Kanada želi da konfiskuje rusku imovinu

Rusija i Kanada
19 komentara

Kanadska ministrica finansija Chrystia Freeland rekla je u utorak da ta zemlja razmatra donošenje zakona kojim bi se dopuštala konfiskacija sankcionisane ruske imovine.

“Nadamo se da će budžetska zakonska regulativa biti usvojena u narednim danima. Po prvi put  Kanada uključuje mjere koje će omogućiti konfiskaciju zamrznute i sankcionisane imovine”, rekla je Freeland novinarima. Ona je dodala da je o tom pitanju već razgovarano sa Sjedinjenim Državama i drugim saveznicima.

“Veoma je važno pronaći sredstva za obnovu Ukrajine. I ne mogu da zamislim bolji izvor tog finansiranja od konfiskovane ruske imovine”, rekla je ona.

Kanada je uvela sankcije za više od 1.000 pojedinaca i entiteta iz i u Rusiji.

Ottawa je u aprilu rekla da će promijeniti svoje zakonodavstvo kako bi vladi dala nova ovlaštenja da zaplijeni i proda imovinu sankcionisanih ruskih pojedinaca i da prihode daje Ukrajini.

kanadaKonsifikacijarusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 godina prije

A kada počne konfiskacija zapadne imovine za obnovu Sirije, Libije, Afganistana, Iraka, Jemena…

Max
1 godina prije

Rusi će zaplijeniti Kanadsku imovinu.

tihobl
1 godina prije

Kad mogu imovinu kamiondzija mogu i rusku.

Adriana
1 godina prije

Gđa Freeland je s majčine strane potomak pravih galicijskih nazija, pobjeglih na kraju 2.svjetskog preko Njemačke, a u Kanadi je podosta stanovnika ukr. porijekla, mnogo ih je u vojsci. Nema čuđenja, suza ide na oko.

1 godina prije

To je več u toku u Bavarskoj. Njemci več kradu ruske stanove.
Bit če još veselo…

Frodo
1 godina prije

Sve će to vratiti s kamatama…

vlada
1 godina prije

One ukradene “ruske’ jahte nisu bile pod ruskom zastavom. Svaki brod mora imati na krmi napisano ime luke gdje je registriran brod. Niti jedna jahta nije bila registrirana u ruskoj luci. Pravno gledajuci da li ruska vlada treba njih stititi?

Dokurčilomi
1 godina prije

Kada će vaši prijatelji onda vratiti afganistanske novce za obnovu Afganistana?

1 godina prije

Russian President Vladimir Putin said Wednesday that banks from BRICS nations can freely connect to the System for Transfer of Financial Messages (SPFS), Russia’s alternative to SWIFT.

According to Putin, financial institutions in Brazil, India, China and South Africa can now be connected to SPFS

Dovidjenja 😀👍

1 godina prije

President Vladimir Putin said on Wednesday that the BRICS countries – Brazil, Russia, India, China, and South Africa – are currently working on setting up a new global reserve currency.

“The issue of creating an international reserve currency based on a basket of currencies of our countries is being worked out,” he said at the BRICS business forum.

Još jednom..Dovidjenja 😀😅😅

nessy
1 godina prije

Nevjerojatno dokle distropija ide. Ocito, vise nikakvi zakoni ne vaze. Ali, mac ima dvije ostrice.

nessy
1 godina prije

Gdja Freeland je obicna tuka jer za ovakve mjere se primjenjuje reciprocitet, tj., bit ce konfiscirana sva Kanadska imovina u Rusiji.

Rabotnik
1 godina prije

Kanada je plijenila imovinu i bankovne račune vlastitih građana. A prije toga i prvotnih stanovnika Kanade. Freelandica je prava osoba za taj posao. Ruso-mrzac jos od kraja 80-ih.

ANTIFASHISTA
1 godina prije

U Canadi se moze svasta zapljeniti osim pameti u vladi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI