Lavrov: Svijet doživljava ključnu eru, ovaj period će trajati dugo

Lavrov
24 komentara

Svijet doživljava ključnu eru, koja će potrajati, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, govoreći prije nego što su diplomirani studenti primljeni u diplomatsku službu.

„Naš spoljnopolitički koncept zahtijeva koncentrisanje napora na jsigurnih, najpovoljnijih uslova za ekonomski razvoj Rusije, povećanje blagostanja ljudi, zaštitu sunarodnika i biznisa u inostranstvu, a to će biti dugotrajan period. U ovim okolnostima važno je braniti ne samo ekonomske i socijalne interese zemlje i naroda, već i osjećaj nacionalnog ponosa, časti i zaštite istorijskog nasljeđa”, rekao je on.

Lavrov je napomenuo da u savremenim okolnostima diplomate moraju ne samo da unapređuju svoj profesionalizam i usavršavaju svoje vještine i erudiciju, već i da imaju građansku poziciju.

“Zaposleni u ruskom ministarstvu vanjskih poslova također su poznati po svom patriotizmu i osjećaju ponosa za zemlju. Ovo nije samo figura, to je konstatacija činjenice”, rekao je ministar vanjskih poslova.

rusijastudentisvijet
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Lavrov uvijek točan i pracizan.

tihobl
1 godina prije

Putin proglasio ratno stanje u 4 nove oblasti RF.

soba 203
1 godina prije

Rusija u ovom trenutku zapravo liči na nacističku Njemačku. Njena jedina ideologija je neka vrsta ekstremnog nacionalizma, ali manje razvijena od nacističke. To je također vrlo slabo institucionaliziran režim – sve se vrti oko jednog čovjeka, Vladimira Putina, koji kontrolira sve velike poluge moći.
Ako to usporedite s Kinom, može se reći da je veoma različita. Kina ima veliku Komunističku partiju s 90 milijuna članova, ima dosta unutarnje discipline. U slučaju Rusije nema te vrste institucionalizacije i zbog toga ne mislim da je to stabilan režim. Nema jasne ideologije koju on može širiti izvan zemlje i smatram da su u tom režimu jednostavno ljudi koji iz različitih razloga ne vole Zapad.

soba 203
1 godina prije

Putin vjeruje su ukrajinci izmišljena nacija. Napomenuo bih, svi su narodi izmišljeni. To vam može reći svatko tko proučava nacionalizam. Mi izmišljamo te koncepte nacionalnog identiteta. Prepuni su svakojakih mitova. Trenutno u službi nismo
koncentrirani na to.
Mnogo je važnije što Putin shvaća da ne može osvojiti Ukrajinu i integrirati je u veliku Rusiju ili u reinkarnaciju Sovjetskog Saveza. On to ne može učiniti. Ono što on radi u Ukrajini bitno je drugačije. On očito otkida određeni teritorij. Ukrajini će oduzeti dio teritorija, uz ono što se dogodilo s Krimom 2014. Nadalje, svakako je zainteresiran za promjenu režima. Osim toga, teško je točno reći do čega će to sve dovesti, osim činjenice da neće osvojiti cijelu Ukrajinu. Pokušati to učiniti bila bi pogreška kolosalnih razmjera. A to se i dogodilo kako smo i predvidjeli.

soba 203
1 godina prije

Ja govorim o sirovom potencijalu Rusije i količini ekonomske moći koju ima. Vojna moć je izgrađena na ekonomskoj moći. Potreban vam je ekonomski temelj za izgradnju stvarno moćne vojske. Za osvajanje zemalja poput Ukrajine i baltičkih država i ponovno stvaranje nekadašnjeg sovjetskog carstva u istočnoj Europi bila bi potrebna ogromna vojska, a to bi zahtijevalo ekonomski temelj koji suvremena Rusija ni približno nema.Nema razloga za strah da će Rusija biti regionalna hegemonija u Europi. Rusija nije ozbiljna prijetnja Europi i SAD-u
i sve analize upućuju na to.Rusija je tempi passati. Suočavamo se s ozbiljnom prijetnjom u međunarodnom sustavu. Suočavamo se s pravim konkurentom. A to je Kina.

Oli
1 godina prije

Si ga malo filozofiramo?

tihobl
1 godina prije

Ukrajinski parlament izglasao je u utorak proglašenje Čečenske Republike Ičkerije teritorijem pod privremenom ruskom okupacijom.

Eto ga sad. Kad Zelenski oslobodi povjesnu Ukrajinu koja ide do kineskog zida i Cecenija ce se naci u Velikoj Ukrajini. Kadirov morace da bjezi kod Dodika, jer od Rusije nece ostati nista.

GMO pilot
1 godina prije

Ova planeta je zatvor i uzalud vam komentari koji nisu u skladu sa tom spoznajom.A ionako je ova civilizacija umrla tako da je dovoljna dvadesetominutna sesija informisanja o mrtvacu.Tek toliko da vidiš u kojoj je fazi truljenja mrtvac.Eterični val će počistiti kukolj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI