Macron objasnio svoju izjavu o ”vojsci NATO-a u Ukrajini”

Emmanuel Macron
36 komentara

Francuski predsjednik je rekao da je njegova početna ideja u pogledu raspoređivanja snaga NATO-a imalo samo za cilj “otvaranje rasprave”

Pariz ne namjerava slati vojno osoblje u Ukrajinu u doglednoj budućnosti, izjavio je francuski predsjednik Emmanuel Macron tjedan dana, nakon što se činilo da želi upravo suprotno. Također je inzistirao na tome da Francuska “nije u ratu protiv ruskog naroda”. Govoreći tijekom konferencije za novinare nakon sastanka zapadnih podupiratelja Ukrajine u Parizu prošlog ponedjeljka, Macron je rekao da “danas ne postoji konsenzus o slanju, na službeni način, postrojba na teren”. No, dodao je kako “što se tiče dinamike, ne možemo ništa isključiti”. Također je obećao da će “učiniti sve što je potrebno kako bi spriječio da Rusija dobije ovaj rat”.

U ekskluzivnom intervjuu češkim novinama Novinky.cz i Pravo ovog ponedjeljka, Macron je pojasnio da njegova prethodna izjava “ne znači da razmišljamo o slanju francuskih postrojbi u Ukrajinu u bliskoj budućnosti, već da otvaramo raspravu i razmišljamo o sve što se može učiniti za podršku Ukrajini, posebno na njezinom teritoriju.”

Prethodno, u četvrtak, francuski čelnik je naglasio da je njegov izvorni komentar bio “izvagan, dobro promišljen i mudar”.

Francuski ministar vanjskih poslova Stephane Séjourné rekao je sljedećeg dana na državnoj postaji Radio France Inter da je predsjednikova primjedba o potencijalnom raspoređivanju postrojbi poslužila za povećanje “strateške dvosmislenosti” i kao poruka Kremlju da Pariz “neće odustati od borbe za Ukrajinu.“

Diplomat je, međutim, dodao da “sve što radimo je kako bismo izbjegli rat” između Rusije i NATO-a. Izvorni prijedlog predsjednika Macrona doveo je do toga da su velike članice NATO-a, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Španjolsku, Italiju i Njemačku, objavile pojašnjenja kako ne planiraju slati postrojbe u Ukrajinu. Glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov, upozorio je tada da bi dolazak zapadnog vojnog kontingenta u Ukrajinu izravnu konfrontaciju između NATO-a i Rusije učinio ne samo “mogućom”, već i “neizbježnom”.

U petak je Le Monde citirao anonimne izvore, koji govore o tome da Pariz zapravo razmatra slanje malog broja osoblja u Ukrajinu koje bi služilo kao instruktori za oružane snage Ukrajine, posebno za snage protuzračne obrane. Prema članku, dužnosnici u Parizu vjeruju da bi prisutnost francuskih postrojbi na ukrajinskom tlu mogla odvratiti Rusiju od napada na određene ciljeve.

francuskamacronrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Macron kaže da Pariz neće odustati od borbe za Ukrajinu.

Koji je inače na povodcu Uncle Sama.

Čim mu ovaj kaže ‘K nozi’, psić će veselo dotrčati do nogu svoga Gazde, zalajati i veselo mahati repićem i poslušati sve što mu se kaže.
Uključujući i da mu je od sada zabranjeno igrati se sa kujom zvanom Ukrajina.

roberto
1 mjesec prije

Al je objasnio..hehehe..puno priče ni za što(ko i od 99 posto političara)
Nećemo slat,ali je moguće..nismo u ratu,ali nije isključeno..heheh..

I onda valjda ode doma,na dudu kod njegovog/ge gospdina/nje..itd..jbti,sav sam se pogubio više u tim izrazima i objašnjenjima,valjd sam sad i ja inkluzivan;););););)

1 mjesec prije

Pokušajte da napravite kombinacije posrednih i neposrednih izjava:

  • “sve što radimo je kako bismo izbjegli rat” između Rusije i NATO-a
  • Francuska “nije u ratu protiv ruskog naroda”
  • “što se tiče dinamike, ne možemo ništa isključiti”
  • Također je obećao da će “učiniti sve što je potrebno kako bi spriječio da Rusija dobije ovaj rat”
  • Ovome dodati i “procurele” planove nemačkih generala

Preveliko proseravanje čak i za političare dok je cilj kristalno jasan.

Saljivdjija
1 mjesec prije

Problem Fr je sto ce morati vratiti oko 200 miljardi zelembaca par Africkim zemljama koje sad stite rusi.Stampanje Africkog Franka i depozit zlatni (poluge) vlasnistvo Afrikanaca. Sto se cuva u Parizu.
Uranijum nece placati -prodavati vise 2 jevrica Parizu vec po trzisnoj igri oko 125 zelembaca po jednoj toni.Zato ovo deriste iz Pariza luduje.Zato mu rusi pobrkali loncice.
Jos se nista ne prica i otetim dijamantima Africkim koje cuvaju u Parizu itd itd.
Nema sanse da im to vrati sve Pariz bez baruta.Sve je to potroseno i ragrabljeno odavno.
Afrikanci ce ostati kratkih rukava.

tihobl
1 mjesec prije

Lukasenko proglasio ratno stanje za drzavne organe.
Тоr-М2K rasporedjuju se po Bjelorusiji. U zonu SVO stiglo je samo par komada najnovijih torova, svi odose Lukasenku. Brko se ne sali.

tihobl
1 mjesec prije

Супруга Зеленског одбила је да присуствује Бајденовом говору због присуства Јулије Навалнаје – Васхингтон Пост

nastran
1 mjesec prije

Pariz “neće odustati od borbe za Ukrajinu.“..šta mu bi? ne ratuje s Rusima, samo neće dopustiti da pobijede? ko tu lud? I..onda su Rusi agresivni ako to samo komentiraju?

Max
1 mjesec prije

Petlja i to nespretno.

tihobl
1 mjesec prije

Боље да не одговарам на питања, иначе ћу бити у невољи “, рекао је амерички председник Џо Бајден и одбио да разговара са новинарима.

tihobl
1 mjesec prije

Удар Искандера на Одесу… Веома интересантан удар (детаљно). Штавише, украјински канали су значајно узнемирени због чињенице да је сам удар извео Искандер. Што говори о његовој посебној важности и ефикасности, која је овде била потребна. Уље на ватру је долила и чињеница да је буквално неколико десетина минута раније Зеленски тамо у луци награђивао украјинске официре ССО. Штавише, поуздано се знало да је Зеља до тада већ успео да оде… али службеници ССО (Снаге за Специјалне Операције) нису… Зашто нема смисла да убијемо Зека, мислим да нема потребе да вам још једном детаљно говорим. Рећи ћу само да је од свих „полупокер-лидера Украјине“ за нас данас… он је најзгоднији (најбрже доноси пројекат Украјина не Русија, који тренутно иде на дно , у гроб). Зато нема интереса да помогнемо нашим „западним партнерима“ да се ослободе овог кофера без ручке. То је њихов проблем, њихов „кофер без ручке“, нека се они са… Čitaj više »

Bruno
1 mjesec prije

Najbolje bi bilo da uzemeš otvarač za konzerve i otvoriš ženino spolovilo i proviriš unutra da se ne krije koji Rus tamo. Nemaš ništa protiv ruskog naroda. Wao. Navalili Rusi u Francusku, ne trebaju im vize i ta sranja. Voli ih francuski el prezidente. Tu spiku prodaji svojoj babi, samo joj prvo zatvori spolovilo. Smrdi.

abc
1 mjesec prije

Ništa novo. Sve što su francuske oružane snage u Ukrajini radile dosad, radit če i dalje. Razlika je samo u tome, što se više ne mogu kriti i radit če otvoreno. Isto važi i za sve ostale članice NATO, kojemu voda pošteno teče u grlo.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Monsieur Macaroni —->>> Guillotine !

tihobl
1 mjesec prije

Говорници Канцеларије председника/Генералног штаба и обично војно особље тврде да постоје проблеми са резервама и квалитетном обуком, али је истовремено више од хиљаду украјинских војника отишло у Африку. Валл Стреет Јоурнал пише да је „Украјина сада у рату са Русијом у Судану“. Не морате имати вештине аналитичара да бисте разумели апсурдност аргумената ГУР-а, за које смо послали најбоље војне људе.

xyz
1 mjesec prije

Zaželjela se EU rata, pa če ga i dobiti…….

BanOvan
1 mjesec prije

Prema članku, dužnosnici u Parizu vjeruju da bi prisutnost francuskih postrojbi na ukrajinskom tlu mogla odvratiti Rusiju od napada na određene ciljeve.”
Ovi LeMoudavci su bas shega. K’o ‘no Rusi nece smjeti gadjati galske kokoske…

boro
1 mjesec prije

ti govno jedno objasnićeš sve temo gdje treba da objaniš

Motorola
1 mjesec prije

Slaveni svih zemalja, ujedinimo se i uništimo zapadnu fašističku bagru!

fbslo
1 mjesec prije

šta očekivati od čovjeka,
koji je iz Goldman Sachs došao na mesto francuskog predsjednika…

Baba
1 mjesec prije

Ko plaća tog,malog ?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI