fbpx

Kreće popis stanovništa, zašto u pLandemiji? Zašto laže Državni zavod za statistiku? Bojkotirajmo ih svi redom jer oni skupljaju podatke zbog potpune kontrole nas i naših navika

Bojkot popisa stanovništva-Hrvatska-2021

Negdje sredinom ljeta krenule su prve informacije kako nas s jeseni čeka popis stanovništva. S obzirom da smo u toj strašnoj, smrtnoj pLandemiji, bilo je za očekivati kako će se isti popis odgoditi kao što se odgađaju mnoge druge stvari. Pa tako recimo, praktično bez rasprave, 2020. je donesena izmjena Zakona o osobnoj iskaznici . A sve zbog pLandemije. O tome su pisali i mediji.

Istekle osobne iskaznice vrijedit će do 30 dana nakon završetka epidemije

„Svim građanima, kojima je osobna iskaznica istekla za trajanja epidemije, ona i dalje vrijedi u Hrvatskoj dok se ne proglasi kraj epidemije, no ako putuju u inozemstvo, moraju provjeriti mogu li s njom ući u drugu državu, rečeno je Hini u ponedjeljak u Ministarstvu unutarnjih poslova. S ciljem smanjenja fizičkih kontakata te zaštite građana, Sabor je prošle godine izmijenio Zakon o osobnim iskaznicama tako da je iskaznicama produžen rok i to na najdulje 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije. Ista pravila vrijede i za vozačku dozvolu.“

Istekle osobne iskaznice vrijedit će do 30 dana nakon završetka epidemije

Tako su Državni zavod za statistiku i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva 10. rujna 2021. održali pressicu o nadolazećem popisu stanovništva. Govorili su Lidija Brković, glavna ravnateljica DZS-a, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, i Damir Plesac, glavni koordinator za popis stanovništva, kućanstava i stanova u RH.

Glavna ravnateljica SZS-a je rekla tada:

“Popis 2021. provodi se prema stanju na dan 31. kolovoza 2021. u 24 sata, što se smatra referentnim trenutkom popisa. Što se tiče popisnog upitnika, on sadrži identifikacijske podatke, tri pitanja koja se odnose na kućanstva, 20-ak pitanja o stanu te 38 pitanja za svaku osobu. Trajanje popisivanja ovisi o broju članova kućanstva te podacima koji se daju.” Cilj DZS-a je bio da upitnik bude jednostavan i pregledan te da ne zbunjuje ljude i mislim da smo u tome uspjeli. 20-ak minuta je dovoljno da se odgovori na upitnik. Uz svako pitanje smo predvidjeli i pojašnjenje, ako nekome nešto nije jasno.“

Prema rečenome na pressici popis će se odvijati u dvije faze:

  • Prva faza popisa

Građani popisu mogu pristupiti koristeći vjerodajnicu za platformu e-građani, dovoljno je da ju jedna osoba posjeduje.

“Platforma e-građani automatski prepoznaje osobu koja se prijavila i postavlja ju kao referentnu osobu i ona popisuje cijelo kućanstvo. Referentna osoba daje sve podatke i nakon uspješnog zaključavanja i slanja e-popisnice e-ispitanik može vidjeti jedinstvenu šifru generiranu u trenutku slanja popisnice, koju će dati popisivaču pri terenskom popisivanju. Bitno je da građani znaju da navedenu šifru treba zapisati, slikati mobitelom ili pospremiti da ju mogu kasnije predati popisivaču.“

  • Druga faza popisa

U toj fazi na teren izlaze popisivači koji će u osobnom intervjuu i s pomoću računala popisati sve popisne jedinice koje se nisu popisale u prvoj fazi.

“Situacija nastala zbog covida-19, postavila je mnoge izazove u provedbi popisa. Prvotno je popis planiran za travanj ove godine, ali je zbog epidemiološke situacije odgođen za rujan. DZS će poduzeti u provedbi popisa sve mjere za uspješno provođenje mjera Stožera civilne zaštite.”

Brković je rekla da će „…prvi rezultati biti objavljeni najkasnije 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačni rezultati objavit će se prema programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka DZS-a.“

A kako izgleda popisni upitnik pogledajte ovdje.

Naši spikeri u Saboru nisu o svemu ovome razmišljali kad su izglasavali (a zasigurno ni pogledali prijedloge izmjena) Zakon o izmjenama i dopunama zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. , koji je hrvatski Sabor donio (izglasao) 26. ožujka 2021.,  objavljenog u NN 34/21 a na snazi je od 03. 04. 2021.

Usklađenost s propisima Europske unije

Članak 2.

Ovim Zakonom osigurava se provedba sljedećih uredbi Europske unije:

– Uredbe (EZ) br. 763/2008 Europskog parlamenta i Vijeća od 9. srpnja 2008. o popisu stanovništva i stanova (SL L 218, 13. 8. 2008.); (u daljnjem tekstu: Uredba (EZ) br. 763/2008)

– Uredbe Komisije (EU) 2017/712 od 20. travnja 2017. o utvrđivanju referentne godine i usvajanju programa statističkih podataka i metapodataka za popis stanovništva i stanova predviđenih Uredbom (EZ) br. 763/2008 Europskog parlamenta i Vijeća (SL L 105, 21. 4. 2017.). Poveznica

Članak 46. Zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. u prekršajnim odredbama regulira iznose novčanih kazni (koje su znatno porasle) i to kako slijedi:

Novčanom kaznom od 2000,00 do 5000,00 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba ako:

  • odbije dati podatke o popisnim jedinicama iz članka 9. ovoga Zakona (članak 10. st. 1.)
  • prilikom davanja odgovora na pitanja u Popisu da netočne podatke (članak 10. st. 2.)
  • prilikom davanja odgovora na pitanja u Popisu da nepotpune podatke (članak 10. st. 2.).

Što iz ovoga možemo zaključiti? Određene kazne odnose se na:

  • Obijanje davanja podataka o popisnim jedinicama
  • Davanja netočnih podataka
  • Davanja nepotpunih podataka.

Zašto su određene ovako visoke kazne? Kome one uopće trebaju, osobito u današnjim okolnostima? Gdje je  bilo 150 spikera u Saboru?

Čujem, pokrenulo njih 17-est postupak interpelacije Vlade zbog postupka oko popisa stanovništva i mogućih manipulacija te zahtjevom za odgodom popisa. Opet ćemo gledati „pripetavanje“ za govornicom zabrnjičenih spikera bez efekta i rezultata. A tek rješenja?

Pa oni godinu dana nemaju rješenje ni za šta. Režim može biti zadovoljan, nitko ih ne ugrožava, ponajmanje spikeri – čitači tuđih tekstova. Jadno da ne može biti jadnije. U javnosti su se, opravdano, pojavila mišljenja građana koji su to iskazali čak i na duhovit  i vrlo zanimljiv način:

Kreće popis stanovništa, zašto u pLandemiji? Zašto laže Državni zavod za statistiku? Bojkotirajmo ih svi redom jer oni skupljaju podatke zbog potpune kontrole nas i naših navika 1

No, Damir Plesac, glavni koordinator za popis stanovništva, kućanstava i stanova u RH na pressici je rekao:

Popisivači ne trebaju negativan test, tj. neće trebati predočiti negativan test na covid. Preporučili smo da se pridržavaju mjera, no ako ih građani ne žele pustiti u svoje domove, mogu se popisati i ispred stana. Ako je osoba u kućanstvu u izolaciji, s tim da popis traje dovoljno dugo, dovoljno je vremena da popisivač ponovno posjeti kućanstvo i popiše ga.  Mi kao Zavod za statistiku ne možemo natjerati da se cijepe, no prema našim podacima, vrlo veliki broj popisivača ima covid-potvrdu.”

Ako je tomu tako bilo bi sasvim uredu da je onima koji je traže pokažu.

Čega se imaju bojati?

Stoga bojkotirajmo popis. Nema otvaranja vrata popisivačima, neka ga odgode. Nije ovdje riječ o uobičajenom popisu svakih 10 godina. Ovo je evidentno buduća manipulacija podacima i u konačnici potpuna kontrola preko njih. Onemogućimo ih.

BOJKOTOM!

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
158 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Stock
Member
Famed Member
Stock
4 dana prije

Arna, mislio sam na prijedlog koji sam napisao na komentarima.
Ako klikneš na link koji sam priložio, doći ćeš na taj komentar.
Pošto je malo duži moraćes ga otvoriti cijelog.
Ili ne…

Krle
Gost
Krle
4 dana prije
Reply to  Stock

Još od 90-tih novinari potpuno odgovaraju. Zato nam i jeste ovako jer nekome baš odgovaraju. 😉

Dejan
Gost
Dejan
5 dana prije

Zašto? Zato! Svako zašto ima svoje zato.

ex komentator
Gost
ex komentator
4 dana prije
Reply to  Dejan

zasto ne?
ne kuzim poantu clanka….malo previse husacki, navijacki, bez pravog objasnjenja….kad mi pase/kad mi ne pase, pa izokreci da bude po moju.
ne zelimo obvezno cjepljenje, e sad ovi drugi se moraju cijepit….zelimo sredit popis i biracke liste,e amo sad bojkotirat.
pisit cu/kakit cu

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
5 dana prije

Koji izraz – 150 spikera 🙂 Ovih koji se javljaju više od jednom mjesečno u Saboru valjda ima 20, tako da ih generalno precjenjujete sa izrazom spikeri. Jer oni nešto i govore. Koliko vidim, zjapi prazna sabornica, bilo je to i prije Covid mjera. Dolaze zastupnici čoporativno petkom kada se… Pročitaj više »

Žvuž
Gost
Žvuž
4 dana prije
Reply to  Tupko Glupko

U HDZ-u nisu baš složni oko kovidfašizma, ima i onih koji štopaju briselskog ćatu u žešćim mjerama jer bi im izborna baza u suprotnom hebala sve po spisku, a očito nisu psihopate. SDP i posebno MOŽEMO su dno dna. MOŽEMO je najveća opasnost za Hrvatsku od 2. svjetskog rata. Ti… Pročitaj više »

Žao mi je
Gost
Žao mi je
5 dana prije

Hvala na ovoj temi. Naime, imam i sam predrasuda oko samih informacija koje se u tom anketnom pamfletu nalaze. Čitajući taj isprdak, uviđam da postoje trik pitanja u kojima se debelo zadire u privatnost, a ona gospoja iz ureda za statistiku da odbijanje participiranja u popisu ne podliježe GDPR-u te… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
4 dana prije
Reply to  Žao mi je

Kad sam procita upitnik pa mi je kamen sa srca ,mislio sam da će biti pitanje iz sexualnog života ,mjesečni broj i duljina trajanja .Bilo bi hvalisanja i laganja pred ispitivačima.Nego kad malo bolje razmislim zašto i to ne bi ušlo u državnu statistiku .

Sony
Gost
Sony
3 dana prije
Reply to  Žao mi je

Letimično sam prešla pitanja, jedan mi je odmah digo tlak, a to je onaj gdje treba odgovoriti (označiti jedan od ponuđenih odgovora na obrascu): Koliko smo često doma. U svom životnom prostoru. Pitanje je protkano u temu “radno mjesto”. Od nekoliko ponuđenih odgovora, zadnje po redu je “radim od kuće”… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
5 dana prije

Neću bojkotirati, neka netko zaradi plaću, nemam ništa protiv toga, masku ne smije imati, moram ga dobro vidjeti a pošto kod specijaliste u bolnicu nisam mogao bez testa starijeg od 48 sati, ideja da tražim isto mi se dopada, moja kuća, moja imovina, moja pravila koje su jednoglasno donešene na… Pročitaj više »

Patricija
Gost
Patricija
4 dana prije
Reply to  Mikojan

Donekle ste u pravu. S ovim popisom stanovnistva daju nam do znanja da mogu sto god hoce i kako hoce. Organizirali su i parlamentarne iznore kad su procjenili da je za njih najpovoljnije, jer njihov izmisljeni virus se igra skrivaca s narodom. Sad ga ima, sad ga nema. Po potrebi.… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Patricija

Karijere i novac,samo novac, i tu misle na djecu naravno, da izvuku toliko da i unuci budu zbrinuti. OK, najvjerojatnije ću i ja tako, ništa tražiti osim skidanja maske a odgovoriti samo na najosnovnije, za broj duša u kući, ostalo nije njihova briga. Ako ih nije briga što jedem i… Pročitaj više »

Patricija
Gost
Patricija
4 dana prije
Reply to  Mikojan

Slazem se. Trebali bi svi tako.

snowengtnwepugtruwer
Gost
snowengtnwepugtruwer
4 dana prije
Reply to  Mikojan

Unuci im neće biti ljudi već gmo kukuruz, ako i to…………..jer neće moći više ni praviti djecu a skajnet će kontrolirati apsolutno sve…………….

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

Skajnet radi na struju, dakle nije besmrtan !

eofnvoqernfqnwerfnqu
Gost
eofnvoqernfqnwerfnqu
3 dana prije
Reply to  Mikojan

Struju može ugasiti samo solarni emp dovoljno jak da spali svu planetarnu elektromrežu……………..a i asteroid……..ako ovo nije trumanov šou………….

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije

kad bi samo znali kakve sve imamo navike, nebi sigurno;)

Yoli
Gost
Yoli
5 dana prije

Zavrsila sam fax 2020.. zbog cijele ove situacije ne mogu naci posao u struci… prijavila sam se za popis stanovnista da barem nesto zaradim.. ja sam od samog pocetka PROTIV maski, PROTIV cijepljenja, bila sam na nekoliko prosvjeda protiv mjera… I ONDA VI TRAZITE DA JA IMAM COVID POTVRDU, a… Pročitaj više »

hgtzh6z
Gost
hgtzh6z
5 dana prije
Reply to  Yoli

prijavi se za berbu grožđa, ili berbu krumpira…

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
5 dana prije
Reply to  hgtzh6z

Krumpir se kopa, a i to je pri kraju..

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Tupko Glupko

Jedan kopa jedan bere, tako se brže obavi posao.

hgtzhqz
Gost
hgtzhqz
4 dana prije
Reply to  Mikojan

ha ha ha samo ako im brzina vrlina a sporost mana

Yoli
Gost
Yoli
5 dana prije
Reply to  hgtzh6z

Radim i zo, zivim na selu…pametnjakovicu

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 dana prije
Reply to  Yoli

Ako živiš na selu i radiš to onda sve što iskopaš, ubereš, preradiš uzmi i umjesto listi za popisivanje, nosi od vrata do vrata najbližeg grada ili gradića. Evo upravo vidim wolt, glovo, bolt momke na biciklima kako raznose naručenu hranu po gradu. Za neke od njih znam kako su… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Uvjek se sjetim naših stočara, proizvođača mlijeka, kad sam pitao zašto sami ne krenu u grad, jedan kvart, od vrata da vrata, porazgovaraju i pitaju za potrebe čistog, neprerađenog sviježeg mlijeka. Uvjek bez odgovora ili ne isplati se, pa OK onda, ovako bi dobio 5-7KN po litri a na veliko… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
4 dana prije
Reply to  Mikojan

Ne kažem da nema onih koji su izabrali lakši put, našli lakši posao ili čak u državnoj službi, ali lako je uočiti da su pravi poljoprivrednici opterećeni. Sve košta, država uzima svoje, nerijetko i poticaje “naplate”, uvozni lobi obara cijene, kemijska industrija diže cijene, cijena goriva raste i na kraju… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Krle

Krle, sve ja to znam ali oni izeberu lakši put i kuknjava, plač. Da isporučuju mlijeko direktno kupcu zaradilo bi se više ali je i više brige i posla a to im ne odgovara.

Krle
Gost
Krle
3 dana prije
Reply to  Mikojan

I dalje mislim da bi brzo odustao da si sam to pokušao. S tim se može eventualno dodatno nešto zaraditi ali preživjeti ne. I da stigne toliko obići, koliko je danas ljudi spremno kupovati domaće mlijeko? Ako si stočar i radiš tako OK, onda znaš i u pravu si, ovako… Pročitaj više »

snowengtnwepugtruwer
Gost
snowengtnwepugtruwer
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Hehehe……………….

DZD
Gost
DZD
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Glovo nije korporacija?
Trkeljaš radi trkeljanja.

Arna, ovakvi komentari prolaze, a normalni se brišu.
Morate prijeći na civiliziran medij ako stvarno želite promjene.
Pa neki ovdje bi strijeljali zbog urednih ruku, a vrijeđaju jer je netko sa sela.

Krle
Gost
Krle
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Bravo. Sve fakultetlije spremiti da dostavljaju, taksiraju, beru voće i povrće i druge korisne poslove. Nije država u njih džaba ulagala. Dobro, zbog toliko zainteresiranih mogla bi i dnevnica biti manja a ne da ovako mlate pare. Oni koji žive na selu znaju kako žive a koliko imaju vremena da… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Krle

Krle, ja to vidim ovako, nisu svi mljekari i ne ovise o mlijeku, evo recimo ratar, ima 4-5 traktora svaki košta 100.000 Eura, a zemlja koju obrađuje rascjepkana na 1000 parcela, i on kuka kako mu je teško, da je otkupna cijena mala, pšenicu proda talijanu, hrvatska mu da poticaj… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
3 dana prije
Reply to  Mikojan

Nije niko ni tražio da ih žališ, samo procjenjuješ stvari sa distance. Vidiš kao neku priliku ali pojma nemaš šta sve stoji iza toga. Nisam ni ja iz te branše ali i ovako mogu sijaset problema da vidim. O nepredviđenim vremenskim utjecajima da ne govorim, suša, poplava, grad, bolešćine, …

Jery
Gost
Jery
4 dana prije
Reply to  Yoli

Nauci se polagat keramiku pa češ vidjeti kako se zarađuje! Ali onda nema lijepih rukica i glatkih koljena! JBG!!!

hgtzhqz
Gost
hgtzhqz
4 dana prije
Reply to  Jery

ali ima dobrih novčića

DZD
Gost
DZD
4 dana prije
Reply to  Jery

Arna, ovakvi komentari prolaze, a normalni se brišu.
Morate prijeći na civiliziran medij ako stvarno želite promjene.
Pa neki ovdje bi strijeljali zbog urednih ruku, a vrijeđaju jer je netko sa sela.

Sony
Gost
Sony
4 dana prije
Reply to  DZD

Podržavam .

Krle
Gost
Krle
4 dana prije
Reply to  Jery

Naravno, “naučio” polagati keramiku pa ćeš mu ti dati da ti uredi kupatilo. Pa šta nas hebe nego “majstori” koji su “naučili” zanat.

hgtzhqz
Gost
hgtzhqz
4 dana prije
Reply to  Yoli

znači seljančica sa sela koja ništa ne radi

Patricija
Gost
Patricija
4 dana prije
Reply to  hgtzhqz

Nije lijepo da tako vrijedjate djevojku zato sto je sa sela. Tamo se itekako puno radi, samo sto se to na prvi pogled ne vidi. Pohvalno je sto se trudila i zavrsila fakultet. Sigurno joj nije bilo lako kad je studirala i borila se s takvim i slicnim predrasudama koje… Pročitaj više »

snowengtnwepugtruwer
Gost
snowengtnwepugtruwer
4 dana prije
Reply to  hgtzh6z

Hahaha……………………

Sony
Gost
Sony
4 dana prije

snowen, tebi je sve smješno 😀

eofnvoqernfqnwerfnqu
Gost
eofnvoqernfqnwerfnqu
3 dana prije
Reply to  Sony

Hahaha, je kad netko napiše duhovito a hehehe je kad povlađujem napisanom tekstu a da ne mantram sa svojom pretenciosnošću…………

Sony
Gost
Sony
3 dana prije

Nemam ništa protiv, dapače. Ja iz mnogih komentara napravim sebi komediju koja nije na nikog usmjerena i to se ne može razabrati u upisu koji je uvijek ozbiljan.

Bonbon
Gost
Bonbon
5 dana prije
Reply to  Yoli

Ti nisi kriva, naravno. No prkos, bijes i frustriranost ponašanjem naci vlade nas natjera na takvo što. Ukratko, očaj. I ja završih fax, radio u struci samo na zamjenama i nikad našao u njoj stalan posao jer nisam prodao dupe i dušu. I tako već 20 godina. A i sam… Pročitaj više »

Popišani
Gost
Popišani
5 dana prije
Reply to  Yoli

ne seri yoli💋

Popišani
Gost
Popišani
4 dana prije
Reply to  Popišani

Za tebe milostiva Arna, ….

..ne se ri ni ti DZD💋

Brainstorm
Member
Noble Member
Brainstorm
4 dana prije
Reply to  Popišani

a je li te zahvatilo?
dosad si bio samo popisani.

Sony
Gost
Sony
3 dana prije
Reply to  Popišani

Čuj, ovoga je stvarno previše. Kontrolira li itko upise, osim šta redovito blokiraju nickove koji nisu to zaslužili? Molim te, obrati se redakciji ili adminu direktno za sadržaje koji se objavljuju. Ja sam pokušala nekoliko puta i nijednom nisam dobila odgovor na to upravo zato, jer me neprekidno drže pod… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
5 dana prije
Reply to  Yoli

Slažem se! Tražiti covid potvrde je vrhunac apsurda. Junaštvo i čojstvo se pokazuje jasno slijedeći i zastupajući uvijek jedan te isti stav!! Građanima bi trebalo prepisati testosteron, ukinuti fluoridiranu vodu pa bi onda znali protiv koga trebaju nastupati, koga treba neutralizirati. Zmija se tuče u glavu, učite od malog, borbenog… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Starina

Vrhunac apsurda? hajde probaj sa dijagnozom karcinoma doći do onkologa bez negativnog testa, kad dođeš, javi nam se !

Starina
Gost
Starina
4 dana prije
Reply to  Mikojan

Ako si protiv covid pasoša, zar nije apsurdno od bilo koga tražiti covid pasoš. Nema potrebe služiti se takvim sredstvima. Takva borba nije borba nego ženskasto podbadanje uglavnom slabijih od tebe, iskorištavanje situacije da se iživljavaš nad nemoćnijim.. A doktore ne bih koristio ni da imam na svakom organu tumor,… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Starina

Slažem se sa tobom, i tako svi govore dok ih ne strefi tumor a onda doktore pomozi a znamo sve.

Realno
Gost
Realno
4 dana prije
Reply to  Yoli

Još jedan besposleni zombij u nizu sa završenon deb.ilanom i diplomom koja ukazuje na ne korištenje mozga. Odj.ebi.

hgtzhqz
Gost
hgtzhqz
4 dana prije
Reply to  Realno

i još sa sela, kao da nema posla ako hoće raditi,….na selu se uvijek ima za raditi

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  hgtzhqz

I da imaš samo jednu životinju na selu, nema za tebe ni petka ni svetka, ni godišnjeg. Lako u gradu po birtijama hodat !

snowengtnwepugtruwer
Gost
snowengtnwepugtruwer
4 dana prije
Reply to  Realno

Hehehe, možda je i provokacija tipa đureša i molberg…………..

Brainstorm
Member
Noble Member
Brainstorm
4 dana prije
Reply to  Realno

odj.ebi i ti.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 dana prije
Reply to  Yoli

Završio sam fakultet vjerojatno nekoliko godina prije nego si se ti rodila, pa ti iz te pozicije mogu reći to da ako misliš kako će ti maska ili cijepivo da ili ne dugoročno rješiti probleme zaposlenja onda se varaš jer ako misliš kako posao nisi našla zbog korone trebala bi… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Dakle, očito je da bi netko trebao biti borac za opći interes. E, takav bi se trebao nalaziti u vrhu vlasti, ili barem u Saboru. Ovo govorim s pozicije nekoga tko je priličan dio života proveo u “ispravljanju krivih Drina”. Ili, pokrivanju tuđeg nerada. Ne samo u zgradi u kojoj… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije
Reply to  Lucija, prva

U komentarima primjetna mržnja (da, to je prava riječ), prema visokoobrazovanim osobama. Ne samo sada.

Koje trebaju raditi svoj posao.

No problem je što bi i “berači krumpira” rado radili njihov. I glumili gospone.

To im naravno ne uspjeva. Zato smo tu gdje jesmo.

snowengtnwepugtruwer
Gost
snowengtnwepugtruwer
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Hehehe…………………..

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Yoli

Ako si se prijavila i dobila posao, super. No pitaj poslodavca što ako … i nabroji ovdje pročitano. Nitko nema ništa protiv tebe osobno, shvati to ali nećemo se vaditi “ja samo radim svoj posao” . Ako do mene dođe popisivač kojeg poznam neće tebati baš ništa, istina neke privatne… Pročitaj više »

Brainstorm
Member
Noble Member
Brainstorm
4 dana prije
Reply to  Mikojan

“ja samo radim svoj posao”
isto vrijedi i za svakog tko popisivaca pusti u kucu.
izvolite odbiti popis a ne svaljivati na druge da se zrtvuju za vas.
svi nosite maske a htjeli bi da policajci i lijecnici strajkaju za vas.
pocnite prvo sami.
izvolite uci u ustanovu bez maske.

Sony
Gost
Sony
4 dana prije
Reply to  Brainstorm

Nije isto. Nalogodavci popisivanja ucjenjuju nas kaznama za neodazivanje na dobrovoljnu predaju u ruke kontrolora. Čime mi njih možemo recipročno ucijeniti da se povuku sa svojim neprihvatljivim zahtjevima? Neposluhom? Ovo je popis vlasništva i vlasnika, usput poslužiti će i popisu stanovništva, ista je baza podataka. Ne traže OIB? Bilo bi… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Sony

OK, izjaviš da imaš WC a sereš u vočnjaku, pod jabukom, kako će utvriditi da si dao netočne podatke ?

Sony
Gost
Sony
4 dana prije
Reply to  Mikojan

Nikako. Treba prije popisa proučiti pitanja i ako koje prelazi prag zakona o privatnosti (ako i to nisu poništili izmjenom dopune zakona) to predočiti na e-građani.

eofnvoqernfqnwerfnqu
Gost
eofnvoqernfqnwerfnqu
3 dana prije
Reply to  Sony

Klap klap klap…………………

Sony
Gost
Sony
3 dana prije

Hvala… ne treba bojkotirati popis stanovništva, nego sve šta to nije, a obavezali su nas, bez da se pitao narod želi li uopće ikome nepoznatom otvoriti vrata zbog nedogovorene iznenadne posjete, a zbog svog sadržaja, i neprihvatljive. Po čemu se ovo razlikuje od iznenadnih i nepoželjnih naoružanih upada u kuće… Pročitaj više »

eofnvoqernfqnwerfnq
Gost
eofnvoqernfqnwerfnq
3 dana prije
Reply to  Sony

Ništa te ne treba čuditi, države su osnovane ko torovi za stoku-resurs da ih se maksimalno strži, ljeko, muze od istih ovih koji implementiraše kurtonu moronu a prije nje voronteror a prije njega rat na našim prostorima, da ne idem dalje………….

Sony
Gost
Sony
3 dana prije

Nas se ne pita imamo li kakve uvjete za puštanje u svoj privatni prostor potpuno nepoznate i potencijalno opasne osobe? Njima da povjeravamo svoje tajne? Možemo tražiti od svakog popisivača potvrdu o nekažnjavanju, mada to nije nikakav pokazatelj, ali eto, imamo i mi uvjete. I treba dokazati svoj identitet, jer… Pročitaj više »

eofnvoqernfqnwerfnq
Gost
eofnvoqernfqnwerfnq
3 dana prije
Reply to  Sony

To je istina, boga koje protuhe će raditi taj “posao” za judine škude. No možeš samo pristati na kaznu a da im ne daješ podatke, ili vani poprićati ako želiš bez kazne proći. Dobro su ljudi rekli ovdje, ovo je popis imovine koju će nam ukrasti i dati inventoriam kurtone………….

Sony
Gost
Sony
3 dana prije
Reply to  Mikojan

Najopasnije pitanje u anketi je izravno i nedvosmisleno koje zahtijeva pravnu zaštitu: KOLIKO SMO ČESTO DOMA (!) Ujutro im šaljem mail sa zahtjevom za obrazloženje ČEMU UOPĆE OVAKVO OSOBNO PITANJE I KAKO ONI POVEZUJU mene kao stanovnika sa vremenom provedenim kod kuće ili na poslu. Dok čekam odgovor, prebacujem se… Pročitaj više »

Jery
Gost
Jery
4 dana prije
Reply to  Yoli

Ako neznas raditi nešto pametnije od toga da služiš tim zlotvorima i tako zarađuješ, onda je stvarno šteta tvoje kvaziintelektualnosti. Žali bože novca koji je bio utrošen za tvoje obrazovanja. To je novac onih koji placaju poreze!

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
4 dana prije
Reply to  Yoli

Da ćeš svašta doživjeti, hoćeš..
Imaj na umu da ljudi nisu ništa krivi jer su izluđeni.

Wraith
Gost
Wraith
4 dana prije
Reply to  Yoli

Zaposli se, digni max. kredit i odi na sve ili ništa (uloži u nešto, iskoristi intuiciju). Na kraju dana svi mislimo da ćemo živjeti 100 godina. Jedan je život pa i makar propao moći ću reći sam sebi da sam bar probao napravit nešto. Vjerujem sebi i znam se dovoljno… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
4 dana prije
Reply to  Yoli

Poštovana, u startu si promašila. Promašila si sa stavom “zbog cijele ove situacije ne mogu naci posao u struci“. Ne, plandemija nije uzrok tome. Tko god ti je to utuvio u glavu, iznio je propagandu. Vrlo teško da bi dobila zaposlenje (u struci) čak i da plandemija nikad nije dogodila.… Pročitaj više »

Varan Zavaranov
Gost
Varan Zavaranov
4 dana prije
Reply to  Yoli

Sve clanke i komentatre treba uzimati s rezervom. Vecina ih je ovde laka na jeziku a kad treba izac na prosvjed onda ne izadju jer bi oni radje u gerilu.izjasnite se po nacijonalnosti ko teoreticari zavjere a po vjeri antivakseri zanimanje ravnozemljas pruhodi miljon fotona u sekundi. Neznam u cemu… Pročitaj više »

dfd9879dfd68vcv90879
Gost
dfd9879dfd68vcv90879
4 dana prije
Reply to  Yoli

prvo i osnovno taj posao nije namjenjen tebi već potomcima državnih uhljeba! to je već rezervirano! …šta boli državu kićo šta ja imam…sve podatke već imaju samo su nesposobni povezati…

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 dana prije
Reply to  Yoli

…gledaj ti da se dobro udaš. Sretno.

Sony
Gost
Sony
4 dana prije

Hahahahahaaaaa…h…!!! 🤩

Bosanac
Gost
Bosanac
4 dana prije
Reply to  Yoli

Ako ti treba novac, opljačkaj banku, svakako oni tebe svakodnevno pljačkaju.

Ime
Gost
Ime
4 dana prije
Reply to  Yoli

Učini ono što misliš da je pravo i ne obaziri se na internet junake…
Zaradi neki novac i sretno s pronalaženjem posla.

ilber
Gost
ilber
5 dana prije

Trenutni pastir s naslovnice, želi samo bolje upoznati svoje stado.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  ilber

Neka ide od vrata do vrata, ne samo da će upoznati nego će i svašta spoznati, istinu npr.

Popišani
Gost
Popišani
4 dana prije
Reply to  Mikojan

Zamisli paradoxa….nisu mu ni sve ovce na broju…hehe
Pozz!

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
5 dana prije

Koje pitanje u naslovu članka.. Zašto? Zato što je u Hrvatsku u ovo doba ove strašne pandemije SAMO u kolovozu ušlo skoro 4 milijuna stranih turista i ukupno je ostvareno 30,7 milijuna noćenja: U kolovozu ostvareno više od 30 milijuna noćenja | Business HTZ Ovdje se vidi da je 28%… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Tupko Glupko

ma to je sve super, milijuni i milijuni noćenja, sve to treba nahraniti i napojiti, zaradi se tu ali da prostite, mene zanima, gdi odu sva govna koja oni pokakaju svaki dan ? Gdje nestanu? a infrastruktura nam puca već na broju sadašnjih stanovnika.
Možda u more?

Žarko
Gost
Žarko
3 dana prije
Reply to  Tupko Glupko

Lažiranje podataka

Janoš
Gost
Janoš
5 dana prije

1. scenario Dragi, netko zvoni na vratima. Evo sad ću. Otvaram… Dobar dan izvolite što trebate. Dobar dan ja sam popisivač stanovništva. Pitam, jeste li cijepljeni? Pa naravno i vadi potvrdu. Žao mi je, ne možete nas popisati. Cijepljeni šire virus i ne mogu vas pustiti unutra. A ovdje vani… Pročitaj više »

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
5 dana prije
Reply to  Janoš

Za 1. i 2. scenario ju još prupitaš koliko je do sada stanova i kuća obišla prije nego što je došla do tebe i da ti ne pada na pamet da ju primiš jer se bojiš za svoje zdravlje, jer je više ljudi obišla unazad nekoliko dana nego koliko ima… Pročitaj više »

Stock
Member
Famed Member
Stock
5 dana prije
Reply to  Janoš

4. Scenario
Dragi, neko zvoni na vratima.
-Pa otvori, nisi mutava!

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
4 dana prije
Reply to  Stock

Khm, khm!!!…(to draga umjesto vrata, otvara glasnice)…okreće se prema ulaznim vratima blagim polukružnim manevrom gornjim dijelom tijela te glavom, pri čemu zanosno zavijori bujnom kosom, pa glasnim, jasnim i zvonkim glasom zacvrkuće (čitaj: zariče)
NISMO DOMA!!!
Happy end.

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
4 dana prije

Šit…
A dajte vratite edit opciju, redakcijo, k’obogavasmolim.

Evo, draga je zaboravila dodati pivu…

Stock
Member
Famed Member
Stock
4 dana prije

Muž, uzimajući pivu pritom pazeći da pjena ne kapne na tregeraču…IMA LI IŠTA U KOSO?
Pršut, slanina…kakva kobasica?

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
4 dana prije
Reply to  Stock

Ma, ima svega, nego jel’ 45° ukoso po volji?

Stock
Member
Famed Member
Stock
4 dana prije

Ovaj način pisanja scenarija ne funkcioniše.
Dijalozi ne idu hronološki.
No…
Samo neka je natanko…
Je li onaj popišivać otiš’o?
De prebaci na 5icu. Saće utakmica.

Stock
Member
Famed Member
Stock
4 dana prije
Reply to  Stock

Nego, dže nam je kum Dalton?
Jel’ se to opet privalio puncu Jozi na pitu?

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
4 dana prije
Reply to  Stock

Scenarij…nek’ popravlja dobar glumac aka Histrion.
Nego šta nego natanko. K’o skalpelom.
Niđe ga.
Dobro si uveo kablovsku, pa ne moram na krov antenu rihtati.
O’š i tufah’ju?

Stock
Member
Famed Member
Stock
4 dana prije

GRULGR(onomatopeja podriga)
Hoš da me ubiješ? Tufahje poslje pive???
Ko ih je pravio? Ti ili majka?

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
4 dana prije
Reply to  Stock

Makaršta…dižu iz mrtvih.
Sama ih svojeručno zgotovila.
Po prababinom receptu.

eofnvoqernfqnwerfnq
Gost
eofnvoqernfqnwerfnq
3 dana prije

Huh, tufahije zakon…………….

Stock
Member
Famed Member
Stock
4 dana prije

Muž, odlagajući novine na sto i skidajući noge sa istoga … BRAVO LJUBAVI!

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  Janoš

3.scenario, samo bez deranja, nisu popisivaći krivi.
Otvorim mu vrata i kažem od odskakuće dalje.

Sony
Gost
Sony
4 dana prije
Reply to  rimtu

I stigne ti uplatnica za prekršajnu kaznu jer si odbio popis. Misliš da neće? Na ovo mi se grči u solarnom pleksusu,
znači biti će kazni. I ja gledam kako to izbjeći, ali nema načina.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  Sony

Žrtvovat ću od 2-5 tisuća kuna da im uskratim zadovoljstvo posjedovanja svih tih informacija koje traže.
Mislim da bi bilo dobro bojkotirati ih, naravno onima koji si to mogu priuštiti.

Sony
Gost
Sony
4 dana prije
Reply to  rimtu

Isto to sam napisala gore, da mi se više isplati otkupiti svoje tajne, pod uvjetom da me više ne ispituju i ponavljaju pokušaj da izmuzu podatke.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  Sony

Slažem se, ali vidim po “crvenima” da se netko i ne slaže. 🙂

Sony
Gost
Sony
3 dana prije
Reply to  rimtu

Ja ti uopće ne gledam ocjene, ne zadržavam se na tome. Potpuno mi je svejedno koliko je kojih.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
2 dana prije
Reply to  Sony

Ja primjetim kada su manipulirane.

snowengtnwepugtruwer
Gost
snowengtnwepugtruwer
4 dana prije
Reply to  Janoš

Hahaha………………..

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 dana prije
Reply to  Janoš

Bravo junačino pametna. Dao ti Bog da se ti nađeš u situaciji da te takvi kompleksaši i internetski junaci koji su hrabri jer misle da ih se ne može otkriti iz tipkovnice zayebvaju kad pokušaš ti konačno i ti kreneš zarađivati za život. Zayebavat ćeš popisivača jer misliš da ti… Pročitaj više »

Janoš
Gost
Janoš
3 dana prije
Reply to  Stara kuka

Dragi su mi tvoji komentari i rado ih čitam no mislim da nemaš smisla za humor.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
3 dana prije
Reply to  Janoš

Gledaj, pročitao sam još jednom tvoj komentar i zaista nisam u njemu vidio nikakve znake humora. Ničim nisi nagovijestio da se radi nekakvoj ironiji ili slično i komentar ti izgleda smrtno ozbiljan i potpuno u skladu s člankom i većinom komentara. Ja sam možda pogriešio i nisam uočio tvoj jako… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 dana prije

Mislim kako se ne treba zamarati s ovim glupostima i na to trošiti vrijeme. Kod produženja vozačke dozvole je još gore, skida se puni psihološko emocionalni profil koji s vožnjom automobila nema veze, pitanja su luđa nego za specijalne vojne postrojbe ili vojne pilote. Jasno je kako sve to služi… Pročitaj više »

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Dijagnosticirani sa PTSP-om nemaju samo vozačke, već i lovačke dozvole, čak mogu posjedovati i legalno oružje.
Nisu sposobni da rade, ali su sposobni da voze i love divljač.
Ne znam čemu onda uopće rade te psihološke testove koje spominješ za vozačku dozvolu.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 dana prije
Reply to  Tupko Glupko

Pa napisao sam zbog čega ih rade, a u svrhu vožnje automobila sigurno ne.
Čak paze da netko nebi snimio pitanja i to mi je bila krajnja potvrda svih sumnji.

Sparkling
Gost
Sparkling
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Ako se netko iz “sistema ” hoće baš pozabavit s tobom (s tim da si jako važan ili si previše opasan za sistem) već ima 80-90% informacija. A za psihološki profil ako ga ne želiš dijeliti, isključi se prvenstvano s neta i ne nosi mobilni svuda di se krečeš. Svaki… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 dana prije
Reply to  Sparkling

Za one koj8 su važni i opasni tajne službe se već bave međutim masa se moderira na drugačiji način. Odgovori koji se traže na pitanja između ostalog sliže u svrhu društvenog inženjeringa i donošenje odluka za što bolke tretiranje mase i ovdje se ne radi o pojedincima. To nema veze… Pročitaj više »

Sparkling
Gost
Sparkling
4 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Sviđa mi se ova tvoja zadnja rečenica: “nema pretvaranja i stvar nazvati pravim imenom” Da, možda sam pogriješio što sam odgovarao tebi a u mislima s pisanjem sam se većinom obraćao i onima koje sam spomenuo i koji su se prepoznali u mojem pisanju. Nemoj se molim te odmah paliti… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
4 dana prije

A cemu su do sad sluzili popisi ako ne istome?
Znam da se mnogima tek sad pale neke lampice, ali mnoge stvari su bile tu i prije plandemije i sluzile su istim gospodarima kao i sad, samo sto je sada to malo ocitije…

tihobl
Gost
tihobl
4 dana prije
Reply to  Eto i mene

Ovaj popis sluzi da vide koliko jos hrvata mogu iseliti. Svabama trenutno treba 400.000 radnika.

tuf
Member
Famed Member
tuf
4 dana prije

Naivno bi se moglo pomisliti da se statistička analiza popisa stanovništva bude koristila za razvojne strategije ili kao podloga za akcije u cilju povećanja standarda građana. U praksi se podaci budu koristili za uvođenje novih poreznih nameta.

xxx
Gost
xxx
4 dana prije

popis imovine

snowengtnwepugtruwer
Gost
snowengtnwepugtruwer
4 dana prije
Reply to  xxx

Hehehe, pa da, znat će toćno tko će kihnuti i otići na bubanj i kako ga mogu ucjenjivati da se cijepaniše i pristene na sve kad mu ponude da se odrekne imovine za univerzalni ciodohodak.

Jery
Gost
Jery
4 dana prije

Bojkot svega što rade i zahtjevaju je jedino riješenje. I to sve dok ta bagra lopova, izdajnika i lažova ne ode zauvijek!

qolints
Gost
qolints
4 dana prije

Hvala ti na link sto si dala gdje se vidi sto ce novi Gestapo pitati. Bez onog linka ne bi ni dao moj komentar. Zamisli, gestapo me zeli pitati koliko imam putovnica…u sebi se smijem, zato jer sam momentalno vanka a nece me biti u hrvatski bantustan prije sljjedece godine.… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 dana prije
Reply to  qolints

Smetaju ti pitanja o putovnicama? Po mojem mišljenju ti bi imao samo jednu, hrvatsku ako želiš biti hrvatski građanin. Za što ti treba više putovnica? Da možeš muljati i pobjeći pred zakonom ako treba? Da smo normalna država svatko tko ima uz hrvatskui putovnicu neke druge države bi se morao… Pročitaj više »

Žao mi je
Gost
Žao mi je
4 dana prije

Arna, prema čl.46, na dane podatke, tko utvrđuje istinitost ? Ili je to jedna od onih, za poplašit te cifrom i stavkom pa te dobijem na blef ako si poplašen? Ispada ti daš ispovijed a onda se izlazi na teren i vrši uvid u stvarno stanje stvari.?

lear ZI
Gost
lear ZI
4 dana prije
Reply to  Jery

Nitko od ovih neče nikad da ode. Narod če ih pregaziti.

Brainstorm
Member
Noble Member
Brainstorm
4 dana prije
Reply to  Jery

pa vec jesmo u bojkotu. bojkotiramo cijepljenje. sto jos?

Yoli
Gost
Yoli
4 dana prije

Bravo, lijepo napisano..

Yoli
Gost
Yoli
4 dana prije
Reply to  Yoli

…. Lijepo napisan komentar koji je sada obrisan.. zasto brisete komentare?

qolints
Gost
qolints
4 dana prije

Zalit ce te vi svi za Titom. Za vrijeme Tita nitko vam nije trazio ovako ispovidanje vlastima. Citajte sto je napisao Snowden. Svi ste odreda gl -u- pani ako vam ne smeta davati ove podatke o sebi. Za vrijeme Tita se isto pravio popis i postavljala pitanja ali nitko nije… Pročitaj više »

qolints
Gost
qolints
4 dana prije

A gospodjica Yoli ce reci kasnije, ja sam samo radila moj posao.

Brainstorm
Member
Noble Member
Brainstorm
4 dana prije
Reply to  qolints

nisi protestirao kao ona, nosis masku, dozvolit ces popis u svojoj kuci, pridruzujes se cipelarenju, popusio si bezvezni poziv na bojkot.
nisi vrijedan spomenuti Yoli ime.

Zvrk
Gost
Zvrk
4 dana prije

i moja malenkost se prijavila za popisivača što ćeš, i ovakav posao kratkoročno dobro dođe nekakva zapošljavanja na duži rok, bilo u struci ili ne su bojim se teška misija žao mi je što sam po mišljenju pravovjernih logičara prodao se sistemu međutim nisu svi samodostatni otkad se provode popisi,… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije
Reply to  Zvrk

bravo zvrk, obavezno ocjenjuj gostoprimstvo,
ako ne padne neka meza znas sta ti je cinit;)

Wraith
Gost
Wraith
4 dana prije

Zašto Logično briše moje komentare? Hvala!

Wraith
Gost
Wraith
4 dana prije
Reply to  Wraith

Vratite komentar koji sam napisao “Yoli”, a ova dva možete izbrisati, hvala!

Damir
Gost
Damir
4 dana prije

To je popis stoke, nema uvjeta za pristup mome domu, pristup je strogo zabranjen kriminalnoj i mafijaškoj agenturi, nema ,kako vi nama tako mi vama, to je prihvaćanje igre, sa zlom nema kompromisa ni pod kojim uvjetima. Nemojte mi zamjeriti, ali svatko tko prihvati ponudu da bude popisan i da… Pročitaj više »

Hrvatinci
Gost
Hrvatinci
4 dana prije

oe24.at/oesterreich/chronik/wien/zwoelf-jahre-haft-fuer-ueberfall-auf-wiener-schulbrueder

TheBan
Gost
TheBan
4 dana prije

Ana – u startu mi se ne sviđa naslov i podnaslov.
No neću dalje ništa komentirati prije nego vidim upitnik (vjerojatno sutra).

Krle
Gost
Krle
4 dana prije

Lijepo. Jedva čekam da vidim kako je to prošlo i komentare nakon popisa.

octopus
Gost
octopus
4 dana prije

Ne može se ni ulogirati

octopus
Gost
octopus
4 dana prije

“Mr.sc.” Tebi prvoj opaliti 5000 kuna. Premda toliko tjedno digneš od pacijenata, već bi promislila o namjernom laganju u cilju dizanja panike.

Bosanac
Gost
Bosanac
4 dana prije

Gazda (sa zapada) naredio Plenkoviću da se ovce prebroje da vidi bilans stanja i uspjeha, da zna kolko će im trave pripremit da pasu.

Pokret Otpora
Gost
Pokret Otpora
4 dana prije

“Ovo je evidentno buduća manipulacija podacima i u konačnici potpuna kontrola preko njih.” Možete to malo objasniti? Nema tu ni jedan podatak koji trebamo upisati, a da ga već nemaju. Kako će me kontrolirati sa time što sad znaju da imam kuhinju i wc u kući?

marty
Gost
marty
4 dana prije

Popis stanovništva se radio 1961., 1971., 1981.,….i tako svakih 10 godina, pa i ove 2021. Info iz “prve ruke”, popis je trebao početi već u ožujku-travnju ali je zbog svega ovog novonenormalnog odgođeno na listopad (ne računajući e-popis). Na pitanja dajete odgovore koje god vi želite i ne podliježete krivičnoj… Pročitaj više »

Sokratov Dajmonijum
Gost
Sokratov Dajmonijum
4 dana prije

DRUGI DIO TEKSTA “Dominus et Deus“ u toj svojoj morbidnoj hipohonderskoj paranoidnoj intersubjektivnosti uvjeren je da će tu AGENDU EUGENIKE I TROVANJA građanki – građana i djece u Hrvatskoj realizirati u potpunosti. Premjer zaboravlja da su zakoni kauzaliteta egzaktni i nemoljivi i da će mu se ta njegova bahatost, cinizam,… Pročitaj više »

BIPS
Gost
BIPS
4 dana prije

Ekipa, pretjerali ste ga. Popis nam treba i nema nikakve veze coronom. Iole pismeni ljudi će ga riješiti kompjuterom, nije uopće problem.

Sokratov Dajmonijum
Gost
Sokratov Dajmonijum
4 dana prije

„ Dominus et Deus“ u toj svojoj morbidnoj hipohonderskoj paranoidnoj intersubjektivnosti uvjeren je da će tu AGENDU EUGENIKE I TROVANJA građanki – građana i djece u Hrvatskoj realizirati u potpunosti. Premjer zaboravlja da su zakoni kauzaliteta egzaktni i nemoljivi i da će mu se ta njegova bahatost, cinizam, ČUZPE sa… Pročitaj više »

Popišani
Gost
Popišani
3 dana prije

Bravo, ustraj i nedaj se Sokratov Dajmonijume
…također se pridružujem željama

Pozz!

viktor
Gost
viktor
3 dana prije

Čitajući ovaj njihov upitnik jasno je da je to u stvari popis imovine a ne stanovništva.

robert
Gost
robert
1 dan prije

gđa. Arna malo ste se preračunali, istina je da ih je u saboru treba biti 151 ali realno ih bude oko 20-tak 😉 kad se glasa onda su svi tu

POVEZANE VIJESTI

Izbornik