fbpx

M. Albright u svom stilu: Da se NATO nije proširio, Putin bi lako došao do Europe

Madeleine Albright

Nakon duže vremena je s novinarima razgovarala bivša američka državna tajnica Madeleine Albright, koja će u povijest ući po izjavi kako je smrt 500 000 iračke djece zbog uvođenja embarga Iraku „bila teška odluka, ali se isplatila“.

„Da se NATO nije proširio, Rusija bi imala lak pristup Europi“

Jako mi je drago što smo NATO proširili na Istok, jer bi u protivnom Vladimir Putin, koji zna kako igrati na neprijateljske slabosti, imao puno lakši pristup Zapadu, rekla je bivša američka državna tajnica Madeleine Albright. U intervjuu za poljski list Rzeczpospolita, bivša državna tajnica je također priznala da je vrlo zabrinuta za budućnost američke demokracije i identiteta EU.

Nedavno je bivša državna tajnica SAD-a Madeleine Albright rekla da je predsjedništvo Donalda Trumpa „praktički poklon za Vladimira Putina“, jer su, kako sam Trump kaže, „mediji neprijatelji nacije“, što zauzvrat Putinu daje sva prava da kaže istu stvar.

„Za mene je uloga slobodnih medija temeljna, to je suština demokracije. Trumpov stav Putinu pruža mogućnost da sumnja u legitimitet mnogih izbora u srednjoj i zapadnoj Europi, a to slabi veze s našim saveznicima”, objasnila je Albright u intervjuu za Rzeczpospolita, lista jedne od rijetkih zemalja gdje je uopće dobrodošla.

Štoviše, priznala je i da je brine i Trumpova nepredvidivost.

“Jedno je biti nepredvidiv u odnosu na neprijatelja, ali biti nepredvidiv u odnosu na saveznike je potpuno drugačija stvar. U ovom slučaju, izgradnja integrirane strategije djelovanja čini se vrlo teškom”, dodala je.

Albright se zaista plaši za budućnost američke demokracije jer Trump ostavlja dojam „nedemokrata koji se osjeća iznad zakona“.

Također, prema Albright, Trump nije trebao raskinuti Ugovor INF, jer to Rusiji daje slobodu djelovanja u ovom području. Naravno da je INF ključan za stabilizaciju geostrateške situacije u Europi, naglasila je.

U intervjuu je bivša američka državna tajnica izrazila duboko zadovoljstvo što se NATO 1999. godine proširio, a Poljska, Češka i Mađarska su se pridružile savezu.

U svakom slučaju, prema bivšoj američkoj državnoj tajnici, postoje oni koji još vjeruju da je pokušaj suradnje s Rusijom bio pogreška.

„Znam da postoje ljudi koji to kritiziraju do danas i vjerujem da smo na taj način provocirali Rusiju. Ali Rusima nisu trebale nikakve provokacije, sami su bili provokatori”, rekla je Albright.

„Odlučili smo pregovarati s njima u okviru temeljnih zakona kako bismo otkrili imamo li posla s nekom drugom Rusijom. Napokon je završio Hladni rat, pao je Berlinski zid. Gorbačov i Jeljcin su bili potpuno različiti političari od tipičnih ruskih vođa”, dodala je.

Međutim, prema njezinim riječima, tada su mnogi vjerovali i nadali se da će se jednog dana okolnosti toliko promijeniti da bi se Rusija nekako mogla pridružiti NATO paktu. Danas je postalo jasno da se to nikada neće dogoditi. Unatoč tome, ona smatra da ipak treba pokušati uspostaviti odnose između Rusije i NATO-a kako bi se spriječio rizik sukoba.

“Nažalost, ono što Putin radi s  hibridnim napadima, vojnim vježbama na sjeverozapadnoj granici Rusije, prijetnje baltičkim zemljama i cijeloj regiji ne daje razloga za optimizam. Dakle, iako prije 20 godina NATO nije planirao slati glavne snage u nove države članice, situacija se promijenila. A za sve ovo je kriva Rusija”, objasnila je političarka, koja Moskvi prigovara vojne manevre u svojoj ogromnoj Zapadnoj vojnoj oblasti.

Dodala je da iako više nije dio američke administracije, za nju osobno dogovori iz osnivačkog zakona Rusija-NATO iz 1997. više ne vrijede.

“Ono što je Rusija učinila s Ukrajinom promijenilo je cijeli ovaj sporazum” , uvjerena je bivša državna tajnica.

Albright je također rekla da su u to vrijeme postojale ideje da se uz pomoć OESS-a izgradi “zajednički dom” s Rusima.

“Sovjeti nisu željeli ujedinjenu i slobodnu Europu, već samo onu Europu koja će priznati posebna prava SSSR-a. U svakom slučaju, mogu vas uvjeriti da smo za vrijeme vladavine administracije Billa Clintona pokušali pronaći načine suradnje s Rusijom, pomoći joj tijekom tranzicije i transformacije. No kada je došao Putin, sve se dramatično promijenilo. Stoga ne bismo trebali izgubiti iz vida što bi se dogodilo da Clintonova administracija nije bila uključena u širenje NATO-a. Putin bi imao puno lakši pristup Zapadu, a on savršeno igra na sve naše slabosti. Jako sam zadovoljna što smo proširili NATO“, naglasila je.

U razgovoru je Albright također priznala da je zabrinuta za budućnost Europske unije, jer postaje dio anonimne globalizacije, od koje mnogi imaju koristi, ali koja nema lice. Ali ljudima treba identitet, oni žele znati svoju religiju, etničku pripadnost, jezični identitet. To je normalno. Ono što žele naziva se domoljubljem, objasnila je političarka.

“Međutim, problem počinje kada moja osobnost mrzi vaš identitet. Tada već imamo nacionalizam, što je dovelo do dva svjetska rata u ovom dijelu svijeta, a ovaj se anonimni Bruxelles nije u stanju oduprijeti takvom nacionalizmu”,  izjavila je sa žaljenjem Madeleine Albright.

Složila da još uvijek ne postoji niti jedan europski telefonski broj kojeg bi Henry Kissinger jednom želio nazvati.

„Bila sam u Bruxellesu mnogo puta i nikad nisam znala u kojim se institucijama trenutno nalazim. Međutim, prijedlozi za reformu EU koje je iznio predsjednik Macron izgledaju mi vrlo zanimljivi u tom pogledu “, sažela je bivša američka državna tajnica Madeleine Albright u intervjuu za poljski list Rzeczpospolita.

Kao podsjetnik za čitatelje koji se odnedavno počinju zanimati za vanjsku politiku i modernu povijest, objavit ćemo poznati video u kojem bivša državna tajnica Madeleine Albright otkriva što je i tko je i kakvom svjetonazoru pripada.

RP

VIDEO – 500 000 ubijene iračke djece – Madeleine Albright: “Izbor je bio težak, ali se isplatilo”

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
97 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Direktor
Gost
Direktor
10 mjeseci prije

A ko tu vješticu išta pita !? Ruski plin (za grijanje, ne komore) uredno prolazi kroz NATO granice, Rusi za drugo nemaju potrebe.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
10 mjeseci prije

Bio sam na dva predavanja njena u Českoj,jer je ona porijeklom cehinja.Postavio sam joj par pitanja o nekim stvarima o koje pisem stalno na portalu Logicno.Zasutjela je kao nijema a pocela mucati..odgvorila mi neke stvari a kad sam joj dao neke konkretne stvari,nije znala odgovoriti.Jasno kao dan,ona je projekat americke drzavne elite,postavili su Havla za predsjednika ceske a on jandik,bitno d aje mogao pricati o demokraciji,da Kina treba biti demokratska itd..Jadnik uopce nije imao pojma kao funkcionira globalna politika niti dio americke elite da s eradi na globalnom procesu da Kina bude novi globalni cnetar upravljanja.Stalo pricali kako rusiji trebao ovo,ono itd..a u stavri su stim svojim pricama jacali rusiju a snizavali svoj rejtnig koji je na kraju tako ispao..

iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
Gost
iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
10 mjeseci prije

Porijeklom čehinja, aha………

Vladimir
Gost
Vladimir
10 mjeseci prije

@iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
Marie Jana Korbelová udata Albright. Kucka
Pa ni to neznas, to znaju i vrapci u mojem dvoristu.

iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
Gost
iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
10 mjeseci prije

Vladimire, znaš kako se veli moj nos moj ponos, pogledaj gore nos…………

Z.A.
Gost
Z.A.
10 mjeseci prije

Milance iz Ceske _ e neka si je Milance nagazio …..

iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
Gost
iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
10 mjeseci prije

To onako ko kad Eđi dovikne na Natija ili dobaci pokojnom Peresu a onda to komentiraju jes im rekao a ne shvačaju da su progutali duplu trokuku.

pera lozac
Gost
pera lozac
10 mjeseci prije

Ta stara kucka je cehinja koliko je gergy soros madjar.

tihobl
Gost
tihobl
10 mjeseci prije

Opa Milance ides na njena predavanja. I opozicionari iz BL idu u Las Vegas na seminare gdje je ona jedan od predavaca.

sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
Gost
sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
10 mjeseci prije

Tiho Moš misliti predavanja, česi i braća osunećeni klimaju glavama nije to Begiš pa onaj osunećeni dobije tortu u lice za svoje laži i obmane a ko fol Moše joj dobacio a u stvari trćao da mu da autogram da se pohvali svojoj skvo.

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

Hahah… da skvo…. odlično.

Sarmat
Gost
Sarmat
10 mjeseci prije

Taj nečovjek nije nikakva Čehinja već Židovka. To da čovjek i ne zna, shvatio bi po onome što i kako radi. Njeni roditelji , oba Židovi, samo su 1941 formalno prešli na katoličanstvo da se spase pred nacizmom! Ali krv nije voda.

sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
Gost
sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
10 mjeseci prije

Što je tebi kakovi ž to su Mošini globalisti.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
10 mjeseci prije

ona ima cesko i americko drzavljanstvo,a to sto ti mislis d aje zidovka,to je tovje misljenje..

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

Zlo smeće je još živo… Stadion bi bio predobar za tu nakazu.

Zadranin
Gost
Zadranin
10 mjeseci prije

Ovu “vješticu” bi trebalo spaliti, i to bi je trebali roditelji onih 500000 djece “pripaliti”.

P***!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
10 mjeseci prije

@Zadranin :
Prestara krava za govedju juhu u kocki ?

milan
Gost
milan
10 mjeseci prije

Kaj se želiš otrovati 🙂

dvokrilac
Gost
dvokrilac
10 mjeseci prije

Za nju je lomača iz raja izašla.

sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
Gost
sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
10 mjeseci prije

Zadranine, moraš se naviknuti da ovi mogu sve što požele.

mars
Gost
mars
10 mjeseci prije

Olbrajtova predstavlja citav jedan mentalni ustroj i nacin razmisljanja velikog dijela americke elite, koji se svodi na sljedece;
Olbrajtova – “ja sam za to da svijetom vlada mir, pravda, da citav svijet bude jedna nacija, govori jednim jezikom, moli se jednom Bogu”
Rusi (ili Kinezi, ili Japanci, ili….) – “super, i mi smo za to. Hajde da svi budemo Rusi (ili Kinezi ili Japanci….), govorimo ruski i budemo pravoslavni”.
Olbrajtova – “uuuffffff”!

Jer za njih se podrazumjeva da je svjetiki mir i pravda – americki mir i pravda, “svijet” – Amerika, jedan svjetski jezik – engleski, jedan svjetski Bog – dolar, a tako je i sa samim SAD – Amerika je Njujork, Vasington i Boston na istoku, te Los Angeles i San Francisko na zapadu. Sve ono izmedju toga je nekakav prostor, nastanjen nekom nizom vrstom, koji se preleti avionom kad putuju izmedju pomenutih istocnih i zapadnih destinacija. Psihopatski arogantno, oholo i opasno ludilo.

Arcibald Rajs
Gost
Arcibald Rajs
10 mjeseci prije

Kad slusam ovu krvavu babu kako sve izvrce povraca mi se! Putina ne bi ni bilo u ovoj formi da 1999. niste odlucili da rasturite bombama jednu zemlju i jedan narod koji vam je spasio zivot u Drugom svetskom ratu! Da niste pretvorili NATO u ofanzivni savez 19 zemalja i da niste okupirali deo Srbije Putin mozda ne bi ni uvideo koje se zlo sprema Rusiji i ne bi ni prihvatio ulogu predsednika i izgradio strategiju za odbranu i vas konacan slom. Sloboda vasih medija nikad nije postojala, bila je samo u vecitom ponavljanju reci sloboda i ni u cemu drugom. Kada su se konacno pojavili slobodni mediji vasi inkvizitori u vidu Facebooka i Googla su odlucili da uguse svaki vid slobodne reci i misli, licimeri prokleti! Jedino sto vam zelim je da se udavite u sopstvenim govnima pre kraja vaseg Odvrajt zivota!!!

tihobl
Gost
tihobl
10 mjeseci prije

Baba je kriva sto 1997-98 nije uclanila Rusiju u NATO, A sad nece da prizna krivicu da je ona kocila, a kremlj zelio ulazak.

aha
Gost
aha
10 mjeseci prije

koliko je djece pomrlo i nastradalo zbog ex yu egzibicionizma???
što bi odgovorili naši političari na to pitanje???
ali praksa potvrđuje,
svi misle da su njihovi postupci bili opravdani i ponovili bi to opet….
a narod i dalje glasa za njih….
dakle?????

Lobos
Gost
Lobos
10 mjeseci prije

Realno, zemlje istocne evrope za NATO su topovsko meso za napad na Rusiju. I zato joj je drago sto su se prosirili na Istok. Samo, to topovsko meso ima da se brzo potrosi, nece ni stici do Rusije ovaj put.

Toso
Gost
Toso
10 mjeseci prije

Pa rekao je Putin nece se vise zajebavati sa pesadijom sad ce samo stisnuti dugme..

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

Topovsko meso je zastarjeli izraz. Ovaj put bi bili organski plinovi za Bulave.

iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
Gost
iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
10 mjeseci prije

Hahaha, dobra Ivo!

preseren3
Gost
preseren3
10 mjeseci prije

Da se NATO nije proširio, Putin ne bi nikad stigo do Europe.
Sada može, jer su evropljani konačno shvatili, što NATO je….

Oko
Gost
Oko
10 mjeseci prije

Putin treba svako vece pred spavanje da se zahvali ovoj vestici, Klintonovima, Bleru i ostaloj neoliberalnoj eliti tog vremena. Rusiju su skoro pa unistili pijanim Jelcinom i Putin moze sada da radi sta hoce jer izbore dobija jednom recenicom “ako zelite da se ponove 90-te vi glasajte za jalbolko”. On uzme 75% a Jalbolko koalicija 2,5%.
Paradoks je da danas, cak racunajuci i sankcije, zapad vise trguje sa Rusijom nego u doba 90-tih.
Da su bili mudri i razmisljali na duge staze Rusija je 90-tih mogla imati ovaj standard a pored svog coveka u Kremlju su na svojoj strani imali i narod koji je gledao cuvare plaze i mislio “tamo svako vozi ferari i ribe su ko Pamela a nama Gorbacov nudi prazne rafove po prodavnicama”. Oportunisti su hteli sve i odmah, pljackali Rusiju, kapital gomilali u Londonu , slali Vahabite u Ceceniju…
Dosao Putin , pola ekipe iz Londona mu celivali ruku ( Abramovic and co ) , druga polovina pronadjena obesena o kvaku, Ceceni sami resili Vahabite a Rusija postala svetska sila.
Da je neko 90-tih rekao da ce 2020 ruske nuklearne podmornice nosaci ICBM biti u proseku 18 god mladje od USA podmornica ( pretekli ih za citavu generaciju) i da ce najmodernija USA ICBM biti 90-to godiste (konstruisano 80-tih) dok ce Rusi koristiti Sinevu (2007) i Bulavu (2011) ljudi bi rekli “covek poludeo, pojma nema sta prica”. Od trke u nuklearnom naoruzanju ni jedna strana nikada nije imala ovoliku prednost kao Rusija danas i sve to zahvaljujuci politici zle vestice, Klintonovih i ostalih Obama klovnova

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
10 mjeseci prije

Kriva je.
Za smrt stotine tisuća djece. Zlo je reklo da je to uredu.
Nema te kazne koja bi bila dostatna ovoj zloglasnoj rugobi.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
10 mjeseci prije

Crkni vještico……pfuj……..

Duki
Gost
Duki
10 mjeseci prije

Hillary+Madelleine 3.20 met. u duljini !
Podijeli sa 2 =1.6 met.
Zaključak? Nisko,plavo.maleno=prokleto !!
Jedna od sukreatorica pakla na Balkanu!
I šire !i šire !ali brzo će crvi !neka !
A neće reći da je širenje Nato-avrlo slično balonu 🎈 =što je veći to je bušniji😂😂😂😂
Baba ,i gotovo laprda dok joj čvalje ne iskoče !😂😂😂

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
10 mjeseci prije

Kurvha cionistička…..

Busola
Gost
Busola
10 mjeseci prije

O Bože 🙂

Kada je došao taj zli Putin , eto Rusija se pretvorila u dvoglavu aždaju koja je zaustavila raspad Rusije… Kako je taj Putin zao , nevjerovatno…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Kako se tocno pise: “gusterka” ili “gusterica” ?

iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
Gost
iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
10 mjeseci prije

varanica

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije

iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw Jeli ja od tebe mogu dobit © Copyright na ”baba varanka” za ovu zlu babu kazarku . . . 🙂

sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
Gost
sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
10 mjeseci prije

Može buraz, vidim zandjom rječju opisuješ one koji ne postoje hehehe.

Sparkling
Gost
Sparkling
10 mjeseci prije

gušterica

iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
Gost
iwefqewrfbewfruzewufzweuwdw
10 mjeseci prije

gušterača

Sarmat
Gost
Sarmat
10 mjeseci prije

Matoje draga ivotinjica. Ja bih nju nazvao gnojni čir na čmaru žabe krastače

Kaj ti
Gost
Kaj ti
10 mjeseci prije

Reptilica

Mishko
Gost
Mishko
10 mjeseci prije

Ne samo to….Rusi bi ratovali poslije sa klingoncima,vulkancima i ostalim narodima svemira.

Velja Ilić
Gost
Velja Ilić
10 mjeseci prije

Da sam znao na sto ce ispast ne bi je nagnanjivo. Starno sam pretjero.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
10 mjeseci prije

🙂
Duhovito!

basso
Gost
basso
10 mjeseci prije

Rusi su ako zele za par dana u Berlinu,sa ili bez Nato-a.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
10 mjeseci prije

Ovoj spodobi i rugobi su Srbi spasili zivot 1941g i ne samo to uspjeli njenu familiju prebaciti van okupirane Srbije…da bi zlotvorka 50g kasnije srbima vratila i zahvalila 1999g .Ova spodoba je toliko zlo da mi je krivo sto trosi kisik i zagadjuje majku Zemlju.Neka joj svevisnji vrati kako zasluzuje.Dabogda u paklu zavrsila.Amin Amin Amin

aha
Gost
aha
10 mjeseci prije

zaboravio si samo….
Srbi su se 1941 borili protiv konc logora
a 1991 su otvarali logore
1941 su se borili protiv rušenja i ubijanja
1991 su rušili i ubijali
Sarajevo, Vukovar…

Siniša
Gost
Siniša
10 mjeseci prije

Puno ti toga prijatelju zaboravljaš….puno.

Janko
Gost
Janko
10 mjeseci prije

@Aha,spomenuo si vragove, ,koji su i za olbrajtovcu bili izvori svega zla,a zaboravio spomenuti “andjele” hrvate i muslimane i njihove zrtve.”Stvorene matrice “o zlim i dobrima u gradjanskom ratu ex Jugi ne piju vise vodu.

Sreto
Gost
Sreto
10 mjeseci prije

Idi da se lecis

Direktor
Gost
Direktor
10 mjeseci prije

nekako sam dojma da bi bili dočekani kao oslobodioci, naravno ako bi se povukli nakon kratkog vremena.
Svaka druga okupacija je dugoročno osuđena na propast i to ni jedna pametna sila ne želi.

Janko
Gost
Janko
10 mjeseci prije

Koliko je zla svijetu donjele njezina ,Clintonova i Busova politika,jos se usudi dijeliti lekcijesa visine u stilu mi smo hteli da se Rusija nekako pridruzi NATO,a sto nebi bilo obratno ,da se vodi i vodila politika da se NATO pridruzi Rusiji..Oholost,vjerovanje da je vasa ekpanziona i huskaca i ratna politika i zelja za kontrolom ruskog prirodnog bogasta jedino mjerilo “demokrazije” vas je i tada tako i danas utom sprecavala.Dobar je samo onaj tko ce plesati po vasim taktovima.

jozo
Gost
jozo
10 mjeseci prije

Jest grdna u pm

Sparkling
Gost
Sparkling
10 mjeseci prije

Ha,ha Ma nije jozo da se pališ? To se kaže: “ma nebi je ni štapom taka”

Konstantin
Gost
Konstantin
10 mjeseci prije

Sparkling pobratime … pa znas nasu Balkansku: ko ne *ebe svasta … ne *ebe nista! hahahhaha

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
10 mjeseci prije

Do jučer smo skoro mogli misliti kako je u EU nekakav centar moći Europska Komisija, ali ulaskom Dubravke Šuice u to tijelo je jasno kako to nije centar moći koji odlučuje o sudbini EU. Naravno, niti o politici. Ta moć očito nije ni u političkim namjesnicima poput Macrona ili Merkel (jer i njih postavljaju ‘neki’, a narod potvrđuje). Iz te činjenice proizlazi glavni problem u odnosima EU i Rusije. Kao i u odnosima EU i SAD. Dok se s ruske strane nalazi stvarni predsjednik, onaj koji ima ovlasti i koristi te ovlasti, s EU strane nema tko pregovarati ravnopravno. Može, ali sa zadrškom, u očekivanju naredbi.
Možda je dobra pretpostavka da je i Trump u svojim rukama koncentrirao određenu moć koja proizlazi iz njegovih ovlasti, ali ta moć opet nije potpuna kao kod Putina (to neizravno potvrđuje i Albright kad govori o svom neslaganju s Trumpom i ulogom medija:„Za mene je uloga slobodnih medija temeljna, to je suština demokracije.” – ovo lijepo zvuči, ali kad znamo da su svi mediji pod kontrolom vrlo male grupe ljudi s jasno određenom agendom, onda znamo da je Trump na dobrom putu da se etablira od duboke države, a to je upravo ono što se Albright ne sviđa, jasno je i zašto).
EU je predugo vremena kao svoj jedini strateški cilj imala svoje širenje i gutanje manjih država na svom obodu (ili trbuhu, kao u slučaju Srbije, BiH i Albanije). Sad kad je u samoj EU došlo do loše percepcije o daljem širenju, EU je ostala bez cilja. Ovo razvlačenje s brexitom pokazuje da su i elite koje upravljački stoje iza EU u knock outu. Odbrojavanje u tijeku, a ne zna se hoće li i kako zauzeti gard.
Elite koje upravljaju s EU su se cijelo vrijeme morale sukobljavati s nacionalnim elitama koje nisu bile voljne ući u pakt s njima (pokoriti se). Njihov atak je izveden zaobilazno – kroz zajedničku valutu koja s vremenom mora dovesti do centralizacije, što će biti i trenutak u kojem će te elite javno zamijeniti sadašnje namjesnike.
Tu je pak u pitanju trka s vremenom. Euro se može raspasti prije. QE i Christine Laggard,hm – hoće li biti dovoljni za ostanak u sedlu?
U istoj je neprilici i Trump s dolarom, FEd-om i elitama iza njega.
Čini se da Putin pomaže i EU i SAD-u koliko može, što je garancija za konstantno režanje iz Tel Aviva.
predugo je klatno bilo na jednoj strani. Sudbina mu je da se vrati natrag.
Stvarno, a ne fiktivno, solarno, a ne virtualno je garancija za dalje preživljavanje. EU bi mogla. SAD teško.

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

Putin nema potpunu moć,ne pričaj gluposti. Rusija je demokracija, nije diktatura.

davor
Gost
davor
10 mjeseci prije

Sjećam se da je pokojni Francek pokazao vrata ovom antislavenskom genocidnom djubretu koje je provelo svoju vanjskopolitičku karijeru uvjeravajući zapadnoslavenske narode kako su Rusi zli ljudi. Francek je na sve načine pokušavao više uključiti ZND i kasnije Rusiju u moderiranje odnosa u raspadnutoj bivšoj Jugi, pogotovo kad je shvatio da i njega i njegove i Miloševića i njegove Ameri vrte oko malog prsta, Allbright je imala jedan cilj u svemu a taj se zove “keep the Russians out”.

Ime @ Email
Gost
Ime @ Email
10 mjeseci prije

Jedno pitanje za direktora ovog portala a da nije vezano za ovu temu:

Primjećujete li na Vašoj stranici silne bespotrebne reklame koje vam guše stranicu? Od silnih spamova kako smršati u 7 dana do razmoraznih preparata za zdravlje koje liječe i smrt. Ako mogu sugerisati da to nekako izbjegnete,jer i kvari vam “ugled” vašeg portala.

tihobl
Gost
tihobl
10 mjeseci prije

Jos gore je sto objavljuju clanke o istrosenim kurtonima kao sto je Soros ili ova. Korisnije bi bilo da naprave clanak da vidimo sta kaze Джастас Уолкер na neku temu i postave neki njegov klip.

Direktor
Gost
Direktor
10 mjeseci prije

Ja kao direktor svemira, vasione i okolice mogu da kažem da su nama dosadne reklame nekome naknada za rad. Osobno ih ne primečujem, osim ako se pojavi kakva udavača !

eu kolonija
Gost
eu kolonija
10 mjeseci prije

pored onolike prebogate resursima azije neznam zašto bi putin želio istočnu europu osim ako mu je ponestalo socijalnih slučajeva. pojavom kine I njihovim tehnološkim čudom čak I njemačka, tehnološki razvijena, gubi sve više sjaj u ruskim očima. ostrašćena opčinjenost rusijom pojedinih krugova iz amerike u uvjetima kada putin o njima i ne razmišlja, osim kao o prijetnji, govori više nego što je potrebno o tim krugovima

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije

Neda mi se čitat išta o ovoj zloj babi kazarki . . . je, možda vriđan, ali ovo su momenti kad upotreba jedinih mogućih riči nemore bit uvreda.

Ja mislin kako je ovi članak besmislen, ali ovi video i ova zla baba su savršen primjer za masama pokazat ko su u stvari psihopati koji su vrlo dobro kamuflirani i rijetko se otkrivaju. Ova baba se jednostavno sama razotkrila i u trenutku dok je izgovarala ono šta ona smatra kako je normalno njoj ni u peti nije bilo kako to nikome osim nekoliko postotaka psihopata u globalnoj populaciji nije normalno i čini razliku između normalnih ljudi i psihopata.

Psihijatar Robert Hare je sastavija test za otkrivanje psihopatskog poremećaja koji se sastoji od 20-ak pitanja i sa kojim se može sa visokom sigurnošću utvrdit kako je neko psihopat, ali se sa sigurnošću nemože utvrdit kako neko to nije jer su psihopati u stanju zajebat bilo kojega profesinalaca pa i sam detektor laži.

Tako da bi po meni bilo puno bolje da je ovi portal objavija neku analizu psihopatskog poremećaja i ovi video peta ka primjer, nego objavljivanje ovoga članka u ovoj formi i sadržaju. Radova i knjiga na tu temu ima dovoljno, ali su skriveni od prvog pogleda . . . to bi velikoj većini pomoglo za shvatit kako ovi svit funkcionira.

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije

Moreno
Ne brini za to. Postoje testovi od 5 minuta…

Mozart
Gost
Mozart
10 mjeseci prije

Homo vampirus zena i urodjena mrznja prema Rusiji. Tuzna spodoba. Cilj kradja ruskog zlata …

sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
Gost
sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
10 mjeseci prije

Tozla su već ukrali za osnivanje FED-a 30.000 tona a onda Nikolu smaknuli da nemaju kome vračati.

Kvisko
Gost
Kvisko
10 mjeseci prije

Ne znam za irak ,libiju,afganistan ali gledajuci iz perspektive Ex Jugoslavije, ova zena je imala pozitivnu ulogu.Zbog toga sto je lobirala za zaustavljanje balkanskog ludila koje je trajalo vise od decenije,jer da se Nato nije umjesao taj rat bi jos i danas trajao.Zao mi je svake zrtve Nato bombardiranja ali da se Nato nije umjesao zrtava bi bilo puno,puno vise.Pre dugo je to ludilo trajalo i neko je morao reci sad je dosta,nato je trebao intervenirati jos 1991.Zaracene strane na svim stranama razoruzati, nacionalisticke im vodje poslati u kut te uvesti Eu protektorat.

sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
Gost
sdfvnweifvrneirfvierbfverferfvv
10 mjeseci prije

Znači balkanaka plemena odlučila da se pokolju, nisam znao da su takove sile ovdje nazočne koje odlučuju o svojoj sudbini a ne slušaju zapovjedi tame.

Sparkling
Gost
Sparkling
10 mjeseci prije

@Kvisko
neznam šta bi Vam rekao na ovaj Vaš komentar. Teško je ocjeniti samo po ovom kratkom tekstu Vaš nacin razmišljanja. Ili ste jako mladi pa ne razumijete tko je sve “djelio karte” i prije pocetka rata, a da su ti isti odigrali i “završnu partiju na kraju rata”.
Jedno je vjerovanje u informacije koje vam serviraju MSM, a drugo je ono u šta Vi sami vjerujete.
LP

Ivo
Gost
Ivo
10 mjeseci prije

kvisko, trolčino stara. Ni sam ne vjeruješ u te budalaštine koje ovdje iznosiš.

Vladimir
Gost
Vladimir
10 mjeseci prije

Kvisko, u skolu, ako ne u vecernju.

Konstantin
Gost
Konstantin
10 mjeseci prije

Kvisko ti si kao mali bio veoma uman … pa ti ostalo u mentalnoj matrici malo .u.m.a.n. Svasta!

Mate
Gost
Mate
10 mjeseci prije

Mrš, vještice!

Perun
Gost
Perun
10 mjeseci prije

,,moja osobnost mrzi vaš identitet”….Kao podsjetnik za čitatelje koji se odnedavno počinju zanimati za vanjsku politiku i modernu povijest …ovo je najveca guska ikad vidjena na politickoj sceni …Bila je u Bruxellesu mnogo puta i nikad nije znala u kojim se institucijama trenutno nalazi…Madeleine Albright je sramota politike ….A Nermine .N odakle si ovu izvukao ,gdje je nadje kukala ti majka

šeronja
Gost
šeronja
10 mjeseci prije

jadno

Dawor
Gost
Dawor
10 mjeseci prije

Tipična odurna Slavenka ograničenog IQ koja se prodala ameri-KURCIMA za dve coca cole i tri hamburgera iz Mc Donaldsa…

Perun
Gost
Perun
10 mjeseci prije

Медлин Корбел Олбрајт (енгл. Madeleine Korbel Albright), рођена као Мари Јана Корбелова (чеш. Marie Jana Korbelová; Праг, 15. мај 1937) је била 64. амерички државни секретар. Сада је ванредни професор дипломатије ..Медлин Олбрајт рођена је у Прагу, Чехословачка. Васпитана је као римокатолик, јер су њени родитељи прешли из јудаизма у католицизам како би избегли прогон….Према њеним речима, за своје јеврејско порекло сазнала је тек као одрасла. За време свог мандата значајно је појачала утицај америчке политике у Босни и Херцеговини и на Блиском истоку. На себе је навукла бес бројних Срба у бившој Југославији због приметног антисрпског става и улоге коју је имала у артикулисању америчке политике за време ратних сукоба на Балкану, нарочито на Косову и у Босни. Како је Колин Пауел навео у
својим мемоарима, Олбрајтова је свој став према употреби војске образложила речима: „У чему је сврха поседовања овакве супериорне војне силе (…) ако не можемо да је употребимо?” ….P.S ratni zlocinac u zenskoj suknji eto to je Mari Jana Korbelova

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
10 mjeseci prije

…jbt, ne znas dal” je vise zla ili ruzna!!??

Njoko 9
Gost
Njoko 9
10 mjeseci prije

5 minuta do smrti i još ga s….e. Valjda tako izgleda čisto Zlo.

Janko
Gost
Janko
10 mjeseci prije

Redakcija Logicno dobila bi veliku zahvalnost svojih citalaca,kada bi sve ove komentare upakirala i i toj uobrazenoj i zloj azdaji poslala da ih cita prije spavanja.

Kraljevčan
Gost
Kraljevčan
10 mjeseci prije

Zar ovaj zlotvor još nije umro ?!?!??!?!

Alex
Gost
Alex
10 mjeseci prije

I just hope that there is special place in hell for monsters like her!

TerraMarique
Gost
TerraMarique
10 mjeseci prije

Jos si ziva VESTICE. Ne za dugo nakazo !

Toni
Gost
Toni
10 mjeseci prije

Kao polumrtva žaba krastača, fuj!

DažBog
Gost
DažBog
10 mjeseci prije

Iz kojeg je kukuruzista izvadise?
Pod hitno je u naftalin i sacuvati za sledecu sezonu.
Mozda da ju stave kao logo za Monsanto proizvode.

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije

Ova baba gura svoju – globalističku agendu gdje stigne:
– “…Trump ostavlja dojam „nedemokrata koji se osjeća iznad zakona“.
Kao nezna da ameri imaju polupredsjednički sustav?
– ‘zabrinutost’ zbog eu…jerse anonimni Brisel nije u stanju oduprijeti nacionalizmu…

Mr.Kamenjarac
Gost
Mr.Kamenjarac
10 mjeseci prije

Pa jucer je bilaNOC VESTICA,odkud ova danas ovde…..

izmetbegović
Gost
izmetbegović
10 mjeseci prije

nek nam prizna ko se sve u shevegemu osladio starim mufom građenim od junk fooda ,fosforne kiseline sa šečerom odnosno javorovim sirupom za bogate i uljem euksliptusa….

Putin i KGB
Gost
Putin i KGB
10 mjeseci prije

Putin je u Moskvi a njegovi KGB profesijonalaci, agenti i spiuni rade u Europi

NSU
Gost
NSU
10 mjeseci prije

Fuj ili bljak, svejedno!

Avaxus
Gost
Avaxus
10 mjeseci prije

I ovo je Velja ilić hteo da kresne.

Radoznali
Gost
Radoznali
10 mjeseci prije

Gospodin Putin je puno veči od više desetina ovakvih kao ova albrightova.

rade
Gost
rade
10 mjeseci prije

jebo je velja ilić

debeli pas
Gost
debeli pas
10 mjeseci prije

Izrod najgori.

Dejan
Gost
Dejan
10 mjeseci prije

Nadam se da postoji onaj drugi svet u kojem ćeš sigurno goreti u paklu,a na ovom ti želim sporu i užasnu smrt da crkavaš skapana i u sopstvenom smradu

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
97
0
()
x