Licemjer Elon Musk profitirao je od vladinog nadzora dok se pretvarao da se bori protiv toga

Elon Musk
13 komentara

Afroamerički guru električnih vozila (EV) Elon Musk licemjer je kada se radi o onome što govori u odnosu na ono što radi, posebno kada je riječ o nadzoru vlade.

Iako se naveliko protivi vladinom zadiranju u privatnost, Muskova X platforma, ranije poznata kao Twitter, vladin je špijunski stroj koji generira mnogo novca za Muska i njegove suradnike.

Prije deset godina, tadašnji Twitter podnio je tužbu protiv vlade u nadi da će postići transparentnost u vezi s Washingtonovim zlostavljačkim nadzorom korisnika društvenih medija. Taj se sudski spor nastavio sve do prošle jeseni, iako je X sve vrijeme nastavio profitirati od vladinog nadzora društvenih medija.

Intercept je objavio detaljan istraživački članak o Muskovom licemjerju po ovom pitanju, uključujući peticiju X-ovih odvjetnika prošlog rujna da se savezna vlada prestane miješati u ljudske živote.

“Povijest pokazuje da je nadzor elektroničkih komunikacija i plodno tlo za vladine zloporabe i gromobranska politička tema koja intenzivno zabrinjava javnost”, napisali su odvjetnici prije nego što je sud naposljetku odbio preuzeti slučaj, što je natjeralo Muska da tweeta :

“Razočaravajuće je što je Vrhovni sud odbio saslušati ovu stvar.”

Musk varalica

Intercept je podnio zahtjev prema Zakonu o slobodi informacija (FOIA) kako bi otkrio istinu o tome što se stvarno događa u trbuhu X-a, bez obzira na Muskovu retoriku. Taj zahtjev buši velike rupe u Muskovu percipiranom integritetu po pitanjima nadzora vlade.

Ispostavilo se da X nastavlja profitirati od prodaje korisničkih podataka u svrhu vladinog nadzora, kao što je otkriveno u e-porukama između američke tajne službe i nadzorne tvrtke Dataminr. A X je profitirao od prodaje korisničkih podataka za potrebe vladinog nadzora čak i dok Musk javno govori o velikoj igri protiv nadzora.

Dataminr, koji je dugo hvalio svoj “poseban odnos” s Xom, kontinuirano nadzire javne aktivnosti na bivšoj platformi Twitter i drugim društvenim medijima i internetskim platformama.

“Dataminr svojim klijentima pruža prilagođena ‘upozorenja’ u stvarnom vremenu o željenim temama, dajući klijentima poput policijskih odjela oblik sveznanja društvenih medija”, izvještava The Intercept.

“Upozorenja omogućuju policiji da, na primjer, automatski prati prosvjed dok prelazi iz faze planiranja na ulice, bez potrebe da policijski dužnosnici vrše bilo kakve vremenski intenzivne pretrage.”

“Iako Dataminr brani First Alert, svoju vladinu platformu za nadzor, kao alat za javnu sigurnost koji pomaže onima koji prvi reagiraju da brzo reagiraju na iznenadne krize, opetovano se pokazalo da ga policija koristi za praćenje online političkog govora zaštićenog Prvim amandmanom i stvarnih svjetski prosvjedi.”

Ono što Dataminrov odnos s Xom čini jedinstvenim je to što, za razliku od drugih platformi gdje mora pretraživati korisnički sadržaj, X omogućuje Dataminru da plati izravan pristup podacima tvrtke, što naziva “vatrogasno crijevo”, što znači izravan, nefiltriran izvor podataka svaku pojedinu stavku korisničkog sadržaja koji se javno dijeli na platformi.

Poseban pristup ovim podacima vatrogasnog crijeva je način na koji je Dataminr mogao prodati svoje usluge vladi, imajte na umu. Bez njega, Dataminr bi bio samo još jedan servis za crpljenje podataka kao i svaki drugi.

Čak i nakon što je Musk preuzeo X, govoreći o velikoj igri o okončanju korupcije bivšeg Twittera, Dataminr je nastavio raditi isto što je uvijek radio s vatrogasnim crijevom, dokazujući da je Musk licemjer.

“Iako je bilo nejasno hoće li, pod Muskom, X nastaviti iznajmljivati pristup svojim korisnicima Dataminru – a time i vladi – e-poruke Tajne službe potvrđuju da je, od prošlog ljeta, platforma društvenih medija još uvijek bila vrlo velika u vladinom poslu nadzora”, upozorava The Intercept.

elon musknadzorX
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
27 dana prije

Mućak jednom i zauvijek.

Zoran
27 dana prije

Da on je protiv duboke države i globlista bio bi on moj k…c milijarde i faca.

ze d
27 dana prije

good mooooorning Vietnam

Ivan Bgd
27 dana prije

Nesto mi se pricinilo, kad sam pogledao naslov, umesto licemjer Elon M… video sam lucifer Elon M…

xyz
27 dana prije

Večina zapadnjaka sanja da budu kao Elon Musk.
Naivne egoističke zapadne svinje sanjaju o kukuruzu, a Mask jim sprema insekte,rakotvorna cjepiva i umjetno sintetičko meso.

Super-ApineIo
26 dana prije

Naravno da je tako. On je kapitalist, nije Čege Vara. Jel’ se to neko iznenadio i uvrijedio?

Dumand
26 dana prije

On je samo dobro plaćeni PR od vlasnika, kao i Kill Bil, kao i Bresolesku i ostali klauni. Vlasnici nikada se silaze među sluge

Ivek
26 dana prije

Tesla je naziv kojeg su pokrali od srbina Tesle koji je skončao ko najveće smeće u hotelskoj sobi u usa. Pokrali su mu i sve papire i izume. Sad kao navodno neki Musk je sve izmislio u 2020-oj, je kako da ne. Djubre je pod vladom, on je samo potrčko.
Ameri znaju kako izet potrčke koje mogu kontrolirati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI