater im njihovu

nessy
1 godina prije

Ova fina gospoja, dok je bila na funkciji, stavila je neku sicu za stare dane na off-shore. Pa se eto, nadje za mjesec ljetovanja u UAE, za cijelu familiju, ‘ ‘bem jo vamiliju’. Izbacivanje iz stranke? Kako tamo srvari idu, mogli bi je izbaciti sa spiska zivih, i ne bi bilo steta. Ljudi na drzavnim funkcijama, koji kradu domovinu, zasluzuju kaznu u kineskom stilu. I to na stadionu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI