Kanada se mora suočiti s nacističkim naslijeđem

Hunka
36 komentara

Članu SS-a bilo je “lakše” ući u zemlju nego Židovu, rekao je ministar za useljeništvo Marc Miller za National Post

Kanada bi mogla deklasificirati podatke o nacističkim ratnim zločincima primljenim u zemlju nakon Drugog svjetskog rata, rekao je u srijedu ministar za useljeništvo Marc Miller. Kanadska liberalna vlada trenutno je u problemima zbog kontroverznog odavanja poštovanja ukrajinskom veteranu Waffen SS-a u parlamentu prošlog tjedna. “Kanada ima vrlo mračnu povijest s nacistima”, rekao je Miller za National Post. ”Postojao je trenutak u našoj povijesti kada je bilo lakše ući u zemlju kao nacist nego kao Židov.

Mislim da je to povijest s kojom se moramo pomiriti”. Izvješće koje je naručila kanadska vlada 1985. pokazalo je da je u Kanadi u to vrijeme živjelo gotovo 900 nacističkih vojnika, znanstvenika i njihovih suradnika, uključujući oko 600 pripadnika 14. Waffen grenadirske divizije SS-a.

Također poznata kao Prva ukrajinska ili Prva galicijska divizija, ova postrojba formirana je 1943. godine i sastavljena od ukrajinskih dobrovoljaca, a poznato je da je počinila zločine protiv Židova i Poljaka tijekom svoje kampanje protiv Sovjetskog Saveza. U izvješću se preporučuje da se pojedini pripadnici divizije ne procesuiraju za ratne zločine njihove postrojbe. Također je navedeno da pripadnici divizije ne bi trebali biti deportirani, jer su “kanadske vlasti bile potpuno svjesne” njihovih ratnih aktivnosti kada su ušli u zemlju nakon sukoba.

Centar Simona Wiesenthala, židovska organizacija koja traga za odbjeglim nacistima, tvrdila je 1997. da je pravi broj ratnih zločinaca koji se skrivaju u Kanadi bliži 3000 nego 900. Dok su židovski imigranti bili zatočeni kao “neprijateljski stranci”, nacisti su mogli slobodno ući u Kanadu ”pokazujući tetovažu SS-a”, rekao je povjesničar Irving Abella za ’60 Minutes’ 1997., objašnjavajući da ovaj znak raspoznavanja dokazuje da je njegov nositelj služio u elitnoj opremi i da je bio predani “antikomunist”.

Miller, član Liberalne stranke premijera Justina Trudeaua, sugerirao je da bi vlada mogla skinuti oznaku tajnosti s imena nacista za koje se zna da su ušli u Kanadu nakon rata. Ministar pravosuđa Arif Virani, međutim, odbio je reći podržava li ovu ideju. Umjesto toga, rekao je za National Post da bi kanadski istražitelji ratnih zločina trebali procesuirati samo one koji su počinili ”zločine poput genocida”.

Kanadski odnos s Trećim Reichom dospio je u međunarodne vijesti prošlog petka kada je 98-godišnji Yaroslav Hunka, veteran Prve ukrajinske divizije, pozvan na sastanak u parlament s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, nakon čega je dobio stojeće ovacije. Predsjednik Zastupničkog doma Anthony Rota, koji je pozvao Hunka na događaj i predstavio ga kao “ukrajinskog i kanadskog heroja koji se borio za ukrajinsku neovisnost protiv Rusa”, podnio je ostavku u utorak, a Trudeau je u srijedu ponudio “bezrezervne isprike” zbog pljeska nacističkom veteranu.

Galicijska Divizijakanadanacisti
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
6 mjeseci prije

Neće oni ništa učiniti.

Alex Keller
6 mjeseci prije

Nisu samo ukrajinski nacisti našli plodno tlo za svoj opstanak,u Kanadi. Tu je i moćna ustaška emigracija,čak i ljotićevci i razni četnici.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Dobro je da narod vidi s kim ima posla i tko mu je na vlasti, bez obzira na ostalo.

E, da. Sada puno ovisi i od obrazovanja.

A i od onoga što su doma pričali povratnici iz 2. svjetskog rata.

Amater
6 mjeseci prije

Kanada je kolonija i mora slušati gazdu … kao i Europa …

tihobl
6 mjeseci prije

Nije lako kanadjanima – imaju izbor izmedju pedera i nacista.
To se zove demokratija.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Znači rus lakše ide u zemlju nego židov ?

Darko 7
6 mjeseci prije

“Miller, član Liberalne stranke premijera Justina Trudeaua, sugerirao je da bi vlada mogla skinuti oznaku tajnosti s imena nacista za koje se zna da su ušli u Kanadu nakon rata.” Kada najviši krugovi na ovako javan način govore kako su se skrivali nacistički zločinci, moramo se zapitati kako je ta uredba prošla kao tajni dokument. Ministar pravosuđa čak se niti ne želi očitovati glede skidanja tajnosti. Žalosno je da onaj koji u svemu ovome vidi neku nelogičnost dobiva etiketu teoretičara zavjere.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Ovaj gromoglasan pljesak uz ustajanje u kanadskom parlamentu podsjeća me na legendarnu scenu iz Star Wars filma “Revenge of the Sith”:

YouTube – “So this is how liberty dies… with thunderous applause”

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Kanađani će za ovo biti predmet sprdnje i ismijavanja godinama.

Npr., kada se Kanađanima diže? Kada ugledaju SS-ovca 😄

Stela
6 mjeseci prije

Kad su bili prosvjedi kamiondžija, Trudeau je u parlamentu optužio članove Konzervativne stranke da podržavaju nacizam, među ostalima i jednu židovsku zastupnicu. Sada se pak pod pokroviteljstvom njegove stranke u tom istom parlamentu strastveno aplaudira nacistima. Umjesto “bezrezervne isprike”, Trudeau bi trebao ponuditi “bezrezervnu ostavku”.

da_se_zna_istina
6 mjeseci prije

“Kanadski odnos s Trećim Reichom dospio je u međunarodne vijesti prošlog petka kada je 98-godišnji Yaroslav Hunka, veteran Prve ukrajinske divizije, …”

Sramota je što je Kanada, na intervenciju predsjednika SAD, pustila iz zarobljeništva Trockog i ostale židovske boljševike koji su brodom iz New Yorka krenuli put Rusije dizati boljševičku revoluciju.
U to vrijeme Kanada je bila saveznica carskoj Rusiji u prvom veleratu, i s pravom je brod pun boljševika zarobila.
Ali sramota je što ih je pustila.
Zapad je tako zadao udarac nožem u leđa carskoj Rusiji, i sad isti Zapad proganja one koji su bili protiv boljševika koji su uništili carsku i pravoslavnu Rusiju.

gargamel
6 mjeseci prije

Britanska ‘kraljevska porodica’ je nelegitimno na prijestolju od 1840. godine. Joseph Gregory Hallett daje tu izvanrednu izjavu u mini seriji Skriveni kralj. Nakon bitke kod Waterlooa, britanska kraljevska porodica bankrotirala je. Odlučili su da pozajme novac od porodice Rothschild, koja je zauzvrat dobila pravo na tron od 1819. do 2019. godine, rekao je u razgovoru sa Davidom G. Mahoneyjem. Pravni dokumenti Britanski kraljevski članovi su stoga kopilad Rothschilda, naglasio je Gregory Hallett, koji tvrdi da je zakoniti kralj Britanije. Prema njegovim riječima, kraljica Elizabeta II bila je vanbračno dijete Winstona Churchilla, koji je pak bio vanbračno dijete kralja Edwarda VII. On bi bio sin Lionela Rothschilda. Gregory Hallett je britanskoj kraljevskoj porodici i nekolicini svjetskih lidera poslao pravne dokumente koji sve to dokazuju. “Amerika, Rusija, Izrael, Engleska, plus papa i kenterberijski nadbiskup.” Akcija Prema njegovim riječima, niko nije osporio autentičnost dokumenata. Gregory Hallett tvrdi da je cijeli svijet krenuo u… Čitaj više »

BlueZg
6 mjeseci prije

Svake sekunde me zapanjuje koliko su ljudi em glupi po prirodi em neobrazovani! Uostalom, kanadsko dupe je u vlasništvu britanske krune, koliko ja znam pa se tamo obratite. Pogotovo zato jer su oni izmislili i nacizam i komunizam a sve sa određenom svrhom. I sve su to financirali, i naciste u Čvapskoj i boljševike u Rusiji. 🇵🇸

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI