Kultura otkazivanja u punom sjaju u LinkedIn-u

9 komentara

Dugo iščekivano Durhamovo izvješće objavljeno je ovaj tjedan, a velike tehnološke kompanije, odnosno ”Big Tech” već kreće za onima koji su dovoljno hrabri da o tome govore na internetu. Ben Sellers iz Headline USA izbačen je iz LinkedIna, navodne platforme društvenih medija za izgradnju karijere u vlasništvu Microsofta, jer se usudio čak i samo spomenuti Durhamovo izvješće.

Prema Sellersovom mišljenju, LinkedIn je gori čak i od Facebooka i Twittera, nazivajući ga “jednim od najčuvenijih prijestupnika društvenih medija u smislu prakticiranja protu-konzervativne pristranosti i cenzure”.

Dan nakon što je Durhamovo izvješće objavljeno, Sellers je objavio odgovor Meredith Kopit Levien, predsjednici i glavnoj izvršnoj direktorici (CEO) The New York Timesa, pitajući planira li taj gigant lažnih vijesti vratiti Pulitzerovu nagradu koju je dobio za izvješćivanje i promicanje prijevare o Rusiji. U svjetlu konačne potvrde posebnog tužitelja Johna Durhama, koje tvrdi da je prijevara o tajnom dogovoru s Rusijom bila upravo to, potpuna izmišljotina koju su predvodili dvostruka neuspješna predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton, Barack Hussein Obama i Savezni istražni ured (FBI), to bi samo učinilo smisla da Times vrati Pulitzera kojeg je dobio.

Nedugo nakon što je Sellers pritisnuo Leviena u vezi s tim, on je primio obavijest od LinkedIna da njegov komentar “nije u skladu s našim pravilima”.

“Vaš komentar protivi se našoj politici o zastrašivanju i uznemiravanju”, objašnjeno je u obavijesti. “Uklonjen je i samo mu vi možete pristupiti”.

New York Times je postao neugodna šala lažnih novina pod Levienovim vodstvom

Levienova početna objava, ona na koji je Sellers odgovarao, referirao se na izdavača Timesa A.G. Sulzbergera, koji je tvrdio da misija lažnih novina zahtijeva “duboku analizu i česti skepticizam prema javnom narativu”.

Ništa nije dalje od istine kada je u pitanju prevara o tajnom dogovoru s Rusijom koju je progurao Times. A Sellers je želio znati kako je Levien mogao mirne savjesti tvrditi da je tako nešto još uvijek istina u lažnim novinama nakon što su se pozabavili lažnim vijestima o Rusiji. Umjesto da odgovori kao zrela odrasla osoba, Levien je očito LinkedInu javio o tome kako ga Sellers “uznemirava”, a ostalo je sada povijest: kažnjen je kao učenik trećeg razreda koji je predugo ostao vani na odmoru, ovo je de facto oblik odmazde Big Tech-a protiv onih koji se usude dovesti u pitanje laži i licemjerje establišmenta.

Sellers je sarkastično napisao da “lijep osjećaj” izjava A.G. Sulzbergera o Timesu očito više nije istinit i očito je u raskoraku sa stvarnim tretmanom lažnih novina prema teoriji zavjere o ruskom dogovoru u čijem je širenju pomogla.

“Kasnije sam objavio vlastitu objavu pozivajući kolege novinare da potaknu Times da vrati svoju nevaljalo stečenu Pulitzerovu nagradu i označio Leviena u svojoj objavi,” objasnio je Sellers.

“Nedugo nakon toga, oko 11 sati u utorak, stigla je obavijest od takozvanog LinkedInovog tima za povjerenje i sigurnost da sam prekršio njegova pravila o ‘zlostavljanju i uznemiravanju’.

Sellers je dobio mogućnost za ulaganje žalbe na LinkedInu, nakon što je optužen za “zlostavljanje i uznemiravanje”, što “uključuje ciljane osobne napade, zastrašivanje, sramoćenje, omalovažavanje i uvredljiv jezik usmjeren na druge članove”.

“Ne smijete se baviti trollanjem ili drugim ponavljajućim negativnim sadržajem koji nanosi štetu drugim članovima ili komunikaciji na platformi”, stoji u obavijesti.

Kada se Sellers pokušao žaliti na ovo putem veze koju je dao LinkedIn, potpuno mu je blokiran pristup računu i naišao je na obavijest da je njegov račun “ograničen”. Do danas nije dobio valjano objašnjenje za ovaj pokvareni postupak kojeg je poduzeo LinkedIn.

Ben SellersCenzuraJohn H. DurhamLinkedIna
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
11 mjeseci prije

Svud isto.

onaj najglu...Dalton
11 mjeseci prije

Mediji koji su lagali o dosluhu Trumpa s Rusijom, o Covidu-u i svemu ostalom…
Isti oni koji tvrde da muškarci mogu ostati u drugom stanju i roditi.
Sada uvjeravaju da im treba vjerovati i da se cenzurom bore protiv dezinformacija…

Josip Broz Tito
11 mjeseci prije

Isti k ko i fb is ve zapadno smece !! preci cemo na kineske i ruske aplikacije , nema druge

tuf
11 mjeseci prije

A eto, mora biti svjestan gdje mu je mjesto. Što je pravogovor. Da je zastupao izoliranje Mađarske zbog ukidanja Sorosevih ispostava, uvođenje socijalnih kredita za one koji javno i privatno imaju nešto protiv transhumanizma ili javni linč onih koji se dan-danas dvoume oko cijepljenja – vjerojatno bi osigurao promoviran sadržaj na LinkedIn-u, završio u Recommendations sekciji i još dobio kakav milijunček sredstava za nastavak dobrog rada (iz fondova za Promoviranje Demokracije koji preko noći izniknu). A on se ide nešto bahatiti protiv perjanice Slobode Novinarstva, institucije NYT-a.
Ej, buraz, gdje si kreno’. Prvo društvena odgovornost (prema investitorima) a onda sve ostalo, ako ostane prostora.

Vendetta
11 mjeseci prije

Meni je najjace na Linkedin kako Hrvatski i regionalni direktori firmi razni CEO CTO CMO CFO svrsavaju na WEF agenta Matu Rimca i njegove nebitne igracke.

Kontam da je trend kad si direktor da podrzavas Rimca i slicne lopovske projekte iz biljeznice cika Klausa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI