Macron: Migranti mogu preokrenuti francusku ruralnu depopulaciju

Emmanuel Macron
67 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron predložio je reviziju politike imigracije i azila koja bi uključivala preraspodjelu migranata u ruralna područja koja se suočavaju sa padom stanovništva. On je osudio sadašnju politiku kao “neefikasnu i nehumanu”, najavljujući u četvrtak da će se to pitanje staviti na glasanje početkom sljedeće godine.

Objašnjavajući obrazloženje programa preseljenja, Makron je zaključio da će „uslovi za njihov prihvat biti mnogo bolji nego da ih stavimo u područja koja su već gusto naseljena, sa koncentracijom ogromnih ekonomskih i socijalnih problema.” Stavljanje pridošlica u slabo naseljena područja pomoglo bi im da se “mnogo brže i bolje integrišu”, rekao je, posebno onima koji već posjeduju stručne vještine ili vladaju jezikom.

Trenutna politika je, međutim, “apsurdna”, rekao je, jer se “sastoji od stavljanja žena i muškaraca koji pristižu, koji su u najvećoj bijedi” u najsiromašnija i najnaseljenija naselja.

Ruralna područja „gube stanovništvo“, rekao je on, što bi trend imigrantskih porodica – koje obično imaju više djece od evropskih porodica – mogao preokrenuti, izbjegavajući potrebu za zatvaranjem škola i fakulteta zbog nedostatka upisa.

Nije cijela Francuska sa takvim planom. Desničarski populista Eric Zemmour je umjesto toga sugerirao da bi se demografski pad mogao riješiti uvođenjem 10.000 eura “povratnih sredstava” za djecu rođenu od roditelja u ruralnim područjima Francuske, umjesto onoga što on opisuje kao 50.000 eura “potrošenih svake godine po ilegalnom maloljetniku bez pratnje”.

Druga opoziciona liderka, Marine Le Pen, optužila je Makrona da nastoji promijeniti zakon koji ne želi primijeniti. “Vjerujemo da bi trebali da se vrate kući”, napisala je u petak na Tviteru, misleći na ilegalne strance za koje se predsjednik nada da će se preseliti na selo.

Makron je obećao da će „poboljšati efikasnost politike deportacije“ na granici i pozvao druge zemlje da unaprede sopstvene procese za vraćanje imigranata osuđenih za zločine. Vize bi se davale stanovnicima neke zemlje na osnovu “duha saradnje da se vrate stranci u neregularnoj situaciji, počevši od onih koji remete javni red”, rekao je on.

francuskamacronMigrantiRuralne Sredine
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Još jedan biser!

Ruralna populacija nisu samo oni koji žive na selu, nego oni koji rade na selu!
Za biti poljoprivrednik potrebno je znanje, iskustvo, mehanizacija, obradive površine, gospodarske zgrade… I puno, puno rada!

Ne kažem da su (svi) imigranti lijenčine, ali sumnjam da imaju i znanja i volje za baviti se poljoprivredom u Francuskoj.

Josip
1 godina prije

Gdje samo Soroš pronalazi takve glupane koje instalira po EU? Pa to sve treba riješit postrojavanjem ispred zida jednom za uvijek..

Japanac
1 godina prije

gdje se mogu “mnogo brže i bolje integrišu”. A gdje to, na vinogradima ili farmama svinja?

Perun
1 godina prije

al ga makron se…re..u EU veca budala od njega nije obnasala tako vazne funkcije….rotshildova dvocijevka ili babino unuce zovite ga kako hocete ali macron je debil , ped…er i drmoguz ….francuska nije bolje ni zasluzila …..to vam je štala novog neokolonijalizma u kojoj ovo govedo macron balega ….SFSN…

Tupko
1 godina prije

Kad inzinjeri i doktori navale na motiku…

Prdimir
1 godina prije

Treba im radna snaga koja ne zna svoja radnicka prava, zakone itd. da moze unistavat nas koji znamo…..vec videno u americi, italiji, njemackoj, rvatskoj tkz. zapadnim zemljama. Ak to ne bu dosta bude nepotrebnih cjepljenja, ljekova koji to nisu i hrana koja je otrov. Stvaranje kretenizma ide vrlo uspjesno.

Teodorik
1 godina prije

Treba dovesti dvadesetak “imigranata” u njihovu kucu neka prave decu njemu i njegovoj babi. Kad ih ubiju od one stvari, ili na neki drugi nacin neka ih vrate u zemlju porekla. I sve ostale koji su dosli pre i nakon njih. Jedino normalano i ispravno resenje.

nepoželjni
1 godina prije

Da su promijenili sliku sportske populacije to se vidi već davno 😉 … ali da će na selo (!?)…nema teorije!

Na kraju krajeva selo propada zbog veleposjednika poljoprivrednog zemljišta i masovne proizvodnje uz pomoć pametnih strojeva i korporacijske trgovine hranom iz jeftinih područja Svijeta, pa se ručni rad u polju na malim površinama i poskupljenje energenata, gnojiva i sjemena, više ne može naplatiti kroz proizvod…

… i ako domicilnom stanovništvu poljoprivredna proizvodnja nije više isplativa ne razumijem kako će neukim i lijenim pridošlicama biti isplativ život na selu (jedino da kradu od onih koji još rade….)

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
Siniša
1 godina prije

Nedavno gledam video, zakuhali Danci čini mi se sa migrantima.
Migranti perfektno pričaju njihov jezik i jedan od njih kaže Dancu kako ima 5 djece a koliko ima on, 1 ili 2. Kaže juče sam se oženio i imaću još 5 i lijepo mu kaže da će to brzo biti pakistanska zemlja. Idu drugi migranti i sa osmjehom pitaju Dance gdje su im sestre i mame.

SIRIUS
1 godina prije

Makaron nema pojma što i kako če Francuska, između Soroša, Švaba i NATO-a on se jadan pogubi i zaboravi na francuze. Zabranjene zone u Francuskoj rastu, Francuzi više nemaju suverenost, izgubili ju bez rata. A i nisu jedini u Evropi koji imaju taj problem. SVE NATO zemlje, uključujući i ovu našu malu banana državu. Reko mi moj građevinac iz Tuzle, koji radi za firmu u ZG, da njegov gazda dobio masni poticaj da zaposli par smeđih dotepenaca, velim ja njemu što se čudi građevina u Hrvatskoj jedna od većih mafija. Veli da je sa crnim šljakerima kocka, jedva svaki drugi oče naučit radit i probat naučit jezik. Mislim da su to legalni migranti koji oče učit jezike i znati raditi, a ovi što neče, e te je neko naveo i zaveo i platio da dođu u zemlju meda i mlijeka u kojima domicilno stanovništvo odumire. Takvi, valjda 100% muslimani, imaju… Čitaj više »

1 godina prije

Ima jedan “video clip” iz Danske u kojem mujaga govori danskom državljaninu kako će ovdje za 10-15 godina vlast imati muslimani jer on ima petero djece dok Vi imate jedno dijete i dva psa. Nije on mislio samo na Dansku već na Europu !
A Macarona boli kita za FR. Da je na vlast došla Le Pen , malo bi to drugačije bilo.

Гавран
1 godina prije

Tužna je istina da se rat u Ukrajini može opisati kao RAT SINOVA JEDINACA

Max
1 godina prije

Dakle uništiti Francuske seljake i zamijeniti pridošlicama s Levanta . Zloban plan.

komšija
1 godina prije

Glupi Francuzi,još nisu ukapirali da Makron nije Francuz već čivutin,koga je postavio čivutin Klaus Švab(majka mu je iz porodice Rotšild),znači hazari.A postavljen je od Švaba,kao što je postavio one u Australiji,Kanadi,Holandiji,i ostalima koji su bili u Davosu i preuzeli izvršenje AGENDE.Svi oni koji su terali narod da se prisilno špricaju,su njegovi.Cilj mu je da se arapi nasele u hrišćanskim zemljama i da uz pomoć sumanutog preseljenja domognu vladavine nad celim svetom.Kome to nije jasno,neka pročita protokole sionskih mudraca i sve će mu biti jasno.

Dokurčilomi
1 godina prije

Tako je. Da vam rče francuskinje umjesto vas. Što zakonski a što po njihovim zakonima tj. kada i gdje mu se digne.

Ebudaleee
1 godina prije

Kakvo baljezganje, pa francuska sela su prazna jer nema posla za male poljoprivrednike, korporacije su unistile srednju klasu na selu i sad bi ovaj poslao arape i afrikance na selo gdje se mogu samo kriminalom bavit. Valjda mu je to cilj.

ZIZI
1 godina prije

Odlično, čujem da se bijeli Afrikaneri iz JRA ionako masivno iseljavaju pa može i njih naseliti. U poljoprivredu se svakako razumiju

Мунгос
1 godina prije

Емануел Макрон, председник Француске, предлаже да се промени национални састав Француске – његове државе чији је он председник. Јесте Макрон Француз, али НАДНАЦИОНАЛНИ Француз. Емануел Макрон је само један Сорошоид – француског порекла. То НАДНАЦИОНАЛНО је принцип који је претходно владао у бољшевичкој земљи СССР, као и у многим вишенационалним комунистичким земљама. У свим тим земљама забележено је да су највише страдале основне нације. Осталој ситнежи (националним мањинама) је предата власт у руке, они су се одлично окористили. Види се да они и после пропасти комунизма имају влажне снове о некадашњој величини своје мањине. Сада се тај принцип НАДНАЦИОНАЛНОСТИ видљиво примењује у целој Европској Унији, која би могла комотно да се назове Савет Социјалистичких Савезника Република Европе (СССРЕ). Овде у ЕУ једина чланица која одступа од НАДНАЦИОНАЛНОСТИ јесте Мађарска и поштовани председник Виктор Орбан. Али смо зато сведоци да је велика сила свих ЕУ комитета свом снагом ударила на Мађарску.… Čitaj više »

Marijana S
1 godina prije

Građanin opasnih namjera

ANTIFŠISTA
1 godina prije

E jadan ti si MAKARON, ne dolaze Arapi u Francusku raditi za franceke, oni dolaze zapovidat i šolde skupljati, a franceki će im sluge biti.

Bogo
1 godina prije

Eto svi idu na sela, a nitko neće u Pariz hahaha drži se ti svoje bakice dobro pričaš priče za laku noć

tata mata
1 godina prije

znaci da prche po francuskoj

CroExit
1 godina prije

Da su htjeli ostali bi na selu u Africi. Tupane.

C.F.
1 godina prije

Da se njima da kokosi i ovce cuvat nebi ni dolazili. Macro hoce selo shebat ali nece proci.

R M
1 godina prije

Genije iz Kenije! Pa nisu valjda ti migranti prevalili toliki put da ih bace u neku selendru.
Samo Pariz, Marsej i eventualno jos neki veci grad su dovoljno dobri.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Migranti mogu – ON – NE MOZE 😁 ! Matora mu ona baba – trandza a on … Impotenko .

Ico
1 godina prije

Vatikan ( Vatikanci ) su najveći neprijatelji hrvatskog naroda! 5+ za Mariju Tereziju mrziteljicu Vatikana!

kiza
1 godina prije

Pa oni da su htjeli raditi ostali bi u svojim zemljama,ne bi dolazili da žive od socijalne pomoći na tvojoj grbači.

rade
1 godina prije

Ovaj takozvani predsjednik nista ne konta.Emigranti i izbjeglice nisu vise kao sto su nekada bili,i to zahvaljujuci vlastima EU zemalja.Nekada su migranti dolazili da rade a sada dodju i ne moraju raditi.Dodju u EU i nece da rade,primaju socijalnu pomoc i usput rade na crno.Liberalna evropi im nista ne moze i tako to i dalje traje.

Red Dog
1 godina prije

Jednazba je jednostavna: Ili asimilirani migranti, ili prazno.
Jer „arijevci“ izumiru. Ne mnoze se.
A onda ce neki “strani elementi” ipak zauzati tu teritoriju.
Salam Alejkum.

Žile
1 godina prije

Koje budaletine nam vode EU bože sačuvaj

Nekoime
1 godina prije

Mogle bi utrke deva postati najpopularniji sport u Francuskoj.

Joe
1 godina prije

zna čova kolko vrijedi crna manganela od 25 cm

Ante
1 godina prije

Sada migranit žive u šatorima po glavnom Francuskom gradu. Sadaće vlada da ih “humano” preseli u šatore izvan Parizau u ruralna područja da ih ne moraju gledati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI