Korak do robije – Caracas na 15 godina suspendirao Guaidóa sa svih javnih dužnosti

Juan Guaidó
32 komentara

Državna agencija za reviziju smatra da je zastupnik Juan Guaidó boravio u luksuznim hotelima i da putne ne može opravdati troškove. Podsjetimo da su SAD oko 30 milijardi dolara stavile na raspolaganje oporbi i prebacile na privatne račune pučističke oporbe u zemlji.

Zbog toga je venecuelanski zastupnik Juan Guaidó diskvalificiran sa svih javnih dužnosti sljedećih 15 godina, izvijestio je u četvrtak poslijepodne generalni revizor Venezuele Elvis Amoroso.

Amoroso je objasnio da zastupnik nikome nije dao informacije o njegovoj imovinskoj situaciji, unatoč tome što je imao troškove nacionalnih i međunarodnih zrakoplovnih karata i smještaje u hotelima unutar i izvan zemlje Južne Amerike. Revizija troškova je pokrenuta 11. veljače.

Revizor je izjavio da je ta odluka donesena u skladu s člankom 105 „Zakona Ureda glavnog revizora”, koji ga ovlašćuje za izricanje sankcija za izuzeće javnih dužnosnika.

Svaki zastupnik mora prijaviti svako vozilo ili prihod Uredu revizora “zato se te sankcije primjenjuju na zastupnika Juana Guaidóa zbog nepoštivanja zakona Venezuele”, dodao je Elvis Amoroso.

Amoroso je istaknuo kako se pretpostavlja da je Guaidó “sakrio ili krivotvorio” podatke iz svoje “izjave o zakletvi imovine”, koja je obvezna za sve javne dužnosnike Venezuele, a koji je dobila sredstva od međunarodnih i nacionalnih instanci, a da to nije bilo opravdano.

“Nema revizora”

Nakon što je čuo te informacije, Guaidó je rekao da “ne postoji revizor” i da ne zna za imenovanje Amorosa, odlukom koju je u listopadu 2018. donijela Nacionalna ustavotvorna skupština.

“Nema konstitutivnosti “, dodao je Guaidó.

U svom govoru kazao je kako je diskvalifikacija “farsa” i da želi se “uplašiti” vlasti nekoliko venecuelanskih saveznih država i zemalja.

Na turnejama je rekao da je putovao “po cijelom svijetu”, on kao i njegova supruga, “gospođa” Fabiana Rosales, koja je trenutno u Washingtonu.

Putovanja i hoteli

Revizor je naveo da je ured za imigraciju u Venezueli izvijestio da je zastupnik oporbe, koji se 23. siječnja proglasio “privremenim predsjednikom”, 91 putovao u inozemstvo , što je koštalo više od 300 milijuna bolivara, oko 94 000 dolara, bez zapisa o podrijetlu resursa koji se koriste u njegovoj izjavi o imovini.

S druge strane, parlamentarac je potrošio oko dvije stotine i sedamdeset milijuna bolivara, oko 62 500 dolara, na smještaj u hotelima koji nisu bili opravdani. Ukupno, neprijavljeni iznos troškova je 570 milijuna bolivara, gotovo 179 000 dolara.

Naposljetku je generalni revizor Venezuele Elvis Amoroso pozvao je državnog odvjetnika Tareka Williama Saaba da istraži one koji su financirali putovanja, smještaj i druge troškove venecuelanskog zastupnika, koji je nedavno obišao nekoliko zemalja Latinske Amerike, kao što su Argentina, Kolumbija, Brazil, Ekvador i Paragvaj. Krajem prošle godine bio je u Sjedinjenim Državama, rekao je Amoroso u intervjuu.

Venecuelansko javno ministarstvo već je otvorilo dvije istrage protiv zastupnika profašističke stranke Leopolda Lopeza  Voluntad Popular. Jedna se istraga vodi zbog nepoštivanja Ustava i javnih ovlasti, nakon samoproglašenja, a druga zbog navodnih veza sa sabotažama  elektroenergetskog sustava zemlje koje su Venezuelu ostavile bez električne energije nekoliko dana.

Guaidóu su izrečene i mjere predostrožnosti, među kojima su zamrzavanje sredstava na njegovim računima i zabrana napuštanja zemlje, koja je prekršena 23. veljače, nakon što je bezuspješno pokušao nasilno unijeti “humanitarnu pomoć” u Venezuelu iz Kolumbije.

južna amerikaVenecuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zen
5 godine prije

Kineski recept je ipak za ovakve najbolji.
Ako je tako siguran zašto mu je onda žena u Washingtonu a ne u Caracasu, Valenciji ili gdje već.
Imamo i mi na Balkanu u svakoj državi jednog ovakvog isprdka.
Mi u Hrvatskoj imamo našu nimfomanku starletu koja na naš račun putuje po SAD za privatne svrhe tj. za daljne upute kako pokrasti zemlju i porobiti stanovništvo i po jedan gang bang sa svojim šefovima.
Ipak su seksualne orgije proces inicijacije u većinu tih tajnih društava jer su stari gospodari opsjednuti seksom.

A i lijepo su rekli, Da je volila pite prezivala bi se Pitarović

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Zapljeniti tih 30 milijardi $ i iskoristiti ih u interesu gradjana Venezuele.

krezubi glasac
5 godine prije

Dat ga kinezima, rusi su predobri za gamad..

Ivo
5 godine prije

Pseto izdajničko. Neće završiti dobro, to je sigurno. Neprijatelj voli izdaju, ali prezire izdajnike.

pingvin
5 godine prije

Ovaj gad, lignja bi majku dao na redalicu za 100 dollaros. Maduro poceo si i ti sah igrati. Dobre zivce i marginalizacija izmeta. Pljacka Venezuele je odgodjena ali hijene hodaju okolo i zavijaju…

Son of Alerik
5 godine prije

Guaidoa možemo svakako nazivati. Od ‘veleizdajnika” do ‘američkog pijuna’ i to ne bi bili pogrešni nazivi. Međutim, s druge strane Guaido nije bez šansi da doista i postane venezuelanski predsjednik. Ne bi bio to prvi primjer u povijesti predsjednika države koji na tu poziciju dolazi s američkim blagoslovom. Ovaj Madurov manevar s državnim revizorom i zabranom političkog djelovanja Guaidou je odraz Madurove nemoći i očitog straha od poduzimanja ikakvih državničkih koraka. Istog dana nakon Guaidovog samoproglašenja predsjednikom, kao onaj koji ima ovlasti i dužnosti čuvanja ustavnog poretka, Maduro je morao pritvoriti Guaidoa. Budući da nije, to govori o manjkavostima pravnog sustava u Venezueli i očitom Madurovom kukavičluku. Njegovo sklanjanje pod ruske skute kratkoročno možda koristi, dugoročno može koristiti samo veća odlučnost. Dakle. Guaido je na slobodi, na raspolaganju su mu venezuelanski dolari na koje Maduro može gledati samo s čežnjom i mjesečno slati barem jedan ruski avion sa zlatom prema… Čitaj više »

RAJKO
5 godine prije

procitao sam najprije sve komentare no jednom bi svjet trebao reci javno USA da stvarno prestane stampati dolare koji su ej prazni koji uopste ne trebaju nikom jedino ispraznom i ispranom mozgu mogu pasti na pamet dostampavanje dolara i upumpavanje u bizarne akcije poput drzavnih udara nepozeljnih drzavnika i sta onda se dogodi s tim dolarima zavrse ipak tamo gdje su se stampali jer se kupuje sve i glasovi u senatu i kongresu pa onda i jedan deo ode na vojnu industriju koju isto potkradaju naravno apriori sve se to desava pred ocima svjeta koji je vec oguglao na sve akcije USA kamarile AKO NEKO JOS I POMISLI NA RUSE I KINEZE KOJI SU STVARNO NEVINA DJECA U USPOREDBI S MEGALOMANSKIM PLANOVIMA AMERICKE POLITICKE ELITE MAFIJA U DRZAVI A BOGAMI I U SVJETU A SAD DA SE TIH 30 MILIJARDI KOLIKO SE HOCE UPUMPAVATI U TU KREATURU OD KRETENCINE U… Čitaj više »

burt
5 godine prije

Guado je predsjednik Venecuele kojeg je priznalo 50 zemalja od kojih većina najznačajnijih u svijetu, Maduru neće pomoć ni Rusi, Kubanci, Iran, još jedino nije pozvao Sjevernokorejce tako da svi komunistički i diktatorski režimi počnu djelovati u Venecueli a to Trump i Bolton neće dozvoliti

IzzmetFekally
5 godine prije

neka ga postave za guvernera gaze

samo tako
5 godine prije

30 miljardi jugo dinara iz 1988. možda

Arcibald Rajs
5 godine prije

Zanimljivo. 91 put u inostranstvo uz boravke u luksuznim hotelima dok se kao bori za hranu i lekove za siromasne venecuelance! Pa samo majmun moze da pojede bananu iz ruke ovog izdajnika, koji je sve je ociglednije, pukao skroz. Ostaje jos da vidimo tu “labudovu pesmu” zakazanu za 6. april …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI