Kremlj otkriva detalje rusko-afričkog samita

Putin blokira Veliki reset
21 komentar

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvorit će drugi rusko-afrički samit u Sankt Peterburgu obraćanjem šefovima država na plenarnoj sjednici u četvrtak, rekao je novinarima njegov pomoćnik Jurij Ušakov.

Samo pet afričkih zemalja neće biti predstavljeno na samitu, rekao je Ušakov, ističući da visoka stopa učešća “potvrđuje želju Afrikanaca da ojačaju veze sa našom zemljom, bez obzira na okolnosti”.

Od 49 afričkih vlada, 17 će predstavljati šefovi država. Petorica šalju svoje potpredsjednike, četiri će predstavljati šefovi vlada, a jednog šef parlamenta, objasnio je Ušakov.

Još 17 zemalja će predstavljati potpredsjednici vlada ili ministri vanjskih poslova, a pet ambasadori.

Putin će se obratiti na jutarnjoj sjednici 17 šefova država, a očekuje se da će objaviti nekoliko ruskih inicijativa za pomoć Africi u “suverenom razvoju”, uključujući pristup hrani, đubrivima, modernim tehnologijama i energentima, rekao je pomoćnik.

“Naš predsjednik će dati veliku izjavu i ocijeniti trenutno stanje sistema međunarodnih odnosa, uključujući i formiranje novog svjetskog poretka, koji se zasniva na principu multipolarnosti i jednakosti svih nezavisnih država”, rekao je Ušakov novinarima .

Radnom doručku nakon toga će prisustvovati delegacije koje su poslale predstavnike nižeg nivoa. Pored pojedinačnih vlada, Ušakov je istakao da će samitu prisustvovati “bukvalno svi lideri” ključnih regionalnih organizacija na kontinentu, od Afričke unije do Afričke izvozno-uvozne banke.

Skup će imati isti moto kao i prvi samit održan u Sočiju 2019. godine: ‘Za mir, sigurnost i razvoj’, a glavna ideja je promocija rusko-afričke saradnje i jačanje suvereniteta afričkih država, rekao je Ušakov.

Ekonomski i humanitarni forum koji se odvija paralelno povezaće ruske i afričke preduzetnike, medije, civilna društva, naučnike i stručnjake iz različitih oblasti – od poljoprivrede, rudarstva i finansija do infrastrukture, tehnologije i medicine.

Putin će u srijedu doputovati u Sankt Peterburg gdje će održati bilateralne razgovore s premijerom Etiopije i predsjednikom Egipta i sastati se sa šeficom Nove razvojne banke BRICS-a Dilmom Rousseff, bivšom predsjednicom Brazila.

rusijaRusko Afrički SamitSankt Petersburg
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
9 mjeseci prije

Bravo Putine, to je rjesenje za glad i zaustavljanje migracija tih naroda a ne njihovo preseljenje u EU po americkoj ideji. Afriku treba izgraditi ko nekada Kinu i dati tim ljudima pravo na pristojan zivot i rad u svojim domovinama. Potrebno je sasjeci sve zapadne linije izrabljivanja tog kontinenta pa makar anglosaksonska bagra crkla od muke i jala. Kolonijalizam je potrebno sasjeci u korijenu..

Гавран
9 mjeseci prije

Na sastanku sa stalnim članicama Vijeća sigurnosti 21. jula Putin je rekao ovu frazu: Rusija nije protiv promjene poljsko-ukrajinske granice. Ceo obimni govor je posvećen istoriji odnosa sa Poljskom.
Mnogo je novih stvari koje nisam čuo sa zapada. Poljaci su pobili 20000 ruskih zarobljenika 1920 godine, tačno koliko su rusi kasnije pobili u Katinskoj šumi. Pre masakra poljaka u Ukrajini, Poljaci su Ukre masakrirali u logorima…
>>>>>>>>>>>k-politika.ru/rossiya-soglasna-na-razdel-ukrainy/?utm_source=politobzor.net

hiber
9 mjeseci prije

Tako je , smrt fašistima sloboda narodu

Amater
9 mjeseci prije

Prvi koraci su učinjeni … poraz globalista u Ukrajini je još jedan veliki korak ..

Da, I??
9 mjeseci prije

Putine, di si bio zadnjih 30 godina… malo kasnis na pozornicu….

Vadimirov Putin
9 mjeseci prije

nije on nikakvi sahist, on je obicni pijun kao i svi ostali takozvani vode svih ostalih takozvanih drzava svijeta.

tihobl
9 mjeseci prije

Бивши амерички маринац Тревор Рид након изласка из руског затвора отишао је да се бори у Украјини, где је експлодирао на мини, пренео је лист Месинџер изворе из Пентагона.

Рид је у болници у Кијеву, али је затражио да буде пребачен у америчку војну болницу у Пољској или Немачкој. Званичници Пентагона, према писању публикације, нису задовољни “авантурама” ветерана, јер је његово ослобађање захтевало огромне напоре.

Рид је замењен за руског пилота Константина Јарошенка у априлу 2022.

tihobl
9 mjeseci prije

Сергеј Шојгу положио је цвеће на Споменик ослобођења у Пјонгјангу.

Подигнут је у главном граду ДНРК 15. августа 1946. године у знак захвалности корејског народа совјетским војницима који су пали приликом ослобођења Кореје 1945. године.

tihobl
9 mjeseci prije

Оружане снаге Украјине су избачене из насеља, Надиа, Новогоровка и Сергеевка код Сватово-Кремене

Ovo je iznad prosjeka ruskog napredovanja – tri sela u jednom danu.

Max
9 mjeseci prije

Korijen novog savezništva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI