London reagira na tvrdnje o preprodaji oružja koje je namijenjeno za Kijev

Oruzje Ukrajina
9 komentara

Bilo je “izoliranih izvješća” o tome da je oružje, koje je prvotno poslano u Ukrajinu, preusmjereno s prve crte, rekao je ministar oružanih snaga James Heappey

Ministar oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva James Heappey priznao je u četvrtak da su neke pošiljke oružja koje su Kijevu isporučili zapadni saveznici mogle promijeniti vlasnika, prije nego što su stigle na crtu bojišnice. Nije pojasnio točnu količinu ili vrste oružja koje je navodno preusmjereno. Prošlog tjedna škotski zastupnik Kenny MacAskill zatražio je od ministra procjenu udjela vojne pomoći koju je Velika Britanija poslala Ukrajini, a koja je bila preprodana prije nego što je stigla do ukrajinske vojske. Heappey je u četvrtak odgovorio da Ujedinjeno Kraljevstvo ima “stroge procedure”, kako bi osiguralo da se sva pomoć, koja prolazi kroz Međunarodni centar za koordinaciju donatora, predaje ukrajinskoj vojsci.

Međutim, priznao je da je “bilo izoliranih izvješća”, iako iznimno rijetkih, u kojima se tvrdilo da je oprema, koja je prvotno namijenjena Ukrajini, bila preusmjerena dalje od prve crte. Nije pružio dodatne pojedinosti.

Rusija je učestalo upozoravala da zapadno oružje poslano Kijevu završava u rukama organiziranih kriminalnih skupina i terorista, destabilizirajući time sigurnosnu situaciju na Bliskom istoku, u Africi i Europi.

Te je zabrinutosti ponovio i Seymour Hersh, veteran američkih novinara i autor bombastičnog izvješća u kojem se navodi da je eksplozije plinovoda Sjeverni tok organizirao Washington. Koncem travnja je utvrdio da je Zapad dobro svjestan u vezi toga da ukrajinski zapovjednici prodaju oružje Zapada krijumčarima,  iz država poput Poljske i Rumunjske. Prema službenim podacima, koji su nastali koncem ožujka Ujedinjeno Kraljevstvo je izdvojilo 2,3 milijarde funti (2,9 milijardi dolara) vojne pomoći Ukrajini od početka rata, odnosno od veljače prošle godine, čime se nalazi odmah iza Sjedinjenih Američkih Država. Britanija je također domaćin programa obuke za ukrajinske postrojbe u kojem do završetka ove godine nastoji obučiti oko 30.000 vojnika.

Moskva je u više navrata upozoravala Zapad da podržavanje Ukrajine oružjem i obučavanje njezinih postrojbi čini Zapad izravnim sudionikom sukoba.

OružjePreprodajaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
11 mjeseci prije

Stvara li se Euro ISIL?

Ico
11 mjeseci prije

ENGLEZIMA JE U GENIMA usađen ZLOČON
PREMA DRUGIM NARODIMS

ogo
11 mjeseci prije

Borci su dosli ouzje je tu EU bitce AU

Max
11 mjeseci prije

Zato ga ima posvuda.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“Ujedinjeno Kraljevstvo ima “stroge procedure”, kako bi osiguralo da se sva pomoć, koja prolazi kroz MEĐUNARODNI CENTAR ZA KOORDINACIJU DONATORA, predaje
– ukrajinskoj vojsci.”

😄😄😄😄 JEB.ENI LU.PEŽI.

A, e.
Nije ni ukrajinska vojska sposobna sve to zdilati.

Na kraju, papala maca.
Tko uopće zna za taj Centar? Gdje je to? Tko tamo sjedi?

Podsjeća me na onaj Stožer za kovid. Ili tako nešto. Sve puno kockoglavih…pa nije to za biologe i znanstvenike.
Daj lovu. Imal’ mene tute?

mladen3x
11 mjeseci prije

U vremenu malo prije Domovinskog rata oružje je bilo skupo za Hrvate ali se ipak kupovalo…pa….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI