Macron najavio popuštanje mjera – Restorani se otvaraju za tri tjedna

Emmanuel Macron u restoranu
18 komentara

Predsjednik Emmanuel Macron iznio je svoju strategiju u četiri faze koja se odnosi na olakšavanje mjera nacionalne blokade zbog Covida-19. Restorani, barovi i kafići trebali bi se otvoriti za tri tjedna.

Prema planovima, koje je Macron u srijedu potvrdio za nekoliko francuskih regionalnih medija, mjere javnog zdravstva u zemlji ublažit će se na nacionalnoj, a ne na regionalnoj razini.

Međutim, vlada će također imati na raspolaganju “hitnu kočnicu” koja će se ogledati u vezi s nametanjem zabrana u mjestima i regijama gdje je postotak zaraženih skočio iznad 400 slučajeva na 10.000 stanovnika, rekao je Macron za Ouest-France.

Osam francuskih odjela trenutno broji postotak koji je veći od 400 slučajeva na 100.000 ljudi, dok je nacionalni postotak za posljednji tjedan iznosio 300 slučajeva na 100.000. Sve detalje francuskog plana oslabljivanja mjera zaključavanja Macron tek treba javno potvrditi, no mnoge su elemente mediji već objavili.

Od 03. svibnja javnost više neće morati nositi putne potvrde, a prema izvješćima, pravilo o udaljenosti od 10 kilometara bit će ukinuto. Mnogi će se srednjoškolci također vratiti u učionice u ponedjeljak.

Objekti uslužnih djelatnosti s mogućnostima posluživanja na otvorenom ponovno će se otvoriti 19. svibnja za skupine do šest osoba, dok će policijski sat, koji trenutno započinje u 19 sati, biti pomaknut na 21 sat. U ovoj fazi ponovno će se otvoriti i veće trgovine, kao i kulturni sadržaji poput kazališta i muzeja.

09. lipnja nastavit će se dodatno opuštanje policijskog sata, koji će započeti u 23 sata. Dopustit će se boravak u zatvorenim ugostiteljskim objektima, kao i javni događaji do 5.000 ljudi. U ovoj će se fazi također pokrenuti takozvana “zdravstvena propusnica”, koja će omogućiti ljudima dokazivanje da su cijepljeni ili da su negativni na testu.

Ta će propusnica stranim turistima trebati za ulazak u Francusku, a bit će potrebna i za posjećivanje športskih manifestacija i koncerata. U posljednjoj fazi popuštanja 30. lipnja navodno će se završiti policijski čas i ukinuti će se daljnja ograničenja za okupljanja.

Macron je rekao za Ouest-France da zdravstvena propusnica neće razdvajati cijepljene i necijepljene, te da taj dokument ne bi trebao biti obavezan za ostvarivanje pristupa kazalištima i restoranima. Predsjednik je također dobio pitanja o tome je li ovo pravo vrijeme za popuštanje mjera. “Prosvijetlila nas je znanost i odlučili smo ljude staviti iznad svega”, rekao je u odgovoru.

Mala napomena. U Francuskoj će uskoro regionalni izbori. Francuzi se nadaju da popuštanje nije dio kampanje.

COVID-19emmanuel macronfrancuskaPopuštanje mjera
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
2 godine prije

Koliko je francuskih restorana ubijeno u procesu? Što će se otvoriti, McDonalds?

2 godine prije

“… Međutim, vlada će također imati na raspolaganju “hitnu kočnicu” koja će se ogledati u vezi s nametanjem zabrana u mjestima i regijama gdje je postotak zaraženih skočio iznad 400 slučajeva na 10.000 stanovnika…” Klasicna zlocinacka judaizerska prevara… Ta kamatarska banda je i dovela ovo govno na poziciju “predsjednika” – a sada je ocito da se lonac pobune priblizio nekoj takci ucanja – pa su Gazde ovom govnetu naredile da “malo popusti“… Za one naivne, koji stvarno jos uvijek misle da se “predsjednik” MakAron jos nesto “pita” u toj banana-drzavi tzv “Fransuska” – predlazem uvijek da pogledaju ovaj kratak klip, u kojem tak klovn i marioneta “proslavalja pobjedu” na tzv “izborima“! Naravno “proslavlja” je u Rotschildovom zlocinackom CRIF (krvolocne cionisticke zvjeri 100 puta gori nego oni iz americkog AIPAC) – koja ga je JAVNO “podrzala” u njegovoj kampanji, i “zvjezdanoj karijeri” – od nizeg cinovnika u Rotschildovoj banci u Parizu… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Zorule
2 godine prije

Jedan od do sad najotvorenijih poziva dr. Srecka Sladojeva prema etabliranim “strucnjacima” gdje im je postavio konkretan zadatak na koji ocekuje odgovor

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4030710420292533&id=100000608438100

Umpah Pah
2 godine prije

3 x 7 = 19

mosha
2 godine prije

na oružje građani formirajmo bataljone marširajmo marširajmo nek krv nečista natopi naša polja…..jadni francuzi od napoleona nisu dobili nijednu pravu bitku iako su “dobili” neke ratove šlepajuči se drugima čak su uspili čuvenu legiju stranaca natjerat da se pobiju međusobno

jusifuvbsdfniuandfiu
2 godine prije

Ko da će popuštanjem prestati kurtona i ono što slijedi davno planirano…………….

Kit
2 godine prije

Forecast 2025. za Francusku

https://freeimage.host/i/BBDP7p

2 godine prije zadnji put uredio Kit
pera lozac
2 godine prije

Za redakciju. Krivicna prijava za drzavni terorizam i masovno ubisvo gradjana.
Podnosioci Dr. Franco Trinca i advokatski tim koji je sastavio prijavu.
Verovatno nije radio sam, posto izjavljuje da je PET meseci sakupljao i sortirao materijal.
U poveznici ima prijava u pdf-u a sam pdf (80 stranica) je pun poveznica za svaku optuzbu koju navodi.
Nebi bilo lo se da bacite oko na prijavu.
http://www.riapriamolitaliainsalute.it/

Max
2 godine prije

Gazda mu rekao da otvori.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI