Lavrov kaže da se NATO vojna oprema premješta na rusku granicu

Lavrov
34 komentara

Ranije u utorak, rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ta zemlja svake nedjelje u blizini svojih granica otkriva preko 50 novih izviđačkih aviona i dronova NATO.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je u utorak da NATO sakuplja značajnu količinu vojne opreme na ruskoj granici.

Govoreći na konferenciji za novinare sa brazilskim kolegom, Lavrov je takođe istakao da Moskva ne može isključiti mogućnost da Kijev preduzme neku vrstu „vojnog poduhvata“, koji bi predstavljao prijetnju za Rusiju.

„Predsjednik Putin je o tome govorio 18. novembra… on je naglasio da nam ne trebaju sukobi, ali ako Zapad ne može da zadrži Ukrajinu, već je, naprotiv, ohrabruje, naravno, mi ćemo preduzeti sve neophodne korake da osiguramo našu bezbjednost“, rekao je Lavrov.

On je dodao da već neko vrijeme „Zapad provocira Ukrajinu – i ne samo Ukrajinu“ – da preduzme „antiruske akcije“.

Ruski ministar spoljnih poslova je takođe izrazio nadu da Kijev „neće krenuti putem Mihaila Sakašvilija iz avgusta 2008. godine“.

U međuvremenu, američki državni sekretar Anthony Blinken, koji je ranije stigao u Rigu da se sastane sa letonskim kolegom i prisustvuje sastanku ministara NATO, obećao je „ozbiljne posljedice“ u slučaju „obnove ruske agresije“ u Ukrajini. Osvrćući se na rusko „gomilanje trupa“ u blizini ukrajinske granice, Blinken je rekao da je to „neuobičajeno“, napominjući da bi svaka eskalacija od strane Moskve izazvala „ozbiljnu zabrinutost“ u Sjedinjenim Državama.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg takođe je u utorak rekao da je kretanje ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom „ničim izazvano i neobjašnjivo”.

Ruski predsjednik Vladimir Putin takođe je govorio u utorak, izražavajući zabrinutost Moskve zbog vojnih vježbi koje se održavaju u blizini ruske granice, uključujući vojne vježbe koje nisu zakazane.

„Rusija takođe izražava izvjesnu zabrinutost zbog činjenice da se u blizini njenih granica izvode vježbe velikih razmjera, uključujući i neplanirane, kao što je nedavno bio slučaj u Crnom moru“, rekao je Putin na VTB kapitalnom investicionom forumu „Rusija zove!”

Ranije tog dana, rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je saopštenje u kojem se otkriva da se svake nedjelje u blizini granica zemlje otkriva preko 50 NATO izviđačkih aviona i dronova. Osvrćući se na navode da Moskva „eskalira“ situaciju na ukrajinskoj granici, ministarstvo je istaklo da su ruske akcije „čisto odbrambene prirode“.

LavrovNATOrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
2 godine prije

Ma samo neka oni postave opremu što bliže, kada završe posao, odšetate preko granice i poberete opremu. Oni će se i tako razbježati samo im pošaljite poruku da niste vakcinisani !!

preseren3
2 godine prije

Što god Lavrov kaže, to je esencija istine.
Taj čovijek, uz Putina, duša je svijeta.
Svako na to svijetu ima u sebi demone.
On jih uvijek obelodani.
Kad slušaš njega, jasno ti je, gdje je pakao….

tihobl
2 godine prije

I poljaci su svoje zlato povukli sa zapada iz smjestili uz bjelorusku granicu.
Zli jezici bi rekli da se spremaju za rat sa Njemackom i da logistiku smjestaju na sigurno uz rusku granicu.

ZivjeGezaumronije
2 godine prije

Kmeeee kmee kmee…….

Neko ime
2 godine prije

Možda BK napad nije uspio, pa se vraćamo na konvencionalno atomske postavke…
Mogao bi se na-to za.e.at nehotice, pa neki Cirkon završi kao krunski dragulj po sred stožera koji izda naredbu za napad…

Gogolj
2 godine prije

Ovaj Nato je postao usisivač za novac i sredstvo za širenje mržnje, podela, panike i smrti.

Japanac
2 godine prije

Rat se najavljuje na sva zvona. A nije isključeno da će Kina iskoristiti trenutak da povrati Taiwan u svoje okrilje…. Ako se to dogodi, slijedi nam igre gladi. Jao si ga nama…

tadija
2 godine prije

Ne diraj lava dok spava.

Oliver
2 godine prije

Japanac

Danas sam nasao na internetu da i Japan prijeti Kini…LOL
Kazu iz Japana ako Kina pokusa povratiti Tajvan to je prijetnja Japanu..

Youtube je pun kineskih filmova kako Kinezi kokaju Japance

Dolazi vrijeme ratova.

qi-nts
2 godine prije

Kazu da ce Amerikanci dovesti A-oruzje u istocne nato drzave a Bjelorusija kaze da zeli ruske nuklearne rakete.
Moje pitanje je svima, zar ovo sve skupa nece zakociti ekonomski rast Europe?
Ja mislim da hoce.

Max
2 godine prije

Ukrajinci grupiraju trupe i to nije agresija a kad Rusi čine isto onda jest?!

Roccos
2 godine prije

Logika nato mafije je jednostavna:plati mi masno za zaštitu inače ću te prebiti ko vola u kupusu.

Гавран
2 godine prije

Ništa od toga, sve poharaše što je bilo na dohvat pa bi kod drugoga ali nemere!

Kolaps američke podmorničke flote
Elaine Thomas, bivša glavna tehničarka u Bradken Steel Works u Washingtonu, priznala je da je počinila prijevaru više od 30 godina dajući prolazne ocjene čeliku koji nije prošao procesne testove.Tvornica Bradken vodeći je dobavljač lijevanog čelika visoke čvrstoće koji koriste glavni izvođači kao što su General Dynamics i Huntington Ingalls Industries za izgradnju trupova podmornica američke mornarice. Čelični odljevci moraju zadovoljiti najstrože mornaričke specifikacije za snagu i žilavost. Međutim, Ministarstvo pravosuđa SAD-a saopćilo je da je otprilike polovica Bradkenovih odljevaka prošla laboratorijsko testiranje.

h ttps://journal-neo.org/2021/11/30/the-collapse-of-the-us-submarine-fleet/

WISSEN
2 godine prije

2014 je sklopljen Minsk sporazum i tek prije par dana sam saznao sto je to, tko ga krsi.
Prema minskom sporazumu Rusija nema s nikim nista pregovarati, ona nije dio sporazuma.
Po tom sporazumu Ukrajina mora pregovarati s pobunjenicima u Donbasu.
Njemacka, Francuska i Rusija su potpisali da podrzavaju to.
Kasnije je Rusija podnila sporazum u UN i nitko nije stavio veto. Njemacka i Francuska su glasali za a Amerika i Britanija su se sudrzali od glasanja i tako je to postala UN rezolucija obavezujuca za cijeli svijet.
Ima i drugih klauzula kao da se Ukrajina nesmi nauruzavati, da nesmi dovesti strane trupe na svoj teritorij…ali koga to briga, zapad krsi sve ugovore kao A. Hitler.

burt
2 godine prije

nema nikakvog rata u Ukrajini, zašto bi Rusija išla zauzimati ono što kontroliraju njihovi sunarodnjaci u Donbasu, Donbas je globalno potpuno nevažno područje i rupa Europe, puno važnije je što se događa oko Irana jer tamo je sada centar svega

Ende
2 godine prije

Steže se obruč. Ofanzive sa svih strana.
Svijet se masovno pelcuje, uvodi se obavezno pelcovanje, djeca također, ide treća doze, boosteri, cenzura ravnozemljaša i antipelcaša. Tužbe organizatorima i sad ide izvid za znase. com. Gotovo je.

Boba Lazarević
2 godine prije

Ma nema ljepšeg načina da završimo pandemiju, niti ljepšeg poklona za nadolazeći Božić, nego što je jedan lijepi svjetski rat.

Tom
2 godine prije

Ja ne znam kak se Rusi nisu umorili od upozoravanja
Ukre treba razvaliti

Antivakser na kvadra
2 godine prije

Udarite prvi,ak ocete optati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI