Jeza se spustila širom Evrope

David Cameron
104 komentara

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron podstakao je strah od potencijalne ruske invazije na Zapadnu Evropu kada se sukob u Ukrajini završi. U velikom govoru u Londonu u četvrtak, Cameron je ustvrdio da je svijet “opasniji” nego ikada prije, navodeći rat  “u srcu Evrope”.

Dodao je da Zapadna Evropa mora biti “čvršća i odlučnija” u odnosima sa Rusijom.

“Od Talina do Varšave, Praga do Bukurešta, jeza se ponovo spustila na evropski kontinent”, rekao je Kameron, misleći na sukob u Ukrajini. “One nacije koje su najbliže Rusiji vide šta se dešava u Ukrajini i pitaju se da li će biti sledeće”, dodao je on.

Baltičke države – Estonija, Letonija i Litvanija – i Poljska, sve članice NATO-a i EU, sve više izražavaju bojazan da bi Moskva mogla da ih napadne. Estonska premijerka Kaja Kallas predvidjela je u januaru da bi Rusija mogla testirati granice NATO-a u narednih tri do pet godina.

Moskva je odbacila te tvrdnje, ističući da nema namjeru da napadne bilo koju zemlju NATO-a.

„Ideja da ćemo napasti neku drugu zemlju – plaše se i Poljska, baltičke države, Česi – je potpuna besmislica. To je obična glupost”, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u martu.

Ove sedmice Rusija je objavila planove za održavanje vježbi taktičkog nuklearnog oružja kao odgovor na ono što je Ministarstvo vanjskih poslova nazvalo “ratničkim izjavama” zapadnih zvaničnika.

U razgovoru za Reuters prošle sedmice, Cameron je rekao da Ukrajina ima sva prava da koristi oružje koje je obezbijedio London za napad na ciljeve unutar Rusije. On je također obećao Ukrajini 3 milijarde funti (3,74 milijarde dolara) godišnje “koliko god je potrebno”. Moskva je upozorila da će uzvratiti britanskim ciljevima u Ukrajini ili drugdje ako Kijev iskoristi rakete koje je obezbijedila Velika Britanija za napad na rusku teritoriju.

U govoru u ponedjeljak, Cameron je također ukazao na rat u Gazi, kao i na tekuće sukobe u Africi.

“Ovo je svijet opasniji, nestabilniji, više konfrontirajući nego što je većina nas ikada znala, i moramo se suočiti s tim i djelovati u skladu s tim”, rekao je on, pozivajući sve zemlje NATO-a da povećaju svoje troškove odbrane.

CameronrusijaUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
104 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vice
10 dana prije

nije svijet opasan vec oni koji ga vode, koji su izabrani da ga vode. Ocito je da ga se krivo usmjerava!

Grozozo
10 dana prije

To je jeza maloga Engleza, ovi pomenuti slovenski narodi da su malo osvešćeni sami bi izašli iz svih tih zapadnih organizacija koje ih drže u okovima i dogovorili se sa Rusima o velikom slovenskom savezu od Rusije do Češke, ali samo slovenski narodi u slovenskim zemljama, nikakvi judeohazarski elementi kojih ima u svim tim zemljama i koji direktno rade protiv država u kojima deluju.

Ivan Bgd
10 dana prije

Da, Rusi tokom cele istorije svako malo pa izvrse invaziju na Evropu, i sad ce sigurno opet…

Da li ima neki gradjanin EU koji je zdrave pameti i da ce da poveruje ovom klovnu Kamerunu?

Perun
10 dana prije

Britanski ministar vanjskih poslova fukara David Cameron je potkapa[citirani britanski drmoguz …..dovoljno je to sto je britanac ,a to znaci fosil ili aheoloski artefakt …..SFSN,,,,

eks
10 dana prije

Ovaj podlac širi paniku i podstiče rusofobiju. Nije ni čudno , Englez je .

Perun
10 dana prije

Kravlje ludilo stiglo u Škotsku…ŠKOTSKA vlada potvrdila je danas slučaj tipične goveđe spongiformne encefalopatije (BSE) na stočnoj farmi….o cemu baljezga ovaj imbecil i fukara Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron….debil a sto drugo reci on je debil sa Creutzfeldt-Jakobovom bolesti …..eutanazirati pod hitno…

Max
10 dana prije

Na jeftin način kopira Churchilla.

Lucija, prva
10 dana prije

To nisu optužbe, to su vaše bezbrojne izjave.
😄🫡
Zadnje dvije godine 24/7 kenjate o nuklearnim bombama, armatama, londonima, parizima, lisabonima, Moldaviji, Baltiku uz genocid u Ukrajini.

nastran
10 dana prije

svijet “opasniji” nego ikada prije…naravno s ovakvim luđacima

Dante
10 dana prije

Kako siju strah psi rata

10 dana prije

rusi bili u parizu, bili u berlinu. bili i povukli se, nisu osvojili.
bili u citavoj istocnoj evropi i povukli se.
osnovali vojni pakt 4 god. nakon nato-a, raspustili ga svojevoljno.
povjerovali u nametnuti im komunizam, davali svoje, trpjeli, sve dok su vjerovali da rade dobro.
povjerovali u pravdu i slobodu, pobjedu liberalne demokracije, blagostanje i suradnju naroda. raspustili rusko carstvo (sovjet), prihvatili privatizaciju u korist pljackasa.
a sto im je zapad napravio?
okruzuje ih raketama, podstice pobune i teroriste, priprema subverzije i majdane, raspad, unistenje, gradjanski rat. priprema im latinoamerikanizaciju, slumove, bande, kalifate.
i sto sad ne valja?
to da nisu uspjeli, rusija da se bori i pobjedjuje? scenario zla koji se nece dogoditi.

tihobl
10 dana prije

Лукашенко – притисак на Минск додатно је ојачао, али да ће Белорусија учинити све да “никоме не падне на памет да у пракси тестира колико је земља постала јача управо због спољних притисака. Запад је, као и почетком четрдесетих година прошлог века, спреман да се нагоди са сваким злом да би одржао доминацију.
“Нацисти наших дана више не носе чизме и црне кошуље, већ се понашају много суптилније и софистицираније”

MrKamenjarac
10 dana prije

…GLUPAVA PEDOFILNA NACIJA…….

Demokracki
10 dana prije

Ratni zlocinac.

10 dana prije

A ne, ne – u pravu su države koje se graniče sa Rusijom što se plaše. Zato što znaju da su zaslužile…

Stara srpska izreka kaže: “Nemoj pa se neboj”.

BlueZg
10 dana prije

Globo-pedo-lezbo sijač straha i eugeničar. 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Darko
10 dana prije

Ludilo Britanaca uzima maha kao posljedica incesta i jebačine u uskim zatvorenim krugovima. Rusi bi im napravili veliku korist da sprže pola Britanije 🙂

Darko
10 dana prije

Hej Britanci imate li još koje veće govno od ovoga? 🙂

Red Dog
10 dana prije

Avet se siri Evropom. Avet Kraja Zapada.
Stari svet umire, a Novi Svet se rada. Muke porodaja su bolne.
Vae, vae Victus.

Ico
10 dana prije

David Cameron je korumpirani šarlatan!

trajko
10 dana prije

Cameeerooon n zbooog neeemoooćiii poookuuša aa šiiiriiitii straaaahhhhahahhhahh.

xyz
10 dana prije

Ja znam samo za zapadne osvajačke i zločinačke invazije na Rusiju. A ne znam za ijednu osvajačku invaziju, koju bi Rusija izvršila na zapad, konkretno na Englesku, Njemačku, Francusku, itd.
Englezi su umjetnici stvaranja ratova, pljačkanja tuđih resursA i državnih udara u stranim zemljama. Bilo bi dobro i njima malo zapapriti.

abc
10 dana prije

Čitav svet mrzi Britance i jedva čeka, da uništi to sotonističko leglo, koje je hiljadu godina teroriziralo i plačkalo cjeli svet. Osveta če biti konkretna i bez milosti.

vlad
10 dana prije

Da Hitler nije pokrenuo “Barbarosu”, 1941 Englezi bi danas govorili nemački. Svi ti Cameroni, Makroni fon der Laion imaju vrlo kratke pamet i sećanja

tihobl
10 dana prije

#раскладка
Надлежни су признали да ће сви који не ажурирају податке у ТЦЦ-у, или се сакрију од мобилизације, прво масовно кажњавати, а потом и блокирати рачуне.
Али заменик није рекао главно. Ако имате нуле на својим рачунима, онда ће вам све бити блокирано. Чак и број телефона, а онда ће вам истиснути некретнине и другу имовину путем ручног суда. Како смо одмах писали, испада овако .

Банкова претвара Украјинце у робове, а истовремено крши све норме Устава.
Народ има две опције. Или прихвати своју судбину као роба или се уједини да се одупреш безакоњу.
Кабинет председника хитно треба да регрутује људство како би остао на власти и испунио обећања „спонзорима“.

Legitimni.ua

nessy
10 dana prije

Tako treba, samo ostro sa rusima. Nedavno sam citao o njihovim imperijalistickim planovima. Vjerovali ili ne, planirali su doci cak do Portugala, govna pokvarena, neki preko jedne, neki preko druge turisticke agencije (da ne sirim propagandu). Sve invazije tako pocinju, posalju penzice od 65+, a tek onda dolaze oni opasni. Ljudi cuvajte se Rusa, nisu oni kao zapadnjaci, nakon kojih tece samo mlijek, i medo, ili slicno.

tihobl
10 dana prije

Командант Копнене војске Оружаних снага Украјине Пављук рекао је да се поред попуне губитака у постојећим бригадама, за летњу кампању формира још 10 нових бригада…

10 бригада у држави је отприлике 30-35 хиљада људи.

Kakvu kampanju, kakvu kontraofanzuvu? Pa do ljeta imace 50.000 izbacenih iz stroja.

goran
10 dana prije

dižu paniku gdje je nema,cijeli svijet vidi da rusija ne želi rat sa europom jedino idioti od političara kojima je plaćeno da izazovu 3 svj rat oni bi ratovali.
mislim alo vi beskičmenjaci od političara da se razumijemo ja se protiv svoje braće slavena neču borit.
ako budete išli na anglosaksonce tu sam ali ako mislite udarati na slavene taj film nećete gledati.

Bruno
10 dana prije

Gdje samo nađu ove kurcomlate. Pa i gliste u Ukrajini i Gazi znaju da je svijet opasniji kao nikada ranije. Pitanje je jednostavno Zašto?. Zato štofucking Englezi i Ameri žele izgraditi svoje baze na Krimu, a onda potaracat Rusiju. Onaj Putin ima konjske živce.Operi gamad u Britaniji jednim posejdonom. Krajnje je vrijeme.

tihobl
9 dana prije

Gledao sam ruske bajkere kako ciste linije po Rabotnoje. A sad su izasli snimci ukrajinskijh dronova. Jedan je pratio dvojicu rusa na kroseru (vozac i bombas). Pokusavali su da ih skinu, ali stigli su do linije rovova i bombas je ubacivao bombe u zaklone i zemunice. Sedam dronova su pokusali da ih zaustave, i tek onda su ostetili motor. Nastavili su trcati duz linije, popili su jos dva pogotka dronom, stigli do glavne zemunice, Bosko Buha ubacio bombu i kad je grunula odmah uskocio u zemunicu, a u blizini je grunula malo veca granata ili malo bolji dron. Ruski bajkeri su ludi do daske. Jurisaju na motorima preko cistine sa minskim poljima, ignorisu dronove i granate koje padaju za njima, ponasaju se lezerno ako da su na sportskom takmicenju ili seoskoj priredbi. Napreduju, potiskuju ukrope iako su im linije na tom sektoru dobro branjene dronovima. Oklopna tehnika nebi imala sanse… Čitaj više »

tihobl
9 dana prije

Бивши саветник Бориса Џонсона Камингс:
„Цела ова украјинска корумпирана мафијашка држава нас је у суштини све преварила, и као резултат тога сви ћемо завршити у јебачу“.

tihobl
9 dana prije

Немачка ће Украјини испоручити три вишецевна ракетна система ХИМАРС, који ће бити купљени у САД. Ово је саопштио министар одбране Борис Писторијус.

Voltaire
9 dana prije

Debilu jedino sto mozoete Rusima da popusite ako vam dozvole ?? Jos niste naucili povjesnu lekciju, sto biva kad mecku probudite 🙂

Voltaire
9 dana prije

Dominic Cummings. Zapad je sjeban, već nas zajebavaju, zar ne?” Johnsonov savjetnik rekao ono o čemu svi šute: Tikvan Zelensky nas je prevario. Zapad “nikada nije trebao upasti u cijelu ovu glupu situaciju”, rekao je Cummings – koji je vodio britansku kampanju za izlazak iz Europske unije – u intervjuu za list “Aj” i dodao da su sankcije Rusiji imale veći utjecaj na europsku politiku nego na Moskvu.

Johnsonov bivši savjetnik, koji je, za razliku od bivšeg šefa, vrlo kritičan prema podršci Kijevu, nije ostao dužan Volodimiru Zelenskom i njegovim paralelama između sukoba u Ukrajini i Drugog svjetskog rata.

“Ovo nije repriza 1940. s Tikvanom Zelenskim kao Churchillovskim autsajderom”, rekao je.

Lucija, prva
9 dana prije

Od kuda i zašto ovoga izvukoše?
Već je sr.ao

KAD ĆE VIŠE IZBORI U BRITANIJI?

Lucija, prva
9 dana prije

Evo nešto što odgovara naslovu: off

“DP je imao predizborni plakat tipa dan kad je pao Vukovar. Sad mogu stavit novi- Dan kad je pao Vukovar i cjelokupna RH”

“Moj bošnjo vukovarski
Slavonijom sela prazna
E moj bošnjo vukovarski
Ti nam dođeš kao kazna
E moj bošnjo vukovarski
Al’ će sada da se krade
Patili smo godinama
Al’ sad ostasmo bez nade
E moj bošnjo vukovarski
Vidiš bolan što si post’o
Mi smo znali od početka
Šu*pak bio šu*pak ost’o

Janko
9 dana prije

Camerun i slični Tebi stalno provocirate Rusiju,posebno„velike”zemlje Estonija ,Litva i sl.,šaljete oružje da se rat dalje širi i onda narodima Evrope prićati o opasnostima kako bi opravdali i prikrili vaše stalno poticanje na rat.Daj da čujemo neku akciju u pravcu prestanka rata,zapadni licimjeri.

Lucija, prva
9 dana prije

“Medvedev je podsetio kako je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron nedavno najavio pravo Ukrajine da izvede napade na rusku teritoriju britanskim projektilima.

Istovremeno, zamenik predsednika Saveta bezbednosti tvrdi da lansiranja britanskog Storm Shadov i francuskog SCALP-EG kontrolišu Britanci i Francuzi, a ne Ukrajinci.

…Medvedev je upozorio da će, pod određenim okolnostima, ODGOVOR ZA TO LETETI NE SAMO U KIJEV.

„I ne samo sa konvencionalnim eksplozivom, već i sa specijalnom municijom. A uvežbavanje odgovora na takve napade je cilj planiranih vežbi“, dodao je ”

To su one vježbe koje je najavio Putin dan prije inauguracije.

Sa taktičkim nuklearkama.
Promjena doktrine.

E, na ovo su zakmečali na Zapadu.

Gad
9 dana prije

Jeza ti je doma u krevetu.

Basinac
9 dana prije

Rusiji je jedini cilj dobre odnose sa Njemačkom i tada su im i ostali Europljani za njihovo tržište dostupni.
Ukraina sluša anglosaksonske pljačkaše i sadi tikve sa vragom.
Jasno je što će im se dogoditi.
Hazari im rade o glavi to je očito.

Buničar
9 dana prije

Napasti bilo koju clanicu nato-a znacilo bi da je Putin idiot (sto svakako nije). Tvrditi da ce Putin napasti nato mogu samo debili. Unosenje panike medu vlastiti narod odlika je idiota.

Buničar
9 dana prije

Ah da, pa njegovi su sakupili i dokaze da Sadam raspolaze oruzjem masovnog unistenja. Naravno to oruzje nije nikada vidio nitko osim britanskih “obavjestajaca”. Da nije u pitanju zlocudni psihicki poremecaj zvan manija gonjenja?

abc
9 dana prije

Krajne je vreme da Rusi zakorače i u London i otvore vojne bistroje… I onda više nikad ne izlaze, kao što su tu istorijsku grešku uradili u Berlinu i Parizu.

Antee
8 dana prije

Ko god me riješi javnog pederluka, transgenderizma i ostalih woke gadarija Zapada – je dobrodošao.
Rusi sigurno neće rastjerati 700 000 Hrvata i naseliti 200 000 nepalaca i indijaca kao HDZ$SDP.
Niti mogu uništiti hrvatsku industriju jer su to HDZ$SDP napravili.

Moe
8 dana prije

Jeza se spustila, rat prijeti… Ni riječi o anglosaksonskim masonima, ni riječi o okultnoj eliti, ni riječi o tome da se taj rat ciljano planira…od strane nekoga… o kome se nikada ne govori.
Odakle mu informacije uopce, da rat dolazi? Ko mu je šapnuo da to izjavi?
Možda isti onaj ko je poslao Borisa Johnsona da zaustavi mirovne pregovore ukrajine i rusije?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI