Konačno znamo kako će i za koje vrijeme odgovoriti ruski dužnosnici u slučaju nuklearnog napada na Rusiju

Nuklearni napad prevencija
27 komentara

Svakodnevne simulacije nuklearnog rata između SAD-a i Rusije ulijevaju strah. To im je cilj. Zastrašiti i pripremiti populaciju na određene nedemokratske mjere, koje populacija u normalno vrijeme ne bi nikada prihvatila. Amerikanci prednjače u računalnim simulacijama. Na tjednoj bazi se objavljuju razne simulacije s civilnih i vojnih škola. Ovoga puta su Rusi dali malo više informacija kako bi se sve odvilo i kako bi Rusija reagirala u slučaju da bude meta nuklearnog napada.

Ruski čelnici imat će “nekoliko desetaka minuta” da donesu odluku o izvođenju protu nuklearnog udara, rekao je medijima Načelnik stožera 15. specijalne armije ruskih zrakoplovnih snaga.

Ruski raketni sustav upozoravanja daje ruskim snagama dovoljno vremena da odluče kako reagirati na nuklearni udar, izjavio je glasnogovornik ruske vojske Anatolij Nestečuk, kojeg prenosi Echo radio.

“Vrijeme odgovora varira, ovisno s koje strane napad dolazi i kako. Neću vam reći točno koliko. Ali općenito ima dovoljno vremena. Ne govorim o minuti ili deset minuta, već nekoliko desetaka minuta”, precizirao je general.

Ruski raketni sustav ranog upozoravanja djeluje na Zemlji i u svemiru. Zemaljski element sustava uključuje radarski sustav Voronjež koji može detektirati svemirske, balističke i zračne ciljeve.

Prema riječima Nestečuka, zrakoplovne snage planiraju izgraditi dodatne radare za ovaj sustav, posebno u blizini Sebastopola na Krimu, kao i u regiji Murmansk i Komi, koji će biti pušten u pogon između 2021. i 2024. godine.

“Stvorili smo prostor potpuno pokriven radarima oko ruskog teritorija i taj prostor ima dvostruku radarsku pokrivenost na određenim osovinama”, nastavlja general.

Što se tiče svemirskog elementa sustava upozorenja, on se sastoji od velikog broja satelita.

“Ne igramo se Star Warsa, ali imamo sve podatke o situaciji u svemiru. U orbiti imamo 150 satelita, od kojih više od 90 djeluje u ime Ministarstva obrane Rusije”, rekao je gospodin Nestečuk.

U petak, 4. listopada, načelnik Generalštaba ruskih zrakoplovnih snaga je izjavio za novine Moskovski Komsomolet da je svemirska komponenta ruskog raketnog sustava ranog upozoravanja opremljena s tri nova satelita koji mogu detektirati ispaljivanje balističke rakete bilo gdje na planetu.

Rusija očito zna što čini u cilju zaštite svog gospodarskog rasta i očuvanja Ruske federacije. Nuklearni štit i moderno nuklearno oružje su jamstvo za sigurnost ruskog teritorija i naroda. Vrijeme potrebne za nuklearni odgovor je sasvim dovoljno za odvratiti drugu stranu, koja u sličnom sukobu nema nikakve šanse za preživjeti.

Za “ljubitelje” oružja, želimo naglasiti jednu interesantnu informaciju. Sustavi za nadgledanje teritorija s kojeg se lansiraju balističke rakete, uz mjerenje brzine, kuta i mjesta lansiranja, vrlo brzo prepoznaju cilj zapadnih nuklearnih balističkih projektila. Ruski obrambeni sustavi će dakle znati jesu li projektili usmjereni prema Rusiji ili nekoj drugoj zemlji.

Druga strana to nije u stanju procijeniti jer novo rusko interkontinentalno oružje može “lutati” po planetu mjesecima i tek na kraju odlučiti u koji dio teritorija će pogoditi, što izaziva veliki strah zapadnih zemalja, a Rusiji daje prednost u slučaju, malo vjerojatnog, nuklearnog rata.

Ravnopravno nadmetanje velikih sila u novom multipolarnom svijetu, nudi sve mirniji život malim zemljama koje se ne mogu same braniti, a koje više nije isplativo pojedinačno napadati.

Nuklearni radNuklearno oružjerusijaVoronjež
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Izrada i distribucija simulacija nuklearnoga rata je po definiciji specijalni rat.
Širenje takve propagande je propagandni rat u kojega se osim svijesno upada i nesvijesno.
Ništa lipše nego u nedilju ujutro čitat o simulaciji nuklearnoga rata i to je nadahnjujuće, nema šta ☺

jbg
4 godine prije

Dobro je rečeno u samom tekstu. Ulijevati strah i vuči pare iz naših džepova

samo tako
4 godine prije

A tko se ne bi us*ao kad neprijateljsko interkontinentalno oružje može mjesecima lutati širom zemlje tražeči adekvatan smještaj

davor
4 godine prije

Hmm, tko bi mogao biti ta “druga strana”?

davor
4 godine prije

Jedini adekvatan odgovor ruske strane na nuklearni napad bio bi nuklearno sravnjivanje Londona, pa Washingtona.

nessy
4 godine prije

Posebno me veseli, da po tim simulacijama, teritorij Balkana, nece biti pogodjen u prvom valu (odmah), nego tek u drugom valu (dan kasnije). E, to me stvarno razveseli.

Mordor
4 godine prije

Interkontinentalno oružje može lutati mjesecima??? 🤣🤣🤣🤣🤣 Vi ste ludi… dajte ne pišite nebuloze!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI