London i Moskva održali tajne razgovore

Tajni razgovori Rusije i UK
148 komentara

Razgovori između Ujedinjenog Kraljevstva i Rusije ne uključuju “sklapanje mirovnih sporazuma u bilo čije ime”, navodno je rekao britanski dužnosnik

Dužnosnici britanske vlade održali su tajne diplomatske razgovore s predstavnicima Kremlja o međunarodnim sigurnosnim mjerama tijekom sukoba u Ukrajini, prema izvješću britanske publikacije The i. Dijalog se odvijao u gradovima poput Beča i New Yorka tijekom proteklih 18 mjeseci, a bavio se pitanjima poput nestašice žitarica i nuklearne sigurnosti, navodi se u izvješću. Međutim, nije se razgovaralo o pronalaženju diplomatskog rješenja sukoba u Ukrajini, pišu novine pozivajući se na anonimnog britanskog dužnosnika.

“Održavali smo kontakt i smatramo da je ključno održavati otvoreni dijalog tijekom rata u Ukrajini”, izvijestio je The i, citirajući neimenovanog višeg britanskog diplomata. “Mi ni na koji način ne dijelimo dijelove zemlje niti sklapamo mirovne sporazume u bilo čije ime, ali je od vitalne važnosti da ta linija kontakta ostane otvorena”. Cijene žitarica su porasle otkako se Moskva u srpnju povukla iz Crnomorske inicijative za žitarice 2022.;  sporazuma koji je Ukrajini omogućio izvoz žitarica iz svojih luka u zemlje Azije, Bliskog istoka i Afrike u zamjenu za ukidanje zapadnih sankcija koje su sprječavale ruski poljoprivredni izvoz.

Međutim, Moskva inzistira na tome da je Zapad nastavio onemogućavati Rusiji isporuku hrane i gnojiva. Dužnosnici Ujedinjenog Kraljevstva također su zatražili jamstva o nuklearnoj sigurnosti tijekom cijelog sukoba, navodi se u izvješću, u vezi s pitanjima uključujući nuklearnu elektranu Zaporožje, usred straha od potencijalne radijacijske katastrofe.

Britanski diplomat rekao je novinama da Ujedinjeno Kraljevstvo ima “jasan strateški stav” o vojnoj akciji Moskve u Ukrajini i da je to “jedna od rijetkih tema” u kojoj je Ujedinjeno Kraljevstvo u koraku s NATO-om i drugim saveznicima. Stoga bi bilo “vrlo čudno” da su britanski diplomati dobili ovlast za pokušaje pregovaranja o primirju.

Glasnogovornik britanskog Ureda za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj (FCDO) potvrdio je za The i da su razgovori s ruskim dužnosnicima održani samo kada je “apsolutno neophodno”, ali je naglasio da nije stav Ujedinjenog Kraljevstva donošenje bilo kakvih odluka u ime od Kijeva. “Na Ukrajini i ukrajinskoj vladi je određivanje stajališta u bilo kakvim pregovorima”, rekao je glasnogovornik. ”Baš kao što je na Ukrajini kako će određivati pitanja vezana uz njezinu slobodu i  demokratsku budućnost”. U srpnju je NBC News izvijestio da je skupina bivših visokih dužnosnika američke nacionalne sigurnosti razgovarala s istaknutim ruskim dužnosnicima, uključujući ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova. Sastanci su imali za cilj stvoriti osnovu za metode za okončanje ukrajinskog sukoba, navodi se u izvješću. U subotu je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim narodima Vasilij Nebenzja rekao novinarima da je Moskva održavala neformalne razgovore s nekim od “naših europskih kolega”, o pitanjima poput “života, različitih poslova i politike”.

razgovorirusijaSigurnosne mjereujedinjeno kraljevstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
148 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kokain
7 mjeseci prije

Imperiji zla 🇬🇧🇷🇺

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Zanimljiv video koji ukratko na jednom mjestu idejno objašnjava što nam rade:

youtube. com/watch?v=Sz1VYqkpXOU

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Prva rana koju je Andrij zadobio bio je hitac u rame koji je ispalio ruski pješak u istočnoj Ukrajini prošlog proljeća. Drugi se dogodio nekoliko minuta kasnije, dok je 20-godišnji narednik ležao previjajući se od bolova u blatu: u leđa su ga pogodili šrapneli ruske granate koja je eksplodirala. Ako ikad više bude ranjen, kaže, vjerojatno će to biti od vlastite ruke. “Apsolutno sam spreman pucati sebi u nogu, samo da se nikad više ne vratim na front”, govori Andrij, koji je dezertirao iz svoje jedinice nakon što je otpušten iz bolnice s fragmentima metka u lijevom ramenu. “Bio sam vojnik na ugovoru, profesionalac”, rekao je iz svog skloništa u Lavovu, pod uvjetom da mu se ne navodi puno ime. “Ali nakon što sam vidio toliko korupcije i nesposobnosti uključene u sustav, koji nije obraćao pozornost na mene ili moje rane, zašto bih se vratio da budem meso u rovu?”,… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

A zašto me ovo , uopće ne čudi 😁 ? Zašto tvrdim da nijesu niti prvi 🤗 ! Zašto tvrdim da će GB ponovno biti PRVA DA NAPUSTI BROD KOJI TONE 😁 !!! Sačekajte samo malo 😎 . Surprise , surprise 😁 ….

onaj najglu...Dalton
7 mjeseci prije

Baba, da Rusi tajno pregovaraju sa Britancima…
A zato Rusima odlično iđe.
Pa britanske rakete lupaju po njima samo tako…

tihobl
7 mjeseci prije

Britanci i ameri gurnuli su EU u rat protiv Rusije. Uskoro ce se izvuci, a onda okrenuti protiv IV rajha. U rat ce uci tek kad rusi slome zube nacistima kao i prosli put.

Putin zna u cemu je igranka i zato ne zuri. Ne ubacuje 300.000 spremnih dobrovoljaca, ne pravi velike ofanzive, ogranicio je napredovanje na kilometar sedmicno…. sve to da minimalizuje zrtve na ruskoj strani. Nece da ponovi staljinovu gresku i demografski i ekonomski unazadi drzavu, da odradi sve, a da anglosasi prisvoje pobjedu.

Haj
7 mjeseci prije

Sto imaju pregovarati s Englezima, ja bi prekinuo diplomatske odnose s perfidnjm Albion

Dux
7 mjeseci prije

…..” kolektivni zapad” polako ali sigurno dolazi do zaključka da se protiv Rusa na njihovu terenu ne može ( osim možda nuklearnim oružjem), sad se treba izvuć iz g.vana, ali cijena je malo povisoka, jadan ukrainski narod, kako god ovo završi…

eks
7 mjeseci prije

Da fino su razgovarali vidimo bukvalno srusenu komandu crnomorske flote i to britanski skalp, cak ni s-400 je bio nemocan

Hihi
7 mjeseci prije

Dolar ojačao deseti tjedan zaredom: “To se nije dogodilo 10 godina

Nekoime
7 mjeseci prije

Rusi su obećali obavijestiti britanske vlasti o evakuaciji Londona najmanje 6 sati prije njegovog uništenja.

Koja
7 mjeseci prije

Tihobl “na apararima”…mrski mu Englezi, odavno još (a vidimo i dan danas) šuruju s Rusima

držnedaj
7 mjeseci prije

Precizni i upućeni Neue Züricher Zeitung pisao prije par godina: “Dvije trećine Rusa vjeruje u tajnu svjetsku vladu Dvije trećine Rusa vjeruje u tajnu svjetsku vladu Većina ruskog stanovništva vjeruje u teorije zavjere. No, Donald Trump i Vladimir Putin pojavljuju se samo kao statisti. Christian Steiner, Moskva, 21. srpnja 2018., 9 sati ujutro Velik dio Rusa vjeruje u teorije zavjere koje se vrte oko sveobuhvatne moći financijskih institucija. Ili kako Gordon Gekko (glumi ga Michael Douglas, kaže u filmu “Wall Street”: “Ključ uspjeha leži u likvidnosti. Ako nemaš dovoljno, ne možeš pišati ni na koga.” Je li slučajnost da je pozivni broj Rusije 007? Postoji li borba između dobra i zla doista? Je li od početka bilo jasno da će Francuska biti svjetski prvak? I regulira li vlada u sjeni uopće svijet? U Rusiji većina ljudi vjeruje u teorije zavjere. Ništa u tim igrama uma nije slučajno i sve je… Čitaj više »

Mamu im *bem americku-satanisticku
7 mjeseci prije

Igramo se svi lokomotive ….

7 mjeseci prije

dogadjaji kao pogodak kerckog (krimskog?) mosta, dron una moskvu i raketiranje sevastopolj uprave naravno da ce biti. u razmjeru koliko rusi takvih ciljeva pogode na ukro strani razmjer je 1: puno, 1:10.
onda se ovdje nadju likovi koji samo o tome trube. kad bi im odgovorili istom mjerom za takve dogadjaje onda bi mi njima trubili 10 puta vise.

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Izgleda da su sendvičari danas natprosječno aktivni sa svojim minusima.

hiber
7 mjeseci prije

Zovu ih Englezi svaki dan u vrijeme čaja. Sa porukom Sorry, darling. 🤣🤣🤣

Alex
7 mjeseci prije

Što bi to bila demokratska budućnost u jednoj Ukrajini?!?

gigi pinna
7 mjeseci prije

… a u međuvremenu “nema nikih problema” dok ukrajinski maloumnici ratuju (više-manje konvencionalnim oružjem) za London i ostale Sotone.
Ovim britansko-američkim udarima na Krim i Moskvu želi se Rusiju prisiliti da se rat zamrzne, pa da opet krene za koju godinu (Gorski Karabah, Majdan i sve nakon njega) – Rusija, osim uništavanja ukrajinske vojske (koje može potrajati tko zna koliko još), zapravo i nema pravi odgovor na sve to – doklegod oni ne udare malo po Londonu i Washingtonu, nema mirovnog Sporaztuma niti blizu.
Zamrzavanje rata samo ide u prilog zapadnim Sotonjarama – Ukre će se ponovno naoružati i za dogledno vrijeme opet krenuti u rat. Ako Putko misli da bez marša na Kijev može sve ovo završiti jednom za svagda, grdno se vara.

gigi pinna
7 mjeseci prije

A polupano zapovjedništvo ruske mornarice u Sevastopolju (“najbolja protuzračna obrana na svijetu, LOL! – sigurno nisu Ukri to napravili, nego Ameri i Briti, a Rusi ne smiju opaliti po njima), a Ukrajinci skoro bez problema izvoze žito…
Putko se boji proglasiti mobilizaciju, jer zna da bi izgubio potporu običnog Rusa, koji podržava vojnu akciju doklegod on ne sudjeluje u istoj.

vanja
7 mjeseci prije

Uz vatromet engleskih raketa po Sevastopolju…

Mrčikola
7 mjeseci prije

Ma, tko bi rek’o..!😁…već mjesecima..?…a na televiziji i u novinama.., “ni mu ni bu”…ah, da, tajni razgovori su u pitanju.😁
Rat u Ukrajini je pravi, jer ima sve “odlike” pravog rata; krv, znoj i suze…smrt, strah i patnja…znadu to majstori organizirat, a sukob je, vjerojatno, kao i svaki veliki sukob do sad; insceniran…da nije tako ne bi se “po Europama” hvalili koliko su oružja poslali u Ukrajinu, a niti bi im “građani” nakon takve samohvale mirno spavali…a u “eter” bi Rusi svakodnevno puštali snimke “osvježavanja” goriva i zagrijavanje motora na svojim nuklearnim ICBM-ovima…a potražnja za toalet papirom bi bila, kudikamo, veća nego u “koroni”.😁

Jere
7 mjeseci prije

Kako se zove ubačenik koji ovdje, po zadatku, dijeli minuse? “Minus habens”

Captain
7 mjeseci prije

Para se mora vrtjeti, milijun poginulih je statistika.
Drug Staljin je to odavno rekao.

Max
7 mjeseci prije

Uvijek se radi ispod stola , Mislim da se boje nuklearnih incidenata,

Damir Unusic
7 mjeseci prije

Tajni razgovori kako dalje razjebat cijeli svijet !!

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Ponavljajući nalaze američkih znanstvenika Kevina McKernana i Phillipa Buckhaultsa, njemački biolog Jürgen O. Kirchner također je pronašao ogromne razine kontaminacije DNK u bočicama BioNTech-Pfizer mRNA cjepiva koje se koristi u domovini cjepiva, Njemačkoj. Iako se izvan Njemačke obično naziva cjepivom ‘Pfizer’, cjepivo je zapravo razvila njemačka tvrtka BioNTech, a BioNTech je njegov legalni proizvođač .

Dok Pfizer proizvodi mRNA za opskrbu gotovog lijeka u SAD-u, sam BioNTech odgovoran je za proizvodnju mRNA za opskrbu u EU u partnerstvu s europskim podizvođačima. Međutim, čini se da to nije učinilo nikakvu razliku u pitanju kontaminacije DNK.

Kirchner je prvi put upozorio na problem kontaminacije DNK cjepiva BioNTech još 2022. godine u knjizi Die mRNA-Maschine – ‘The mRNA Machine’ – koju je objavio pod pseudonimom David O. Fischer. Knjiga sadrži cijelo poglavlje o ‘Kontaminaciji DNK BioNTechovog mRNA cjepiva i njegovim rizicima’ i citira dokumente Europske medicinske agencije koji priznaju problem bez kvantificiranja.

7 mjeseci prije

Pravi rat još nije počeo – ovo je i dalje tek priprema, odmeravanje snage protivnika uz želju da pokažu što više “pravog oružja”. Za to vreme se sve strane trude da ne dođe do većeg incidenta (ne računajući Ukrajince – oni su samo oružje u rukama Zapada) pa da rat nekontrolisano eskalira. To je namena ovih kontakata a ne nekakva podela sveta.

Međutim, vest je ubačena tendenciozno – u tonu koji nagoveštava saradnju. Specijalni rat je bitna komponenta pravog…

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Tisuće Kanađana opkolile su hotel u Torontu u kojem se Justin Trudeau sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, optužujući dvojicu svjetskih čelnika da su “akteri Svjetskog gospodarskog foruma” i tražeći njihovo uhićenje zbog “zločina protiv čovječnosti”.

Zelenski je posjetio kanadskog premijera u Torontu, a kanadska vlada spremna je objaviti da Ukrajini šalje 650 milijuna dolara i tranšu novog oružja, prema vladinom dužnosniku. Međutim, građani Kanade dižu se protiv Trudeaua i njegovih nepopularnih odluka.

“Odlazi iz moje zemlje, Zelenski. Zadrži svoj rat. Jebeš WEF. Znamo za koga radite. Znamo da si glumac”, rekao je jedan muškarac u ogromnoj gomili.

“Nećemo osiromašiti zbog tebe, Justine”, rekao je drugi muškarac. “Izdajnik, Justine, apsolutni izdajnik, apsolutna mrlja na ovoj naciji.”

“Pogledajte sav ovaj novac koji ovaj čovjek troši dok mi imamo beskućnike koji žive na ulicama.”

Pogledajte sav taj novac s kojim ovaj ratni zločinac odlazi. Evo, 650 milijuna dolara i više, dolje. Trudeau i Zelenski van!

Gad
7 mjeseci prije

Gluposti.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Kako ukrajinsko zito moze bit duplo jeftinije od poljskog ?
Sad ruska nafta i umjetno gnojivo koje su najjeftiniji na svijetu ne dolazi .
Dolazi preko Poljske ,pa valjda pojeftini zbog duzeg puta??

Tu su i ratni porezi i financiranje rata!! Zna li netko to objasnit?”

🙂🙂🙂🙂

Vas emmi
7 mjeseci prije

Ukrajina vise ne postoji, USreich-ina postoji. Jos malo pa gotovo.

gogo
7 mjeseci prije

banda koja se obogatila na pljački afrike i indije bi nekome držala predavanje. Uk je usrana praona novaca !

Hamilton
7 mjeseci prije

Zar jos nije Rusija kolapsirala?

Lucija, prva
7 mjeseci prije

No, budući da vidim da ide off- topičenje… “Kada bi Faktograf bio dovoljno sposoban napraviti fact-checking samog sebe, sami sebi bi morali staviti blokadu objava na barem godinu dana nakon ovakvog sponzoriranog širenja hrpe besmislica i dezinformacija, a s očitim ciljem relativiziranja i promoviranja ektremno lijeve Degrowth agende koju promovira stranaka Možemo.Evo samo jedan primjer koji je, naglašavam, citat autora/ice članka, a ne prijenos nekog citata iz teksta:”Upravo smanjenje potrošnje i produktivnosti neki vide kao jedno od centralnih pitanja odrasta. ”Pa sad neka meni netko objasni, kako smanjenje produktivnosti može dovesti do korištenja manje resursa, za što se kao Degrowth i Možemo bore? I kako smanjenje potrošnje može zadržati postojeću razinu blagostanja? I kako to sve može završiti bilo čime osim većim siromaštvom? Uglavnom, tekst je prepun takvih nesuvislosti. U jednom dijelu čak govore da neki zagovornici Degrowtha nisu protiv slobodnog tržišta, ali jesu protiv rasta, prenosi Teleskop.hr. I naravno, pokušavaju… Čitaj više »

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Još off-topičenja. U bliskoj vezi sa ciljevima možem ovaca. A koje provodi – tko? Zambija je puno toga pokazala. “U Europi je prošle godine proizvodnja svinjskog mesa bila manja za 8%, dok je za prvih šest mjeseci ove godine manja za još dodatnih 8%. Kada je u pitanju otkupna cijena koju su klaonice plaćale farmerima, ona je bila 30% veća u Hrvatskoj i Europi, a danas je još veća za 10%.  Već sad imate ekstremno visoke cijene čvaraka jer Hrvatska nema dovoljno leđne slanine iz koje se proizvode čvarci. Onda se događa to da je ta slanina skuplja u uvozu nego svinjska plećka bez kosti. Kad uzmete u obzir nekakve tehnološke parametre, ponudu i potražnju, to dovodi do velikih cijena”, rekao je direktor Croatiastočara Branko Bobetić Hrvatska je jedan od najvećih uvoznika svinjskog mesa u Europi…” Je normalno. SR Hrvatska ih je imala 4 puta više. “Ove godine je zbog… Čitaj više »

Zvone
7 mjeseci prije

Evo novog dokaza da je sve vođeno iz jednog mjesta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI