Kennedy izrazio mišljenje u vezi nekoliko ključnih pogrješaka koje su Sjedinjene Američke Države učinile u vezi Rusije

Robert F. Kennedy Jr.
17 komentara

Washington je lagao i ignorirao “crvene linije” Moskve, rekao je predsjednički kandidat

Umjesto slušanja upozorenja ruskog predsjednika Vladimira Putina o “crvenim linijama”, SAD su ih više puta prešle, rekao je Robert F. Kennedy Mlađi u intervjuu objavljenom u srijedu. Demokrat koji se natječe za američkog predsjednika također je rekao da je Washington trebao ili pozvati Moskvu u NATO ili rasformirati proturuski savez nakon Hladnog rata. “Trebali smo slušati Putina prije puno godina. Obvezali smo se Rusiji, Gorbačovu, da nećemo pomaknuti NATO ni pedalj na istok. Onda smo lagali i ipak smo otišli na istok”, rekao je Kennedy za novinsku kuću UnHerd.

Umjesto da ponude mogućnost integracije Rusije u zapadnu sferu, na što su mnogi diplomati pozivali 1991., SAD su proširile NATO do ruskih granica. “Koja je svrha NATO-a osim suprotstavljanja Rusiji? Ako se Rusiji od početka obraćate na neprijateljski način, naravno da će njihova reakcija biti neprijateljska”, rekao je Kennedy. Opisao je ono što se dogodilo u Kijevu 2014. kao “u biti državni udar”, kojeg su podržavale SAD, podsjetivši na zloglasni telefonski poziv u kojem je Victoria Nuland “ručno birala novu vladu”, neprijateljski raspoloženu prema Moskvi.

“Da je Meksiko to učinio i onda počeo ubijati, ubili su 14.000 Rusa u Donbasu, ukrajinska vlada, da je Meksiko to učinio iseljenim Amerikancima to isto, mi bismo izvršili invaziju u sekundi”, rekao je Kennedy, dodajući da nam je Putin više puta rekao: „Ovo su crvene linije, a vi ih prelazite.“

Američki čelnici trebali bi se moći “staviti se u tuđe cipele”, baš kao što je to učinio njegov ujak John F. Kennedy tijekom Kubanske raketne krize 1962., povlačeći se s ruba nuklearnog rata, za koji su se zalagali svi njegovi savjetnici.

Kennedy je osudio “barbarsku i ilegalnu invaziju” na Ukrajinu i nazvao Putina ‘gangsterom’ i ‘nasilnikom’, ali je rekao da sukob treba brzo riješiti, jer su SAD već ‘žrtvovale 300.000’ Ukrajinaca tijekom rata. Dok je Bijela kuća predstavljala pomoć Kijevu kao humanitarnu misiju, “svaki korak koji smo poduzeli bio je usmjeren prema proširivanju rata i prema maksimalnom povećavanju krvoprolića”, rekao je.

“Budimo iskreni: to je američki rat protiv Rusije, u kojem se žrtvuje ukrajinska mladež u klaonici smrti i razaranja, radi geopolitičkih ciljeva neokonzervativaca” kako bi došlo do promjene režima u Moskvi, rekao je Kennedy. Dodao je da ljudi koji su napravili problem nisu znali kako ga riješiti.

Nakon što je dobio pitanje u vezi rješenja koje je predložio, Kennedy je rekao da bi nešto poput sporazuma iz Minska, pristanak na to da se Ukrajina drži izvan NATO-a i uklanjanje lansera nuklearnih projektila s ruskih granica moglo funkcionirati.

kennedySADstav
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
11 mjeseci prije

I najvažnije od svega podržao je bitcoin jer zna kakva nas tiranija čeka ako centralne banke uvedu svoju digitalnu valutu.

Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Rekao je da ce pomilovat Snowdena i Assangea ako pobjedi i to je jasan znak da nece pobjedit kao sto nitko nemoze pobjedit u kockarnici gdje je sve namjesteno…

Steve
11 mjeseci prije

Sviđa mi se spika, ma se samo plašim da će ovako brzo otići u posetu ćaletu i strikanu…

Dragan bumbar
11 mjeseci prije

Moguci Troyan horse, ali eto valjda cemo vidjeti.

Casa
11 mjeseci prije

Otisao i Kennedy u Srbe…LOL prema Mladenu

tuf
11 mjeseci prije

Oprezno s ovim likom, teški je konvertit i oportunist. Dugi niz godina je držao ljestve Hillary Clinton, podržavao je u najmračnijim razdobljima njene histerije. Podržavao je i Russiagate, isplivale su njegove objave iz tog razdoblja. To što sada tu nešto pacifistički drobi (a i nije konzistentan obzirom na nedavnu oprečnu izjavu o davanju podrške Ukrajini protiv ruske agresije) kao i u prethodnom razdoblju vezano za cjepiva treba gledati kroz populističku prizmu pridobivanja većinske neopredjeljene populacije koja na izborima šuti i trenutno je neiskorištena baza u američkim kampanjama. Ne bih dao ruku u vatru da ulaskom u Ovalni ured ne bi nastavio politiku klana Clinton.

Nekoime
11 mjeseci prije

Jedan mali problemčić: Americi više nitko ništa ne vjeruje.

Dux
11 mjeseci prije

SAD je izgubio povjerenje skoro u cijelom svijetu…..jedno govore, drugo misle, treće rade…., mislim da jr i ovaj na tragu istog.

Max
11 mjeseci prije

Točno.

Hehehehe
11 mjeseci prije

Putin je barbar koji je napravio isto što bi amerikanci napravili. Hahahaha! Tko je tu lud a kome noge smrde?!

Kaki
11 mjeseci prije

Bolje da ste dali ceo intervju. Ili najbolje saberite sve njegove izjave i od ranije pa da vidimo

Ljudevit
11 mjeseci prije

Eh, ovaj Kenedy je samo finta Demokratske stranke nebi li za sebe pridobili izvjestan broj glasaca koji bi radi svega ovoga sto je naveo mogli glasati za Republikance.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI