fbpx

Kako bi izgledao rat protiv Rusije?

Putin - Rat protiv Rusije

Wendy Sherman misli da je njezin cilj u razgovorima s ruskim dužnosnicima koji počinju u ponedjeljak da im drži predavanje o cijeni oholosti. Umjesto toga, ona je spremna povesti SAD, NATO i Europu putem propasti, upozorava Scott Ritter.

Ako je ikada kritični diplomatski pregovor bio osuđen na propast od samog početka, to su rasprave između SAD-a i Rusije oko Ukrajine i ruskih sigurnosnih jamstava.

Dvije strane se ne mogu složiti ni oko dnevnog reda.

Iz ruske perspektive, situacija je jasna: „Ruska strana došla je ovamo [u Ženevu] s jasnim stavom koji sadrži niz elemenata koji su, po mom mišljenju, razumljivi i koji su tako jasno formulirani – uključujući i na visokoj razini — da odstupanje od naših pristupa jednostavno nije moguće”, rekao je novinarima zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov nakon večere prije sastanka u nedjelju koju je organizirala zamjenica američkog državnog tajnika Wendy Sherman, koja predvodi američko izaslanstvo.

Rjabkov je početkom prosinca upućivao zahtjeve ruskog predsjednika Vladimira Putina američkom predsjedniku Joeu Bidenu u vezi s ruskim sigurnosnim jamstvima, koje je Moskva potom detaljno iznijela u obliku dva nacrta ugovora, jedan rusko-američki. sigurnosni sporazum, a drugi sigurnosni sporazum između Rusije i NATO-a.

Potonji bi zabranio Ukrajini pridruživanje NATO-u i isključio bi bilo kakvo širenje transatlantskog vojnog saveza na istok. Tada je Ryabkov kratko napomenuo da bi SAD trebale odmah početi rješavati predložene nacrte s ciljem da nešto finaliziraju kada se dvije strane sastanu. Sada, s početkom sastanka u ponedjeljak, ne izgleda kao da su SAD učinile nešto takvo.

“Razgovori će biti teški”, rekao je Rjabkov novinarima nakon sastanka na večeri. “Ne mogu biti laki. Bit će poslovni. Mislim da sutra nećemo gubiti vrijeme.” Na pitanje je li Rusija spremna na kompromis, Rjabkov je kratko odgovorio: “Amerikanci bi se trebali pripremiti za postizanje kompromisa.”

Čini se da je sve što je SAD bio spreman učiniti jest podsjetiti Rusiju na takozvane “ozbiljne posljedice” ako Rusija napadne Ukrajinu, nešto čega se SAD i NATO plaše da je neizbježno, s obzirom na opseg i razmjere nedavnih ruskih vojnih vježbi u regiji koja uključuje desetke tisuća vojnika. Ovu prijetnju Biden je uputio Putinu u nekoliko navrata, uključujući telefonski poziv koji je Putin pokrenuo prošli tjedan kako bi pomogao u okvirima nadolazećih razgovora.

Ipak, uoči sastanka Ryabkov-Sherman, američki državni tajnik Tony Blinken jednostavno je ponovio te prijetnje, izjavivši da će se Rusija suočiti s “masovnim posljedicama” ako napadne Ukrajinu.

“Jasno je da smo mu ponudili dva puta naprijed”, rekao je Blinken govoreći o Putinu. “Jedan je kroz diplomaciju i dijalog; drugi je kroz odvraćanje i velike posljedice za Rusiju ako obnovi agresiju na Ukrajinu. I upravo ćemo testirati prijedlog kojim putem predsjednik Putin želi krenuti ovog tjedna.”

Lekcije iz povijesti

Kao da su i Biden i Blinken gluhi, nijemi i slijepi kada je u pitanju čitanje Rusije.

Rjabkov je aludirao na činjenicu koju su Rusi već razjasnili; neće biti kompromisa kada su u pitanju legitimni interesi nacionalne sigurnosti Rusije. A ako SAD ne mogu razumjeti kako akumulaciju vojne moći obuhvaćene u vojnom savezu koji Rusiju gleda kao jedinstvenu, egzistencijalnu prijetnju sigurnosti svojih članica Rusija vidi kao prijeteću, onda nema razumijevanja kako događaji od 22. lipnja, 1941. oblikovali su današnju rusku psihu, zašto Rusija više nikada neće dopustiti da se dogodi takva situacija i zašto su pregovori osuđeni na propast prije nego što počnu.

Što se tiče američkih prijetnji, Rusija je dala svoj odgovor, svaki pokušaj sankcioniranja Rusije rezultirao bi, kako je Putin rekao Bidenu prošlog mjeseca, “potpunim prekidom odnosa” između Rusije i onih zemalja koje pokušavaju uvesti sankcije. Ne treba biti student povijesti da bi shvatio da sljedeći logičan korak nakon “potpunog raskida odnosa” između dviju strana koje su u zavadi oko pitanja koja se odnose na egzistencijalne prijetnje nacionalnoj sigurnosti jedne ili obje nije mirno obnavljanje odnosa, nego rat.

U Moskvi se ne događa nikakvo pretvaranje i paradiranje uz fanfare, već hladna, tvrda izjava činjenica: ignorirajte zahtjeve Rusije na vlastitu odgovornost. Čini se da SAD vjeruje da je najgori scenarij onaj u kojem Rusija napadne Ukrajinu, samo da bi uvenula pod stalnim pritiskom ekonomskih sankcija i vojnih prijetnji.

Najgori scenarij za Rusiju je onaj u kojem se upušta u oružani sukob s NATO-om.

Općenito govoreći, pobijedit će ona strana koja je najspremnija za stvarnost oružanog sukoba.

Rusija se za tu mogućnost pripremala više od godinu dana. Više puta je pokazala sposobnost brzog mobiliziranja više od 100.000 borbeno spremnih snaga u kratkom roku. NATO je pokazao sposobnost mobiliziranja 30.000 nakon šest do devet mjeseci opsežnih priprema.

Obličje rata

Kako bi izgledao sukob Rusije i NATO-a? Ukratko, ne kao ništa za što se NATO pripremio. Vrijeme je prijatelj NATO-a u svakom takvom sukobu; vrijeme je da se dopusti sankcijama da oslabe rusko gospodarstvo i vrijeme da se dopusti NATO-u da izgradi dovoljnu vojnu moć kako bi mogao biti u skladu s konvencionalnom vojnom snagom Rusije.

Rusija to zna i kao takav, svaki ruski potez bit će osmišljen tako da bude i brz i odlučan.

Prije svega, ako dođe do toga, kada Rusija odluči krenuti na Ukrajinu, učinit će to s planom djelovanja koji je dobro osmišljen i kojemu su dodijeljena dovoljna sredstva za njegov uspješan završetak. Rusija se neće uplesti u vojnu nesreću u Ukrajini koja ima potencijal da se odugovlači, poput američkog iskustva u Afganistanu i Iraku. Rusija je proučavala raniju američku vojnu kampanju – operaciju Pustinjska oluja iz Prvog Zaljevskog rata – i ozbiljno shvatila pouke iz tog sukoba.

Ne treba zauzeti neprijateljski teritorij da bi ga uništili. Strateška zračna kampanja osmišljena da poništi određene aspekte sposobnosti nacije, bilo da se radi o gospodarskim, političkim, vojnim ili svim gore navedenim, sa usredotočenom kopnenom kampanjom namijenjenom uništavanju neprijateljske vojske umjesto da okupira njezin teritorij, je vjerojatni tijek radnje.

S obzirom na ogromnu nadmoć koju Rusija ima i u pogledu sposobnosti projektiranja zračne snage potpomognute preciznim raketnim napadima, strateška zračna kampanja protiv Ukrajine postigla bi za nekoliko dana ono što je SAD-u trebalo više od mjesec dana da učine protiv Iraka 1991. godine.

Na terenu je uništenje ukrajinske vojske gotovo zajamčeno. Jednostavno rečeno, ukrajinska vojska nije ni opremljena ni obučena za sudjelovanje u velikim kopnenim borbama. Uništavala bi se po dijelovima, a Rusi bi više nego vjerojatno potrošili više vremena na obradu ukrajinskih ratnih zarobljenika nego na ubijanje ukrajinskih branitelja.

Međutim, da bi bilo koja ruska vojna kampanja protiv Ukrajine bila učinkovita u većem sukobu s NATO-om, moraju se dogoditi dvije stvari: Ukrajina mora prestati postojati kao moderna nacionalna država, a poraz ukrajinske vojske mora biti masovno jednostran i brz. Ako Rusija uspije ostvariti ova dva cilja, onda je u dobroj poziciji da prijeđe na sljedeću fazu svog ukupnog strateškog držanja nasuprot NATO-a, zastrašivanja.

Dok su SAD, NATO, EU i G7 obećali “sankcije bez presedana”, sankcije su važne samo ako je drugoj strani stalo. Rusija, prekidom odnosa sa Zapadom, više ne bi marila za sankcije. Štoviše, jednostavno je priznanje stvarnosti da Rusija može preživjeti budući da je blokirana u SWIFT transakcijama dulje nego što Europa može preživjeti bez ruske energije. Svaki prekid odnosa između Rusije i Zapada rezultirat će potpunim embargom ruskog plina i nafte europskim kupcima.

Ne postoji europski plan B. Europa će patiti, a budući da se Europa sastoji od nekadašnjih demokracija, političari će platiti cijenu. Svi oni političari koji su slijepo slijedili SAD u sukobu s Rusijom sada će morati odgovoriti svojim biračima zašto su počinili ekonomsko samoubojstvo u ime nacističke obožavane, potpuno korumpirane nacije (Ukrajine) koja nema ništa zajedničko s ostatkom Europa. Bit će to kratak razgovor.

NATO-ovo rješenje

Ako SAD pokušaju nagomilati NATO snage na zapadnim granicama Rusije nakon bilo kakve ruske invazije na Ukrajinu, Rusija će tada Europu staviti pred svršen čin u obliku onoga što bi sada bilo poznato kao “ukrajinski model”. Ukratko, Rusija će jamčiti da će se ukrajinski tretman primijeniti na Baltik, Poljsku, pa čak i Finsku, ako bude dovoljno suluda da teži članstvu u NATO-u.

Rusija također neće čekati dok SAD ne steknu dovoljnu vojnu moć. Rusija će jednostavno uništiti povrijeđenu stranu kombinacijom zračne kampanje osmišljene da degradira ekonomsku funkciju ciljane nacije i kopnene kampanje osmišljene da uništi sposobnost vođenja rata. Rusija ne treba okupirati teritorij NATO-a na bilo koji duži period – dovoljno da uništi sve vojne snage koje je NATO akumulirao u blizini svojih granica.

Ono što je najvažnije, bez upotrebe nuklearnog oružja, NATO ne može ništa učiniti kako bi spriječio ovaj ishod. U vojnom smislu, NATO je samo sjena svoje prijašnje snage. Nekada velike europske vojske morale su kanibalizirati svoje borbene formacije kako bi okupile “borbene skupine” veličine bataljuna na Baltiku i u Poljskoj. Rusija je, s druge strane, rekonstruirala dvije formacije veličine vojske – 1. Gardijsku tenkovsku brigadu i 20. mješovitu brigadu iz doba Hladnog rata koje su specijalizirane za duboke ofenzivne vojne akcije.

Čak ni Vegas ne bi ponudio kvote za ovo.

Sherman će se suočiti s Ryabkovom u Ženevi, sa sudbinom Europe u njezinim rukama. Tužna stvar je što ona to ne vidi tako. Zahvaljujući Bidenu, Blinkenu i mnoštvu rusofoba koji danas nastanjuju američku državu nacionalne sigurnosti, Sherman misli da je tu da jednostavno prenese posljedice diplomatskog neuspjeha Rusiji. Prijetiti. Pukim riječima.

Ono što Sherman, Biden, Blinken i ostali tek trebaju shvatiti jest da je Rusija već odvagnula posljedice i očito ih je spremna prihvatiti. I odgovoriti. Uz akciju.

Čovjek se pita jesu li Sherman, Biden, Blinken i ostali razmislili o tome. Postoji mogućnost da nisu, a posljedice po Europu bit će strašne.

Autor: Scott Ritter

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
114 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ime
Gost
Ime
7 mjeseci prije

Rat bi bio reziran, a pobjednik unaprijed poznat, a to je ni jedna ni druga strana u sukobu vec treca (nevidljiva strana)-kreatori Novog poretka koji bi i konacno potpuno razmontirali nacionalne drzave i na njihovim rusevinama podigli jedno Svjetsko carstvo sa “mesijom” na celu cime bi pocela i Nova era… Pročitaj više »

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
7 mjeseci prije

Mala napomena: Scott Ritter je bivši obavještajni oficir Marinskog korpusa i bivši UN isnpektor za kontrolu naoružanja —da ne bi netko pomislio da je ovo ruski izvor 🙂 P.S. Potkrala se veća greška u prijevodu. Naime radi se o 1. Gardijskoj tenkovskoj armiji i 20. mješovitoj armiji a ne brigadama… Pročitaj više »

preseren3
Gost
preseren3
7 mjeseci prije

U EU države se ne slažu oko NIČEGA! To je konglomerat nekadašnjih robovlasnika i robova. Zato, neminovno je, da če se u slučaju rata ova sirotinja razletjeti, kud koji, mili moji. Ako netko misli, da če gonič robova (SAD, od 1619 godine) pristati na bilo šta, GRIJEŠI. Ako netko misli,… Pročitaj više »

Ringo10a
Gost
Ringo10a
7 mjeseci prije

Kako bi taj rat izgledao
Bas bi bilo zanimljivo da Zapad udari na Rusiju pa da to vidimo

Šest šest pa pet
Gost
Šest šest pa pet
7 mjeseci prije

Rat bi izgledao tako da većina ljudi ne bi ni znala da je do rata uopće i došlo. Zašto? Zato što bi već bili mrtvi tj. živi spaljeni. 💥

Nebo-jsa
Gost
Nebo-jsa
7 mjeseci prije

Na internetu su plasirani clanci da je direktor kazahstanske CIA Karim Massimovradio za Kinu, on je uhapsen. Oni daju za referenciju novine iz Hong Konga po imenu South China Morning Post. Provao sam traziti taj clanak na South China Morning Post i nisam nista uspio naci. Postaje zapetljano ali sve… Pročitaj više »

Nebo-jsa
Gost
Nebo-jsa
7 mjeseci prije

Da, clanak je ipak izasao iz South China Morning Post, nasao sam.
ovo je naslov
Kazakhstan’s detained former security chief has close ties with Chinaa pisac clanka je neki Jack Lau
Vidjet cemo.
Treba dati vremena.

Max
Member
Max
7 mjeseci prije

Abnaliza je vrlo dobra i točna. Zaista Ruska napadna operacija bila nešto neviđeno u vojnoj povijesti. Kombinacija preciznih zračnih i raketnih udara koje bi uništila sve naznačene ciljeve Ukrajinsku vojsku izbacila iz rata, Mislim da bi raketni udar bio izveden raketama Iskander. A na Zapadu se nitko neće boriti jer… Pročitaj više »

Ico
Gost
Ico
7 mjeseci prije

Europljani su očekivali da će se Joseph Borell na bojišnici Ukrajine s odcijepljenim državama, pojaviti jašući na devi!

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Čitam Ameri spremaju paket sankcija koje bi i Putina uključivale, predppstavljam da znaju da je to zvanična objava rata.
Kako bi izgledao rat?
Prateći dešavanja i razvoj ruskog oružja i oruđa mislim da bi to bilo brzo i efikasno po NATO debilnim i usejanim glavama.

buga
Gost
buga
7 mjeseci prije

Poslje izmišljene pandemije vjerovatno slijedi rat.Globalni lutkari idu na potpuno uništenje postojećeg poretka da bi ustoličili NWO.

Svejedno
Gost
Svejedno
7 mjeseci prije

Analiza je dobra ali autor ispušta jednu važnu poveznicu između Rusije i EU. Možda ta riječ poveznica i nije prikladna u ovom trenutku jer Eu pudlice za sada misle da imaju Am. koja im čuva leđa. No Am. think-tankovi misle da mogu pojedine EU zemlje uvući u rat protiv Rusije… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
7 mjeseci prije

IV rajh mora pomoci ukrajinske naciste i po cijenu rata sa Rusijom. Evrounijati su dobili parolu za ponavljanje: bolje rat nego pakt.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
7 mjeseci prije

Rusija vjerojatno niti neće ići pješadijom,,javna činjenica je da posjeduju rakete koje mogu paralizirati europu u vojnom i ekonomskom smislu.To je najvjerojatniji scenarij a amerika (točnije,jedan dio amerike.duboka državetina) će lajati iz prikrajka,,,čak i takav “polovičan” uspjeh Rusa bi bacio tu zlu tvorevinu na koljena kao nikada u povijesti,,,Hrvat sam,branitelj,konzervativac,katoliban,ali,bio… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
7 mjeseci prije

Amerika nema financijsku mogućnost za vodjenje bilo kakvog rata…Čak i na samo malu pomisao mogućnosti takvog sukoba američke i evropske burze bi se raspale u par minuta a mjehuri od sapunica koji su “temelj” burzi bi popucali jedan za drugim kao kokice i svo bogatstvo bi nestalo u minutama… Nakon… Pročitaj više »

Zabrinuti
Gost
Zabrinuti
7 mjeseci prije

U slucaju da Rusija krene na Ukrajinu,na krajnjem istoku Kina krece na Tajvan.

Гавран
Member
Гавран
7 mjeseci prije

Biće vako:
pravda.rs/lat/2022/1/12/zasto-je-propao-puc-u-kazahstanu-pobunjenici-bili-podeljeni-na-dve-grupe-sa-20000-ljudi-kljuc-njihovog-neuspeha-tv-toranj-u-almatiju/

Perun
Gost
Perun
7 mjeseci prije

Afganistan je nesto sto nato majmuni nikada nece zaboraviti ….Ovo sa sirenjem nato na podrucje istocno evropskih drzava je igrokaz zvan ,,prosirenje europske unije” i pod tim sloganom nato kao kakav parazit prodaje pricu o obrambenoj sigurnosti po naski receno reketiraju novopridruzene EU drzave ….Gdje god da su bili ili… Pročitaj više »

°_°
Gost
°_°
7 mjeseci prije

Kako bi izgledao rat protiv Rusije?
Pa naravno treba krenit na njih usred zime.
Ne računati na brzinu kao glupsoni Adolf i Bonaparte.
Nego treba računati na globalno zatopljenje. Kao što i rade.
Ali zajebat će ih svejedno i globalno topla ruska zima.

°_°
Gost
°_°
7 mjeseci prije

Kako bi izgledao rat protiv Rusije?

Pa naravno treba krenit na njih usred zime.
Ne računati na brzinu kao glupsoni Adolf i Bonaparte.
Nego treba računati na globalno zatopljenje. Kao što i rade.
Ali zajebat će ih svejedno i globalno topla ruska zima.

Tek2---
Gost
Tek2---
7 mjeseci prije

Rusija gubi vrijeme s Natovcima

Perun
Gost
Perun
7 mjeseci prije

Za nevjerovati …izjaviti ovo na konferenciji u Zenevi i to je moguce …Citat….NATO je obrambeni savez. Nikad nismo prisilili ili natjerali nijednu naciju da uđe u naš savez. Ta ideja, da je širenje NATO-a agresivno, apsolutno nije točna. Proširenje NATO-a bilo je kamen temeljac širenja ,,demokracije i slobode ” diljem… Pročitaj više »

NEdam rame
Gost
NEdam rame
7 mjeseci prije

Od tog rata piši propalo, jer bi to bio kraj civilizacije.

NEdam rame
Gost
NEdam rame
7 mjeseci prije

Za napomenuti je da Rusi i Kinezi imaju već od prije sporazum u slučaju da bilo koja od tih država bude napadnuta.

Doc
Gost
Doc
7 mjeseci prije

Znamo kako su završili Napoleon i Hitler u Rusiji.
Vjerovatno bi današnji rat dosta drugačije izgledao, dali bi se išlo taktički ili grunulo sa svime što ima, tko zna.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
7 mjeseci prije

neće biti rata između SAD-a i Rusije, jer oboje rade za iste gospodare.. i jer se tihi rat već vodi, Tojest i SAD i Rusija i većina drugih država vode rat protiv vlastitog stanovništva, putem plandemije i cjepljenja.. sve ostalo su loši igrokazi geopolitike za naivce i uporne romantičare, upravo… Pročitaj više »

Markow
Gost
Markow
7 mjeseci prije

Do nekog rata mora doci

Гавран
Member
Гавран
7 mjeseci prije
  • Глазјев: У врху САД има превише троцкиста, али их не желе у Русији ни било којој другој земљи

УКАЗАО ДА ПОРОДИЦА ЕНТОНИ БЛИНКЕНА ПОТИЧЕ ИЗ РУСИЈЕ И ДА МУ ЈЕ ПРАВО ПРЕЗИМЕ – БЛИНКИН

Guli
Gost
Guli
7 mjeseci prije

Ovaj l.doba pise kao da pise iz ludnice

Z A
Gost
Z A
7 mjeseci prije

Od ovog rata najvise bi profitirala Republika Sroska.

5. doza
Gost
5. doza
7 mjeseci prije

Rusiju treba poštovati i rata nema.

Red Dog
Gost
Red Dog
7 mjeseci prije

Drug je u pravu. Nema druge nego da ih Rusija odalami da im pokaze. Stradace evropljani kao stoka, dok ce jenki trljati ruke jer slabe ruse. Dopisnik svedske televizije iz Moskve, koji je inace izvestavao politicki korektno, je izgubio masku. NATO ne moze nista Rusiji. Osim pretiti prazno, sta rusi… Pročitaj više »

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
7 mjeseci prije

Pričalo bi se o tom ratu tisućama godina poslije uz vatricu u pećini generacije rijetkih preživjelih. Netko s dvije glave, netko s tri ruke, netko s četiri noge, netko s pet očiju i slične mutacije dobrobiti nuklearnog rata.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
7 mjeseci prije

Baš sam se vratila jer mi je sjevnulo da bi u slučaju nečeg takvog…Europljani mogli zavesti malo reda. Pa baciti u zatvor one što nisu još ljetos potpisali ugovore sa Alžirom i Katarom za plin. A smrzavice će biti ako ovo krene. Btw, podulje se razgovaralo o – raspadu Jugoslavije…… Pročitaj više »

JaSamJa
Gost
JaSamJa
7 mjeseci prije

Cilj Amera i je kaos i razaranje u Europi. Da baš žele rat samo sa Rusima najbliže bi im bilo preko Aljaske gdje se mogu gađati kamenjem. Zaključak je da postavljene vlade(od CIA) pojedinih EU država će povesti Europu u propast. Samo naivna budala i apsolutni kreten može pomislit da… Pročitaj više »

Tom
Gost
Tom
7 mjeseci prije

Hrvatska je na referendumu rekao da ne želi u nato

Trt
Gost
Trt
7 mjeseci prije

Izgledao bi da bi Rusi sve pobili.

Count
Gost
Count
7 mjeseci prije

..Kada kazu ” Ruski napad na Ukrainu ” to ZAPRAVO ZNACI – ODBITAK Ukrainskih trupa , prilikom pokusaja prodora na teritorij Luganska I Donetska sto ce sve otpoceti za tjedan Dana. AKO dodje do napada NATO – PRVA zrtva CE biti vjece sigurnosti kao I same UN jer postojanje istih… Pročitaj više »

Sokratov Dajmonijum
Gost
Sokratov Dajmonijum
7 mjeseci prije

Aron Ezra Poljak Vukelić Stolzenbergeru NACISTIČKA NORVEŠKA SVINJO HUŠKAŠ VOJNI UDAR NA RUSIJU PIĆKA TI MATERE MILITARISTIČKE, NAKAZO MORALNA DA IMAM VLAST DAO BI TE CRIJEVIMA TVOJE DJECE ZADAVITI. Norveška i Evropa neće postojati, kao i USTAŠKA Hrvatska koja je poslala USTAŠE na RUSKE GRANICE, Zagreb i gradovi Hrvatske biti… Pročitaj više »

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije

Nudelman, Sherman, Blinken… Pa ti Hazari se uvukli svugdje…

Perun
Gost
Perun
7 mjeseci prije

Sergei Lavrov je sumirao rezultate pregovora o sigurnosnim garancijamau .Oni odražavaju ozbiljnu konfrontaciju u svjetskoj areni, pokušaj Zapada da potvrdi svoju dominaciju“, rekao je šef ruskog ministarstva vanjskih poslova. „Moskva je otprilike shvatila raspoloženje Amerikanaca u Ženevi. Ali morali smo da izrazimo svoje zahtjeve u najstrožem mogućem obliku”, rekao je… Pročitaj više »

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
7 mjeseci prije

Ne vjerujem da Rusija smišlja ikakvu invaziju protiv Ukrajine. Sve što su uradili zadnjih 20 godina u vanjskim poslovima bilo je isključivo reaktivne prirode. Ne bi bilo ni logično ni u karakteru da sad promijene politiku. Što će im pripojenje cijele Ukrajine? Eventualno bi možda htjeli pripojiti ruski entitet istočno… Pročitaj više »

igi
Gost
igi
7 mjeseci prije

ne vjerujem da će ruska vlada i putin odgovoriti na način na koji ameri očekuju…ali da rusi imaju odgovor i da iz njih suzbija odlučnost i samouvjerenost – to da…i šta to najviše boli amerikance?…po mom mišljenju sve što ima veze s izraelom tako da tu očekujem odgovor…hazari su podmukli… Pročitaj više »

Alex Keller
Gost
Alex Keller
7 mjeseci prije

U svakom svjetskom ratu su posljedice za Europu bile stravične,a za USA fantastične. Pa su tako Ameri i postali svjetska sila br 1 u svakom pogledu. Sada su,međutim,neka druga vremena. Nuklearno oružje neće mimoići ni USA,a obzirom koliko su zla posijali od Hirošime na ovamo, mnogi će s guštom raspaliti… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik