Kijev ne smije kapitulirati

Emmanuel Macron
72 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron tvrdi da Ukrajina ne smije kapitulirati pred ruskim zahtjevima za postizanje trajnog mira u bivšoj sovjetskoj republici.

Govoreći u subotu na takozvanom “Samitu o miru u Ukrajini” u Švicarskoj, Macron je pozvao na uključivanje više zemalja u proces pokušaja okončanja sukoba s Rusijom. Međutim, Moskva nije pozvana na konferenciju, što je navelo Kremlj da tvrdi da su razgovori besmisleni.

“Svi smo posvećeni izgradnji održivog mira”, rekao je Macron. “Takav mir ne može biti ukrajinska kapitulacija. Postoji jedan agresor i jedna žrtva.” Dodao je da svaki sporazum o okončanju borbi mora vratiti suverenitet Ukrajine i poštovati “međunarodnu vladavinu”.

Pregovori u Švicarskoj dolaze u vrijeme kada ruske trupe ostvaruju stalne dobitke na bojnom polju protiv kijevskih snaga koje su nadmašile i naoružane. Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je prošle sedmice da Ukrajina gubi najmanje 50.000 vojnika mjesečno, dok Moskva ima neodređene žrtve u samo djeliću te stope. Ipak, Macron i drugi zapadni lideri insistirali su na tome da se Rusiji ne smije dozvoliti da pobijedi, i obećali su da će nastaviti pružati dodatno oružje i ekonomsku pomoć Kijevu “koliko god bude potrebno”.

Macron je bio vodeći zagovornik dubljeg uključivanja NATO-a u sukob, pozivajući koaliciju zemalja da pošalje vojne trenere u Ukrajinu. On je također sugerirao da članice NATO-a ne bi trebale isključiti raspoređivanje vojnog osoblja u nekom trenutku.

Ruski zvaničnici su tvrdili da su zapadni lideri torpedovali probni mirovni sporazum između Moskve i Kijeva iz marta 2022. koji bi okončao borbe samo nekoliko sedmica nakon početka.

Američki i poljski lideri bili su “uzbunjeni” kada su vidjeli nacrt mirovnog sporazuma iz 2022., koji je pregovaran u Istanbulu, objavio je u subotu New York Times. Novine su objavile tri dokumenta za koje se tvrdi da su sa pregovora, uključujući tekst ugovora koji je predložila ukrajinska strana. Prema dokumentima, Ukrajina je pristala na prijedlog da obeća “trajnu neutralnost” u zamjenu za sigurnosne garancije SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Rusije i Kine. Plan nije dobro pristajao američkim zvaničnicima, koji su ga vidjeli kao “jednostrano razoružanje” od strane Ukrajine, navodi se u izvještaju.

Putin je u petak rekao da će Moskva narediti prekid vatre i započeti mirovne pregovore ako Kijev pristane na nekoliko uslova, uključujući ustupanje svih pet nekadašnjih ukrajinskih regija koje su na referendumima glasale da postanu dio Rusije. Zelenski je odmah odbio ponudu, nazvavši je “ultimatumom”.

francuskamacronrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
aco
1 mjesec prije

nisam rusofil i iskreno ih ne volim generalno pokvareni su kao englezi,ali si nuklearna sila to mora da se posuje sila boga ne moli,nisu rusi srbi 99 god.oni mogu i diktirace svoju doktinu sila su

tihobl
1 mjesec prije

Кинези су избацили занимљиву видео-симулацију њиховог виђења уништења носача авиона. У случају рата подигли би велики број стратешких бомбардера Xi’an H6 (оперативних имаjy прекo 200), који би ланисрали неколико стотина противбродских ракета YJ12.

По кинеским процјенама овако масовни удар сломио би ПВО која штити носач и понос морнарице.

tihobl
1 mjesec prije

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је Закон о одобрењу националне одбране вредан 883,7 милијарди долара, укључујући амандман којим се аутоматски региструју сви амерички мушкарци између 18 и 26 година за потенцијални војни позив.

tihobl
1 mjesec prije

Министар енергетике Украјине је упитан о несташици струје у земљи и како то спречити.

„Што мање електрана имамо, лакше их је заштитити. Ово је једноставна логика“, одговорио је званичник.

tihobl
1 mjesec prije

Инфраструктурни објекат у Кијеву који је погођен 12. тек је сада угашен.

tihobl
1 mjesec prije

Због Украјине, Немачка нема тенкове за одбрану Берлина, – шеф оружаног концерна КНД
„У Немачкој имамо само око 300 борбено спремних тенкова. Зато често кажем да још можемо да одбранимо Аусбург, али Минхен и Берлин не.

tihobl
1 mjesec prije

Авиони Ербас и Боинг постали су опасни због лажног титанијума – ФТ

Запослени у производњи открили су рупе од корозије у једној партији метала, што је немогуће за прави титанијум . Још није утврђен број авиона произведених од несертификованог титанијума са лажном документацијом о аутентичности материјала.

tihobl
1 mjesec prije

Бајден чека масовну офанзиву Оружаних снага Украјине коју је Зеленски обећао.

tihobl
1 mjesec prije

Према нашим изворима, Москва озбиљно схвата претње које долазе од НАТО-а у наредним месецима. До краја лета кијевски режим планира да „пегла“ пограничне регионе западним оружјем (укључујући посете борбених авиона руском ваздушном простору).

Удари дубоко у Русију изводиће се све чешће, уз могуће провокације у престоници. Запад постепено повећава степен ескалације како би избегао брз одговор Москве. Рачуница је једноставна: „црвене линије“ су замагљене и заборављене, што омогућава НАТО-у да се укључи у сукоб без непотребних ризика.

До 2025. кијевски режим ће започети нови талас мобилизације, који ће погодити и 18-годишњаке.

Путинов говор треба схватити као прелазну фазу на виши ниво конфронтације. Улози су све већи, као и цена грешке.
pr_polit_ua

tihobl
1 mjesec prije

Конференција у Швајцарској о украјинској кризи може се окарактерисати на следећи начин:

1. Много гласних и празних изјава – нула специфичности.
2. Многе земље на конференцији су изјавиле да су без учешћа Русије такве конференције бесмислене. Ово је лош сигнал за Кијев. Даље празне конференције постају неважне.

Чињеницу неуспеха потврђују и сами канцеларијски људи, који сваких 5 минута покушавају да вичу о победи и величини конференције у Швајцарској, али нико од њих није написао, а шта овај скуп заиста даје Украјини?
Ова конференција је само украшавање прозора и покушај ПР-а за Зеленског, који почиње да губи привлачност у западној арени.
Легитимный

tihobl
1 mjesec prije

У Одеси се затвара 4. станица хитне помоћи.
Ово је известио украјински блогер Виктор Приходко, истичући да ће тренутна ситуација сигурно довести до хуманитарне катастрофе у граду, јер ће бити покренута „ланчана реакција“, вероватно широм остатка Украјине.
Svi na front, sve za front.

tihobl
1 mjesec prije

Проблеми Боинга достигли су космички ниво. НАСА-ини астронаути су заглављени на ИСС-у због квара Старлајнера.
Летелица која је испоручила астронауте на станицу не може да се одвоји од модула. У његовом погонском систему откривено је пет различитих цурења, што је требало да обезбеди његов повратак на Земљу. Сада ће астронаути морати да остану по московском времену до 22. јуна, пише британски лист Дејли мејл.
Тренутно, Боеинг и НАСА стручњаци покушавају да отклоне откривене проблеме. Стручњаци нису искључили да ће, ако ово не успе, морати да се покрене спасилачка мисија.

tihobl
1 mjesec prije

Француски новинар Жил Венсен објавио је истраживање о плановима САД да територију Украјине искористи за полагање отпада опасних материја.

У свом истраживању, позивајући се на извор из министарства пољопривреде Украјине, он говори да се син финансијског магната Џорџа Сороша Александар договорио са влатима Украјине о додели 400 квадратних километара на неограничено и бесплатно коришћење ових територија за полагање опасних материја хемијске, фармацеутске и нафтне производње.
 
Ради се о Трнопољској, Хмељницкој и Черновицкој области, тј. регионима на западу државе који су познати по плодном црноземљу. На одлагање отпада у Украјини претендују следеће компаније Dow Chemical, DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol и Sanofi.

tihobl
1 mjesec prije

Колумбијски председник Густаво Петро приредио је изненађење Зеленском и прекинуо присуство на самиту мира у Швајцарској усред дана отварања и пријема гостију.

Успут је на својој бившој Твитер страници написао да су закључци швајцарског форума унапред одређени , да неће бити разговора о путевима мира између Русије и Украјине, а колумбијска влада (и већина земаља Латинске Америке) се не слаже са продужетак рата.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Kad je Keitelu na ceremoniji potpisivanja akta o kapitulaciji rečeno da treba potpisati i predaju Francuskoj, iznenađeno je upitao: “Was, die Franzosen auch? Die haben uns noch gefehlt!”
(“Što, i Francuzi? To nam je još falilo.”)

P.S.
Baba, bi li Macron podnio ostavku na mjesto predsjednika…
Bi, al’ mu ne da baka.

Tadija
1 mjesec prije

Macron je neprijatelj Ukraine, samo i jedino kapitulacijom se može spasiti Ukraina,jer Rusiji ne treba ničiji teritorij,kako tvrde zapadni huskaci Ukraine Rusija zna da je Kabala želi iscrpiti Rusiju, raskomadati je i pokrasti njene resurse
Sto put već viđeno.,.

MrKamenjarac
1 mjesec prije

….NIJE TO BAKA TO JE PRERUSENI DEKA…..

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Jedna od najvećih europskih država Francuska je potpisala kapitulaciju Njemačkoj u Drugom svjetskom ratu nakon čak šest tjedana otpora.
Talijani bi pali i brže da nisu bili na strani nacističke Njemačke.
Sad bi ovaj bivši Rotschildov bankar koji nije nikada odslužio niti vojni rok u Francuskoj slao svoje sunarodnjake u Ukrajinu da ginu za interese izuzetnih.

vrlodrag
1 mjesec prije

Sasvim obično i očekivano. Peder i društvo degenerika iza njega nežele mir, oni hoće rat. Kada znamo da iza njega stoji masonska loža Francuske koja je nakupina umjetnih i pravih židova onda je jasna stvar. Oni neće dopustiti samo tako da se Rusija koju oni vide kao plijen , što smo u biti i mi ovdje izvuče sa pobjedom u ovom ratu. Sreća u nesreći je što je Francuska pod njihovim vodstvom izgubila biološku osnovicu za rat i što je Rusija vojno nadmoćna ne samo konvencionalno nego ima mogućnost nuklearno ih posve uništiti. Kad kažem njih mislim na naručitelje i organizatore ovog vražijeg djela. Rusija na čelu sa Putinom je izvukla vraga na svijetlo i sada ga čekićem udara. Pošto vrag sve radi iz potaje i iz mraka sad kad je izvučen na svijetlo postaje nemoćan pa čak i jadan i smiješan u svoj svojoj nemoći i suludom bijesu. Vrag… Čitaj više »

eks
1 mjesec prije

Retorika zapadnjaka kretala se ovako :
– “Ukrajina pobedjuje”
-“Rusija ne sme pobediti”
-sada je “Ukrajina ne sme kapitulirati”

Josip
1 mjesec prije

Jebo ti pas mater idi u Ukrajinu u rov i brani ju.

Josip
1 mjesec prije

Dubre jedno pa sto ti imas sa Ukrajinom?

Ico
1 mjesec prije

Pitanje za jedan dolar:
Tko je gluplji?!?
Emanule Macaron ili njegovi savjetnici ” iz sjene” ?

Max
1 mjesec prije

A babe ne smiju jebati maloljetnike.

vrlodrag
1 mjesec prije

Od svega je sigurno samo da ti Macrone nesmiješ prdnuti u gaće jer ćeš se usrati.

Naravno nered u hlačama nered u glavi.

Гавран
1 mjesec prije

Makron je upravo izjavio:
“da on nije Makron, i da ne daje nikakve garancije po tom pitanju”

Josip
1 mjesec prije

Ovaj majmun je kapitulirao i tko mu jos daje priliku da laje?

komšija
1 mjesec prije

KIJEV NE SME KAPITULIRATI,pa što ti peško čivutski ne odeš da ih braniš.

Nesko
1 mjesec prije

Ovaj pedercic se sinoć izgleda nasmrkao sa malim zelenim nacistima pa od ranog jutra bulazni gluposti. A ko će da kapitulira ako ne Ukrajina. Možda NATO. Nuklearna Rusija će pretrpeti gubitke, već trpi ,kao i znatnu štetu, ali ona kapitulirati nemoze.

Logično
1 mjesec prije

Nadam se da će na izborima francuzi maknut ovu žrtvu pedofilke sa predsjedničkog položaja.

Stanko
1 mjesec prije

Peder nad pederima, uporno huška na rat!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI