Kako je tiranija pregazila Sjedinjene Američke Države

Kip slobode
289 komentara

Amerikanci se polako, protiv svoje volje i protiv svoje prirodne sklonosti da gledaju nogomet i jedu pizzu, sve češće bude u stvarnosti totalitarnog sustava, sa svojim pipcima omotanim oko svakog aspekta njihovog postojanja. Nažalost, prava priroda ove tiranije još uvijek izmiče razumijevanju većine građana, dijelom i zato što je proces kojim je Amerika potpuno transformirana bio spor, dijelom i zato što nas komercijalni mediji usmjeravaju dalje od pravih uzroka ovog klizanja i navode na sasvim pogrešna mjesta.

Oni koji su ušli u progresivnu političku tradiciju osjetili su radikalni gubitak pravde i transparentnosti pod upravom Georgea W. Busha, trend koji se ubrzao samo pod Trumpovom administracijom, s opaženom odgodom pod Obamom i mogućnošću pozitivnog zaokreta pod Bidenom.

Oni koji su marinirani u sokovima konzervativne politike primijetili su kraj slobode i širenje lažne “ljevičarske” ideologije, koja tlači građanina pod Clintonom i Obamom.

Obje se interpretativne zajednice pozivaju na iste društvene i političke trendove, na rat protiv slobode koji nas čini žrtvenim janjcima, okrutnim bogovima globalnog kapitala. Retorika koju su koristile te dvije skupine toliko se radikalno razlikuje, a povijest Sjedinjenih Država koju su prihvatile toliko se razlikuje, da se gubi u intenzivnim ideološkim sukobima, iako opisuju isti puzajući totalitarizam.

Taj sukob nije slučajan. Ta ideološka bitka oko beznačajnog upravo je ono što je liječnik naložio u interesu visokih financija. Ili kako je to rekao J. P. Morgan:

“Dijeleći ljude, možemo ih natjerati da troše energiju na borbu oko pitanja koja za nas nisu važna osim kao za učitelje zajedničkog krda.”

Super-bogati su već imali konzultante s detaljnim studijama o tome kako podijeliti građane prema vjeri, etničkom identitetu, kulturnim označiteljima i klasi, tako da nisu sposobni za jedinstvo čak i pred punim preuzimanjem vlasti.

“Naprednjaci” pristaše Trumpa u ruralnim područjima nazivaju “glupima”, a fundamentalistički kršćani sljedbenike Demokratske stranke “zlima”.

Kako djeluje manipulacija?

Taj duboki nesporazum vjerojatno je pojačan brojnim klasificiranim operacijama u kojima se potiču i plaćaju pojedinci, koji promiču razdvajajuće ljevičarske ili desničarske položaje, čineći to onima koji bi trebali imati zajednički cilj da završe kao neprijatelji. Postoji još jedan razlog zašto tako teško razumijemo transformaciju našeg društva. Priroda ovog totalitarizma protivi se pretpostavkama koje su nas učili iz filmova, romana i vijesti. Naš um je pretrpan arhetipovima za diktaturu i zlo koji su u suprotnosti sa stvarnošću.

Najveći zločin Hollywooda uvjeravao nas je da zlo poprima oblik čudovišta s očnjacima i kandžama, zlog vođe sa zlokobnim osmijehom. Korumpirani novinari šire ovu fikciju na javnu sferu, objašnjavajući kako se zlo utjelovljuje u stranim čelnicima poput Kim Jong-una, Xi Jinpinga ili Vladimira Putina, ili u domaćim zlostavljačima poput Hillary Clinton (za desničare) ili Donalda Trumpa (za ljevičare).

Kao rezultat toga, ne možemo otkriti ili razumjeti preuzimanje našeg društva koje se dogodilo. To će reći da smo suočeni s “obrnutim totalitarizmom”, kako bismo posudili pojam filozofa Sheldona Wolina, kulturne i političke države u kojoj multinacionalne korporacije kontroliraju sve aspekte našeg svakodnevnog života, a mi gubimo svaku slobodu.

Kao rezultat toga, naše su akcije duboko ograničene; neprestano nas tuče željezna šaka prekrivena mekom rukavicom kamata, studentskih zajmova i stalnog nadzora.

Totalitarizam s kojim se suočavamo je “obrnut” u smislu da očekujemo da neki diktator stoji na vrhu i upravlja nama, ugnjetavajući nas iz osobne pohlepe, taštine ili okrutnosti. Ali istinski izvor naše bijede prije je način na koji multinacionalne korporacije koriste superračunala za izračunavanje dobiti, a zatim od nas izvlače što više novca, onemogućavajući nam da sami uzgajamo hranu, liječimo vlastite bolesti i podučavamo sebe, ili da se zabavljamo. Umjesto toga, moramo kupovati proizvode putem interneta ili u supermarketima, u transakcijama u kojima će multinacionalne korporacije i banke neizbježno poduzimati velike mjere. Jedino priznato i akreditirano učenje skupo je i njime upravljaju korporacije.

Nudi nam se samo lažni izbor između Pepsija ili Cole, između Taco Bella ili Wendyja, između akcijskih filmova ili romantičnih komedija i između Demokratske ili Republikanske stranke.

Proces kojim su građani izgubili samopouzdanje, samodostatnost u proizvodnji hrane i proizvodnji energije te osnovne vještine šivanja, pletenja i stolarije, rastući ovisno o proizvodima koje dostavljaju korporacije, započeo je prije 100 godina. Trenutnu krizu možemo pratiti natrag do kampanja Johna D. Rockefellera kako bi natjerao građane da ovise o nafti kroz promociju automobila i trgovine, rezanje proračuna za javni prijevoz i masovna financiranja autocesta, poticaj za mehanizaciju poljodjelstva i popularizacije plastike.

Rockefeller je također isplatio stručnjake kako bi marginalizirao homeopatsku medicinu i tradicionalno liječenje i stvorio ovisnost o preskupim bolnicama koje su vezane uz korporacije, dok je sveučilišta i istraživačke institute učinio ovisnima o dobrohotnosti bogatih, čineći tako sustavnu kritiku izvora bogatstva tabu tema.

Točnije, nevidljivi obrnuti totalitarizam koji je preuzeo kontrolu nad našim svakodnevnim iskustvima može se pratiti od pokretanja Windowsa kao operativnog sustava 1985. Microsoft Word, pod vlašću Billa Gatesa (gorljivi student Johna D. Rockefellera), postavljen za kontrolu načina na koji građani koriste svoja računala, a kasnije i za kontrolu međusobne interakcije putem interneta.

Svakako, predsjednički izbori održavali su se svake četiri godine, a javnost je dobila priliku da se izrazi. Tajna policija nije zaobišla one koji su kritizirali vladu – zapravo se kritika vlade ohrabrivala kao način da se odvrati od utjecaja deregulacije banaka.

Većina građana jedva je bila svjesna da to što jedna korporacija kontrolira sistemski softver za sva računala koja su navodno “dugovali” znači da su izgubili slobodu.

Pomak je bio temeljan. Dok je pojedinac prethodno mogao sam odlučiti gdje će smjestiti datoteke u svoj ured, kako organizirati dokumente i rasporediti svoje papire oko pisaće stroja, način na koji su informacije organizirane u sustavu Windows izuzetno je ograničen, unaprijed određen neodgovornim silama i formatom, a izgled korisnik ne može mijenjati.

Nepotrebno je reći da je ovaj prvi korak na putu ka tiraniji, ovaj kobni gubitak osnovne autonomije, bio pažljivo zataškan retorikom praktičnosti i učinkovitosti, uzbudljivim inovacijama i tehnološkim napretkom, tako da je malo tko prepoznao gubitak.

Mitove o važnosti pogodnosti, povezanosti i globalizacije progutala je cijela populacija. Kritične teme poput znanstvene metode, kontrole sredstava za proizvodnju i procesa donošenja odluka u vladi i drugim institucijama bile su zaboravljene.

Sljedeći korak u ovoj skrivenoj tiraniji u našem svakodnevnom životu došao je u obliku tražilica poput Googlea, društvenih mreža poput Facebooka i drugih masivnih, međusobno povezanih korporacija koje su posredovale u interakciji pojedinca sa zajednicom, često preuzimajući ključne funkcije koje su prethodno pripadale zajednici ili neprofitnim institucijama poput škola ili istraživačkih centara.

Pod krinkom veće pogodnosti za pojedinca, gospodarstvenici s neograničenim financiranjem od investicijskih banaka uspjeli su otkupiti suparnike, blokirati alternative koje su tražilice nudile kao zadruge i time stvorili tražilice koje se predstavljaju kao transparentne institucije, ali novac donose putem sofisticirane manipulacije ljudskim interakcijama pomoću algoritama.

Budući da su Google i Facebook imali takve resurse da su godinama mogli gubiti novac, način na koji su izbjegavali autonomiju građana bio je gotovo neotkriven. Jednako je važna bila strategija korištenja kratkotrajne stimulacije mozga objavljivanjem poruka, trenutnih poruka i groznih vijesti, kako bi se preslikale veze između sinapsi, kako bi se učinilo najsposobnijim za složeno, trodimenzionalno razmišljanje. Ta usluga, stvaranje priglupe, pasivne populacije, bio je istinski proizvod koji internetski divovi nude svojim stvarnim klijentima.

Google kontrolira kojim informacijama pristupamo, kojim redoslijedom imamo pristup, a on iznosi hijerarhiju važnosti u rezultatima pretraživanja koja zapravo ima neku osnovu, ali je prvenstveno politički čin za prodaju ponuđaču s najvišom ponudom.

Rezultati Google pretraživanja mijenjaju se, od slučaja do slučaja, kao odgovor na potrebe korporacija u promociji njihovih stavova krajnje određenoj publici.

Iako smo obučeni da o Googleu mislimo kao o javnoj usluzi, njegove laži, kojima sve više daju autoritet paralelni unosi na Wikipediji, koje su kreirale tvrtke za odnose s javnošću, ne podliježu vanjskoj provjeri. Googleovim korisnicima nikada nije dopušteno sudjelovanje u procesu formuliranja pravila ili u pregledu sadržaja. To će reći, Sjedinjene Države sebe nazivaju demokracijom, ali primarni alat na koji se građani oslanjaju u informacijama vodi se kao diktatura.

Još jedan popularni način za klizanje u tiraniju je oblikovanje “mišljenja” kao sadržaja u vijestima. Znanstvena činjenica prestala je biti središnja u izvještavanju od 1990-ih. Umjesto toga, ankete skupina koje su odabrale anketne tvrtke održavaju se kao potvrda istine.

Ispitivanja javnog mnijenja propagandni su ekvivalent otkupa dionica. Milijarderi, radikalno deregulirajući gospodarstvo i zatrpavši stanovništvo, samo prisiljavaju svoja mišljenja javnosti putem medija koje kontroliraju, a zatim tvrde da javnost traži politike koje oni promoviraju.

Facebook daje dojam da se građanin može slobodno izraziti i može se sprijateljiti s bilo kime. Ipak, budući da Facebook Inc. kontrolira koga građanin može lako pronaći putem svoje mreže i tko vidi što, a korisnicima ne dopušta upotrebu vlastitog softvera, dizajniranje vlastite stranice ili posjedovanje mreža koje kreiraju na Facebooku, ili da ima bilo kakve riječi o načinu na koji se administrira Facebook, sloboda je fikcija.

Pravni koncepti poput ugovora izokrenuli su se do neprepoznatljivosti u totalitarnom cyber prostoru koji nas okružuje.

Ugovor je ugovorni sporazum dviju strana. Međutim, online, bez obzira je li odluka o prihvaćanju kolačića ili poštivanju pravila za komercijalnu aplikaciju, korisnik nema pravo postavljati zahtjeve korporaciji. Daje se lažni izbor hoće li se složiti sa svim ponuđenim uvjetima ili neće imati pristup usluzi. Ugovor je prazan ritual.

Navikli smo dopuštati Facebooku, Twitteru, Snapchatu ili Instagramu da odrede što će postati s informacijama koje dijelimo, a nismo svjesni ni milijarde dobiti koje te korporacije ostvaruju prodajom informacija, sadržaja i kreativnih ideja koje pružamo a da nam ne daju nikakvu naknadu. U određenom smislu, ove su društvene mreže oblik virtualnog ropstva.

Covid-19 totalitarizam

Budući da je razmišljanje građana desetljećima degradirano, a građani se za osnovne informacije oslanjaju na korporativne izvore, po prvi puta je postalo moguće stvoriti virtualnu pandemiju, koju planiraju super-bogati, a promoviraju izvori vijesti koje posjeduju, ovlastili su ih stručnjaci u institutima i sveučilištima koja financiraju, a legitimirale su ih državne agencije (i međunarodne institucije poput Svjetske zdravstvene organizacije), koje su radikalno privatizirane.

Prije je značajan broj građana mogao samostalno procijeniti točnost podataka. Istraživački instituti poput Sveučilišta Harvard još su uvijek imali etičku predanost znanstvenoj metodi i akademskom integritetu.

Sve je to sada onemogućeno. Fasade NIH-a i Harvarda ostaju iste, možda su čak i bolje održavane, ali intelektualna unutrašnjost je istrunula. Ugledni profesori lako se okupljaju kako bi svjedočili smiješnim teorijama o COVID19.

Opasnosti od cjepiva COVID19 nisu primarna prijetnja. Opasnost prije leži u pomicanju procesa donošenja odluka o politici sa znanosti i daleko od transparentne rasprave o politici. COVID19 služi uspješnom presedanu da nevidljive snage, u fondovima privatnog kapitala, u tajnosti odlučuju o medicinskoj politici, a zatim nam je dostavljaju putem državnih tijela.

Te nevidljive sile sada osjećaju da od nas mogu zahtijevati, bez ikakve odgovornosti prema znanosti, da svaku tvar i kemikaliju, koje nam oni ponude, ubrizgamo u naša tijela kao uvjet za pravo pohađanja škola, pronalaska zaposlenja ili liječenja.

Proces je omogućen interakcijom društvenih mreža, pretraživača, komercijalnih medija i drugih kritičnih komponenti svakodnevnog iskustva, koje određuju mišljenja o pouzdanim i autoritativnim glasovima. Taj se postupak vodi kao nevidljiva diktatura koja kontrolira rastrojenu, zbunjenu i rastresenu populaciju, koja se utapa u povezanosti.

Ništa neće biti bolje dok građani ne prepoznaju da uzrok ove noćne more nije nasljeđe Busheva, Clintonovih, Obaminih ili Trumpovih, iako su svi oni igrali svoju ulogu, već kraj samozatajnog i informiranog građanina s pristupom na radove stručnjaka, koji su duboko predani prema znanstvenoj metodi i etičkim načelima.

Autor: Emanuel Pastreich

SADTiranija
Pretplatiti se
Obavijesti o
289 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Necjepljeni Kokot
2 godine prije

strasno

Maki
2 godine prije

Najzastupljenija religija u svijetu je religija novca. Mi ne zivimo u svijetu u kojem vladaju samo oni koji imaju najvise novca, vec je prisutna vladavina novca samog (bar kad je rijec o gojimima). Novac vlada svima i bogatima i siromasnima. Novac je vrhovni princip ,iznutra moralno urusenog, svijeta. Za globalnu super bogatu bankarsku elitu koja novac stvara “iz niceg” isti je sredstvo manipuliranja i porobljavanja zombiranih gojima i problem je sto se protiv diktature banaka ne moze ustati jer kako ce gojimi ustati protiv onog sto najvise vole-bog novac, a sami ga ne znaju stvarati.

piždro
2 godine prije

Htjeli su imati u šaci cijeli svjet i planet …Tako uvjek tužno završe globalne imperije; tko hoće sigurnost i kontrolu – izgubi sebe i slobodu. I oni će se morat pomirit sa sudbinom ‘jakih’ –
možeš šta hoćeš , al ne dokle hoćeš!

2 godine prije zadnji put uredio piždro
ledeno doba
2 godine prije

U Hamburgu, u lipnju, 80 % takozvnih brzih testova bili su lažno pozitivni. Službeni podatak, koji je potvrdio gradski parlament, na upit jednog zastupnika tog parlamenta iz CDU-a

https://corona-blog.net/2021/07/07/80-prozent-der-positiven-corona-schnelltests-in-hamburg-falsch-positiv/

ledeno doba
2 godine prije

Dr. Peter McCullough: u SAD-a u stvarnosti ima već između 50.000 i 70.000 mrtvih od cjepiva u intervjuu sa poznatim odvjetnikom Reinerom Fuellmichom, kojega je vodio 11. lipnja, McCullough kaže da u SAD-u već sada ima 10 puta više mrtvih od cjepljenja, nego što to to tvrde službeni podtaci. On procjenjuje da ih ima oko 50.000 McCullough kaže da je ovo što se događa bioterorizam, koji se odvija u cijelom svijetu i koji je planiran godinama. Cjepiva mogu mlađe osobe sterilizirati i izazvati rak. sve se odvija u dvije faze: U prvoj fazi, kaže on, respiratorni virus se proširio po svijetu, ali je pogađao samo relativno mali dio stanovništva, oko 1%, međutim izazvao je veliki strah. taj strah je onda uzrokovao državnu politiku, koja je poduzela sve te mjere ograničenja, koje su samo još više sve pogoršale. On je sa nekoliko drugih koklega, tada pronašao načine za liječenje. I iako… Čitaj više »

Mali Ivica
2 godine prije

Desila se jedna promjena, da se demokracija pretvorila u diktaturu kapitala. Odnosno sistem u kome demokratska prava ovise isključivo o količini kapitala koji pojedinac posjeduje ili kontrolira.

Mlata
2 godine prije

“Pažnju javnosti preusmeravati sa važnih problema na nevažne. Zasuti ljude nebitnim informacijama. Podsticati ih da prihvataju prosečnost. Ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, zbog oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i podcenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema”! Noam Čomski

ZriBra
2 godine prije

A propo totalitarizma nije zgorega zapitati se da li je vrijednija egzistencija gotovo istrijebljenog slobodnijeg stvorenja vuka od njegova bliska rođaka ,milijune puta brojnijeg kućnog ljubimca psa.
Suvremeni homo”sapiens” očito preferira življenje potonjeg.

2 godine prije zadnji put uredio ZriBra
tuf
2 godine prije

Tragikomično je koliko su amerikanci uspjeli kroz medije dobrom dijelu svijeta nametnuti fokus na temu Huawei opreme za koju bez ijednog dokaza o špijuniranju su uspjeli isposlovati zabranu u mnogim državama pod svojom kontrolom. A ovih dana je (uglavnom u stručnoj javnosti) postala zanimljiva tema TPM modula koji će postati obvezan za Windows 11. Teoretski se vodi kao mikrokontroler integriran na matičnu ploču ili procesor kojemu je zadaća upravljanje kripto ključevima, ali iz detaljnijih rasprava se pokazalo da taj čip nadzire promet na glavnim sabirnicama i da ne postoji nikakva transparentnost što su zapravo sve njegove zadaće. Integrirani su već godinama na brojnim matičnim pločama i procesorima ‘od povjerenja’ i potpuno je nebitno koji OS koristite – čak i na Linuxu, ako je TPM aktivan, može nadzirati sav protok podataka. Jedan sistemaš je čak primjetio da se na Linuxu pojavila specifikacija i integriranog bluetooth modula na TPM-u, pa se postavlja… Čitaj više »

zeus
2 godine prije

Taj tekst je nešto najbolje što se može pročitati . Svaka čast Logično-m – kako bi mi bez vas . U Sloveniji kod referenduma pre dva dana koji je bio glasanje protiv neo korporativistuičnog zakona za upravljavnjem vodnih obala , mladi su prvi puti išli da glasaju i daju svoj glas – gotovo polovina Slovenca izglasala je svoj NE političkim manipulacijama …

Žvuž
2 godine prije

Ovo je kvaltetan novinarski uradak, k tome još i kvalitetno preveden. Pohvala.

Davidschwartz
2 godine prije

Nema tu ljevičara ni konzervativaca. Abortus je ubojstvo, legalizacija droga kriminal i ubijanje, seksualizacija djece pedofilija a lgbt propaganda i sotonizam vode naciju u ludilo, propast i depopulaciju. Ovo je dakle bitka između dobra i zla, bez obzira na političko opredjeljenje.

A neg.
2 godine prije

Nakon ovakvih članaka moram popit kokakolu i pojest hamburger. I da, uključit TV jer se zbilja čudno osjećam. Da USA tiranija…tilt…

ZriBra
2 godine prije

Ako isključimo ekstremno siromašne koje sažaljavamo,i ekstremno bogate koje preziremo čini mi se kako u bogatom dijelu svijeta ostaje nekakav mikro izbor po formuli više slobode manje sibaritske ugode i obrnuto .
Na svakom je pojedincu da odredi svoju mjeru.Ako se masovno odlučimo za ugodu sibaritsku)izgubit će mo slobodu što i je cilj moćnika kojima je imanentna sklonost ka totalitarnom društvu i pojedinačnom tiraniziranju.

2 godine prije zadnji put uredio ZriBra
Kažun
2 godine prije

E,da sam bar snalažljiv kao Jason Bourne.
Extreme ways are back again
Extreme places I didn’t know

Bosanac
2 godine prije

Eno (pojedini) građani Južnoafričke republike će pregazit svoju državu.

Mentalist
2 godine prije

Ja svaki dan treniram duh i tijelo za ono što dolazi. “onu istu našuu košulju pripreemii, na tavan je stavi..”

2 godine prije zadnji put uredio Mentalist
Željko
2 godine prije

Sve pomalo što ste nabrojali , moje mišljenje !

mislim
2 godine prije

“odluka o prihvaćanju kolačića”
nemam poima što su to kolačići, ali baš zato nikad ih nisam prihvatio, ako mi traži jednostavno ne idem na tu stranicu.
ist tako nikad nisam nigdje ,nikad ,ostavio nikakav komentar,jer su svi tražili nekakvo logiranje. prvi i jedini što znam je “logično” , mada i on …. ali moja anonimnost ,kao paranoiku mi je veoma važna.

Komplicirano
2 godine prije

glede amerike??? pisano je,,,,,da će zvijer nalik lavu (engleska) sa krilima (orao amerika) završiti ISČUPANIH KRILA,,,događa se već polako,,,krila kojima su sijali strah i nepravdu po svijetu pomalo otpadaju,,,,,sve je istinito što piše,,,,

nestabilni egzekutor
2 godine prije

Na kriptovalutama se dalo jako lijepo zaradit – rudarenjem do 2018., a trgovinom do nedavno. Ja sam rudario pa znam.
A ove reklame su prevara i navlakuša.
Ali da je to najveća prevara lako bi nam bilo 😉

uhziztdtestrdftgzhuz
2 godine prije

Maki je to lijepo objasnio: ”

“Maki

Sotonisti su mase iskljucili iz realnosti i stvorili “realnost” i vrijednosni sistem po svom ukusu gdje je iluzija tako velika da izbjegava poimanju zombiranih gojima

Max
2 godine prije

čowjek je u prawu

Realno
2 godine prije

Ante Gotovac: Simona vrati se, promijenio sam se. Prebacio friz u drugu stranu.

Krle
2 godine prije

Hebe me se za Ameriku. Poharali cijeli svijet pa im sad ostalo samo sebe da poharaju. Svako zlo je došlo iz Amerike, red je da im se nešto i vrati.

Diego Delgado
2 godine prije

Stvar je puno jednostavnije nego li je pisac ovog članka opisao. Dakle amerika je buldog na uzici koju držr hazaro-cio-jevreji, nisu oni slučajno izabrali ameriku, ne nikako. Amerika je u to vrijeme zbilja bila najmočnika i najjača nacija na svijetu i ciljano su je ovi okupirali. Kako su je uništili, narod na njih mislim, tako da su pokupovali sve medije o bankama ne treba niti govoriti, a o hollywood-u šta reči tvornica laži i bajki u rukama ISKLJUČIVO haraskih jevreja. Sada je interesantno pratiti kako kao virus napuštaju tijelo amerike koju su uništili i iskoristili dok im je trebala i lagano odlaze u Kinu i Rusiju. Vanjsku politiku amerike, drugim riječima koga će napasti koju državu bombardirati, donosi ISKLJUČIVO odluku hazaro-jevrejski lobij u americi i NITKO DRGI. A jadni amerikanci isprana mozga ne vide dalje od TV-a, znate li da prosječin amerikanac gleda 5,5 sati TV dnevno zato se ne… Čitaj više »

2 godine prije

“… Opasnosti od cjepiva COVID19 nisu primarna prijetnja….” hehe… Pa nisu primarna, jer primarna je bez sumnje prijetnja “kolateralne stete” koja nastaje uspricavanjem grafitnog oksida… Evo najnovije od Spanaca… Svaka doza Pfizzer cjepiva sadrzi preko 99% grafen oksida! (a 100% sam siguran i svih ostalih tzv “CEpiva” ukljucujuci “usko, kinesko, indijsko…” – jer iza svega stoji ista judeomasonska kamatarska banda…) Trebaju im odlicne antene – za stvaranje zombija – kad ukljuce 5G mrezu… Tada ce primarna opasnost biti – da te zombizirani “vakcinisani” GMO napadne u stanu, na ulici ili bilo gdje, jer ce tom GMO (nekadasnjem ljudskom bicu) komande dolaziti sa mreze… Ovaj pomor desetina hiljada ljudi samo na zapadu (a isto je i na istoku) – samo je nezeljeni efekat judeomasnoskih “filantropa” eugenicara… https://dokumentarac.hr/covid-19/video-dr-jane-ruby-svaka-doza-pfizerovog-cjepiva-comirnaty-sadrzi-9999-otrovne-industrijske-kemikalije-grafenovog-oksida-s-prijevodom/ Uzgred , ovdje se pisac najvise koncentrira na SAD, jer je ocito sam Amer… Medjutim, stvar je podpuno ista i svugdje drugo u svijetu.… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Legendarni Grk
2 godine prije

Oleg Platonov o nastanku SAD: Stvar je u tome što bezvjerni, neljudski i u velikoj mjeri totalitarni sustav, kakav je američki, uopće nema pravo na postojanje, kao ni svaki drugi imperij zla. Sustav amerikanizma, to jest parazitskog postojanja na račun tuđih resursa, sustav nasilja, obmane, eksploatacije i pljačke drugih država, mora biti svladan zajedničkim naporima čovječanstva. U protivnom, čovječanstvo neće opstati. Amerika nije ni država ni nacija. To je jednostavno veliki teritorij na kojem žive useljenici iz raznih zemalja. Ovdje je suštinski to što je Amerika lišena osnovnog temelja stabilne državnosti – nacionalne jezgre, tj. državotvornog naroda. To što se naziva američkim narodom, nije kvalitativno organsko niti samosvojno određenje, nego umjetni konglomerat osoba tuđih jedni drugima, koje su povezane zajedničkom strašću za potrošnjom i zaradom i instinktivnim strahom zbog odgovornosti za zajednički zločin protiv čovječanstva. Takav konglomerat može stabilno opstati samo u relativno kratkom odsječku vremena i, kao što to… Čitaj više »

Yugo 45
2 godine prije

klasična “legalna”prevara,uložiš cca 250 Eur u neki od fondova i trguješ sa Borgom što bi rekao Hiber,ponzi piramida ,bolje kupi tozla

Die Freiheitlichen
2 godine prije

bild.de/politik/inland/politik-inland/die-welt-ist-nicht-genug-bundeswehr-startet-weltall-mission-77067838

ledeno doba
2 godine prije

U Izraelu raste broj zaraženih, i kod onih koji su cjepani
o tome je čak izvjestio mainstream list Tagesspiegel pod naslovom: “Visoki postotak cjepljenih i rastući brojevi zaraženih od korone- što se događa u Izraelu”

Hajo Zeeb (još jedan “taliban pseudo znanosti) iz instituta Leibniz-Institut za epidemiologiju u Bremenu je uznemiren zbog razvoja situacije u Izraelu. “To je stvarno uznemirujuće da uprkos visokoj procjepljenosti sa vrlo dobrim i učinkovitim cjepivom , opet dolazi do izbijanja zaraze”– rekao je naš Hajica.

ttps://www.tagesspiegel.de/politik/quarantaene-brecher-sind-das-problem-hohe-impfquote-und-steigende-corona-zahlen-was-ist-in-israel-los/27368644.html

ledeno doba
2 godine prije

službeni izvještaj britanske državne agencije pokazuje: cjepljenje osobe umiru 3x više od delta soja

Službeni izvještaj vladine agencije Public Health England pod naslovom “SARS-CoV‑2 variants of concern and variants under investigation in England”

u ovom izvještaju priznaje se da cjepljenje osobe imaju 3,25 puta viši rizik da umru od delta soja, nego necjepljeni.

pod ovim linkovima su i grafičke tabele, i svi podatci:

ttps://unser-mitteleuropa.com/public-health-england-geimpfte-menschen-sterben-dreimal-haeufiger-an-der-deltavariante/

službeni link PHE-a, izvještaj pdf
ttps://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/997418/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_17.pdf

sve opvo potvrđuje, ono što je rekla zanstvenica Stephanie Seneff iz Massachusetts Institute of Technology (MIT)- da pojačanje antitijela kroz cjepivo (takozvani ADE), uzrokuje oštećenje imunskog sistema,- tako da cjepljene osobe lakše obole nego necjepljene.

mainstream list Wall Street Journal u članku 25. lipnja objavio je izvještaj izraelskih zdravtsvenih instutucija u kojem se vidi da su više od polovica zaraženih sa delta sojem u Izraelu, su svi bili 2x cjepljeni sa fajzerom.

ledeno mdoba
2 godine prije

ima onaj stari narodnjak, što trešti i po kafanama i svadbama, kako ono ide:

prokleta je amerika
i zlato što sja…

ledeno doba
2 godine prije

nego, pročiatah nedavno naslova sa nekog MS portala:
talibani izjavili: Kina nam je prijatelj, a ujguri su separatisti…

ha, ha, ha…. tako je jasno je da je kabala gospodar i talibana

Vlastimir
2 godine prije

Некада су се ратови водили поштеније него сада-оружјем па ко победи а сада се ратови воде интелектуалним подвалама које обичан човек не може одмах да разуме у чему је подвала.А када схвате онда је већ касно.

Oploditelj
2 godine prije

Krankensvester,Gaber i pnp!

ledeno doba
2 godine prije

SAD su od početka bili tiranija…to jest masonska tvorevina…

George Washington je bio mason, a cijeli grad Washington je sagrađen po masonskim planovima, sve vrvi od masonskih simbola. gledao davno dokumentarac o tome
pokokali skoro sve starosjedioce indijance.. he, he, zašto ne postoji ILM (indian lives matters)
kao što su pokokali starosjedioce i u ostalim anglo-cionističko-masonskim tvorevinama: indijance u kanadi, aboridžine u australiji, maore u Novom zelandu…

ali SAD postaju najveća svjetska sila tek nakon 2. sv. rata, odnosno, počeli su postajati sila tek negdje iza 1. sv. rata, baš kada se parazitska lihvo-kabala počela lijepiti za njih..

dotada je glavna svjetska sila stoljećima bila Britanija…i na nju je bila zalijepljena parazitska kabala

mislim
2 godine prije

a u pm, sad sam vidio, kolakušić rekao da cjepiva po proizvođačkoj deklaraciji štite 0d 95 do 98 posto.
a isto tako da oni koji su primili placebo , nisu se razbolili od dvaipo do petipo posto,
a pogledao sam ,evo sad covid-live streme, total cases 188436006
to isto je u postocima od dva do pet posto.
ako je ovo gore sve istina, aaajjjme kako nas karaju u mozak nemreš belivit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI