Kako bi izgledao rat protiv Rusije?

Putin - Rat protiv Rusije
114 komentara

Wendy Sherman misli da je njezin cilj u razgovorima s ruskim dužnosnicima koji počinju u ponedjeljak da im drži predavanje o cijeni oholosti. Umjesto toga, ona je spremna povesti SAD, NATO i Europu putem propasti, upozorava Scott Ritter.

Ako je ikada kritični diplomatski pregovor bio osuđen na propast od samog početka, to su rasprave između SAD-a i Rusije oko Ukrajine i ruskih sigurnosnih jamstava.

Dvije strane se ne mogu složiti ni oko dnevnog reda.

Iz ruske perspektive, situacija je jasna: „Ruska strana došla je ovamo [u Ženevu] s jasnim stavom koji sadrži niz elemenata koji su, po mom mišljenju, razumljivi i koji su tako jasno formulirani – uključujući i na visokoj razini — da odstupanje od naših pristupa jednostavno nije moguće”, rekao je novinarima zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov nakon večere prije sastanka u nedjelju koju je organizirala zamjenica američkog državnog tajnika Wendy Sherman, koja predvodi američko izaslanstvo.

Rjabkov je početkom prosinca upućivao zahtjeve ruskog predsjednika Vladimira Putina američkom predsjedniku Joeu Bidenu u vezi s ruskim sigurnosnim jamstvima, koje je Moskva potom detaljno iznijela u obliku dva nacrta ugovora, jedan rusko-američki. sigurnosni sporazum, a drugi sigurnosni sporazum između Rusije i NATO-a.

Potonji bi zabranio Ukrajini pridruživanje NATO-u i isključio bi bilo kakvo širenje transatlantskog vojnog saveza na istok. Tada je Ryabkov kratko napomenuo da bi SAD trebale odmah početi rješavati predložene nacrte s ciljem da nešto finaliziraju kada se dvije strane sastanu. Sada, s početkom sastanka u ponedjeljak, ne izgleda kao da su SAD učinile nešto takvo.

“Razgovori će biti teški”, rekao je Rjabkov novinarima nakon sastanka na večeri. “Ne mogu biti laki. Bit će poslovni. Mislim da sutra nećemo gubiti vrijeme.” Na pitanje je li Rusija spremna na kompromis, Rjabkov je kratko odgovorio: “Amerikanci bi se trebali pripremiti za postizanje kompromisa.”

Čini se da je sve što je SAD bio spreman učiniti jest podsjetiti Rusiju na takozvane “ozbiljne posljedice” ako Rusija napadne Ukrajinu, nešto čega se SAD i NATO plaše da je neizbježno, s obzirom na opseg i razmjere nedavnih ruskih vojnih vježbi u regiji koja uključuje desetke tisuća vojnika. Ovu prijetnju Biden je uputio Putinu u nekoliko navrata, uključujući telefonski poziv koji je Putin pokrenuo prošli tjedan kako bi pomogao u okvirima nadolazećih razgovora.

Ipak, uoči sastanka Ryabkov-Sherman, američki državni tajnik Tony Blinken jednostavno je ponovio te prijetnje, izjavivši da će se Rusija suočiti s “masovnim posljedicama” ako napadne Ukrajinu.

“Jasno je da smo mu ponudili dva puta naprijed”, rekao je Blinken govoreći o Putinu. “Jedan je kroz diplomaciju i dijalog; drugi je kroz odvraćanje i velike posljedice za Rusiju ako obnovi agresiju na Ukrajinu. I upravo ćemo testirati prijedlog kojim putem predsjednik Putin želi krenuti ovog tjedna.”

Lekcije iz povijesti

Kao da su i Biden i Blinken gluhi, nijemi i slijepi kada je u pitanju čitanje Rusije.

Rjabkov je aludirao na činjenicu koju su Rusi već razjasnili; neće biti kompromisa kada su u pitanju legitimni interesi nacionalne sigurnosti Rusije. A ako SAD ne mogu razumjeti kako akumulaciju vojne moći obuhvaćene u vojnom savezu koji Rusiju gleda kao jedinstvenu, egzistencijalnu prijetnju sigurnosti svojih članica Rusija vidi kao prijeteću, onda nema razumijevanja kako događaji od 22. lipnja, 1941. oblikovali su današnju rusku psihu, zašto Rusija više nikada neće dopustiti da se dogodi takva situacija i zašto su pregovori osuđeni na propast prije nego što počnu.

Što se tiče američkih prijetnji, Rusija je dala svoj odgovor, svaki pokušaj sankcioniranja Rusije rezultirao bi, kako je Putin rekao Bidenu prošlog mjeseca, “potpunim prekidom odnosa” između Rusije i onih zemalja koje pokušavaju uvesti sankcije. Ne treba biti student povijesti da bi shvatio da sljedeći logičan korak nakon “potpunog raskida odnosa” između dviju strana koje su u zavadi oko pitanja koja se odnose na egzistencijalne prijetnje nacionalnoj sigurnosti jedne ili obje nije mirno obnavljanje odnosa, nego rat.

U Moskvi se ne događa nikakvo pretvaranje i paradiranje uz fanfare, već hladna, tvrda izjava činjenica: ignorirajte zahtjeve Rusije na vlastitu odgovornost. Čini se da SAD vjeruje da je najgori scenarij onaj u kojem Rusija napadne Ukrajinu, samo da bi uvenula pod stalnim pritiskom ekonomskih sankcija i vojnih prijetnji.

Najgori scenarij za Rusiju je onaj u kojem se upušta u oružani sukob s NATO-om.

Općenito govoreći, pobijedit će ona strana koja je najspremnija za stvarnost oružanog sukoba.

Rusija se za tu mogućnost pripremala više od godinu dana. Više puta je pokazala sposobnost brzog mobiliziranja više od 100.000 borbeno spremnih snaga u kratkom roku. NATO je pokazao sposobnost mobiliziranja 30.000 nakon šest do devet mjeseci opsežnih priprema.

Obličje rata

Kako bi izgledao sukob Rusije i NATO-a? Ukratko, ne kao ništa za što se NATO pripremio. Vrijeme je prijatelj NATO-a u svakom takvom sukobu; vrijeme je da se dopusti sankcijama da oslabe rusko gospodarstvo i vrijeme da se dopusti NATO-u da izgradi dovoljnu vojnu moć kako bi mogao biti u skladu s konvencionalnom vojnom snagom Rusije.

Rusija to zna i kao takav, svaki ruski potez bit će osmišljen tako da bude i brz i odlučan.

Prije svega, ako dođe do toga, kada Rusija odluči krenuti na Ukrajinu, učinit će to s planom djelovanja koji je dobro osmišljen i kojemu su dodijeljena dovoljna sredstva za njegov uspješan završetak. Rusija se neće uplesti u vojnu nesreću u Ukrajini koja ima potencijal da se odugovlači, poput američkog iskustva u Afganistanu i Iraku. Rusija je proučavala raniju američku vojnu kampanju – operaciju Pustinjska oluja iz Prvog Zaljevskog rata – i ozbiljno shvatila pouke iz tog sukoba.

Ne treba zauzeti neprijateljski teritorij da bi ga uništili. Strateška zračna kampanja osmišljena da poništi određene aspekte sposobnosti nacije, bilo da se radi o gospodarskim, političkim, vojnim ili svim gore navedenim, sa usredotočenom kopnenom kampanjom namijenjenom uništavanju neprijateljske vojske umjesto da okupira njezin teritorij, je vjerojatni tijek radnje.

S obzirom na ogromnu nadmoć koju Rusija ima i u pogledu sposobnosti projektiranja zračne snage potpomognute preciznim raketnim napadima, strateška zračna kampanja protiv Ukrajine postigla bi za nekoliko dana ono što je SAD-u trebalo više od mjesec dana da učine protiv Iraka 1991. godine.

Na terenu je uništenje ukrajinske vojske gotovo zajamčeno. Jednostavno rečeno, ukrajinska vojska nije ni opremljena ni obučena za sudjelovanje u velikim kopnenim borbama. Uništavala bi se po dijelovima, a Rusi bi više nego vjerojatno potrošili više vremena na obradu ukrajinskih ratnih zarobljenika nego na ubijanje ukrajinskih branitelja.

Međutim, da bi bilo koja ruska vojna kampanja protiv Ukrajine bila učinkovita u većem sukobu s NATO-om, moraju se dogoditi dvije stvari: Ukrajina mora prestati postojati kao moderna nacionalna država, a poraz ukrajinske vojske mora biti masovno jednostran i brz. Ako Rusija uspije ostvariti ova dva cilja, onda je u dobroj poziciji da prijeđe na sljedeću fazu svog ukupnog strateškog držanja nasuprot NATO-a, zastrašivanja.

Dok su SAD, NATO, EU i G7 obećali “sankcije bez presedana”, sankcije su važne samo ako je drugoj strani stalo. Rusija, prekidom odnosa sa Zapadom, više ne bi marila za sankcije. Štoviše, jednostavno je priznanje stvarnosti da Rusija može preživjeti budući da je blokirana u SWIFT transakcijama dulje nego što Europa može preživjeti bez ruske energije. Svaki prekid odnosa između Rusije i Zapada rezultirat će potpunim embargom ruskog plina i nafte europskim kupcima.

Ne postoji europski plan B. Europa će patiti, a budući da se Europa sastoji od nekadašnjih demokracija, političari će platiti cijenu. Svi oni političari koji su slijepo slijedili SAD u sukobu s Rusijom sada će morati odgovoriti svojim biračima zašto su počinili ekonomsko samoubojstvo u ime nacističke obožavane, potpuno korumpirane nacije (Ukrajine) koja nema ništa zajedničko s ostatkom Europa. Bit će to kratak razgovor.

NATO-ovo rješenje

Ako SAD pokušaju nagomilati NATO snage na zapadnim granicama Rusije nakon bilo kakve ruske invazije na Ukrajinu, Rusija će tada Europu staviti pred svršen čin u obliku onoga što bi sada bilo poznato kao “ukrajinski model”. Ukratko, Rusija će jamčiti da će se ukrajinski tretman primijeniti na Baltik, Poljsku, pa čak i Finsku, ako bude dovoljno suluda da teži članstvu u NATO-u.

Rusija također neće čekati dok SAD ne steknu dovoljnu vojnu moć. Rusija će jednostavno uništiti povrijeđenu stranu kombinacijom zračne kampanje osmišljene da degradira ekonomsku funkciju ciljane nacije i kopnene kampanje osmišljene da uništi sposobnost vođenja rata. Rusija ne treba okupirati teritorij NATO-a na bilo koji duži period – dovoljno da uništi sve vojne snage koje je NATO akumulirao u blizini svojih granica.

Ono što je najvažnije, bez upotrebe nuklearnog oružja, NATO ne može ništa učiniti kako bi spriječio ovaj ishod. U vojnom smislu, NATO je samo sjena svoje prijašnje snage. Nekada velike europske vojske morale su kanibalizirati svoje borbene formacije kako bi okupile “borbene skupine” veličine bataljuna na Baltiku i u Poljskoj. Rusija je, s druge strane, rekonstruirala dvije formacije veličine vojske – 1. Gardijsku tenkovsku brigadu i 20. mješovitu brigadu iz doba Hladnog rata koje su specijalizirane za duboke ofenzivne vojne akcije.

Čak ni Vegas ne bi ponudio kvote za ovo.

Sherman će se suočiti s Ryabkovom u Ženevi, sa sudbinom Europe u njezinim rukama. Tužna stvar je što ona to ne vidi tako. Zahvaljujući Bidenu, Blinkenu i mnoštvu rusofoba koji danas nastanjuju američku državu nacionalne sigurnosti, Sherman misli da je tu da jednostavno prenese posljedice diplomatskog neuspjeha Rusiji. Prijetiti. Pukim riječima.

Ono što Sherman, Biden, Blinken i ostali tek trebaju shvatiti jest da je Rusija već odvagnula posljedice i očito ih je spremna prihvatiti. I odgovoriti. Uz akciju.

Čovjek se pita jesu li Sherman, Biden, Blinken i ostali razmislili o tome. Postoji mogućnost da nisu, a posljedice po Europu bit će strašne.

Autor: Scott Ritter
NATORatrusijaSADWendy Sherman
Pretplatiti se
Obavijesti o
114 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ime
2 godine prije

Rat bi bio reziran, a pobjednik unaprijed poznat, a to je ni jedna ni druga strana u sukobu vec treca (nevidljiva strana)-kreatori Novog poretka koji bi i konacno potpuno razmontirali nacionalne drzave i na njihovim rusevinama podigli jedno Svjetsko carstvo sa “mesijom” na celu cime bi pocela i Nova era sa Novim dobom i novim racunanjem vremena, novim zakonima-digitalni robovi u elektronskom globalnom logoru. Tako su to zamislili “majstori”. Ali covek snuje, a Bog odredjuje.

2 godine prije

Mala napomena:
Scott Ritter je bivši obavještajni oficir Marinskog korpusa i bivši UN isnpektor za kontrolu naoružanja —da ne bi netko pomislio da je ovo ruski izvor 🙂

P.S.
Potkrala se veća greška u prijevodu.
Naime radi se o 1. Gardijskoj tenkovskoj armiji i 20. mješovitoj armiji a ne brigadama kako je navedeno.

preseren3
2 godine prije

U EU države se ne slažu oko NIČEGA!
To je konglomerat nekadašnjih robovlasnika i robova.
Zato, neminovno je, da če se u slučaju rata ova sirotinja razletjeti, kud koji, mili moji.

Ako netko misli, da če gonič robova (SAD, od 1619 godine) pristati na bilo šta, GRIJEŠI.
Ako netko misli, da je Putin ušao u ovoj pokušaj deeskalacije bez dubokog razmišljanja, greši.
Putin zna, da če ovo lajanje nekih kerova iz kučice potrajati sve dok: Ili Rusija polako iskrvari ili dok Rusija ne udari po stolu, DOSTA JE!
Ko čita malo više, zna več, pre par dana Putin je izjavio: Udarit čemo ves tamo, gdje najviše boli.
A to je u vašu samouverenost. Samoljubje.

Ringo10a
2 godine prije

Kako bi taj rat izgledao
Bas bi bilo zanimljivo da Zapad udari na Rusiju pa da to vidimo

Šest šest pa pet
2 godine prije

Rat bi izgledao tako da većina ljudi ne bi ni znala da je do rata uopće i došlo. Zašto? Zato što bi već bili mrtvi tj. živi spaljeni. 💥

Nebo-jsa
2 godine prije

Na internetu su plasirani clanci da je direktor kazahstanske CIA Karim Massimovradio za Kinu, on je uhapsen.
Oni daju za referenciju novine iz Hong Konga po imenu South China Morning Post.
Provao sam traziti taj clanak na South China Morning Post i nisam nista uspio naci.
Postaje zapetljano ali sve ukaziva na prste engleske MI5

Nebo-jsa
2 godine prije

Da, clanak je ipak izasao iz South China Morning Post, nasao sam.
ovo je naslov
Kazakhstan’s detained former security chief has close ties with Chinaa pisac clanka je neki Jack Lau
Vidjet cemo.
Treba dati vremena.

Max
2 godine prije

Abnaliza je vrlo dobra i točna. Zaista Ruska napadna operacija bila nešto neviđeno u vojnoj povijesti. Kombinacija preciznih zračnih i raketnih udara koje bi uništila sve naznačene ciljeve Ukrajinsku vojsku izbacila iz rata, Mislim da bi raketni udar bio izveden raketama Iskander. A na Zapadu se nitko neće boriti jer nije učen tome nego new ageu alkoholu drogi seksu itd.

Ico
2 godine prije

Europljani su očekivali da će se Joseph Borell na bojišnici Ukrajine s odcijepljenim državama, pojaviti jašući na devi!

Siniša
2 godine prije

Čitam Ameri spremaju paket sankcija koje bi i Putina uključivale, predppstavljam da znaju da je to zvanična objava rata.
Kako bi izgledao rat?
Prateći dešavanja i razvoj ruskog oružja i oruđa mislim da bi to bilo brzo i efikasno po NATO debilnim i usejanim glavama.

buga
2 godine prije

Poslje izmišljene pandemije vjerovatno slijedi rat.Globalni lutkari idu na potpuno uništenje postojećeg poretka da bi ustoličili NWO.

Svejedno
2 godine prije

Analiza je dobra ali autor ispušta jednu važnu poveznicu između Rusije i EU. Možda ta riječ poveznica i nije prikladna u ovom trenutku jer Eu pudlice za sada misle da imaju Am. koja im čuva leđa. No Am. think-tankovi misle da mogu pojedine EU zemlje uvući u rat protiv Rusije i tako kad se sr.nje smiri ući kao mirotvorci i posrednici u pregovaranju. Budite uvjereni da Am. neće poslati svoje vojnike u direktan sukob protiv Rusa. Druga indikativna stvar je možda kako u nekom sukobu (nadamo se ne nuklearnom) oslabiti i Rusiju i EU. Ali jedan komentator je dobro primjetio, a što ćemo onda s Kinom? Nema nato mogućnosti efikasne obrane ako Rusi odluče napasti i u jednom blic – kriku doći na granice Poljske. I dobro autor kaže da nije cilj kontrolirati dugo vremena jedan veliki teritorij. Kalibri i EMP oružje bi uništili većinu infrastrukture a ostatak bi odradile… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

IV rajh mora pomoci ukrajinske naciste i po cijenu rata sa Rusijom. Evrounijati su dobili parolu za ponavljanje: bolje rat nego pakt.

Komplicirano
2 godine prije

Rusija vjerojatno niti neće ići pješadijom,,javna činjenica je da posjeduju rakete koje mogu paralizirati europu u vojnom i ekonomskom smislu.To je najvjerojatniji scenarij a amerika (točnije,jedan dio amerike.duboka državetina) će lajati iz prikrajka,,,čak i takav “polovičan” uspjeh Rusa bi bacio tu zlu tvorevinu na koljena kao nikada u povijesti,,,Hrvat sam,branitelj,konzervativac,katoliban,ali,bio bih neizmjerno sretan ukoliko bih imao čast dati svoj doprinos Ruskoj strani,,amen

Alen
2 godine prije

Amerika nema financijsku mogućnost za vodjenje bilo kakvog rata…Čak i na samo malu pomisao mogućnosti takvog sukoba američke i evropske burze bi se raspale u par minuta a mjehuri od sapunica koji su “temelj” burzi bi popucali jedan za drugim kao kokice i svo bogatstvo bi nestalo u minutama…
Nakon takvig dogadjaja vjerovatniji je nuklearni rat koji bi razvalio planet…

Znači usa mora ići niz dlaku , koliko god sad se čini da radi suprotno , vjerovatno ima dogovor s rusima..

Zabrinuti
2 godine prije

U slucaju da Rusija krene na Ukrajinu,na krajnjem istoku Kina krece na Tajvan.

Гавран
2 godine prije

Biće vako:
pravda.rs/lat/2022/1/12/zasto-je-propao-puc-u-kazahstanu-pobunjenici-bili-podeljeni-na-dve-grupe-sa-20000-ljudi-kljuc-njihovog-neuspeha-tv-toranj-u-almatiju/

Perun
2 godine prije

Afganistan je nesto sto nato majmuni nikada nece zaboraviti ….Ovo sa sirenjem nato na podrucje istocno evropskih drzava je igrokaz zvan ,,prosirenje europske unije” i pod tim sloganom nato kao kakav parazit prodaje pricu o obrambenoj sigurnosti po naski receno reketiraju novopridruzene EU drzave ….Gdje god da su bili ili gdje jesu samo su radili gluposti ….Nato jednostavno receno mlati praznu slamu na istoku EU….Sa moje tacke gledista oni prodaju muda pod bubrege jer novopridruzene clanice imale su vece vojne kapacitete prije ulaska i price o EU i nato ….sve novopridosle clanice u EU i nato provele su reformu oruzanih snaga na vlastitu stetu prodajuci suverenitet nato ( vojni otpad) i EU ( politicki bordel)…a pominjanje upotrebe vojne sile znaci da je diplomatija posustala ili zaglavila i trebalo bi je resetirati u sto kracem roku na samitu u Ženevi ….SFSN….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac…

°_°
2 godine prije

Kako bi izgledao rat protiv Rusije?
Pa naravno treba krenit na njih usred zime.
Ne računati na brzinu kao glupsoni Adolf i Bonaparte.
Nego treba računati na globalno zatopljenje. Kao što i rade.
Ali zajebat će ih svejedno i globalno topla ruska zima.

°_°
2 godine prije

Kako bi izgledao rat protiv Rusije?

Pa naravno treba krenit na njih usred zime.
Ne računati na brzinu kao glupsoni Adolf i Bonaparte.
Nego treba računati na globalno zatopljenje. Kao što i rade.
Ali zajebat će ih svejedno i globalno topla ruska zima.

Tek2---
2 godine prije

Rusija gubi vrijeme s Natovcima

Perun
2 godine prije

Za nevjerovati …izjaviti ovo na konferenciji u Zenevi i to je moguce …Citat….NATO je obrambeni savez. Nikad nismo prisilili ili natjerali nijednu naciju da uđe u naš savez. Ta ideja, da je širenje NATO-a agresivno, apsolutno nije točna. Proširenje NATO-a bilo je kamen temeljac širenja ,,demokracije i slobode ” diljem Europe – poručio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg…..P.S..kratke je pameti taj lik neka se prisjeti Afganistana …Mr.Stoltenberg je lažov …
Da bogda te kukom po Atlantiku trazili….SFSN….

NEdam rame
2 godine prije

Od tog rata piši propalo, jer bi to bio kraj civilizacije.

NEdam rame
2 godine prije

Za napomenuti je da Rusi i Kinezi imaju već od prije sporazum u slučaju da bilo koja od tih država bude napadnuta.

Doc
2 godine prije

Znamo kako su završili Napoleon i Hitler u Rusiji.
Vjerovatno bi današnji rat dosta drugačije izgledao, dali bi se išlo taktički ili grunulo sa svime što ima, tko zna.

ledeno doba
2 godine prije

neće biti rata između SAD-a i Rusije, jer oboje rade za iste gospodare..
i jer se tihi rat već vodi, Tojest i SAD i Rusija i većina drugih država vode rat protiv vlastitog stanovništva, putem plandemije i cjepljenja..

sve ostalo su loši igrokazi geopolitike za naivce i uporne romantičare, upravo zato da se ovcama odvrati pažnja od vakcinocida koji se događa u većini država

Markow
2 godine prije

Do nekog rata mora doci

Гавран
2 godine prije
  • Глазјев: У врху САД има превише троцкиста, али их не желе у Русији ни било којој другој земљи

УКАЗАО ДА ПОРОДИЦА ЕНТОНИ БЛИНКЕНА ПОТИЧЕ ИЗ РУСИЈЕ И ДА МУ ЈЕ ПРАВО ПРЕЗИМЕ – БЛИНКИН

Guli
2 godine prije

Ovaj l.doba pise kao da pise iz ludnice

Z A
2 godine prije

Od ovog rata najvise bi profitirala Republika Sroska.

5. doza
2 godine prije

Rusiju treba poštovati i rata nema.

Red Dog
2 godine prije

Drug je u pravu.
Nema druge nego da ih Rusija odalami da im pokaze.
Stradace evropljani kao stoka, dok ce jenki trljati ruke jer slabe ruse.
Dopisnik svedske televizije iz Moskve, koji je inace izvestavao politicki korektno, je izgubio masku.
NATO ne moze nista Rusiji. Osim pretiti prazno, sta rusi znaju. Ukrajina je na milost i nemilost Rusije.
Bio je uzrujan. On vidi valjda ozbiljnost situacije iz Moskve.

Dokurčilomi
2 godine prije

Pričalo bi se o tom ratu tisućama godina poslije uz vatricu u pećini generacije rijetkih preživjelih. Netko s dvije glave, netko s tri ruke, netko s četiri noge, netko s pet očiju i slične mutacije dobrobiti nuklearnog rata.

Lucija, prva
2 godine prije

Baš sam se vratila jer mi je sjevnulo da bi u slučaju nečeg takvog…Europljani mogli zavesti malo reda.
Pa baciti u zatvor one što nisu još ljetos potpisali ugovore sa Alžirom i Katarom za plin.
A smrzavice će biti ako ovo krene.

Btw, podulje se razgovaralo o – raspadu Jugoslavije… Zanimljivo?
I umiješanosti Nato pakta u to. I širenju.

JaSamJa
2 godine prije

Cilj Amera i je kaos i razaranje u Europi. Da baš žele rat samo sa Rusima najbliže bi im bilo preko Aljaske gdje se mogu gađati kamenjem.
Zaključak je da postavljene vlade(od CIA) pojedinih EU država će povesti Europu u propast. Samo naivna budala i apsolutni kreten može pomislit da je Amerikancima stalo do Ukrainske države i sl. Radi se samo o interesima, zaradi i borbi za dominaciju.

Tom
2 godine prije

Hrvatska je na referendumu rekao da ne želi u nato

Trt
2 godine prije

Izgledao bi da bi Rusi sve pobili.

Count
2 godine prije

..Kada kazu ” Ruski napad na Ukrainu ” to ZAPRAVO ZNACI – ODBITAK Ukrainskih trupa , prilikom pokusaja prodora na teritorij Luganska I Donetska sto ce sve otpoceti za tjedan Dana. AKO dodje do napada NATO – PRVA zrtva CE biti vjece sigurnosti kao I same UN jer postojanje istih je nadalje besmisleno .Sledeci udar Rusije CE bit usmeren ka NATO sea fleet , konvencionalnim , krstarecim raketama da bi jednovremenim NUKLEARNIM udarom , OGRANICENOG dometa , kako je planirano , biti TRAJNO OZRACENE – ZlATNE REZERVE USA ,uz smijesno mali broj ljudskih zrtava , posebice za tu vrstu operacija. Dollar of tog trena ima vrednost sarenoga papirica ali jos I VISE Dollarski bastard – Euro.Game over!The outcome .. Sljedi unutarnji niz , rasnih ratova unutar US I vjerojatni raspad zemlje , koji CE za sobom povuci I Canadu.Raspada se i Britanija , Belgija . Spanjolska CE prezivjeti . Otpocinje… Čitaj više »

Sokratov Dajmonijum
2 godine prije

Aron Ezra Poljak Vukelić
Stolzenbergeru NACISTIČKA NORVEŠKA SVINJO HUŠKAŠ VOJNI UDAR NA RUSIJU PIĆKA TI MATERE MILITARISTIČKE, NAKAZO MORALNA DA IMAM VLAST DAO BI TE CRIJEVIMA TVOJE DJECE ZADAVITI. Norveška i Evropa neće postojati, kao i USTAŠKA Hrvatska koja je poslala USTAŠE na RUSKE GRANICE, Zagreb i gradovi Hrvatske biti će NUKLEARNO ZBRISANI, očigledno to LJUDSKO SMEĆE i PRODANE PODGUZNE MUHE u vladi USTAŠKE TVOREVINE rade na uništenju naroda u Hrvatskoj, a TI SMRADE, PSIHOPATO JEBLI TE SVI INFRAHUMANI PRIMATI U TE SMRDLJIVE NORVEŠKE LABRTE – treba te pod hitno uhapsiti i ŽIVOGA INKVIZICIJSKI KIDATI.
13. Decembar, 2022

gigi pinna
2 godine prije

Nudelman, Sherman, Blinken… Pa ti Hazari se uvukli svugdje…

Perun
2 godine prije

Sergei Lavrov je sumirao rezultate pregovora o sigurnosnim garancijamau .Oni odražavaju ozbiljnu konfrontaciju u svjetskoj areni, pokušaj Zapada da potvrdi svoju dominaciju“, rekao je šef ruskog ministarstva vanjskih poslova. „Moskva je otprilike shvatila raspoloženje Amerikanaca u Ženevi. Ali morali smo da izrazimo svoje zahtjeve u najstrožem mogućem obliku”, rekao je šef ruske diplomatije. Prema riječima Lavrova, Sjedinjene Države su obećale da će dati odgovor sljedeće sedmice, a generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg – u roku od nedelju dana. Ranije je njegov zamjenik Sergej Rjabkov rekao da Sjedinjene Države žele pokrenuti dijalog s Rusijom “o nekim fragmentima sigurnosne situacije i na taj način… pustiti paru iz ruske pozicije, ublažiti pritisak, ublažiti napetost”. Istovremeno, prema njegovom mišljenju, “krijući se iza ovog dijaloga u fragmentima”, Washington namjerava “nastaviti isti proces geopolitičkog, vojnog razvoja sve više teritorija, približavajući se Moskvi”….P.S…Ovde je i budali jasno da je u pitanju politicka ,,Kamasutra” kako je to nazvao… Čitaj više »

Boba Lazarević
2 godine prije

Ne vjerujem da Rusija smišlja ikakvu invaziju protiv Ukrajine. Sve što su uradili zadnjih 20 godina u vanjskim poslovima bilo je isključivo reaktivne prirode. Ne bi bilo ni logično ni u karakteru da sad promijene politiku. Što će im pripojenje cijele Ukrajine? Eventualno bi možda htjeli pripojiti ruski entitet istočno od Dnjepra, ali nekakav tampon s NATO-om im treba ostati i na tome inzistiraju otkako je Putinov prijedlog da se Rusija pridruži NATO-u odbijen od strane Amera.. Trebao im je Krim zbog luke Sevastopolj i to imaju. A ne bi bili uzeli ni to da nisu Ameri prethodno režirali puč u Ukrajini i svrgavanje proruskog predsjednika par mjeseci prije. Bilo je jasno da je leasing strateške luke u opasnosti. Ako do rata ipak dođe, navijam za Ruse, naravno. Ne smatram ih nekim velikim pozitivcima, ali NATO mi je odvratan. NATO taj rat baš želi. Doduše, od navijanja isto nema neke… Čitaj više »

igi
2 godine prije

ne vjerujem da će ruska vlada i putin odgovoriti na način na koji ameri očekuju…ali da rusi imaju odgovor i da iz njih suzbija odlučnost i samouvjerenost – to da…i šta to najviše boli amerikance?…po mom mišljenju sve što ima veze s izraelom tako da tu očekujem odgovor…hazari su podmukli kao zmija ispod kamena jer na jednoj strani ne uvode sankcije a na drugoj strani ugrožavaju fizički opstanak rusije.

Alex Keller
2 godine prije

U svakom svjetskom ratu su posljedice za Europu bile stravične,a za USA fantastične. Pa su tako Ameri i postali svjetska sila br 1 u svakom pogledu. Sada su,međutim,neka druga vremena. Nuklearno oružje neće mimoići ni USA,a obzirom koliko su zla posijali od Hirošime na ovamo, mnogi će s guštom raspaliti po njima,ako samo uzmognu. Ako Rusi krenu na Ukrajinu,Kinezi će na otočnu Kinu,Arapi vjerojatno na Izrael,Sj.Korea na Južnu,a i Latinosi nisu rekli svoje. Bit će zanimljivo za one koji prežive,jer kako je pjevao Balašević :” Sretan je onaj prvi pogođeni,a svi su ostali vječni taoci užasa…”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI