Kijev prikriva ilegalnu trgovinu organima

Maria Zaharova
25 komentara

Ukrajina je postala svjetski lider u trgovini na crnom tržištu, tvrdi glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova navela je da su članovi administracije ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog osobno uključeni u i prikrivaju nezakoniti izvoz ljudskih organa.

U članku objavljenom na web stranici Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova citirala je medijska izvješća koja sugeriraju da se organi ubijenih ukrajinskih vojnika, poput srca, bubrega i jetre, pojavljuju na nekim od najvećih tržišta dark neta, s cijenama od 5000 eura. Jedan trgovac je navodno tvrdio da je potrebno 48-60 sati da se bilo koji željeni organ primi u medicinsku kutiju, a isporuke su ograničene na zemlje EU.

Zakharova je primijetila da se organima trguje i izvan mreže, pozivajući se na izvješća iz lipnja da su predstavnici ministarstva zdravstva u jednoj zemlji NATO-a sklopili dogovor s nekim “privatnim poduzetnicima” kojima su ukrajinsko ministarstvo zdravstva i predsjednički ured pomogli da isporuče vagon hladnjaču. puna ljudskih organa i dijelova tijela.

Prema glasnogovornici, trgovina organima u Ukrajini je procvjetala otkako su vlasti u Kijevu donijele niz zakona koji su “drastično pojednostavili rad stručnjaka za transplantaciju u zemlji”.

Konkretno, Zakharova je ukazala na prošlogodišnji zakon br. 5610, koji je transplantaciju oslobodio poreza na dodanu vrijednost, i zakon br. 5831 iz prosinca 2021., koji je uklonio potrebu za ovjerom pisanog pristanka kod javnog bilježnika ili ovjere potpisa živog darivatelja da donira organe.

U bilješci s objašnjenjima priloženoj uz prijedlog zakona iz 2021., ukrajinski zastupnici objasnili su pojednostavljenje propisa o transplantaciji organa u zemlji potrebom za povećanjem učinkovitosti sustava transplantacije, kako bi se spasilo više života. Osim toga, ukrajinski zakon zabranjuje kupnju ili prodaju ljudskih anatomskih materijala i zabranjuje vađenje organa od djece bez roditelja, neidentificiranih osoba ili ljudi koji su poginuli u sukobu između Rusije i Ukrajine.

Unatoč tome, Zakharova je ustvrdila da prema stručnjacima, ukrajinski prodavači organa nisu u mogućnosti precizirati podrijetlo biomaterijala koji planiraju za isporuku. Očigledno se vjeruje da mnoge od tih organa dobavljaju stručnjaci za transplantaciju na crnom tržištu, koji ih ilegalno uklanjaju s tijela mrtvih vojnika i spaljuju ostatke za koje nisu zatraženi.

Zakharova je ustvrdila da takve sumnje podupiru visoka stopa smrtnosti i veliki broj nestalih ukrajinskih vojnika, kao i nedostatak stručnjaka i reagensa za proučavanje leševa u Ukrajini.

“Ovo ovim kriminalcima omogućuje prikrivanje tragova i slanje ljudskih organa i dijelova tijela u zapadne regije Ukrajine, gdje su pripremljeni za slanje u inozemstvo na transplantacije”, rekla je.

Dark WebMaria ZaharovaProdaja organaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
8 mjeseci prije

Odvratna rabota.

Karma
8 mjeseci prije

Donirati zelenog narkomancinu za zooloski vrt kao hranu za krokodile

Žena
8 mjeseci prije

Organi ne vrijede iz mrtvog covijeka samo iz živog. Tako da ,hm…

ime
8 mjeseci prije

pa šta nisu anemiji i kokošlindi izvadili mozgove kad su bili tamo.
ne bi bilo razlike.

Moje Ime AD 1995
8 mjeseci prije

Na zapadu nista novo. Nakon Bitke kod Waterlooa (1815) mrtvacima su vadjeni zubi, i od onda imamo zubne proteze!

hiber
8 mjeseci prije

Problem je sto su ruski organi od cjepljenja Sputnikom 5 i raznim inačicama praktički neupotrebljivi. A sto priča Zaharova, cjepivo joj je izgleda unistilo mozak.

Oli
8 mjeseci prije

Dobra,dobra

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Još gore. One surogat majke…nisu nužno bile baš to.

“Начелници клиника у Кијеву и Харкову продавали бебе странцима – то је украјинска “Јевропа”

ТУПИЧНО УКРАЈИНСКИ БИЗНИС: ЗА СВАКО НОВОРОЂЕНЧЕ ДОБИЈАЛИ 50.000 ДО 70.000 ЕВРА

На клиникама Кијева и Харкова група од 12 људи продавала је новорођену децу странцима под фирмом комерцијалног сурогатног материнства, каже се у саооштењу. Организатори шеме били су начелници медицинских клинике

Подаци компетентних органа говоре да су криминалци трагали за женама у тешком материјалном положају – замислите колико њих је само нудило «дил» у ДРЖАВИ КОЈУ СУ РАСТРГЛИ ЛОПОВИ И БАНДИТИ.

После порода мајке су приморавали да дају лажне податке о детету, да га се одрекну у корист странца и дозволе да буде пребачено у иностранство. Ако би одбиле – заплашивали су их и претили. “, fakti

Preporučam cijeli tekst. Strava.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI