Kada bi najnovija bespovratna sredstva mogla sjesti na račune Amerikanaca?

najnovija bespovratna sredstva
9 komentara

Predsjednik Joe Biden potpisao je odobrenje za financijski paket pomoći u vezi s Covidom-19 u iznosu od 1,9 bilijuna dolara, nakon što je u srijedu očistio Dom s većinom Demokrata. Financijski paketi pomoći Amerikancima počet će na račune sjedati idućih dana i tjedana.

Stranački zakon sadrži spas za države koje vode Demokrati i u jednom se trenutku približio povećanju nacionalne minimalne plaće na 15 dolara na sat. Demokrati su stavili razlike na stranu i usvojili zakon, a Biden ga je potpisao u četvrtak popodne u Bijeloj kući.

“Ovaj povijesni zakon odnosi se na obnovu srži ove zemlje,” rekao je Biden prije nego što ga je potpisao. “Kao i na pružanje prilike ljudima ove nacije, radnicima i ljudima srednje klase, ljudima koji su izgradili ovu zemlju.”

Republikanci su se usprotivili zakonu zbog njegove velike cijene i brojnih radikalnih odredbi. Prijedlog zakona nije dobio niti jedan glas Republikanaca ni u Domu ni u Senatu, izvijestio je Fox News.

Čelnik manjine u Senatu Mitch McConnell u srijedu je kritizirao tekst zakona.

„Novi zakon financijske pomoći predsjednika Bidena klasičan je primjer velikog demokratskog prekoračenja u ime olakšanja za COVID. Taj zakon predviđa izdvajanje sredstava u iznosu manjem od 1 % na cijepljenje i manjem od 9 % na cjelokupnu borbu zdravstva protiv širenja virusa,“ napisao je na Twitteru. “Ovo je jedan od daleko najgorih zakona koji sam vidio u Senatu.”

No, prijedlog zakona sada je zakon i ponudit će milijunima Amerikanaca treći krug bespovratnih sredstava.

No, financijska pomoć, koju je Biden obećao prije izbora, ipak nije dosegnula obećanu svotu od 2.000 dolara. Naime, isplate za kvalificirane pojedince iznosit će 1.400 USD po odrasloj osobi i 1.400 USD po djetetu, u domovima s do dvoje djece.

Primjerice, kvalificirana obitelj s najmanje dvoje djece primit će do 5.600 američkih dolara. Pojedinci koji godišnje zarade 80.000 USD ili više ne ispunjavaju uvjete za ovaj krug pomoći, kao ni nositelji kućanstava koja zarađuju 120.000 USD godišnje.

Bračni parovi koji zajedno zarađuju 160.000 USD ili više godišnje također neće primati tu pomoć, izvijestio je CNN.

Porezna uprava utvrdit će prihvatljivost na temelju prilagođenog bruto dohotka pojedinca ili obitelji od njihovog najnovijeg podnošenja nedavne prijave, što bi za neke Amerikance bila 2019., dok će agencija za druge koristiti dokumente iz 2020. godine.

Za one koji se kvalificiraju, Bijela kuća je u četvrtak izjavila da će neki Amerikanci možda odmah početi primati financijsku pomoć, dok će je drugi primati idućih dana i tjedana.

“Ljudi mogu očekivati da će na njihove račune pomoć sjedati već idućeg tjedna,” rekla je u četvrtak tajnica Bijele kuće Jen Psaki.

“Ovo je, naravno, samo prvi val,” rekla je Psaki dodajući da će se “isplate Amerikancima koji ispunjavaju uvjete nastaviti tijekom sljedećih nekoliko tjedana.”

Elektronička plaćanja počet će izlaziti odmah, dok će papirnatim čekovima biti potrebno nekoliko tjedana dok ne budu dostavljeni u poštanske sandučiće primatelja.

COVID-19joe bidenpaket pomoci
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mislim
3 godine prije

prije, kad bi država štampala lovu za isplatu, ta država bi doživila inflaciju.
ali sad pošto se dolar štampa i djeli,bez inflacije, ovo je prilika da suverene države rade isto to , s svojom valutom i djele svom stanovništvu. neće bit inflacije, jer moš uprit prstom u dolar i amere.

Perica
3 godine prije

Bit ce para na kripto. Dobar dio ovoga ce se upumpat u Bitcoin i altove

Zabrinuti
3 godine prije

Ne znam da li sam dobro razumio tekst,ali mi se cini da su demokrati odbili prijedlog za povecavanje minimalne satnice na 15 dolara.

Mario
3 godine prije

Pokušavam pronaći video od nekih 10-15 min trajanja koji govori o 3 moguće faze razvoja ‘uništenja’ svijeta kakav poznajemo i onuspostavljanju svjetske vlade. Video koristi ženski glas za naratora, jedna faza je pandemija, druga faza je rat i treća faza govori o rješenju koje svjetska vlada ponudi (koje je ujedno i cilj zbog kojega su pokrenute ove prve dvije faze). Vjerujem da bi se neki od vas mogli sjetiti tog videa jer je stvarno odlično napravljen…Ne znam kako bih ga bolje opisao.

Ришона Вилон
3 godine prije

У држави Орегон следи исплата по 123000$ сваке године сваком чамуги старијем од 18 година до краја живота на име претрпљеног ропства.
Senate Bill 619

Max
3 godine prije

Možda nikada.

Kmicanakreku
3 godine prije

Svakom ameru 42k dolara ili?

A ne vise od 90% toga ide uhljebima i za spasiti retardirane demokratske drzave od bankrota….lol

Budite sretno sa soma dolara za godinu dana represivne anti-ljudske mjere xi pingponga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI